Află dacă poți instala Windows 11 pe PC-ul tău

Află dacă poți instala Windows 11
Află dacă poți instala Windows 11

Despre ce este vorba in tutorialul Află dacă poți instala Windows 11 pe PC-ul tău

Află dacă poți instala Windows 11 pe calculatorul tău. Windows 11 are cerințe speciale de instalare si nu are rost sa te apuci sa bagi la download Windows 11, daca nu poți sa-l instalezi.

Va voi prezenta o aplicație cu care poți detecta daca calculatorul tău este compatibil cu Windows 11.

Aplicația se numește Controlul Integrității Calculatorului si se găsește pe pagina Windows 11 de pe site-ul oficial Microsoft, in partea de jos.

Cerințe hardware pentru instalarea Windows 11

Cerințele hardware minime pe care trebuie sa le întrunească un calculator, pe care vrei sa instalezi Windows 11, nu sunt atât de mari, in schimb este o “chichiță” pe care numai PC-urile mai noi o au: TPM 2.0

Pagina oficiala Windows 11

Cerințe hardware minime Windows 11:
Procesor:1 gigahertz (GHz) sau mai rapid cu 2 sau mai multe nuclee pe un procesor pe 64 de biți compatibil sau sistem pe cip (SoC)
Memorie RAM:4 gigabaiți (GB)
Stocare:Dispozitiv de stocare de 64 GB sau mai multNotă: Pentru mai multe detalii, vedeți mai jos în secțiunea „Mai multe informații despre spațiul de stocare necesar pentru a menține sistemul Windows 11 actualizat”.
Firmware de sistem:Capacitate UEFI, Bootare sigură
TPM:Trusted Platform Module (TPM) versiunea 2.0
Placă grafică:Compatibil cu DirectX 12 sau o versiune ulterioară cu driverul WDDM 2.0
Afișaj:Afișaj la înaltă definiție (720p) cu diagonală mai mare de 9”, 8 biți per canal de culoare
Conexiune la internet și conturi Microsoft: Ediția Windows 11 Home necesită conectivitate la internet și un cont Microsoft pentru a finaliza configurarea dispozitivului la prima utilizare.Comutarea unui dispozitiv de la Windows 11 Home în S mode necesită, de asemenea, conectivitate la internet. Aflați mai multe despre S mode aici.Pentru toate edițiile Windows 11, este necesară conectivitatea la internet pentru a efectua actualizări și pentru a descărca și a profita de anumite caracteristici.

N-ai TMP 2.0, nu poți sa instalezi Windows 11 !

Cu toate ca cerințele hardware, adică putere de procesare, RAM, stocare, etc, nu sunt prea mari, este acest TPM 2.0 care nu permite calculatoarelor vechi sa ruleze noul Windows 10.

Unii ar spune ca TMP 2.0 este o mutare cu care încurajează vânzările de PC-uri noi, alții ca este pentru sporirea securității. Indiferent care-i motivul, noul Windows 11 te baga la cheltuieli, daca vrei sa-l instalezi direct pe PC.

Alte tutoriale video cu instalare și activare Windows:

Download Windows 10 original pentru instalare
Download Windows 10 original pentru instalare
Instalare Windows 10
Tutorial de instalare Windows 10
Windows 10 Pro RETAIL 40 Lei
Windows 10 Pro RETAIL 40 Lei
Activarea prin telefon Windows si Office - ambele la 99 de lei
Activarea prin telefon Windows si Office – ambele la 99 de lei

Tutorial video – Află dacă poți instala Windows 11





Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Va salut cu stima si respect domnul Cristian, va urmaresc inca din 2009 si pot sa spun ca am invatat multe de la Dumneavoastra cale pe care vreau sa va multumesc.
    Intrebarea mea este urmatoarea.
    Indeplinesc TOATE CERINTELE, am TPM, am secure BOOT si mod UEFI, insa procesorul meu (i7-6700K CPU) nu apare cel putin deocamdata ca fiind suportat desii am tot ce imi trebuie, aveti idee daca va functiona? multumesc mult!

  2. Salut Cristi, sau varianta mai simpla sa aflam daca avem TPM 2.0. ar fi Windows+R si scriem comanda tpm.msc

  3. Cu placere, in prima faza nici PC-ul meu nu era compatibil, dar am activat TPM din BIOS.
    AMD fTPM configuration/ Firmware TPM. Poate faci un tutorial pe viitor pentru cei care s-au lovit de aceasta problema.

    • #catalin care este calea de activare in BIOS a fTPM la placa ta de baza AMD? Ce model de placa de baza ai?

      • Salutare Alex, pai eu am un ASUS ROG STRIX X570-F GAMING. Calea din BIOS la mine aste:
        Advanced/ AMD fTPM configuration/ TPM Device Selection si aici setezi Firmware TPM.
        Cu privire la modul nu stiu ce sa zic… eu unul nu am nevoie. Dar da, se poate conecta unul pe placa de baza.

        • merci catalin, la fel este si la mine. Am cautat mai atent si am gasit cum se activeaza.
          Am rulat din nou aplicatia de verificat compatibilitatea cu Windows 11 si acuma zice ca sunt indeplinite toate conditiile.

          • Unde ai gasit aplicatia de rulare sa vezi daca e compatibil PC-ul cu windows 11? Nu e pe site-ul microsoft la Windows 11.

  4. Eu am o placa de baza Asus Dark Hero cu chipset AMD X570, aparuta pe piata cam acum 1 an de zile si costa destul. Din pacate aceasta nu are integrat un chipset TPM, are conector pentru modul separat. Sunt curios de reactia producatorilor de placi de baza. Este destul de limitativa aceasta pretentie a existentei modulului TPM.

    • Am cautat mai atent in BIOS la placa de baza si am gasit cum se activeaza TPM. Placa suporta atat modul TPM hardware cat si unul firmware. La mine era setat cel hardware si din lipsa de modul separat nu mergea. Am intrat in BIOS – Advanced – AMD fTPM configuration – TPM Device Selection – Discrete TPM / Firmware TPM – si am ales Firmware TPM.
      Am rulat din nou aplicatia de verificat compatibilitatea cu Windows 11 si acuma zice ca sunt indeplinite toate conditiile.

  5. Salutare. Mersi mult pentru tutorial.
    Eu am verificat pe un PC de 9 ani, mai exact HP G62. Imi spune că totul e ok în afara de “Secure Boot”, (nu are aceasta opțiune). Ce e de făcut? Există vreo opțiune? Merci anticipat.

  6. Am activat TPM pe placa de baza asus z170 pro gaming si tot nu indeplineste conditile.Am procesor intel6400 generatia 6.Windows 11 accepta procesoare doar de la generatia 8 in sus.

  7. Adrian Suman a zis

    La mine, dupa ce am lansat comanda in RUN – tpm.msc imi apare urmatoarele: Compatible Trusted Platform Module ( TPM ) cannot be found on this computer. Verify that this computer has a 1.2 TPM or later and it is turned on in this BIOS. Am cautat in BIOS dar nu am gasit nimic. Este posibil sa nu fi cautat bine sau nu are laptopul meu acest TPM ? Laptopul il am din 2014. Ca si configuratie : Procesor Intel Core i3, 8GB memorie, SSD Samsung 256GB, placa video NVidia GForce 820M – 2GB.

    • Parcurgeți cu atenție fiecare meniu din BIOS dacă nu găsiți setarea TPM. Pentru computerele cu procesor Intel, TPM se poate afișa ca PTT (Platform Trust Technology) în BIOS.

  8. Cred ca “baietii” o sa rezolve sa nu mai ceara niciun TPM

  9. Deja este o soluție să nu mai ceară acest TPM și chiar arată că funcționează. Dacă căutați pe net găsiți dar nu știu cât este de încredere. Sunt plăci de bază care nu au acest TPM, nu apare nici în bios, nu apare nici PTT cum spun unii pentru intel și nici pentru AMD nu apare. Dacă nu au acest TPM atunci ce-i de făcut?

  10. Merge instalat pe un sistem cu tpm si apoi mutat ssd in pc care nu are tpm.

Trackbacks

  1. […] Află dacă poți instala Windows 11 pe PC-ul tău […]

Speak Your Mind

*