7 chestii marfă în Google Chrome pe care nu le știai

7 chestii marfă în Google Chrome
7 chestii marfă în Google Chrome

Ce este un browser web ?

Browserul web este o aplicație care știe sa deschidă pagini html, scripturi, imagini, care știe sa ruleze video, etc, etc.

Fără probleme se poate spune ca browserul web este cea mai folosita aplicație pe platformele desktop, unde nu prea avem aplicații dedicate pentru Youtube, Facebook, etc.

Browserul este practic fereastra noastră spre informație, știri, bloguri, vloguri, filme, etc.

Care este cel mai bun browser ?

Eu am făcut o comparație acum ceva vreme despre “care este cel mai bun browser” dar nu asta contează. Principalul factor, la orice în ziua de azi, este popularitatea.

Fără discuție, Google Chrome este cel mai popular browser web și de aceea m-am hotărât sa fac acest tutorial cu 7 funcții utile în google Chrome desktop.

7 chestii marfă în Google Chrome

 1. Shortcut-uri sau scurtături – poți sa faci scurtături pe desktop sau în bara de activități pentru site-urile favorite.
 2. Butonul Home – dat dispărut, poate fi readus înapoi și customizat după preferințe.
 3. Task Manager – da, Google Chrome are un manager de activități unde puteți vedea cine, ce și cât mănâncă.
 4. Căutare direct din textul selectat – prin selectarea unui text si click dreapta se poate cauta direct fraza sau textul (un fel de arma anti plagiat rudimentara)
 5. Vizitarea unui site din cache – util atunci când nu mai aveți net dar știți ca ați vizitat de curând o anumita pagina pe care vreți sa o recitiți.
 6. Salvarea paginilor în format PDF – util pentru salvarea unor tutoriale, rețete sau diferitelor ghiduri în format PDF, pentru lecturarea ulterioara chiar și offline.
 7. Personalizarea paginii Home cu imagini de fundal sau o imagine proprie.

Alte tutoriale legate de browsere:

Probleme cu certificatul în browser

Afișare simplificata fără reclame cu Dark Mode in Chrome Android

Cum șterg istoricul WEB local și online – istoricul de pe serverele Google

Tutorial video

 

7 chestii marfă în Google Chrome – tutorial video

 

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. ILLE CSABA PAL a zis

  Salut Cristi.Sunt un fan al tutorialelor voastre,de unde invat enorm,mai ales ca explicati pe intelesul tuturor.\\\\desi in 1990 eram printre primii cu acces si utilizare de pc,acum la peste 60 de ani,sunt cam ramas in urma si voi ma ajutati mult de tot.Va multumesc cu toata stima si respectul cuvenit si va doresc sanatate si sa continuati tot asa

 2. Salutare Cristian,
  Asa cum ai facut tutoriale despre alegerea unui sistem pc cu componente ieftine si bune, am vrea un tutorial despre “kit cu panou solar”, cum sa alegem cea mai buna varianta ca pret ieftin si utilizare indelungata in timp a componentelor: panou voltaic solar, baterie, invertor cu iesire la 220 V, util in vacante pentru folosirea zilnica timp de 3 – 5 ore a unui televizor, radio, ventilator mare, gratar electric, plita electrica, electrocasnice.
  Eventual sa ne dai si linkuri unde gasim componentele solare.
  Multumiri.

 3. Replicantu' a zis

  „Shortcut-uri sau scurtături – poți sa faci scurtături pe desktop sau în bara de activități pentru site-urile favorite.” – numai in versiunea mobila.
  Și încă o „șmecherie” – reading mode. chrome://flags/ – Enable Reader Mode (enabled). Functioneaza în versiunea stabilă 76.

 4. Completare: inca o chestie pe care o puteti face in browserul Google Chrome -…..(Cum sa download-ezi Windows 10 fara “Media Creation Tool”).

 5. Scuze, acesta este link-ul corect, la cele de mai sus: https://bit.ly/2YU9vEn

 6. Salut domnule Cristian,
  Va cer sfatul in urmatoarea problema: nu stiu daca tine de Windows 10 (ver. 1903), de Chrome (ver. 75.0.3770.142, 64-bit) sau de hardware. Cand accesez unele clipuri video de pe net, intr-o prima instanta (cateva secunde), imaginea apare blurata. Care ar putea fi explicatia? As putea interveni in setari in vreun fel?
  Numai de bine pentru munca depusa!

 7. Cristian, am nevoie de sfatul tău, cred ca am contul de fb hackeat din. Messenger. De aici nu vad ce scriu. Sunt analfabet i se “astea”! istiam

Speak Your Mind

*