Acer Switch 12, tableta – laptop cu Windows

Acum ceva vreme v-am prezentat laptop-ul meu Lenovo G580. Acel laptop dupa doi ani pare cam greu sa-l car cu mine peste tot. Avand nevoie de un dispozitiv usor, m-am hotărât sa dau o șansa noului val de convertibile si am achiziționat un Acer Aspire Switch 12, care este mai mult tableta decât laptop, o tableta – laptop cu Windows.
Acer Switch 12 este un hibrid intre tableta si laptop, vând puterea unui laptop si autonomia unei tablete plus ecranul touch pe care noile Windows-uri se simt atât de bine. Daca sunteti in cautarea unei tablete ieftine, va recomand Lenovo Miix 2 8, tableta pe care eu o detin si de care sunt foarte multumit.
Dotări:
Procesor Intel Core M 5Y10c
Memorie 4 GB dual chanel 1600 MHz
Ecran IPS full HD 10 puncte multi touch + digitizer
Stocare SSD 128 gb (nu emmc)
Tastatura detașabila Bluetooth
Conectivitate micro usb 3.0, usb 2.0, slot microSD, combo jack audio, micro HDMI
Wireless 802.11 a, b, g, n si AC dual stream, Bluetooth 4.0
Autonomie de pana la 10 ore
Dupa 1.5 zile de folosire pot spune ca este un dispozitiv care merita banii si chiar mai mult. Sa nu uitam ca aceleași dotări le are si Lenovo Yoga 3 Pro, care costa aproape dublu.
Acesta a fost un scurt preview al produsului. Mai multe detalii si teste de performanta voi face in curând si va voi tine la curent. Pana una alta, daca ați pus ochii pe acest produs, vi-l recomand cu căldura.
Chiar daca la prețul de asta , poți găsi laptop-uri ceva mai performante, acelea nu au portabilitatea, ecranul si autonomia lui Switch 12.
Pret tableta Acer Aspire 12 (2 in 1, laptop – tableta cu Windows).
Aaa, si nu v-am spus de ecran, este superb!



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Cand o sa faceti tutorialul despre instalarea lui Windows 10 sa nu uitati sa vorbiti si despre acesta instalare in mod UEFI (ce inseamna,ce efect are asupra SSD-urilor,la ce foloseste si pentru cine este recomandat acest tip de instalare a Windows-ului).Si inca ceva,cand vor iesi pe piata laptop-uri cu Windows 10,as dori un ghid de cumparare a unui laptop ieftin si performant cu Windows 10 preinstalat,indiferent de platforma.Poate sa fie si Intel si AMD.Domnul Cristi,tot respectul din partea mea,explicati foarte bine,ca un adevarat profesor.Ca o rugaminte,as dori ca acest tutorial pe care o sa-l faceti,sa fie facut chiar de dumneavoastra,pentru ca am observat ca explicati mult mai bine si chiar din puctul dumneavoastra de vedere,pe mine asta ma intereseaza.Numai bine!

  2. O singura observatie: Afirmatia “Aceleași dotări le are si Lenovo Yoga 3 Pro” este putin exagerata – a se vedea caracteristicile pe scurt redate mai jos.

    – Laptop 2 in 1 ACER Aspire Switch 12, Intel® Core™ M-5Y10c pana la 2.0 GHz, 12.5″ Full HD Touch Screen, 4GB, SSD 128GB, Intel HD Graphics 5300, Windows 8.1 (Altex)

    – Ultrabook Lenovo 13.3” IdeaPad Yoga 3 Pro, QHD+ Touch, Procesor Intel® Core™ M-5Y70 1.1GHz Broadwell, 8GB, 512GB SSD, GMA HD 5300, Win 8.1, Silver (pcgarage)

    Cu urari de bine si multumiri pentru materialele realizate si, implicit, semnalizarea unor produse,
    Mani

    • M-am referit la dotari, ca ambele fac parte din aceeasi categorie si sunt construite avand la baza acelasi componente principale.
      Ca si performanta sunt practic identice, balanta înclinînd putin spre Lenovo, datorita racirii active; Dar aici Acer are un avantaj major, ma refer la racirea pasiva care pe Acer Switch 12 ofera un plus de confort.
      Diferenta de pret nu se regaseste in performanta, ci in finisaje si rezolutia mai mare, care nu face doi bani cu scalarea din Windows. La fel si memoria RAM, cu 8 GB nu ai ce sa faci, atata timp cat esti pe un dispozitiv portabil, care foloseste un procesor ultra low power. 8 GB de ram se justificau de la Intel Core i5 in sus cu aplicatii grele, nu pe Core M.
      Am stresat la maxim Switch 12 si n-am reusit sa epuizez ram-ul (programe clasice). Se pare ca in ultimele versiuni de Windows s-a apelat la magie neagra pentru management-ul ram-ului.
      Imi place foarte mult Lenovo Yoga 3 Pro, care este un produs foarte frumos si elegant, dar eu sunt un om care pun in balanta pretul si performanta mai mult decat finisajele.
      Sunt convins ca ambele produse isi vor gasi clientii in final !

  3. Lenovo Yoga 3 Pro nici macar nu se compara cu acest Acer ;)))

  4. Salut Cristi,

    Ai spus mai sus ca ” La fel si memoria RAM, cu 8 GB nu ai ce sa faci, atata timp cat esti pe un dispozitiv portabil, care foloseste un procesor ultra low power.” … iar mai departe “Se pare ca in ultimele versiuni de Windows s-a apelat la magie neagra pentru management-ul ram-ului.”…

    Intrebarea mea se refera de la ce versiuni incepe sa fie gestionat RAM-ul mai bina…
    Te intreb pentru ca inca folosesc Windows 7 64 bit cu licenta si am 4 GB RAM…. Nu prea folosesc programe avansate dar am vazut de exemplu ca Chrom-ul uneori manca tot RAM-ul… Chiar ma gandisem zilele trecute sa trec la 8GB iar acum ma intreb daca chiar merita efortul financiar….
    Daca poti te rog sa imi dai ceva sfaturi ar fi extraordinar…

    Mersi frumos

    • Din pacate Chrome chiar are un consum de memorie foarte mare, asadar nu prea ai ce sa faci decat sa renunti la Chrome sau sa mai iei ceva ram .

      • So dreptate, Chrome consuma foarte multe resurse deoarece lansează fiecare tab și extensie intr-un serviciu separat.
        Este ca și cum ti-ar trebui 4 benzi pe o șosea, pentru ca ai 4 roți la mașină

    • Ram-ul într-un sistem este folosit ca un depozit temporar de date. Dacă procesorul și stocarea sunt suficient de rapide, atunci nu mai este nevoie prea mare de RAM.
      Dacă ai un procesor mai lent, sau unul care se încălzește și își reduce frecvență, împerecheat cu o stocare lentă, atunci datele stagnează mai mult în RAM și se formează un bottleneck. Tot sistemul intra dintr-un cerc vicios din pricina unui procesor lent sau supraîncălzit în tandem cu stocarea lentă (hard disk).
      La ora actuală se fac teste pe servere fără RAM, doar stocare rapidă și procesoare deștepte.
      RAM-ul defapt este o punte de tranziție între procesor și stocare, pentru ca în trecut hard disk-urile și magistralele de comunicație între procesor și stocare erau foarte lente.
      Acum avem magistrale rapide cu stocarea super rapida și nevoia de RAM nu mai este atât de mare în sistemele clasice.
      Desigur, întotdeauna vom avea aplicații care sunt programate să folosească cât mai mult RAM, ca să accelereze interfata și pe stocări rapide și pe HDD.

  5. marius nechifor a zis

    Salut Cristi. Am o intrebare daca se poate. Acum ceva timp, pustiul meu a criptat harddiscul extern cu Bitlocker. In momentul cand am vrut sa mai transfer niste poze pe el, am constatat ca nu am acces la datele de pe el. Am incercat toate parolele stiute de mine si el si nu am reusit sa deblocam hardul. Exista vreo sansa sa mai recuperez ce era pe el, chiar si contra unei sume de bani, tinand cont ca acolo se gasesc aproape toate pozele de concediu si nu numai?

    • BitLocker asta face,impiedica accesarea datelor stocate pe drive.
      Datele pot fi citite doar cu sistemul de operare de pe care s-a activat BitLocker.

      • Marius Nechifor a zis

        Tocmai asta e problema ca am reinstalat sistemul de operare si nu mai recunoaște hardul decât cu parola. Înseamnă că nu mai am nicio șansă sa recuperez datele.

  6. Am un laptop Aspire Switch 10. Într-o zi îmi este solicitat un update online de firmware, acumulatorii sa fie încărcați și conectat la încărcător. Zis și făcut, am lucrat pe celalalt laptop și după 2 ore l-am găsit deconectat. De atunci nu mai pornește.

Speak Your Mind

*