Windows 10 legal si gratuit, in programul Windows 10 Insider

Acum putem obtine Windows 10 gratuit, pentru perioada nedeterminata, intrand in programul Windows Insider !
Salutare prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre Windows 10, mai exact voi aduce cateva lamuriri cu privire la cine va primi update-ul gratuit, daca va fi gratuit sau nu si cand il vom primi.
Pe internet se vehiculeaza ca participantii in programul Windows Insider Program vor primi gratuit versiunea finala Windows 10 precum si licenta pentru acesta.
Cine primeste Windows 10 gratuit?
Vor primi Windows 10 gratuit, versiunea finala, doar cei ce s-au inscris in Windows Insider Program. Licenta pentru acesta va fi valabila doar pana la viitorul update major sau viitoarea versiune de Windows.
Care va fi valabilitatea licentei Windows 10 obtinut prin programul Windows Insider?
Cei ce sunt inscrisi in programul Windows Indider vor primi versiunea finala a sistemului de operare Windows 10 precum si licenta pentru acesta. Licenta va avea valabilitate pana cand va iesi urmatorul update major pentru Windows 10 sau o noua versiune de Windows. In tot acest timp, cei ce participa in programul Windows Insider vor trebui sa ramana in programul Windows Insider si sa faca update-urile disponibile pentru a prelungi licenta.
De exemmplu: suntem inscrisi in programul Windows Insider, primim ultima versiune oficiala si stabila a sistemului de operare Windows 10 impreuna cu licenta pentru acesta. Ramanand in continuare in programul Windows Insider, Microsoft in cadrul acestui program, va continua sa elibereze update-uri, fix-uri, patch-uri sau noi versiuni (pre release-uri). Utilizatorul va trebui sa faca aceste update-uri sau sa instaleze versiunile “pre release” pentru a prelungi si innoi licenta. Cu fiecare update facut de utilizator, Microsoft prelungeste licenta iar cea anterioara update-ului va ajunge sa expire intr-o perioada scurta de timp, dupa lansarea noului update sau versiunii pre release.
Daca utilizatorul inceteaza sa mai faca noile update-uri Windows 10 eliberate in cadrul programului Windows Insider, licenta sistemului va ajunge sa expire in momentul in care vor fi eliberate noi update-uri majore, chiar daca utilizatorul nu face aceste update-uri. Daca le va face, odata cu noul update instalat, licenta va fi prelungita si va fi valabila pana la viitoarul update sau viitorul pre release.
Ce primesc utilizatorii care participa in programul Windows Insider?
Cei ce sunt inscrisi in programul Windows Insider vor beneficia de versiuni sau update-uri ale sistemului aflate in faza de dezvoltare, update-uri de securitate, fix-uri sau patch-uri ale sistemului, inainte ca acestea sa ajunga la utilizatorii care folosesc versiunea finala si stabila a sistemului. Cei ce se afla in acest program se presupune ca trebuie sa raporteze si sa ofere feedback (nu este obligatoriu) celor de la Microsoft in cazul in care apar probleme sau incompatibilitati urmand ca Microsoft sa le remedieze si in final sa devina disponibile pentru utilizatorii obisnuiti care folosesc versiunea comerciala, finala si stabila a sistemului de operare. Deasemenea participantii din acest program vor primi acces mai devreme la viitoarele versiuni ale urmatorului sistem de operare.
Ca sa scurtam vorbaria, intrand in Windows Insider vei beneficia de update-uri si versiuni ale sistemului de operare aflate in faze de dezvoltare, de testare si te vei bucura foarte putin timp de versiunile stabile/finale ale sistemului de operare Windows 10 si ce va mai urma dupa.
Cum vor fi primite sau cum se vor instala update-urile din cadrul programului Windows Insider?
Tot ce trebuie sa faca utilizatorul este sa se inscrie in cadrul acestui program folosind un cont Microsoft (am aratat in tutorialul video cum se face acest lucru), sa descarce imaginea ISO a sistemului de operare Windows 10 Pro Insider Preview, sa o instaleze si dupa instalare, in pasii de setare a sistemului de operare, sa se logheze cu acelasi cont Microsoft cu care s-a inscris in Windows Insider Program. Sistemul de operare va veni de baza cu Windows Update activat iar viitoarele update-uri majore ale sistemului sau urmatoarele pre releas-uri vor veni prin Windows Update. Utilizatorul va trebui sa le instaleze pentru a prelungi licenta. In caz contrar aceasta va expira.
Cand va fi lansata versiunea finala a sistemului de operare Windows 10?
Conform spuselor Microsoft, versiunea finala a sistemului de operare va fi lansata pe 29 Iulie 2015. Cei ce nu participa in programul Windows Insider vor putea in decursul unui an (de la data lansarii versiunii finale 29.07.2015) sa faca update-ul gratuit la Windows 10 avand deja instalata o versiune legala/licentiata a sistemului de operare Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1. Utilizatorii din programul Windows Insider vor primi gratuit update-ul la versiunea finala si stabila Windows 10 iar licenta pentru acesta va fi valabila pana la urmatorul update major de sistem.
Pentru cei interesati, am aratat in tutorialul video cum te inscrii in programul Windows Insider pentru a beneficia de update-ul gratuit al versiunii finale si stabile Windows 10 si de unde descarcam Windows 10 Pro.
Odata descarcata imaginea ISO a sistemului de operare Windows 10 Pro, puteti face un stick USB bootabil cu Rufus sau Windows 7 USB/DVD Download Tool ori o puteti face un DVD bootabil cu aceasta ca mai apoi sa instalati sistemul de operare Windows 10.Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

 1. sa faci un tutorial si despre instalare lui win dows 10 insider?

 2. In ceea ce priveste programul Windows Insider,ai dreptate.Vom avea Windows 10 licentiat si gratuit dar NU.Microsoft s-a sucit diin nou.Am vazut o stire pe la pranz ca Microsoft nu va face acest lucru pentru ca ei cred ca o sa fie dupa aceea un numar foarte mare de partitipanti in program si ori nu pot,ori nu vor ca un numar mare mare de oameni sa aiba licenta gratuita.

 3. Dar daca se viruseaza windows-ul 10 final,atunci de unde voi lua versiunea finala ca sa in reinstalez?

  • Daca esti atent si iti iei toate masurile de precautie, nu te vei infecta deloc.
   Ai grija pe unde intri, ce descarci, ce instalezi.
   Daca faci totul legat la ochi, te “virusezi” si pe Linux.
   Ca si-n viata reala, si-n virtual trebuie sa avem anumite limite.
   In realitate nu te duci prin cartiere rau famate, pentru ca instinctul iti spune sa nu faci asta. Nu mananci din gunoi, pentru ca ai o retinere. Asa e si cu infectiile informatice.

   • virus20009 a zis

    Apropo de formum Ubuntu .
    Daca si sum Linux de infectezi esti prea prost.

    @ Adrian
    Sa inteleaga si cei ce au Windows 10 spre vinzare si nu mumai, le vor scade vinzarile?

    • Din experiența mea cu linux dar și cu acest windows 10 pot spune că sunt niște porcării.M-am săturat de ”defecte” pe ambele.Singurul avantaj al linux-ului în fața windows în privința securității este și va fi lipsa de popularitate.În rest sunt doar povești pentru promovarea linux.

  • Adrian Gudus a zis

   Păstrezi imaginea ISO pe care o descarci în momentul înscrierii în programul Windows Insider (așa cum am arătat și în tutorial) și dacă te virusezi, reinstalezi sistemul de operare și faci update-urile ce vor fi disponibile la vremea respectivă.

 4. Multumim Adrian!

 5. Am o problemă în instalarea Windos 10 build 10130.Am folosit aceeași metodă pentru a instala pe stick cu Windows 7-USB-DVD-descărcare-Tool.După ce fac restart și dau să booteze de pe stick mi se restartează încontinuu și nu-mi apare setup-ul de instalare.Adrian ,știi vreo soluție la acestă problemă?

  • Adrian Gudus a zis

   Trebuie să faci setarile specifice în BIOS pentru a putea boota de pe stick. Despre aceste setări s-a vorbit în tutorialul despre “Câteva explicații sumare despre BIOS” pe care îl găsești cu căsuța de căutare din dreapta sus.

 6. Un tutorial cu instalare windows 10 e bun. Versiune enterprise de 90+90 zile o sa mai fie?

 7. Am descarcat si eu Windows 10 Insider Preview Build 10130, de pe site-ul Microsoft(fara sa ma inscriu in program) si l-am instalat pe un laptop. Duap 24 de ore am renuntat la el revenind la Windows 8.1 pentru ca imi creea probleme: 1. La restartare/inchidere primeam o eroare, ceva de genul: http://forums.crackberry.com/attachments/blackberry-10-os-f269/251583d1393609626t-error-message-win-shutdown-how-do-i-stop-capture.jpg 2. Cand intram cu Mozilla Firefox pe siteurile Yahoo, Facebook, Google, Mozilla imi spunea o problema de conexiune securizata. Vi se intampla si voua sau am procedat undeva gresit?

 8. Da doresc un tutorail despre instalarea windwosului 10 insider

  • da . da sa fie explicate toate optiunile din custom install. ca este acolo sa trimita el date la microsoft si cu arhiva browserului. zic ei numai cu cautarile pe motoare de cautare … oare aiurea il dau ei gratis ? o sa fie control total . ma gandesc serios la linux si sa intru pe windows numai pentru jocuri si programe editare daca o sa am nevoie.

 9. la mine am instalat windows 10 dar nu merge mouse-ul nustiu ce are,dar in setup la instalare am mers 🙁

  • Salut, George! Si eu am avut o prblema asemanatoare: am instalat cu succes SO pe un Notebook, iar cand desktop-ul a fost incarcat, touchpad-ul nu mai functiona! Din fericire am avut la dispozitie un mouse USB, cu ajutorul caruia am instalat driverele necesare touchpad-ului.

 10. pentru ovidiu,
  aceeasi eroare imi da si mie.am incercat de mai multe ori sa instalez windows 10 folosind diverse utilitare pt a crea un stick bootabil dar degeaba.de fiecare data apare aceeasi eroare cand dau shut down sau restart.nu inteleg daca este o eroare de sistem de la microsoft sau imaginea iso de pe sait contine aceasta eroare.ramane de vazut oricum imediat ce se rezolva aceasta voi instala windows 10 ca sistem principal.mie chiar imi place…

 11. MIhail Stefano a zis

  Legal si gratuit pana la data la care va expira build-ul de preview. Daca se face update la RTM acesta va ramane activ, doar daca utilizatorul ramane in programul insider, sau are o licenta de Windows 7 sau 8/8.1.

 12. Eu am testat fie care versiune lansata acum am win10 build 10147 și am ajuns la concluzia ca de la primul build și până la prezentul tot mai prost merge menționez la am un lenovo cu i7 și un ssd programe aimp, potplayer , qbittorent și chrome alt ceva nu folosesc.
  Și până nu apar drivere pt. win 10 nu cred ca merită.
  Și cele mai mari probleme am cu touchpadul cu versiunea 17 de driver merge ok și tot îmi face update la 19 si nu ia comenzi și partea proastă ca nu se pot opri sau să alegi care să le facă updateuri să fac

  • Adrian Gudus a zis

   Update-urile automate pentru drivere pot fi oprite! Vezi ca avem tutorial pe aceasta tema, il gasesti cu ajutorul casutei de cautare din dreapta sus. Ce s-a aratat acolo este valabil si se poate aplica si la Windows 10

 13. stamatin Gheorghe a zis

  Bună mă interesează daca merge si pe Windows Vista si dacă se poate sa faceti mai detaliat despre Windows 10 si daca merge si pe telefon am Windows 8.1 iar pe pc am Windows Vista.va mulțumesc!!!

 14. Chiar dacă ești insider, dar ai Windows piratat, NU vei primi Windows 10 gratuit! Nici dacă ai preview și nu ai nici o licență, și te înscri ca insider, nu vei primi gratuit licență. Vedeți la Microsoft insider detalii.

  • Adrian Gudus a zis

   Vei primi versiunea finala si stabila ca Insider iar valabilitatea acesteia va ramane pana la urmatorul update major sau pana la urmatorul pre release, update-uri sau pre releas-uri pe care va trebui sa le instalezi (ramanand in continuare in programul Windows Insider) si astfel valabilitatea se va prelungi cu fiecare update sau pre release descarcat si instalat. Am crezut ca am fost suficient de clar in tutorial. Am explicat toate astea si in textul de deasupra tutorialului.

 15. Am instalat versiunea 10130, in virtual box. Duapa aproximativ o sapatamana, pot afirma urmatoarele: 1. Nu se poate seta rezolutia nativa a monitorului (maxima este 1600×1200). 2. Nu se pot instala driverele placilor video AMD ( buguri la instalare). 3. Toata gama de setari este foarte limitata si mai slaba ca la 8.1. 4. Browserul Spartan, este chiar spartan, nu poti sa-l setezi decat foarte putin si greoi. Basca se inchide pe neasteptate, clipurile video merg cu intreruperi si modalitatea de descarcare a fisierelor e ciudata, nu poti alege locatia de descarcare. 5. Windows update nu ajuta la rezolvarea problemelor cu draverele, troubleshootingul nici atat. 6. Eu unul, m-am acomodat foarte repede la 8.1 (e drept ca-l folosesc mai mult ca pe 7), dar acest 10 mi se pare o struto-camila combi 8 cu 7, care deocamdata nu poate fi numita o revolutie si nici evolutie. Nu stiu cum or fi variantele pentru tableta si telefon, poate e facut mai mult cu gandul la ele.

  • de acord cu tine Vio.Primele versiuni de win10 au mers mult mai bine decat10130.astazi am instalat win10130 si nu am putut instala driverul pt placa video la versiunile mai vechi de win 10 il detedcta si instala automat.am revenit la8.1 prox64 care a mers impecabil

 16. Salut,
  Nu pot accesa anumite site-uri, gen blog-uri sau mai stiu eu ce care nu par sigure din punct de vedere al continutului.E legat de family safety, aveti idee unde as putea umbla? In contu de microsoft sunt trecut si ca admin si ca adult, deci nu vad unde ar fi problema….

 17. Alexandru a zis

  Nu am inteles… Pana la urma ma pot inscrie si eu, chiar daca nu am nici un win. original?

  • Adrian Gudus a zis

   Da, se poate înscrie oricine!

   • Chiar dacă ești insider, dar ai Windows piratat, NU vei primi Windows 10 gratuit! Nici dacă ai preview și nu ai nici o licență, și te înscri ca insider, nu vei primi gratuit licență. Vedeți la Microsoft insider detalii.

    • Adrian Gudus a zis

     Te repeți ca papagalul! Ai spus deja asta aici de încă 4 ori. Deși ți-am dat replica și ți-am adus la cunoștință că ești greșit informat, continui să suții niște aberații!

     • Nu îmi place atitudinea ta! Cu ocazia asta îți pierzi din cititori. Am repetat de 2 ori nu 4 cum spui tu. Și știu bine ce spun. Iată și una dintre surse care susține ce scriu și eu.
      ….

     • @nick5roo Frate tu esti nebun ? Ce windows piratat sa ai !!! atat timp cat tu rulezi windows 10 din program ? Esti cu capul ?

 18. Un tutorial cu instalarea Windows 10 Insider daca se poate.Am instalat Windows 10 Insider in Virtual box se misca bine,dar nu am bagat nicaieri nici serialul si nici mail-ul.Ma asteptam sa nu imi dea voie sa dau next pana nu bag serialul sau mail-ul.Asa trebuie sau se baga serialul sau mail-ul la urma dupa instalare?

 19. Adrian ,de ce extensia Adblock Plus imi blocheaza videoclipul din tutorial.

 20. Buna Adrian
  Foarte interesant totorialul si ar fi foarte binevenit un tutorial despre instalare windows 10.
  Multumesc si astept in continuare tutoriale la fel de interesante.

 21. I’m free as a bird in the sky. De 6 ani nu mai fumez, de 1 an am renuntat definitiv la winozuri. Linux live usb sa traiasca. In maxim 2 minute se instaleaza in RAM si nu ma doare capu. Mai rapid ca orice ssd, fara antivirus, fara probleme cu virusii. Zboara, ce mai.
  Si e FREE !
  Quirky 7.0.3 released
  http://bkhome.org/news/?viewDetailed=00187

 22. gogule nu se poate face stick bootabil cu aceasta imagine de win 10 ,este corupta

  • Adrian Gudus a zis

   Inseamna ca s-a intamplat ceva la tine in retea in timp ce descarcai imaginea ISO. Redescarca imaginea ISO folosind browserul Internet Explorer sau Firefox!

   • Adrian Gudus a zis

    Iti mai recomand calduros sa folosesti Rufus pentru a pune Windows 10 pe stick. Link-ul catre tutorialul cu Rufus il ai in textul de deasupra tutorialului sau il gasesti scriind Rufus in casuta de cautare din dreapta sus si apasand tasta Enter.

 23. Intrebare, versiunile de Windows 7 8 , 8,1 sunt disponibile la download free pe site-ul lor oficial sau pe alte siteuri officiale? daca da, spuneti-mi si mie unde as putea gasi.

 24. Mai e o chestiune, bine de stiut: toate variantele de windows entreprise nu vor primi update la windows 10!

 25. Eu ma-m lecuit de W10, l-am avut instalat, mergea super pina si-a facut a treia sau a patra serie de update-uri dupa restartare nu sa mai deschis, a bulit placa de baza…nu mai ajungea nici macar sa afiseze logoul din bios…placa intel, destul de buna, a functionat foarte bine W7 si W8 pe ea…astfel mi-am dat seama pe propria-mi piele ca nu e bine sa instalezi softurile in faza de testare pe hardware-ul tau!

  • Ma indoiesc ca ti-a bulit placa de baza. Probabil a fost vreo configurare gresita in bios. De obicei optiunea de “fast boot” sau “quick boot” etc, sare repede peste post si nu-ti mai arata nimic pana la splash screenul cu sistemul de operare Windows.
   Scoate bateria de pe placa de baza si evita sa mai folosesti fast boot sau optiuni asemanatoare.

 26. Dragilor, versiunile „pre release” sunt versiuni de test ale unui sistem de operare. Producatorul acelui sistem se foloseste de observatiile celor care il testeaza pentru a-l imbunatati pana cand acesta considera ca poate scoate pe piata varianta stabila. Atunci cand instalati aceste versiuni de test va asumati anumite riscuri de care producatorul nu este raspunzator, de bunavoie acceptati testarea. Asa ca, nu va mai plangeti ca nu functioneaza, ca s-a stricat nu stiu ce, ca nu va place, ca altu-i mai bun… mai bine trimiteti observatiile voastre la producator poate in final va reusi sa scoata pe piata ceva bun, si bineinteles impartasiti-le si altora in aceste comentarii.
  Multumesc Cristian si Adrian pentru tutorialele voastre, pentru perseverenta si rabdarea cu care impartasiti altora cunostintele voastre!

 27. “Help shape the Windows 10 experience for millions of people.
  With the Windows Insider Program, you can help build Windows 10 alongside PC experts, IT pros, and developers around the world.
  If, however, you think BIOS is a plant-based fuel, this program may not be right for you.”
  Cu acest mesaj va intampina Windows Insider Program.
  Cand deschideti o pagina de internet incercati sa si cititi ce este acolo, traduceti macar cu https://translate.google.ro/ tot e mai bine decat sa dati click si sa nu stiti ce faceti. Exact asta spunea si Cristian mai devreme: “Daca esti atent si iti iei toate masurile de precautie, nu te vei infecta deloc. Ai grija pe unde intri, ce descarci, ce instalezi.”

 28. Salut, am vazut ca am aceeasi cheie cu a ta… 🙂

 29. draga Adrian,
  va urmaresc de foarte multa vreme pe voi echipa videotutorial.ro si sunt convins ca sunteti niste experti in comp.dar cum nici eu nu ma consider un ageamiu iti spun cu mana pe inima ca imaginea iso cu win 10 este corupta asa cum bine a sesizat si gaby.am instalat de sute de ori sisteme pe diferite comp si am folosit toate utilitarele de creat stick bootabil dar aceasta imagine iso de pe saitul microsoft nu merge.daca voi aveti alte metode care merg va rog respectuos sa le impartasiti si cu ceilalti ca sa ne bucuram si noi de win10.felicitari si pentru Cristian,colegul tau care ar fi putut face cariera si la radio pt timbrul placut si vocea sa(sunt un fost dj de radio si ma pricep).succes in continuare

  • Adrian Gudus a zis

   Cum se poate observa si in tutorial, rulam Windows 10 build-ul 10130. Am facut exact cum am spus si in tutorial. M-am inscris in Windows Insider cu un cont Microsoft, am descarcat imaginea ISO pe 64 biti, am facut un stick USB bootabil folosind Rufus si l-am instalat pe laptop in dual boot cu Windows 7. Rufus a pus imaginea ISO pe stick si l-a facut bootabil fara sa “strambe din nas” dupa care am instalat Windows 10 folosind stick-ul USB bootabil facut de Rufus.
   Cum am spus si mai sus, descarcati imaginea ISO folosind Internet Explorer sau Mozilla Firefox. Google Chrome este “renumit” in a avea prbleme la descarcarea integrala a fisierelor descarcate. De multe ori download-ul se opreste neasteptat sau fisierele descarcate cu Google Chrome sunt corupte.

 30. Laurentiu a zis

  Salut Cristi!
  Multumim pentu tutoriale.
  Ar fi interesant un tutorial despre reteaua Tor. Setari, pericole, informatii.
  Numai bine.

  • Adrian Gudus a zis

   Avem deja tutorial despre Tor, avem si despre securitatea in browser, si despre securizarea retelei wireles, si despre cum se sparge o retea wireless si despre cum poate intercepta un hacker parolele si informatiile traficului tau wifi. Toate acestea le gasesti cu casuta de cautare din dreapta sus. Mai avem si despre VPN si despre otravirea DNS-ului, diagnosticarea retelei si alte peste 1000 de tutoriale!

 31. Din toate cele prezentate in tutorial, precum si din discutii, inteleg ca totusi avand licenta de Win 7 este mai bine sa astept versiunea finala la care pot avea acces in maxim un an de zile incepand cu data lansarii Win10 si sa nu ma umplu de nervi facand practic testari pe propriul laptop …..in ambele cazuri practic accesul la Win 10 fiind gratuit…..sa ma corectati va rog daca am inteles gresit!…Multumesc!

  • Adrian Gudus a zis

   Ai inteles corect insa ca sa te joci cu Windows 10 nu este nevoie sa il instalezi “pe bune” in laptopul tau. foloseste-te de masini virtuale. Vezi ca avem tutoriale despre doua dintre ele: VirtualBox si VMware Player. Le gasesti cu casuta de cautare din dreapta sus de la noi de pe site.

 32. windous tot un sistem instabil si vulnerabil ramane. raman la linux cum am ramas si pana acum de vreo 2 ani jumate. pe windous intru din an in paste. Linux e baza. windous e un mare **** si asa va fi mereu. linux nu are atatea vulnerabilitati grave pe cat windous si merger ca un uns windous va fi si e un sistem greori care se ,, sifoneza,, rapid.

 33. bunaziua vreau si eu un tutorial cu instalarea Windows 10
  va multumesc

 34. Salut, care este treaba cu iconita windows alba din taskbar, de langa ceas? Zice sa iti rezervi o copie de 10, ce se va descarca si instala in 29 iulie. Si la windows update apare. Va fi legal, genuine un an?

  • Adrian Gudus a zis

   Legat de 1 an, ai la dispozitie 1 an de zile de la lansarea oficiala Windows 10 sa te hotarasti daca faci update-ul la Windows 10. Daca te hotarasti sa faci update dupa ce a trecut 1 an de zile de la lansare, upgrade-ul de la Windows 7 sau 8 ori 8.1, nu va mai fi gratuit.
   Acest 1 an nu are legatura cu valabilitatea licentei pe care o vei avea pentru Windows 10.

 35. Multumesc ptr. raspuns.

 36. Stie cineva o metoda de a pune windows 10 x64 pe un stick usb, daca avem windows 7 respectiv 8 si 8.1 pe x32 ??

  Am incercat 3 metode cu rufus, windows 7 usb tool si wintoflash si nici una nu a functionat singura metoda a functionat aceea cu DVD-ul clasic.

 37. Salut. am un asus f200m cu windows 8 si nu merge sa instalez nici un alt sistem de operare, adica nu booteaza stik ul. Am dezactivat secure boot imi apare stik ul dar are uefi in fata. Am vrut sa dezactivez uefi dar nu apare in bios nici o optiune ca sa pot face asta. Ce sfat imi dai?

 38. salut,cum pot sa revin la windows 7 dupa ce am instalat windows 10 pro insider?nu merge nici cu sistem restore,nu merge nici cu revenire la w 7 din control panel….cum sa fac?te rog ajuta-ma

 39. Buna,
  In prezent folosesc W 8.1 cu licenta FPP in dual boot cu W 10 Pro Insider Preview build-ul 1062.
  Licenta FPP a Windows-ului 8.1 (1PC, 1 licenta;mutarea software-ul de pe un PC pe altul, implicand stergerea
  de pe primul PC) va ramane valabila si dupa upgrade la W 10 ?
  Se va putea efectua upgrade de componente dupa activarea W 10 pe PC ??
  Multumesc.

 40. Programul Windows Insider pentru PC a fost oprit pentru windows 10?
  Vad ca după ce ma loghez in condul de windows insider nu mai este activa iconita Get started – PC.

 41. Acel link cu “Get started – PC” nu mai estye activ !!!
  Ce facem in acest caz? cum obtinem windows 10 gratuit? sau cum intram in programul Windows Insider daca acel link nu mai este activ? Trebuie sa existe o smecherie cumva sa fentam acel link.

 42. NECULA DUMITRU a zis

  PE LAPTOP-ul MEU ESTE INSTALAT UN WINDOWS 8.1 .VREAU SA-L ACTUALIZEZ CU WINDOWS 10. CINE MA POATE AJUTA CU UN ALGORITM DE LUCRU? MULTUMESC!

 43. Salut, am facut toate acele demersuri pentru intrarea in Insider Program, dar link-ul “get started PC” nu este activ. Laptopul de pe care am facut demersurile este programat sa ia Win10 automat, pentru ca pe el em deja Win8 cu licenta. Win10 Insider ma intereseaza pentru alt laptop, care nu e acum acasa si care are Win7 fara licenta. Asta sa fie motivul pentru care nu merge link-ul de download, pentru ca fac actiunea de pe un device care oricum intra automat in Win10 ? Trebuie sa fac demersurile de pe device-ul cu Win7 ? Multumesc.

 44. Nu, nu acesta este motivul. Este blocat pentru toata lumea.
  Pe net mai exista site-uri unde se mai gaseste ultima varianta de Windows 10, inainte de cea finala.
  Insa din cate am inteles programul a fost efectiv oprit. Chiar daca instalezi un beta (cu seriile deja furnizate pentru varianta preoficiala), nu mai merge activat (chiar daca se foloseste contul de insider).

 45. Dumitru Dorel a zis

  Va rog sa ma lamuriti windows10 insider activat, cum se teansforma in windows 10 Pro v.10264 si cum primesti cheia pentru activare. Poate cineva sa mi raspunda? Multumesc

 46. daca imi instalez windows 10 enterprise voi avea acelasi 90 de zile trial sau e gratuit ?

 47. Salut Adrian,am o problema cu icoanele de pe desktop.Le aranjez le fac la deminsiunea dorita si dupa fiecare restart sau refres icoanele se rearanjeaza iar,aceasta problema o am dupa o luna de folosire de windows 10 din ce cauza ar putea fii ? M-am uitat prin setari dar sincer nu am gasit nici un rezultat …

 48. Salut , 2 probleme legate de windows 10 , am facut update de la windows 7 la 10 a mers perfect , problema 1 sta in felu urmator , nu ma lasa sa ma conectez cu un cont microsoft ( spune sa incerc mai tarziu , pentru ca a expirat conexiunea ) , si 2 , nu ma lasa sa vad filmele downlodate in laptop , are sunet da imaginea ramane neagra , ( am instalat codecuri , tot ceea ce este necesar ) care ar fi solutiile la probleme ?

 49. Eu am participat la Insider fara sa fi avut vreun windows instalat,am avut din capul locului ubuntu,am facut ce am vazut la voi la videotutoriale despre dual boot,si de cand au dat cei de la Microsoft drumul la win10 am avut placuta surpriza sa vad ca imi dau si mie.Ma folosesc de el cu atentie nu ma hazardez aiurea si desi am ubuntu 14.04 intru pe windows destul,sunt totusi chestii la care ubuntu nu se compara cu windows,si chiar sunt destul de multumit de acest win 10.Isi face update-uri cand ii trebuie,asta poate fi usor deranjant,dureaza un pic,aici ubuntu altfel lucreaza,dar se vede totusi ca mintile de la MS s-au straduit un pic.Se poate si mai bine,dar fata de win 8,8.1eu cred ca e mai bine.Zic eu,pentru ce folosesc eu computerul,mi-e suficient de bun,nu am avut niciodata neplaceri cu win 10,poate doar cand eram insider,dar atunci le-am raportat,si mi-am vazut de treaba.Apreciez ce faceti cu aceste tutoriale,eu am invatat multe de la voi,asa ca,tineti-o tot asa.Sper ca o sa mai gasesc solutii interesante pe la voi.
  Acum ma gandesc,vedeti,eu nu am facut copie la win-ul asta nou,imediat e gata anul,inca nu m-am agitat dar cum zicea cineva mai sus,trebuia sa fac ceva in sensul asta pentru cazul in care o sa reinstalez sistemul.Dar asta e deja altceva,eu acum despre altceva vorbeam.

 50. salut! la mine nu apare sing in,deci nu ma pot conecta deloc,am incercat si update si imi spune ca versiunea de win nu e ok. am win 8.1

 51. Va salut!
  Sunt in programul windows insider si am avut pana acuma win 10 pro cu licenta, din diferite motive am fost nevoit sa reinstalez window-su pe curat, problema este cum pot sa-mi m-ai dobandesc licenta data prin programul insider?
  Va multumesc!!

  • AdrianGudus a zis

   Reinstalează sistemul folosind imaginea ISO descărcată atunci când te-ai înscris în Windows Insider și în wizard-ul de configurare de după instalare, loghează-te cu același cont Microsoft folosit pentru înscrierea în Windows Insider

   • Merci pentru raspuns Adrian!
    Am rezolvat, am reistalat windowsu si am ignorat cheia de produs si imediat mi sa activat singur, oricum vroiam sa revin pentru cei care mai au probleme de acest gen!
    Sarbatori fericite!!

 52. Salut!
  Cum e in 2016? Mai e valabila “oferta” sau deja s-a scos ultimul win 10?
  Mersi!

 53. am instalat de curand w10 pe un notebook hp,toate bune si frumoase dupa cateva minute de la instalare mi se aprindea si stingea ecranul(parca imi instala ceva) iar la un moment dat ecranul s-a facut negru….nu mai pot sa fac nimic nici cu ctrl+alt+delete..ma poate ajuta cineva sau are careva vreo idee i-as fi recunoscator(mentionez ca tot kitul asta de w10 l-am instalat si pe un toshiba si merge impecabil).

 54. Salut. Am cumparat din magazin un laptop cu 4cpus quad core si RAM 4 Gb, hard disk 500Gb. Laptopul vine cu free dos ceea ce cred ca inseamna fara driver pentru sistem de operare. Laptopul cumparat are windows 10 pro instalat, asa l-am achizitionat.
  S-a gasit pana acum vreo metoda de a boota un dvd cu windows 10 cu serial number? Nu imi trebuie licenta ca nu lucrez la vreo societate. Multumesc.

 55. cu descarc windows 10 gratis

 56. Chiricioiu Valentin Alin a zis

  una peste alta e frumos da nu prea se misca execrabil dupa numai 6 zile de utilizare,cea mai mare prostie de os nu il va bata niciodata pe 7

Speak Your Mind

*