UPS cu unda pura pentru centrala și orice altceva

UPS cu unda pura pentru centrala

Doar ups-urile cu unda pura merg pentru centrale si alte sarcini inductive

Dacă aveți o centrala termica, probabil ați avut măcar odată o pana de curent, și ați observat ca centrala nu mai funcționează

La centralele pe combustibil solid treaba asta devine periculoasa, deoarece pompele care recircula agentul termic se opresc iar centrala se supraîncălzește

Ups-urile normale, cele de calculator cum este acest Mustek 2012 merg foarte bine cu PC-uri, televizoare, aparate de radio, etc, adică orice nu are motor. Pentru centrale , aparate frigorifice, aer condiționat și altele cu motor, UPS-urile de calculator nu sunt potrivite.

Ce au UPS-urile cu unda pura in plus ?

UPS-urile cu unda pura pentru centrale, au invertor special care generează unda sinusoidala pura, la fel ca cea din rețeaua de alimentare cu energie electrica.

UPS-urile de calculator au unda simulata, care poate deteriora aparatele care funcționează

Un alt avantaj al UPS-urilor pentru centrala termica

Folosirea bateriilor externe este punctul forte al ups-urilor pentru centrala termica. De fapt aceste UPS-uri nu sunt făcute doar pentru centrala termica, ele pot fi folosite pentru orice aparat electric sau electronic.

Atunci când ai un ups cu baterie externa, iți alegi singur bateria, asta iți lasă libertatea de a avea oricât de mare perioada de autonomie, atunci când se oprește curentul.

Poti sa folosesti un UPS pentru centrala si la altceva?

Da, după cum am spus și mai sus, ups-urile pentru calculator, în general au unda simulata, sunt și excepții dar cam toate au unda simulata. Unda simulata sau pătrata, este distructiva pentru motoare, adică pentru centrala termica, pompa de recirculare, pentru frigider, pentru aer condiționat, etc.

Ce baterie pot sa folosesc pentru UPS-ul din tutorial ?

Recomandata este o baterie Deep Cycle, dar dacă nu ai opriri frecvente si de lunga durata, poți sa folosești și o baterie de mașina. De preferat ar fi ca bateria de mașina sa fie cât mai mare ca sa nu se scoată prea mult curent din ea. Bateria de mașina nu suporta descărcări profunde, de aceea o baterie mai mare o sa ofere autonomie generoasa, pana trece pana de curent, fără sa riști sa strici bateria.

De unde cumpar acest UPS?

Pe piața acest model se găsește sub denumirile de Strong, Volt Polska și Kemot. Cred ca este același producător oem, dar care produce pentru diferite branduri, cu mici modificări.

Preturi:

Volt Polska – ups centala pret in functie de putere

Strong Euro Power – ups centala pret in functie de putere

Kemot – ups centrala pret in functie de putere

 

UPS cu unda pura pentru centrala și orice altceva – tutorial video

 

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. doua baterii de cate 12V a 9A legate in serie, inseamna 24V a 9A

  2. Buna,am un calculator relativ nou, de trei ani. La inceput am putut folosi iesirea de HDMI ca sa bag semnal video in TV. Acuma nu mai pot folosi aceasta facilitate, am acelasi setari, desktopul nu mai “vede“ Tv-ul. Am schimbat cablul HDMI, am incercat la setari desktop si nu pot sa folosesc iesirea HDMI pe TV! O rezolvare?

  3. Chestie noua, bifat. Nu auzisem de acest tip de ups-uri. Multumim frumos pentru tutorial.

  4. Aurelian Panait a zis

    Multumesc frumos pentru munca voastra,ca intotdeauna am ce invata de la voi,inca o informatia buna si la obiect, cu tot cu detalii.

  5. salut cristi daca poti sa faci un tutorial despre cum se blocheaza mac-ul pe diferite device-uri un jegos de provider imi sterge mereu lista si nu stiu ce sa mai fac dac a poti sa ne ajuti ca poate nu sunt singurul,ati multumesc.

Speak Your Mind

*