Tine hackerii la distanta cu verificarea in doi pasi pentru contul Google – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem securiza contul Google astfel incat acesta sa poata fi imposibil de spart. Mai exact vom vorbi despre optiunea “Verificarea in doi pasi” sau “2 step verification” oferita de Google pentru utilizatorii sai in scopul de a va proteja foarte bine contul.
Cum spune si numele, aceasta optiune adauga un al doilea pas ce trebuie parcurs atunci cand dorim sa ne autentificam pe contul Google. Optiunea “Verificarea in doi pasi” se foloseste de telefonul vostru (acesta nu trebuie sa fie neaparat un smartphone, poate fi un telefon obisnuit) astfel ca, daca cineva va stie numele si parola contului, nu va putea accesa contul daca nu va avea acces si la telefonul vostru. Verificarea in doi pasi presupune adaugarea unui numar de telefon ca mai apoi, de fiecare data cand va veti loga pe contul vostru de pe un dispozitiv nou (laptop, tableta, smartphone, alt calculator), dupa ce veti introduce numele si parola contului, va trebui sa introduceti si un cod unic de securitate care va fi generat si trimis in mod automat pe numarul de telefon adaugat. Codul poate fi folosit o singura data si va fi mereu altul. Aveti posibilitatea sa optati in a primi codul de 6 cifre prin sms sau ca mesaj vocal.
Pentru cei ce detin un smartphone Android, iPhone sau BlackBerry, pot instala aplicatia Google Authenticator care va genera automat codul de 6 caractere fara sa mai fiti nevoiti sa asteptati sms-ul sau mesajul vocal ce contine codul unic de 6 cifre. Nu va recomandam sa alegeti ca, codul unic de autentificare sa va fie trimis ca mesaj vocal!
Foarte mare atentie totusi caci aplicatia Google Authenticator trebuie la randul ei autentificata cu contul Google pentru care ati activat optiunea “Verificarea in doi pasi”. Aplicatia Google Authenticator este disponibila in Play Store (fostul Android Market) si nu poate fi folosita fara sa folositi mai intai un numar de telefon mobil.
ATENTIE: Google Authenticator nu poate fi folosit decat pentru autentificarea logarilor in conturile voastre Google (Reader, YouTube, Picasa Web Albums, Maps) din Browser
Mai trebuie mentionat un lucru foarte important. Cand activati “Verificarea in doi pasi”, toate aplicatiile care folosesc un cont Google (de exemplu: Google Plus pentru iPhone si Android, Play Store, Gmail pentru iOS, Schemer, Google Music, Reader, Docs, Picasa pentru Desktop, aplicatia YouTube pentru Android) nu vor mai functiona daca le aveti deja instalate, pana nu le reautentificati folosind metoda prezentata in tutorial.
Autentificarea aplicatiilor se face logandu-va pe contul Google dintr-un browser, este necesara o singura data generandu-se o parola pe care nu trebuie sa o memorati. Abia dupa ce autentificati aplicatia, o veti putea folosi. Nimeni nu poate autentifica o aplicatie daca nu detine numarul de telefon asociat cu contul vostru Google. Autentificarea aplicatiilor poate fi folosita abia dupa ce activati “Autentificarea in doi pasi”.
Daca va este furat telefonul Android sau iPhone sau laptopul pe care aveati instalate aplicatii Google, puteti merge imediat in setarile contului si sa stergeti toate autentificarile aplicatiilor si a dispozitivelor si astfel, cel care intra in posesia dispozitivelor voastre pierdute sau furate, nu va putea accesa contul sau aplicatiile voastre care necesita un cont Google pentru folosire.
Daca dintr-un motiv sau altul nu dispuneti de semnal la telefonul mobil (pentru a primi codul unic prin sms) sau de un smartphone pe care sa aveti instalata aplicatia Google Authenticator pentru a genera codul de autentificare necesar la logarea in cont (cand aveti activata “Verificarea in doi pasi), aveti posibilitatea sa descarcati “codurile de rezerva”. Acestea le puteti printa sau le puteti descarca in format text. Este vorba despre un document ce contine 10 coduri ce pot fi utilizate o singura data, fiecare cod poate fi folosit la o singura logare. Daca epuizati cele 10 coduri, accesati setarile contului si puteti genera alte 10 coduri pentru a le putea folosi atunci cand pierdeti telefonul mobil (pe care ar trebui normal sa vina sms cu codul unic de autentificare), cand nu aveti semnal, sau cand acesta va este furat. Nu irositi inutil cele 10 coduri si nu le folositi pentru autentificare daca aveti acces la telefonul mobil si va puteti autentifica cu codul ce vine prin sms! Nu divulgati nimanui cele 10 coduri de autentificare din documentul text. In cazul in care alegeti sa generati alte 10 coduri noi desi nu ati epuizat toate cele 10 coduri din vechiul document, trebuie sa tineti cont de faptul ca, codurile nefolosite din vechiul document nu vor mai fi valabile. Doar cele 10 coduri din cel mai recent document generat pot fi folosite. Asa ca, descarcarea mai multor documente ce contin cele 10 coduri, pe principiul romanesc “le descarc acolo ca sa fie” nu ajuta cu nimic.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro



Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

  1. ionescu marian a zis

    Foarte util tutorialul si serviviul google. Am incercat sal activez dar am o problema cu browserul, mai exact pe orice site m-as loga si bifez retine parola(sau asemanator) dupa inchiderea browserului (nu tabului) daca intru pe site sunt delogat. Intr-un fel este bine dar uneori este deranjant sa ma loghez de 50 de ori pe zi pe toate siteurile si ma gandesc sa nu fie un virus sau altceva. Specific ca folosesc Chrome 18.0.1025.162 m pe windows xp sp2. Ma puteti ajuta cu problema..

  2. AdrianGudus a zis

    ionescu marian:
    Foarte util tutorialul si serviviul google. Am incercat sal activez dar am o problema cu browserul, mai exact pe orice site m-as loga si bifez retine parola(sau asemanator) dupa inchiderea browserului (nu tabului) daca intru pe site sunt delogat. Intr-un fel este bine dar uneori este deranjant sa ma loghez de 50 de ori pe zi pe toate siteurile si ma gandesc sa nu fie un virus sau altceva. Specific ca folosesc Chrome 18.0.1025.162 m pe windows xp sp2. Ma puteti ajuta cu problema..

    Probabil ai instalata o extensie sau navighez “Icognito”
    Cand spun Incognito, ma refer la asta: http://blog.videotutorial.ro/ultimele/cum-setam-browserele-google-chrome-firefox-opera-si-internet-explorer-sa-porneasca-mereu-in-modul-privat/

  3. Pentru mine este de ajuns atunci când fac un cont să îi pun o parola puternică exemplu “^Gn!tk6&Mh#….aici vine numele contului……A$y5cRvo0y” (exact așa am eu numai că sunt cu totul alte caractere) și trebuie să fii atent bineînțeles și la keyloggeri. Dar asta este doar în cazul meu, care nu am pățit niciodată să îmi fie spart vreun cont. După cum a spus și Adrian în tutorial sunt foarte multe cazuri în care se poate afla o persoană așa că nu “săriți” pe mine deoarece mi-am exprimat doar modul în care mă loghez eu într-un cont. Fiecare face cum știe.
    PS: Chestia cu caracterele încurcate o deprindeți în câteva zile dacă nu sunteți foarte grei de cap!

  4. Salut!(nu e o problema sau ceva de tutorial…e o intrebare) Doar tu si Cristi ati mai ramas in echipa Videotutorial?…si Cristi de ce nu mai face tutoriale,ca in ultimul timp numai tu ai facut.Oricum bv si pt tutorial si pt ca esti mai activ.

  5. Am postat la acest articol un comentariu care ori nu s-a aprobat ori a intrat la spam!

  6. FaraVirusi a zis

    Adrian tie nu ti-a functionat Google Authenticator fara codul de bare pentru ca smartphonul tau nu are ora, data anul setate corespunzator. Uite ce eroare am primit eu http://i40.tinypic.com/30ab889.png dupa ce mi-am setat ora, data, anul, mia functionat cum trebuie, codul generat a fost valid.

  7. Mi se pare mie sau ceva este gresit cu GMail, daca este nevoie de chiar asa masuri de siguranta?

  8. AdrianGudus a zis

    FaraVirusi:
    Adrian tie nu ti-a functionat Google Authenticator fara codul de bare pentru ca smartphonul tau nu are ora, data anul setate corespunzator. Uite ce eroare am primit eu dupa ce mi-am setat ora, data, anul, mia functionat cum trebuie, codul generat a fost valid.

    Te asigur ca sunt setate corespunzator si ora si luna si ziua si anul si primesc aceeasi erroare.

  9. se poate face chestia asta si pe yahoo mail?

    fa un tutorial daca se poate 😉

  10. Salut puteti face un tutorial cu android si pe laptop/Pc

  11. FaraVirusi a zis

    AdrianGudus: Te asigur ca sunt setate corespunzator si ora si luna si ziua si anul si primesc aceeasi erroare.


    Mda eu dupa ce mi-am setat ora locala mi-a functionat 😀 Probabil o fi un bug si de asta nu functioneaza la toata lumea.
    Acum nu mai conteaza ce metoda am folosi, bine ca functioneaza una din cele doua optiuni.

  12. Felicitari,functioneza pe un Iphone 4s .Cu tot ce este in tutorial activ.Multumesc!

  13. Foarte bun tutorialul ,cu ocazia asta mi-am intarit si eu securitatea.

  14. codurile de rezerva daca nu le folosesc ce termen de valabilitate au?
    daca folosesc un cod, restul sunt valabile?
    pe un telefon simplu fara sistem de operare functioneaza verificarea in doi pasi?

  15. AdrianGudus a zis

    ionut:
    codurile de rezerva daca nu le folosesc ce termen de valabilitate au?daca folosesc un cod, restul sunt valabile?pe un telefon simplu fara sistem de operare functioneaza verificarea in doi pasi?

    Nu au termen de valabilitate
    La a doua intrebare, nu am inteles intrebarea ta….ai citit IN INTREGIME textul de deasupra tutorialului. Cred ca nu ai inteles ideea folosirii codurilor de rezerva. De ce n-ar mai fi valabile celelalte 9 daca ai folosit doar 1? Tocmai asta s-a si mentionat in text si in tutorial Fiecare cod poate fi folosit o singura data. Te rugam data viitoare, inainte sa postezi un comentariu, fa bine si citeste in intregime textul afisat deasupra tutorialului si priveste tutorialul cap-coada.
    Cat despre verificarea in doi pasi daca este sau nu functionala pe un telefon obisnuit, poti afla singur. Daca nu functioneaza o poti dezactiva de pe alt dispozitiv….

  16. Nu merge sa mi activez contul de facebook din nou.Imi apare pentru a mi-l activa ca trebuie sa scriu un nr pt a primii un sms,dar cand apas pe acea chestie nu`mi apare nimic pt a scrie.Ce pot face ?

Speak Your Mind

*