SyncToy sincronizare sau backup automat pentru fisiere si foldere – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video vom vorbi despre aplicatia SyncToy, acest soft de sincronizare a folderelor este produs de compania Microsoft si nu costa nimic, oricine il poate descarca de pe site-ul Microsoft sau de pe videotutorial.ro, la finalul acestui text introductiv deasupra tutorialului video.

SyncToy ne ajuta sa sincronizam foldere aflate in locuri diferite pe hard disk-ul sau hard disk-urile din computerul nostru, de exemplu vreti sa se autocopieze toate documentele pe care le salvati pe desktop sau in my documents, cu SyncToy este foarte usor sa faceti asta, ba chiar mai mult, se pot programa sincronizari automate la anumite intervale, asta cu ajutorul Schedueled Tasks din Windows xp, vista sau 7.

Sincronizarea datelor din anumite foldere ne pune fisierele importante la adapost, astfel datele noastre vor fi in siguranta pentru ca se afla in doua locuri diferite, ideal este sa folositi hard disk-uri diferite (daca este posibil)  pentru a preveni o pierdere totala a datelor importante in cazul unei erori hardware (defectiune hard disk), eu chiar am trecut acum ceva vreme printr-o astfel de experienta si va rog sa ma credeti ca nu este deloc placut sa pierzi intr-o secunda date la care ai muncit luni de zile sau arhive personale de fotografii digitale strinse in ani de zile.

Aplicatia SyncToy este foarte usor de folosit, nu cred ca va pune probleme nici chiar incepatorilor, in schimb trebuie sa fiti foarte atenti in momentul alegerii optiunii de sincronizare, aceste optiuni sint trei la numar si la prima vedere fac acelasi lucru, insa daca sunteti atenti veti observa ca difera modul in care se comporta aplicatia in functie de optiunea aleasa, acestea optiuni sint:

1. Synchronize. Aceasta optiune sincronizeaza folderele in ambele directii, ce pui in stinga se duce in dreapta si invers, la fel se intimpla si cand stergem sau redenumim un folder sau un fisier in dreapta sau din stinga, automat se intimpla acelasi lucru si in partea cealalta.

2. Echo. Aici sincronizarea se face doar de la stinga spre drepata, daca adaugam un fisier in folderul din stinga el se va adauga automat si in folderul din dreapta, la fel cu stergerea sau redenumirea, daca stergi sau redenumesti in stinga se va intimpla asta si-n dreapta. ATENTIE, daca adaugam in folderul din dreapta un fisier, acesta nu se va duce in partea stinga, de-asemenea daca stergem sau redenumim in dreapta, in stinga nu se va intimpla nimic, adica sincronizarea se face doar de la stinga spre dreapta.

3. Contribute. In acest caz totul seamana cu setarea “Echo” cu exceptia stergerii, adica tot ce se adauga in stinga se duce si in dreapta, la fel cu redenumirea, singura diferenta este la stergere, adica daca stergi ceva din stinga nu se va sterge in dreapta. Daca adaugam in dreapta ceva sau stergem ceva nu se intimpla nimic in stinga, adica sincronizarea se face doar de la stinga spre dreapta, de la dreapta spre stinga nu merge nimic.

Trebuie specificat ceva, voi stabiliti care este folderul din stinga si care va fi cel din dreapta, o sa intelegeti mai bine dupa ce urmariti tutorialul video, nu conteaza asezarea folderelor in partitiile voastre sau in My Computer, folderele stinga respectiv dreapta le setati voi din wizard-ul aplicatiei SyncToy.

Sper sa gasiti util acest program si nu uitati, asteptam parerile si sugestiile voastre pe rubrica de comentarii.

Vizionare placuta.                              SyncToy 2.0 DOWNLOAD

de Cismaru Cristian
 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. foarrte bun tutorialu,chear aveam nevoie de asa ceva,am avut probleme cu vreo 2 harduri,cred ca sa putea sa rezolv problema cu acest program,multumesc Cristi pentru tutorial!

 2. Multumim Cristi este foarte util si acest tutorial care este ,ca de obicei, bine realizat.

 3. Cristi , pe cand un tutorial despre Microsoft Visual Basic?

 4. Foate bun tutorialul, de cand am pc nici nu am dat importanta la aplicatia “Scheduled Tasks” se pare ca este eficienta bravo incodata sunteti nr 1.
  “Astept tutorialul cu publicitatea online” 😀

 5. Da, acel online va fi mai folositor…, si asa n-am loc pe hard… 😉

 6. felicitari ptr tutorial ajuta intradevar…am o rugaminte la voi,cind deschid calc imi apare pe destop o fereastra scrie ceva de genul windows avantaje prin care imi cere sa fac updatarea si nu stiu cum sa scap de ea sa nu imi mai apara intelegeti voi nu am un windows cu licenta si nu pot face asta .va rog sa-mi spuneti cum scap de ea sa nu o mai vad …mersidaca puteti un email va rog

 7. cristi cand o sa fie gata tutorialele despre cum se face un site..?????

 8. mANNU: cristi cand o sa fie gata tutorialele despre cum se face un site..?????

  In zilele urmatoare o sa continuam seria despre cum se face un site, vor fi vreo doua tutoriale, unul despre customizarea aspectului site-ului, va fi si un tutorial sau chiar doua despre cum se fac bani online cu un site.
  Am intrerupt acea serie despre crearea unui site ca sa nu devina plictisitoare, am postat si alte subiecte intre timp, in zilele urmatoare ne vom ocupa de aceste ultime tutoriale din seria “cum se face un site”.
  Fiti pe faza !

 9. draganescu: felicitari ptr tutorial ajuta intradevar…am o rugaminte la voi,cind deschid calc imi apare pe destop o fereastra scrie ceva de genul windows avantaje prin care imi cere sa fac updatarea si nu stiu cum sa scap de ea sa nu imi mai apara intelegeti voi nu am un windows cu licenta si nu pot face asta .va rog sa-mi spuneti cum scap de ea sa nu o mai vad …mersidaca puteti un email va rog

  Dupa cum poate ai vazut nu avem nici un tutorial despre hack sau piraterie pe acest site, nu sustinem si nu incurajam pirateria si hack-ulmtot ce pot sa fac pt tine este sa te indrum sa scrii in google: “cum se scapa de wga” sau “cum scapi de wga” sau “cum treci de wga” dai enter si vei gasi sute de solutii!

 10. cristi-admin:
  In zilele urmatoare o sa continuam seria despre cum se face un site, vor fi vreo doua tutoriale, unul despre customizarea aspectului site-ului, va fi si un tutorial sau chiar doua despre cum se fac bani online cu un site.
  Am intrerupt acea serie despre crearea unui site ca sa nu devina plictisitoare, am postat si alte subiecte intre timp, in zilele urmatoare ne vom ocupa de aceste ultime tutoriale din seria “cum se face un site”.
  Fiti pe faza !

  Nu sunt plisctisitoare ded loc sunt foarte interesante..
  despre adsense daca ati face u tutorial in care sa explicati tot de la a la z ar fi perfect
  MULTUMIM

 11. f bun tutorial il asteptam de ceva vreme. ms cristi. si felicitari

 12. salut baieti superi tari tutorialele. as vrea daca se poate sa faceti un tutorial despre prorat ms

 13. draganescu: felicitari ptr tutorial ajuta intradevar…am o rugaminte la voi,cind deschid calc imi apare pe destop o fereastra scrie ceva de genul windows avantaje prin care imi cere sa fac updatarea si nu stiu cum sa scap de ea sa nu imi mai apara intelegeti voi nu am un windows cu licenta si nu pot face asta .va rog sa-mi spuneti cum scap de ea sa nu o mai vad …mersidaca puteti un email va rog

  Cea mai buna solutie, dupa parerea mea e backup-ul. Un amic de-al meu isi cumparase nu de mult pc nou-nout. Eu in primul rind i-am download-at Paragon si ZoneAlarm, dupa care i-am facut un backup la discul C. Peste citeva ore, incepuse sa se enerveze pe ZoneAlarm ca il siciia la fiecare pas. A dezinstalat firewall-lul si l-a pus pe cel din Win si pe de-asupra a pus sa-si fac update la windows. Cind deschide pc-ul a doua zi, gata vede ca Advandge-ul la depistat. Atunci chiar i-a prins foarte bine acel bacup facut de mine.
  P.S. si pentru mine a fost o experienta importanta, nu mai facusem restore la SO pina atunci… 😉

 14. wolfwarine a zis

  draganescu: felicitari ptr tutorial ajuta intradevar…am o rugaminte la voi,cind deschid calc imi apare pe destop o fereastra scrie ceva de genul windows avantaje prin care imi cere sa fac updatarea si nu stiu cum sa scap de ea sa nu imi mai apara intelegeti voi nu am un windows cu licenta si nu pot face asta .va rog sa-mi spuneti cum scap de ea sa nu o mai vad …mersidaca puteti un email va rog

  incearca un remove wga gaseti pe net gratis te va scapa garantat de problema

 15. wolfwarine a zis

  salut baieti tare tutorialul…chiar aveam nevoie de asa cva..am incercat si nu am avut probleme de instalare sau sincronizare cu synctoy exact cu a spus cristi..astept cu nerabdare ultimele tutoriale despre cum se face un site

 16. Stiu ca este off-topic, dar dat fiind unul recent m-am gandit sa sugerez pe acesta un video tutorial despre conexiunile VPN, in XP, Vista whatever, cu atat mai mult cu cat nu exista unul despre asa ceva, pe site-ul vostru.

  Ar fi foarte folositor, in speta pentru cei care folosesc un calculator – de obicei, un laptop – pe Wireless si se conecteaza frecvent la hotspot-uri(care se inmultesc si in Romania, din ce in ce mai mult) neavand astfel garantia unei conexiuni sigure, la Internet. Daca se poate…

 17. Felicitari pt. acest tutorial Cristi. Este un fel de back-up instant 🙂

 18. Vai Cristi cum sa fie plictisitoare tutorialele? Sa stii ca eu prefer sa revad tutoriale realizate de voi decat sa vizionez filme.
  Sunt foarte reusite tutorialele voastre astept mereu cu nerabdare sa postati tutoriale noi.
  Va multumesc pentru munca pe care o faceti in folosul nostru si va urez prosperitate si multa sanatate.

 19. foarte tare programul l-am instalat si eu si merge de minune stiti un program care sparge parole la mess ca eu miam uitat parola la un acount

 20. adrian sau cristi,nati vrea sa faceti un tutorial despre o masina virtuala online,am gasit ieri,asta g.ho.st,asta linku in care am gasit asta,are interfata asemantoare cu vista,sre tot cei trebuie,iti da 15GB memorie viortuala,poti sa vezi filme pe el acolo,poti sa uplodezi,sa donloadezi fisierele care leai uplodat,ati putea sa faceti,este ca un fel de sisitem de operare nou,ati vrea sa faceti un tutorial?

 21. are browser,are ca un fel de pidgin,pentru mes,poti asculta muzica mp3,iar daca dai la cineva o invitaie primesti inca 5 GB bonus memorie virtuala,si acel sisitem deoperare,poti sal accesezi ori unde esti,sper ca vam dat o ideie buna….

 22. Paul: are browser,are ca un fel de pidgin,pentru mes,poti asculta muzica mp3,iar daca dai la cineva o invitaie primesti inca 5 GB bonus memorie virtuala,si acel sisitem deoperare,poti sal accesezi ori unde esti,sper ca vam dat o ideie buna….

  Paul, am vizitat si eu site-ul asta…in principiu, e o chestie interesanta dar mi-am pus o intrebare: cine ne garanteaza siguranta datelor pe care noi o sa le punem (stocam) acolo ?…este tot atat de adevarat ca trebuie sa nu stocam niste date (fisiere) cu caracter confidential sau de o importanta deosebita…oricum e ceva care merita explorat, poate intri pe chatul de aici si stam de vb pe aceasta tema, userul meu e ylye…

 23. Salutare si felicitari pt tutorial si pt tot ce faceti ,foarte buna idea !
  Mai mult de 100 de ori am apelat la tutoriale prezentate pt a ma edifica cu anumite programe (sau probleme)
  Am si eu o mare mica problema referitor la crapatul hardului,sint patit cu 80 g si 250 g tot noi (am pierdut tot) si mia inflorit o idee da nu stiu cum pot realiza ,am 2 calculatoare principale p4/1700 si 2 secundare p3/400 toate in retea interna si 2 ip de iesire cum as putea face o sincronizare pereche intre calc principal si cel secundar asfel incit orice data rulata pe principal sa fie transferata automat in timp real pe secundar inclusiv sistemul de operare dar sa mearga si invers mentionez ca in curind dotez toate cele 4 cu harduri mari de 1000 g(1,5 terra) si mie tare frica de o cadere de sistem sau de hard .(din aceasta cauza am tot aminat dotarea cu harduri mari nu prea prezinta garantie pe termen lung de 5-10 ani -cu toate ca am un hard de 13g de 20 ani care merge cu xp pro, 20 ani!!!)
  In 2 cuvinte un fel de bacup automat dar intre calc si in retea – cel mic fiind o copie miniatura a celui mare dar fara posibilitatile celui mare cu o exceptie sal interogheze permanent pe cel mare si sai ia datele iar in caz de kolaps sistem preia comanda si reinstaleaza tot cap coada -(banca de date)
  Inca o data felicitari pt tutoriale !
  Multumesc frumos anticipat si astept un raspuns

 24. Andrei Cojocar a zis

  Salut si felicitari.

  Am si eu o nelemurire in legatura cu acest program.
  Programul reuseste sa isi faca treaba bine dar nu poate sau nu am reusit eu sa fac backup la fisiere .PST (“Arhiva” Outlook-ului) in momentul in care Outlook-ul este deschis. Cand e inchis se face backup.

  Ai cumva o solutie ca sa faca acest program backup si la fisiere pst cand programul e deschis?

  Multumesc mult

 25. Andrei Cojocar: Salut si felicitari.Am si eu o nelemurire in legatura cu acest program.
  Programul reuseste sa isi faca treaba bine dar nu poate sau nu am reusit eu sa fac backup la fisiere .PST (”Arhiva” Outlook-ului) in momentul in care Outlook-ul este deschis. Cand e inchis se face backup.Ai cumva o solutie ca sa faca acest program backup si la fisiere pst cand programul e deschis?Multumesc mult

  Toate softurile de back-up recomanda inchiderea oricarei aplicatii atunci cand vrei sa faci back-up. Pentru ca acele softuri sau fisiere fiind in uz softul de back-up nu poate lucra cum trebuie cu ele! E ca si cum ai incerca sa schimbi roata unei masini in timp ce merge!

 26. Cristi C. Timisoara a zis

  Eu am gasit softul Dropbox http://www.dropbox.com care este asemanator cu SyncToy.

  Sincronizati fisierele online sau intre computere cu ajutorul programului Dropbox.

  Multi utilizatori de PC doresc sa-si poata accesa fisierele personale indiferent de locatia in care se afla.
  Poate ca v-ati saturat sa va expediati prin email fisiere nenumarate sau sa purtati cu voi tot timpul un stick USB cu acele fisiere importante.De acum puteti folosi gratuit programul Dropbox.

  De indata ce l-ati instalat in calculator, orice fisiere pus in dosarul Dropbox este sincronizat si disponibil pe alte calculatoare in care aveti Dropbox. De asemenea orice modificare asupra unui fisier aflat in Dropbox este simtita si disponibila in celelalte calculatoare.Programul este disponibil atat pentru MAC 10.4+ si Linux.

 27. Salut,am si eu o intrebare legata de acest program…
  [Intai anunt ca ma refer la modul Echo]
  De exemplu,daca eu am in “s1” 140 GB de filme si doar un text (ii fac backup pe un hard extern la “s1″…),iar apoi sterg acel text din “s1” si raman doar filmele…..acest program cand il accesez,o sa imi stearga doar acel text din “s2” si atat,sau o s-o ia de la capat cu backup-ul?(adica,sa inceapa din nou sa copieze toate filmele,sa ii faca din nou backup intreg la “s1”) Nu stiu daca m-am facut prea inteles,ce incerc sa intreb e : De fiecare data cand accesez programul,in “s2” se fac mici modificari care le-am facut eu intre timp in “s1”?Sau intotdeauna cand accesez programul,se sterge tot ce in “s2” si incepe sa copieze din nou “s1”? Pt ca e foarte important pt mine asta,e pierdere de timp daca mereu el sterge si copieaza din nou….Multumesc,astept un raspuns cat mai curand si….tineti-o tot asa,bravo!!!

  • Salut,am si eu o intrebare legata de acest program…
   [Intai anunt ca ma refer la modul Echo]
   De exemplu,daca eu am in “s1″ 140 GB de filme si doar un text (ii fac backup pe un hard extern la “s1″…),iar apoi sterg acel text din “s1″ si raman doar filmele…..acest program cand il accesez,o sa imi stearga doar acel text din “s2″ si atat,sau o s-o ia de la capat cu backup-ul?(adica,sa inceapa din nou sa copieze toate filmele,sa ii faca din nou backup intreg la “s1″) Nu stiu daca m-am facut prea inteles,ce incerc sa intreb e : De fiecare data cand accesez programul,in “s2″ se fac mici modificari care le-am facut eu intre timp in “s1″?Sau intotdeauna cand accesez programul,se sterge tot ce in “s2″ si incepe sa copieze din nou “s1″? Pt ca e foarte important pt mine asta,e pierdere de timp daca mereu el sterge si copieaza din nou….Multumesc,astept un raspuns cat mai curand si….tineti-o tot asa,bravo!!!  

   tutorialul a fost cat se poate de explicit, mai uitate odata la el pana la capat fara sa derulezi, daca tot nu ai inteles ideea inseamna ca esti batut in cap

 28. Cele 3 moduri de sincronizare sunt explicate si in textul de deasupra tutorialului, l-ai citit?

 29. se poate se programul in vreun fel astfel incat sa faca automat aceasta operatiune de backup fara sa ii dau eu manual “Run” ?

 30. Nu este tocmai vorba de sincronizare, dar tot un fel de automatism ca si cel de sincronizare. Ba mai mult, poate fi folosit in conjunctie chiar si cu aplicatia de fata, prezentata.
  Un progam care va inregistreaza automat miscarile mosue-ului si tastaturii, dupa care va reda, pas cu pas exact operatiile pe care le-ati facut.
  De exemplu, inregistrati log-area intr-un anumit cont, cu tastarea username-ului, a parolei. Daca aveti mai multe conturi, faceti inregistrarea pentru fiecare cont in parte si astfel nu mai trebui sa intrati de fiecare data intr-u browser si sa refaceti pasii log-arii, pentru fiecare cont in parte.
  Programul se numeste “Mouse and Keyboard Recorder” si il puteti download-a de aici.

 31. Multumesc foarte mult ! Chiar mi-a fost de folos!

 32. salut. eu as vrea sa folosesc aplicatia la servici. in cazul in care modific anumite documente doc cand sincronizez tine cont ca aceste fisiere fisiere au fost modificate si le rescrie in partea “dreapta” din tutorialul tau?

 33. Salutare. Acum am gasit acest tutorial foarte interesant… M-am lovit si eu de o astfel de pierdere a unor fisiere cand s-a dus hardul… Dar sa trecem la intrebarea mea : pot sa pun la sincronizare un folder care are mai multe subfoldere ? De exemplu la poze… le am intr-un folder numit Poze si in interior am alte foldere pe ani, iar in fiecare an alte subfoldere cu data la care le-am facut ( pozele ). Multumesc.

Trackbacks

 1. […] util acest program si nu uitati, asteptam parerile si sugestiile voastre pe rubrica de comentarii. Tutorialul facut in 2009 (nu recomand) Descarcari: Download SyncToy Download Net Framework […]

Speak Your Mind

*