Rainlendar, calendar desktop sincronizat cu Google Calendar si cu Android – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video vom face cunostinta cu o aplicatie care ne ajuta sa gestionam timpul intr-un mod mai eficient, aplicatia se numeste Rainlendar si este disponibila pentru Windows, MacOS, Ubuntu sau alte distributii, in plus Rainlendar este un program gratuit chiar si in versiunea pro.
Poate la prima vedere Rainlendar seamana cu RainMeter insa va asigur ca nu este acelasi program, totusi daca ati cautat un tutorial cu RainMeter va pot spune ca avem si noi unul, puteti sa-l urmariti accesand linkul: Rainmeter, cea mai buna platforma de widget-uri desktop pentru Windows 7, Vista si XP.
Ce face mai exact Rainlendar ?
Rainlendar este un calendar pentru desktop cu ajutorul caruia ne putem gestiona timpul mai inteligent, putem rezerva intalniri pentru anumite intervale orare, putem marca anumite evenimente si in plus le putem readuce pe desktop sau pe ecranul telefonului la un anumit interval: zilnic, saptamanal, lunar sau anual. Cel mai bun exemplu de programare anuala este asigurarea auto, care trebuie facuta in fiecare an la o anumita data si pe care uitam cateodata s-o reinnoim.
Un mare avantaj al Rainlendar este acelaca se poate sincroniza cu Google Calendar, asta inseamna ca putem sincroniza programarile de pe desktop cu telefonul sau putem lucra cu colegii, angajatii sau prietenii pe acelasi calendar. Daca aveti o secretara, aceasta va poate rezerva anumite intalniri in intervalele orare libere si voi veti vedea pe viu ce rezervari v-a facut.
Cu putina imaginatie putem folosi Rainlendar in foarte multe aplicatii si domenii, mai ales ca avem si aceasta integrare clud cu Google Calendar si alte servicii/aplicatii.
In afara de Google Calendar, Rainlendar se poate sincroniza si cu alte aplicatii sau servicii cum ar fi: CalDav Calendar, Calendar partajat in retea, Microsoft Outlook, Remember The Milk, Toodledo.
Chiar daca nu sunteti un om de afaceri cu timpul pe “muchie”, puteti folosi Rainlendar pentru a va eficientiza activitatile sau pentru a gestiona mai bine timpul. Eu de exemplu, folosesc Rainlendar impreuna cu Google Calendar pentru a-mi programa plata facturilor, pentru a nu uita anumite intalniri sau pentru a gestiona anumite subiecte de tutoriale.
Indiferent in ce directie folositi Rainlendar este indicat sa-l sincronizati si cu un serviciu cloud cum ar fi Google Calendar, astfel veti primi la orice ora notificari si informatii legate de programari si intalniri, indiferent ca sunteti la PC sau calatoariti.
Trebuie sa recunoastem ca memoria umana este supusa erorilor si de multe ori uitam anumite chestii, unele dintre ele foarte importante, astfel putem ajunge sa platim mai multi bani la banca deoarece am fost penalizati pentru neplata ratelor la timp sau ne putem trezi cu net-ul taiat pentru ca pur si simplu….am uitat!
Acum nu mai aveti nicio scuza sa uitati!

Download Rainlendar (recomand varianta pro, nu trebuie sa platiti)

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 1.000 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Ce facem cu Google Reader, cu ce il inlocuim?

  2. Intrebare off-topic…crezi ca-ti va raspunde?

  3. Eu imi doresc sa faceti si un tutorial cu setarile mai avansate ale Rinlendar-ului.

  4. Alexandru:
    Ce facem cu Google Reader, cu ce il inlocuim?

    http://feedly.com/

  5. Dan: http://feedly.com/

    Mi-ai stricat surpriza, tocmai ce am terminat tutorialul cu Feedly. Maine o sa-l postez.

  6. Eu am instalat aplicatia am pus un eveniment de test si pe tel. nu imi apare sunt pe aceleasi conturi google pe tel. si pe pc am activat sincronizarea dar nimic ! ce sa fac?

  7. Kosmin:
    Eu am instalat aplicatia am pus un eveniment de test si pe tel. nu imi apare sunt pe aceleasi conturi google pe tel. si pe pc am activat sincronizarea dar nimic ! ce sa fac?

    Da un refresh in Rainlendar si iti va aparea programarea în Google Calendar. Ca sa-ti apara pe telefon trebuie sa ai instalata aplicatia Google Calendar.
    Unele telefoane folosesc propriile calendare ( Samsung, Htc, Sony) acestea nu se sincronizează intotdeauna bine cu google calendar.

  8. Felicitari mai Cristi, esti extraordinar ,cele mai adevarate tutoriale , imagine excelenta, sunet impecabil, jos palaria.

  9. Mie din grecia imi merge foarte greu (se intrerupe).

Speak Your Mind

*