PC de gaming ieftin bazat pe AMD și Nvidia

Configurație PC de gaming ieftin bazat pe AMD și Nvidia

Pentru azi v-am pregătit un sistem pe care voi l-ați solicitat de mai multa vreme, un sistem bazat pe AMD. Sistemul este unul foarte accesibil și este foarte bun pentru gaming, fiind configurat cu gândul la jucătorii cu buget limitat.
Nu oricine își permite ultimele și cele mai performante componente, de aceea am făcut acest sistem bazat pe AMD și Nvidia, pe care mai toată lumea și-l poate permite.

Procesorul:

Este un quad core de la AMD, modelul Athlon X4 845, care este suficient de bun pentru gaming.
Placa de baza:
Aici avem o placa simpla, cu dotari de baza, care ne oferă strictul necesar, având în vedere bugetul restrâns cu care trebuie sa lucram.

Memoria:

Am ales sa pun 8 giga, pentru ca este cantitatea perfecta. 4 giga ar fi fost prea puțin, 16 giga ar fi fost prea mult. Am mers pe Kingston la frecventa de baza DDR3 ca sa evitam problemele de compatibilitate cu placa de baza.

Stocare SSD.

Chiar dacă avem un PC de gaming ieftin, nu putem renunța la SSD, acesta oferind viteza de lucru de care avem nevoie. Opțional puteți monta și un hard disk, ca sa aveți unde stoca multimedia, imaginile ISO și jocurile instalate. SSD-ul este doar pentru sistem.

Placa video:

ASUS Expedition GeForce® GTX 1050 este o placa video cu frecventa ușor ridicata pe chipul grafic, pentru o performanta mai buna. Nu întâmplator am ales aceasta placa; am vrut o placa cu doua ventilatoare, ca sa obținem un sistem relativ silențios.

Sursa

Sursa este una relativ ieftina, de 400w (suficient), cu ventilator mare și cu conector PCIe.

Carcasa

Am ales o carcasa simpla și ieftina, nu este nimic special, este o alegere pentru păstrarea prețului mic. Dacă vă permite bugetul puteți alege orice alta carcasa, care va face cu ochiul.
Componentele folosite pentru acest PC de gaming ieftin:
Procesor AMD Athlon X4 845,3800MHz, 2MB, Socket FM2+, Quiet Cooler, Box
Placa de baza MSI A68HM-P33 V2, Socket FM2+
Memorie Kingston 4GB, DDR3, 1333MHz, Non-ECC, CL9, 1.5V, LowProfile
Solid State Drive (SSD) Samsung 750 EVO, 120GB, 2.5", SATA III
Placa video ASUS Expedition GeForce® GTX 1050, 2GB GDDR5, 128-bit
Carcasa Delux DC610, Mid Tower ATX, Negru
Sursa DeepCool DE530, 400W, ATX V2.31, Negru

Optional, pentru stocare:

HDD Toshiba DT01ACA 2TB, 7200rpm, 64MB cache, SATA III

Tutorial video – PC de gaming ieftin bazat pe AMD și Nvidia





Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Salut Cristi, acel hard pus de tine este praf. Mai bine pune un Seagate astea noi sau WDC sunt mai bune, decat Toshiba. Acel Toshiba este slab si prost. Multi nu-l mai recomanda. Nu prea rezista la tavaleala ca Seagate sau WDC.

    • Daca ai sistemul de operare pe SSD, nu prea mai contează ce gard disk ai.
      Eu am vreo 2 Toshiba de ani de zile și nu am întâmpinat probleme. În schimb cu Seagate și Western Digital am avut ceva probleme de-a lungul timpului.
      Mai am si-un Hitachi, care este foarte bun.
      Cert este ca, de când folosesc SSD pentru sistemul de operare, nu am mai întâmpinat probleme cu vreun hard disk.

      • Am avut 3 Hitachi si 3 Toshiba, toate 6 au facut Current pending sector si clampaneau, clanc, clanc + Realocari de sectoare 355 Warning ! si 736 Current pending.

  2. ddr3 pe 1333 mhz ?
    personal am testat pe fm2 1333, 1600 si 2133 si se vede o diferenta importanta la rularea programelor (cu un amd a10-5800k) de asemenea si cu gpu integrat si cu gpu dedicat ..
    aici saracul procesor i-ai gasit bottleneckul perfect cu placa slaba (chispet cu prea putin capabilitati) si memoria respectiva (e cea mai nesatisfacatoare frecventa).

  3. e ok pcu. da daca sursa nu e certificat bronz e cam degeaba. ca nu sti daca intradevar ofera cat scrie. dar la acest pret e ok. pt cand nau buget cu 5 6 milioane mai mare

  4. Ice Alinutza a zis

    Un sistem interesant. Pentru cei care au avut “probleme” cu anumite componente le-aș atrage atenția asupra sursei folosite care de cele mai multe ori e neglijată alegându-se “produsele ieftine” – nu spun că toate cele “necertificate” sunt “și rele” sau viceversa! . Personal recomand alegerea unei surse “certificate” și care oferă protecție confirmată pentru că sursa nu o alegi pentru “un an sau doi” ca să spun așa. Inamicul cel mai mare al cvomponentelor calculatorului este “fluctuația curentului” iar sursa dacă este de calitate poate prelua o parte dar numai o parte a acestor fluctuații…

  5. Ice Alinutza a zis

    Referitor la consumul sistemului… Ești sigur că TDP-ul reprezintă consumul de curent al procesorului? Eu nu! Am citit aici (vezi linkul de mai jos) că puterea recomandată pentru sursă numai în cazul plăcii video este de 300W. Este drept că pe alt site am citit că același model dar cu 4GB (modelul Ti) consuma în benckmark cam 125W când era folosit la maximum placa video. Deci mă întreb dacă consumul estimat de tine (200W la medie) nu-i un pic cam optimist… (în link-ul de mai jos ai o informație referitoare și la TDP):
    http://www.pcworld.com/article/3134528/components-graphics/nvidia-geforce-gtx-1050-and-gtx-1050-ti-review-the-new-budget-gaming-champions.html

    • Atat 1050 normal cat si 1050 TI daca nu au mufa cu 6 pini pt curent extra consuma maxim 75W. Este maximul de curent pe care il poate oferi orice placa de baza pe slotul PCI-E

  6. Cristi ,mă poti ajuta am și eu o nelarurire ași vrea să îmi instalez windows 7 dar cand ajung să îmi creez partițiile C și D nu stiu pe care sa dau format la amândouă sau numai la D.
    https://s28.postimg.org/muhxruful/install_windows_multiple_partitions4.png
    .

    • Formatezi tot dacă ai salvat fişierele personale! Verifică şi partiţiile, cum sunt ele făcute? Găseşti aici pe site un videotutorial mai vechi (dar excelent) făcut de Cristi cu referire la partiţionarea corectă a HDD. Succes!

  7. Daniel Radu a zis

    Vei face un tutorial despre Open Broadcaster Software?

  8. Poti te rog sa ne recomanzi niste ,,mouse,, bune?

  9. Buna dimineata d-lor Cristian Cismaru, Adrian Gudus,
    si la toti cunoscatorii in domeniu,
    Imi puteti recomanda o platforma de blogging free (nu am bani sa cumpar domeniu), care nu are “politica de cenzura/nu iti inchide blogul”, care se poate monetiza fara probleme si cu trafic de public din motoare de cautare gen Google si altele? Exclus WordPress si Blogger ca astia iti inchid blogul cand nu te astepti si muncesti degeaba luni de zile asa cum am patit-o.
    Multumesc.
    Veronica

    • Sa zicem că vrei să-și faci un blog de comentarii politice sau economice, unde vei face și dezvăluiri importante.
      Orice platforma (Facebook, Twitter, Blogger, WordPress, etc) are instrumente prin care, la “un semn”, îți pot face blogul nerelevant sau chiar inutilizabil.
      Singura metoda de evitare partiala a cenzurii, este sa-ti găzduiește site-ul acasă, dar nici aici nu ești 100% safe.

      • Multumesc de raspuns. Ai dreptate, in ziua de zi nici in amaratele alea ziare care nu le cumpara nimeni nu poti comenta liber. E ciudat, exista bloguri si site-uri cu tot fel de mascarii interzise, violenta, injuraturi si prosteli pentru debili dar nu sunt inchise din contra parca sunt incurajate si mai mult.
        Metoda cu gazduirea site-ui acasa ar fi buna dar imi depaseste cunostiintele pc in linux plus ca necesita si investitie in dispozitive de computer.
        Daca in viitor apare o platforma de blogging “libera si independenta” realizeaza te rog un videotutorial.
        Toate cele bune.

  10. Acum 10 minute am auzit la CNN cum ca bateriile de la telefoanele Samsung 7 au luat foc, CAUZA a fost rutarea cu PingPong Root. O fi oare adevarat?

  11. Un ghid foarte simplu si complet pentru cine doreste sa-si cumpere un viitor PC desktop sau Laptop cat de cat performant se gaseste aici :
    http://www.geforce.com/hardware/technology/vr/system-requirements?ClickID=awp9ylzayaa0yrpryyytotztayayyptonsks

  12. Salutare,
    Cum se poate vorbi la telefon gratuit din calculator avand linie de internet Romtelekom cu diversi operatori de telefonie mobila din Romania ?

  13. Salutare,
    Cum se poate vorbi la telefon gratuit din calculator avand linie de internet Romtelekom cu diversi operatori de telefonie mobila din Romania ?
    Persoanele pe care vreau sa le sun nu au Skype, nu au computere, nici laptopuri. Sunt persoane in varsta.
    Mersi.

  14. Pentru o performanta mai buna pentru gaming va recomand aceste componente,ceea ce eu am in computer 😀 si sincer sunt foarte multumit de el. imi merge orice joc 😉

    Mars Gaming MC416 Middle nu este o carcasa foarte speciala dar este ok. 😀
    Corsair Platinum SoDimm DDR4 PC4-19200, 2.400 Mhz 16GB emoria RAM
    MP800 800W sau un HX Series ™ HX750 – 750 Watt 80 PLUS® Platinum SURSA
    Intel Core i7-5820K 3,3 GHz Socket 2011v3 Procesor
    Asus MAXIMUS VIII Extreme, Intel Z170 Mainboard – Socket 1151 PLACA DE BAZA
    Asus GeForce GTX 1060 STRIX 6G Gaming, 6144 MB GDDR5 PLACA VIDEO
    Seagate Barracuda, SATA 6G, 7200RPM, 3,5 Pollici – 3 TB HDD

Speak Your Mind

*