Miniatura YouTube mai mare pentru share pe Facebook

Miniatura YouTube mai mare pentru share pe Facebook

Miniatura YouTube mai mare pentru share pe Facebook
Miniatura YouTube mai mare pentru share pe Facebook – Salutare prieteni, în clipul de astăzi o să vedem cum putem avea o miniatură sau un thumbnail mai mare pentru clipurile YouTube pe care le share-uim pe Facebook

Facebook a schimbat regulile!

Cei ce au o afacere sau un canal YouTube și-l promovează pe Facebook, au observat probabil că videoclipurile share-uite pe Facebook, nu mai au thumbnail (miniatură) mare cu butonul play pe mijloc și la click-ul celor ce văd postarea, videoclipul nu mai este redat iar utilizatorul este aruncat într-un nou tab (o nouă fereastră a browser-ului) pentru a viziona clipul.

De multe ori miniatura este afișată foarte mică și incompletă. Asta înseamnă că nu vom mai obține clickuri pentru videoclipul YouTube share-uit, nu mai obținem vizualizări sau, cum se spune în termeni de marketing, nu mai obținem engagement.
Cum toată lumea folosește Facebook-ul pentru promovare sau obținerea de vizualizări, regulile adoptate în ultima vreme de Facebook, ne încurcă rău în această privință.

O altă regulă schimbată de Facebook este aceea că serviciile ce automatizează share-uirea pe Facebook a unui articol postat pe blog sau site-ul personal, nu mai sunt văzute cu ochi buni, ba chiar, cei ce folosesc așa ceva sunt penalizați. Un astfel de serviciu care automatizează share-uirea unui articol pe Facebook este renumitul IFTTT (If This Then That) dar acesta este un alt subiect.

De ce a schimbat Facebook regulile?

Dintr-un motiv foarte simplu. În ultima perioadă, Facebook s-a axat tot mai mult pe dezvoltarea și îmbunătățirea platformei personale pentru clipurile video încărcate pe Facebook. Probabil ați observat că au început să apară reclame pe clipurile Facebook.
Ei bine, YouTube-ul este văzut ca concurență de către Facebook și ca să încurajeze lumea să încarce clipurile pe Facebook și nu pe YouTube, au luat aceaste măsuri. Facebook nu mai vrea să fie prieten cu YouTube, nu mai vrea să promoveze YouTube, nu mai vrea să trimită utilizatorii săi în altă parte ci să-i țină cât mai mult pe site. Nu mai vor ca afacerile sau canalele YouTube să-și mai facă promovare și vizualizări, pe spatele lor.

Care sunt soluțiile pentru a avea un thumbnail mai mare pentru clipurile YouTube share-uite pe Facebook?


Eu v-am prezentat două servicii ce permit generarea unui link care, odată share-uit pe Facebook, acesta va fi afișat cu un thumbnail mai mare. Prin intermediul acestor două servicii, putem modifica ce fel să arate pe Facebook, clipul nostru video de pe YouTube. Putem modifica miniatura care o să fie afișată pe Facebook, titlul clipului video, descrierea și putem pune chiar un buton play pe miniatura clipului YouTube share-uit pe Facebook prin intermediul acestor două servicii prezentate în tutorial.

Dacă clipul YouTube pe care dorim să-l share-uim pe Facebook considerăm că nu are un titlu care să atragă clickuri și vizionari, Îl putem schimba prin intermediul acestor două servicii. La fel putem face și cu miniatura!

Deși nu este deloc corect din punct de vedere moral, putem face ca un clip YouTube mai “neinspirat”, asupra căruia nu s-a acordat atenție foarte mare pentru titlul sau miniatura, să apară mai cool, mai interesant, să te facă să dai click să-l vezi, atunci când îi dai share pe Facebook prin intermediul acestor două servicii.

Link-urile către cele două servicii folosite în tutorial video:
https://www.vidrise.com
https://fblinker.com

Tutorial video – Miniatura YouTube mai mare pentru share pe FacebookTutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Speak Your Mind

*