Incarcare wireless pentru orice smartphone

Salut prieteni, astazi va voi arata cum puteti incarca orice telefon wireless, folosind un accesoriu care este destul de accesibil.
Tehnologia Wireless Charging ne permite sa incarcam telefonul sau tableta doar asezandu-le pe statia de incarcare, fara niciun cablu. Standardul folosit in momentul asta se numeste QI Wireless Charging, standard cu care majoritatea producatorilor au fost de acord.
Unul dintre promotorii acestei tehnologii este Google, care de la Nexus 4 pana in prezent a implementat wireless charging in toate telefoanele pe care le-au lansat. Nokia este deasemenea un sustinator al tehnologiei, facand pasul mai departe, au introdus pe piata chiar si incarcatoare QI (acum a preluat Microsoft).
Samsung a ales alta ruta, ei ofera optional incarcatoare si capace spate de telefon cu incarcare wireless, amatorii putand schimba doar capacul daca vor acesta optiune.
LG a introdus in LG G3 suport wireless charging inca din fabrica, caz in care nu avem nevoie decat de statia de incarcare.
Tehnologia functioneaza insa ritmul de implementare este foarte lent. Din fericire noi putem schimba asta prin achizitionarea unor bobine care ne transforma telefonul fara wireless charging in telefon compatibil cu acesta tehnologie.
Eu am compandat de pe amazon.
(Statie incarcare)EC Technology® 6mm Ultra-Slim Qi-Enabled Wireless Charging Pad for Nexus 4 / 5 / 6 / 7 (2013), Nokia Lumia 920, LG Optimus Vu2, HTC Droid DNA and All Qi-Enabled Devices

(Bobina receptor) XCSOURCE Universal QI Wireless Charging Receiver film for micro-USB Android Mobile BC318

(Pentru Galaxy, montare sub capac) QI Wireless Charging Receiver Module for Samsung Galaxy S3 i9300 i9305

Atentie:
In cazul in care vreti sa cumparati modelul care se conecteaza pe USB (ca al meu), trebuie sa comandati versiunea potrivita portului USB de la telefonul vostru.



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Nu inteleg de ce sa folosesc aceasta tehnologie. Mi se pare useless atata timp cat mufa care intra in dispozitivul sursa este la 1 cm distanta de telefon, poate o fi ceva pt lenesi sau pt cei care au mufa de la usb stricata . dar nu vad un avantaj major, evident va rog sa ma luminati daca intradevar este o solutie buna si nu o vad eu .

    • Daca privești lucrurile in ansamblu o să-ți dai seama de avantajele acestei tehnologii.
      In restaurant cand pui telefonul pe masa, acesta va fi încărcat permanent. Imagineaza-ti cum ar fi cu cablurile.
      In tren, in mașină, in rucsac, pe birou, in buzunar, in toate locurile pot fi montate încărcătoare mascate care vor fi ca un fel de infrastructura ce ne poate ajuta sa rezolvam problema autonomiei dispozitivelor mobile. Indiferent unde pui telefonul, acesta se va incarca.
      Sigur, încărcarea wireless este la început, dar parca toate au fost la început odată.

      • tasian tase a zis

        ba fratilor.. wireless este impropriu spus:iti trebuie acel pad, fara ala nu faci nimic. deci… nu bag mufa usb in telefon,o bag in padul ala, apou asez telefonul pe pad si gata wirelessu’… cea mai mare prostie…. daca mi s-ar incarca tel. cand as intra într-un anumit perimetru ( in casa) avand ceva adaptat la priza si sa imi transfere in tel. curent.. DA, aia ar fi incarcare wireless

      • Este adevarat orice iti simplifica viata e bine de luat in considerare, insa eu consider ca nu a venit inca timpul si ar fi bine sa mai asteptam putin sa se mai popularizeze aceasta tehnologie si o sa facem acest lucru fara nici un fel de bataie de cap. Toate la timpul lor.

  2. costelini a zis

    da acuma imi place
    stiu ca la tutorialul trecut despre incarcarea telefonului prin wireles am zis ca nu are rost , acuma s a schimbat treaba.
    diferenta o face acesoriul acela (bobina) de ce? pai daca ti -ai copiat muzica ; pozele si documentele
    necesare pe telefon (prin cablul de date) pe urma montezi bobina frumos sub carcasa dupa aceea nu mai umbli la mufa telefonului si in felul asta nici nu se mai uzeaza (ca stim bine cat de fragile sunt si mai sunt si universale)
    multumesc Cristi

  3. Se poate incarca si HTC ONE M7 ?

    • Adrian Gudus a zis

      Se pare încarca orice smartphone ce are o mufă micro usb. Pe lângă bobina prezentată ai nevoie și de “tăvița” capabilă să inducă, curentul prin tehnologia QI

  4. Mai sunt alte aspecte de luat in seama cum ar fi: consumul de energie al unui dispozitiv introdus in priza si nefolosit 85% din timp, el consuma ceva infirm dar consuma stand degeaba.
    – ciclurile de incarcare – descarcare a bateriei, daca il incarci in orice restaurant sau tren sau metrou de 5 ori pe zi ca e nevoie sau nu, se strica acumulatorul a carui viata e masurata in cicluri de incarcare / descarcare. Mie nu mi-ar conveni asa ceva.

  5. Nu mi se pare un dispozitiv fiabil. Mai simplu este sa-l incarc la priza, daca tot folosim diverse mufe.

  6. prima data cand am auzit aceasta informatie am crezut cu totul si cu totul altceva si anume ca telefonul se incarca prin undele de la wifi , de la router, aia era intradevar o tehnologie de succes ! daca se inventeaza asa ceva, voi fi printre primii care cumpara.

  7. câți mA furnizează maxim?dacă nu se apropie măcar de 1 A ai de așteptat cam mult până se încarcă o baterie epuizată.

    • la specificații are 500mA,cam puțin pentru un telefon smart,nu mai vorbim de tablete.util totuși,aș cumpăra dacă ar fi și pe la ”Românica”.

  8. mie mi se pare o prostie. pt ca oricum in romania nu sunt locuri cu adaptopare prin incarcare wierles. mie mi-ar placea sa se faca ceva ce sa se incarce prin aer prin semnalu WFI fara a fi nevoie sa ai adaptopare sau sa aibe contact telefonul cu ”incarcator” sa zic asa. si in plus adapatoru e fragil. cand o sa fie o asfel de tehnologie am sa o cumpar. asa ca pana atunci car incarcatorul dupa mine daca e nevoie ca nu ocupa mult. si oricum si cu incarcare wfi trebuie sa cari dupa tine dispozitivul ca in romania nu exista locuri amenajate pt incarcare wfi inca

  9. ok

  10. Cristi, incarcarea afecteaza NFC?
    Uite o disecare a telefonului aici
    https://www.ifixit.com/Teardown/OnePlus+One+Teardown/26484

  11. Sunt aici pe forum câțiva ,,mofturoși irascibili,, gen : tehnologia asta este o porcărie ? ! ; mi se pare o prostie ? ! ; nu se merită ?! . Mai bine încarc la . . . priză ?! . Dar voi ce tehnologie ați dezvoltat sau inventat pentru umanitate ?

  12. Intrebare intrebatoare??In cat timp incarca un acumulator full de la 0 procente???De exemplu un acumulator de 2600 mA.

  13. Receptorul QI nu consuma din bateria telefonului? Am conectat la telefon o camera video (DVR) si aceasta a inceput sa se incarce, deci consuma din bateria telefonului. Cu alte cuvinte, prin mufa de incarcare, telefonul poate pierde curent. Receptorul QI produce curent electric daca primeste un flux electromagnetic. Este practic o bobina, sau daca doriti, o jumatate de transformator (primarul sau secundarul). Dar daca nu primeste flux electromagnetic (nu sta pe padul de incarcare), ci primeste curent electric (de la telefon), atunci emite flux electromagnetic, deci consuma bateria telefonului. Cu alte cuvinte: daca dezorienteaza acul unei busole aflate in imediata apropiere a receptorului QI, atunci este o problema…

Speak Your Mind

*