Facebook cu temă neagră pentru Android (varianta lite)

Facebook cu temă neagră pentru Android

Despre ce este vorba în tutorialul Facebook cu temă neagră pentru Android ?

În acest tutorial video este vorba despre activarea Facebook cu temă neagră pentru Android, mai exact cum se activează tema întunecata pentru aplicația facebook lite în Android.

De ce vor toți temă neagră pentru aplicații?

Probabil, în ultima vreme, ați tot auzit-o pe asta cu “aplicație cu temă neagră”.

Toată lumea se dă în vânt după Dark, Black și temă neagră pentru aplicații.
Principalul motiv pentru care foarte mulți vor sau preferă tema neagră pentru aplicații este acela că, dacă ai un smartphone cu ecran AMOLED; acolo unde se afișează negru, pixelii ecranului nu se aprind și deci, se economisește baterie.

Facebook cu temă neagră pentru Android


Într-un eveniment dedicat dezvoltatorilor Android pe care Google l-a prezentat înainte să înceapă să lucreze la Android 10 Q, aceștia au argumentat că în numeroase teste interne făcute de ei cu două telefoane identice dar care rulau interfețe diferite (unul rula interfața albă iar celălalt rula interfață neagră), telefonul cu interfață neagră consuma notabil mai puțină energie decât cel ce rula o interfața albă.


Înainte să ne entuziasmăm cu toții, trebuie să mai știm că acest lucru este valabil doar în cazul în care telefonul ce rulează interfață neagră, are un ecran AMOLED. Teoria cu pixeli care nu se aprind atunci când ecranul afișează negru, nu este valabilă și în cazul altor ecrane (TFT, LCD, IPS)

Ce este Facebook Lite?

Este o aplicație mai lite (mai ușoară sau mai blândă) cu resursele telefonului, nu consumă atât de mult spațiu de stocare precum aplicația Facebook normală și a fost concepută (dar nu exclusiv) pentru utilizatorii cu telefoane de buget care, în general, nu sunt atât de performante. Au memorie RAM puțină, un procesor mai slab și o capacitate de stocare mică (8, 16, 32 sau 64 GB de stocare internă)

De ce să folosești Facebook Lite?

Ca în orice decizie sau lucru pe care-l facem, există și niște compromisuri.
Facebook Lite nu vine “la pachet” cu tot ceea ce știe sau cu tot ceea ce poate face aplicația Facebook normală.


Să fiu sincer, pentru modul în care folosesc eu Facebook-ul, nu am găsit lucruri pe care să nu le pot face cu aplicația Facebook Lite. Poți posta reacții sau comentarii la postările altora, poți da like-uri, poți distribui postările altora, poți posta clipuri video, fotografii, poți intra în direct, poți distribui locația ta.


Partea bună, ca prin minune (sarcasm), Facebook Messenger este integrat în Facebook Lite și nu mai ai nevoie de aplicația Facebook Messenger pentru a comunica cu prietenii pe Messenger. Ce-o fi fost în capul celor de la Facebook de n-au făcut treaba asta și cu aplicația Facebook normală, nu mă întrebați!


Întorcându-ne iarăși la compromisuri, din păcate, Messenger-ul integrat în Facebook Lite, are anumite limitări. Nu poți face apeluri video și voce, nu poți da reacții la ceea ce îți scrie cineva pe Messenger, poți trimite doar fotografii, nu poți folosi Chat Head (bulina de conversație plutitoare), nu poți trimite locația în conversația cu cineva.


Eu unul, nu sunt înnebunit după apelurile video și voce pe Messenger. Pentru mine nu-i o pierdere uriașă să folosesc Messenger-ul cu funcții limitate, integrat în Facebook Lite.

De ce folosesc eu Facebook Lite cu temă neagră?

Faptul că am toate funcțiile Facebook în aplicația Facebook Lite, pot folosi tema neagră și este mai blândă cu resursele și bateria telefonului, sunt motive suficiente încât să mă facă să folosesc Facebook Lite pe smartphone-ul meu deși nu utilizez un device slab. Ba chiar unul foarte bun, un OnePlus 6T cu 6 GB RAM și 128 GB capacitate de stocare, “motorizat” de un SoC (System On Chip) Qualcomm Snapdragon 845.

Download Facebook Lite

Facebook Lite Android

Tutoriale legate de teme dark în aplicații:

  1. Tema neagra pentru Whatsapp – WhatsApp Dark Beta
  2. Tema DARK pentru Windows pagini web Chrome și aplicații
  3. Activare Dark Mode Google Chrome Android
  4. Cum se activeaza Modul Dark pe Facebook Messenger
  5. Activare Dark Mode Youtube și noua interfața material design

Tutorial video – Facebook cu temă neagră pentru Android


Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (7)

  • Foarte interesant tutorialul. Urmaresc cu mare interes tutoriale voastre. Sunteti tari in tot ce faceti si in tot ce cercetati pana ajungeti la filmarea unui tutorial.
    Dar am o itnrarebare. Pentru facebook messenger lite cum se poate activa thema dark?

  • Nu inteleg de unde atata pasiune pentru tema neagra. La ce bun s-au mai inventat ecranele color ? Dai 1000$ pe un telefon sa vezi alb negru ??? Cumperi limuzina care are scaune cu cea mai fina piele si dupa te duci in targ sa-i iei huse de doi lei sa nu se uzeze pielea !?!?! Bucurate de telfon si de toate inovatiile lui, bucurate de culori, bucurate de display cu gorilla glass nu ii pune folie. Pentru ce il pastrezi si protejezi ??? Ca sa il vinzi pe olx la un pret bun si sa se bucure noul proprietar de el. Fa-i asigurare daca vrei sa nu ai grija lui. Mai ti minte cand l-ai scos din cutie ce frumos era si ce misto se vedea .... Si ce-ai facut ? L-ai transformat intr-o URATENIE. Asta este parerea mea nu trebuie sa fie deacord cu ea toata lumea ..... doar mai ganditiva.

  • În text s-a explicat de ce negru. L-ai citit? Nu vorbim aici despre alb negru ci despre înlocuirea fundalului alb din aplicații cu cel negru. Asta înseamnă că, în loc să vezi alb și culori vei vedea negru și culori. Ce, până acum când aveai fundal alb, aveai doar negru? Nu, aveai fundal alb peste tot și restul culori. Acum înlocuiești albul cu negru și restul rămân colorate. Motivul pentru care se trece la fundal alb de la fundal negru, s-a explicat în articol. Te invit să-l citești.

  • Rectificare: Motivul pentru care se dorește trecerea de la fundal alb la fundul negru (și restul culori) s-a explicat în textul de deasupra tutorialului video.

  • Am incercat asta pe Oneplus 3 cu Android 10 custom ROM... cred ca sunt versiuni diferite pentru alte device-uri...nu am butonul dark mode... Adrian, de curiozitate, ce versiune de Lite ai? Al meu e 185.0.0.6.118.

  • Am mai tot spus și cu alte ocazii. Atunci când se introduce o funcție nouă, ea nu este disponibilă pentru toți utilizatorii. Facebook integrează treptat noile opțiuni, pe grupuri de utilizatori, nu la toată lumea în același timp. Fac treaba asta pentru a evita eventualele probleme ce ar putea apărea odată cu noua funcție introdusă. Și ca să evite problemele ce ar putea afecta toți utilizatorii, introduc noua funcție treptat, gradual. Întâi la 10000 de utilizatori. Dacă totul este ok, nu sunt probleme majore, nu s-au raportat breșe sau nemulțumiri, Facebook va introduce funcția pentru următorii 10000 și tot așa până când toată lumea ajunge să o aibă. Nu doar Facebook procedează așa ci și producătorii de telefoane atunci când oferă update-uri de sistem precum și celelalte companii ce oferă servicii.

Related Post

This website uses cookies.