DIGI domeniu gratuit go.ro pentru IP dinamic , ca DynDNS

DIGI domeniu gratuit go.ro pentru IP dinamic , ca DynDNS

DIGI domeniu gratuit go.ro pentru IP dinamic , ca DynDNS

Salutare prieteni, în clipul de astăzi o să vedem cum putem obține un domeniu gratuit pentru IP-ul public (dinamic) în cazul în care avem un server de jocuri, un server FTP, camere de supraveghere sau alte tipuri de servicii proprii pe care dorim să le accesăm de oriunde din lume.

De regulă, atunci când folosești un server, pentru a-l accesa din afara rețelei, trebuie să știi adresa IP publică a provider-ului tău de internet și portul pe care-l folosește serverul.

Cum DIGI RCS & RDS oferă utilizatorilor obișnuiți un IP dinamic

(acesta fiind altul la fiecare conexiune la internet, atunci când se ia curentul sau când scoatem router-ul din priză) este foarte neplăcut pentru cei ce țin un server acasă și doresc să-l acceseze de oriunde ar fi.

De fiecare dată trebuie să folosești tot felul de servicii dinamic DNS (dlinkddns.com, dyndns.com, No-IP) care prezintă următoarele dezavantaje:
– trebuie să-ți faci un cont
– trebuie să te loghezi o dată sau de doua ori pe lună ca, și anume, contul tău să rămână activ
– trebuit să instalezi un client pe PC care să-ți sincronizare noul IP public cu domeniul DNS-ului dinamic
– trebuie să lași deschis tot timpul PC-ul pe care ai instalat clientul serviciului dinamic DNS

Tot DIGI RCS & RDS vine și cu o soluție nouă pentru clienții cu IP dinamic!

Trebuie doar să te loghezi în contul tău de utilizator accesând https://digicare.rcs-rds.ro și apoi să mergi în secțiunea ADMINISTRARE SERVICII apoi Digi Net FiberLink și apoi DNS Dinamic. Aici îți alegi numele domeniului tău și subdomeniul “go.ro” oferit gratuit de DIGI RCS & RDS.

De acum înainte, ca să îți accesezi serverul FTP, serverul de jocuri, server-ul de e-mail, NAS-ul, camerele de supraveghere sau oricare alt tip de server, vei avea nevoie doar de “numeleales.go.ro” și portul server-ului (de exemplu: dan.jedy.go.ro:8081) și astfel îți vei putea accesa serverul propriu de oriunde din lume și din orice rețea (presupunând că deja ați rezervat adresa IP în router pentru serverul pe care doriți să-l accesați și ați făcut deja port forwarding în router pentru serverul vostru pe care doriți să-l accesați din afara rețelei locale – LAN)

Tutoriale asemanatoare:

  • Setare router trendnet pentru port forwarding cu virtual server si dmz
  • Cum se face un domeniu gratuit de la dyndns cind ai un ip dinamic
  • Înlocuire modem provider cu un router mai rapid – profil bridge ONT
  • Tutorial video – DIGI domeniu gratuit go.ro pentru IP dinamic , ca DynDNS



    Tutoriale similare


    Despre Adrian

    Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

    Comments

    1. Totul este inutil, daca routerul tau nu are la set-area de DynDNS, posibilitatea de ati personaliza(customize) DynDNS-ul! Routerul meu – un Asus avansat – nu are!

      • Adrian Gudus a zis

        Nu ai nevoie, tocmai am spus în tutorial că este util TOCMAI persoanelor care nu au suport pentru așa ceva în router! N-ai nevoie de client instalat pe desktop.
        Serviciul este al provider-ului RDS, automat când ți se aloca un nou IP, acesta se va reflecta tot automat în acel nume creat în contul DIGI.
        Tu când vrei să-ți accesezi serverul din WAN (rețeaua mobilă sau altă rețea WiFi decât cea de acasă) trebuie să introduci IP-ul public (cel alocat de provider-ul de internet) și portul server-ului.
        În loc de IP-ul public care, din motivele explicate în clipul video și în text se tot schimbă, și portul server-ului, vei accesa numeales.go.ro:8081 unde “numeales.go.ro” va reflecta întotdeauna defapt IP-ul public (indiferent de câte ori se va schimba IP-ul public) Toată treaba asta o face RDS automat, pe fundal, pentru tine. Internetul îl ai de la ei, serviciul DNS Dinamic tot de la ei. De acum încolo, orice server îți faci și vrei să-l accesezi din WAN (am explicat deja puțin mai sus ce este WAN-ul) ai de ținut minte doar portul server-ului și numeales.go.ro
        Nu va mai trebui să faci tot felul de giumbușlucuri să-ți afli IP-ul public.

      • asus are deja servicul propriu de dns !!!

        • Adrian Gudus a zis

          Și? Nu toate au, router-ul vechi nu au așa ceva! Iar ca să folosești un serviciu Dinamic DNS terț (în cazul în care nu-i ai în router) presupune să-ți faci un cont pe acel serviciu Dinamic DNS, să instalezi un client pe PC care să raporteze mereu noul IP către domeniu, să ții PC-ul deschis tot timpul (dezavantaje pe care le-am menționat și în textul tutorialul, dacă l-ai fi citit)
          Nu mai presupune că toată lumea are condițiile taie (un router cu serviciu DNS Dinamic integrat)

    2. Cristian Cojocaru a zis

      Interesant dar putin inutil fara a explica cum accesam/configuram routerul/echipamentele din spatele routerului pt a beneficia de server/camere/stocare.Deci hai si cu un tutorial ori mai multe bazate pe aceste “avantaje” de la RDS RCS.Eu nu reusesc sa accesez spatele routerului de nici o culoare.Doar router/ftp – e un TP LINK destul de bun ca echipament.Next video ???

      • pai sa accesezi routarul depinde de la caz la caz fiindca fiecare are sau nu bife pentru a fi accesat din exterior ,

      • Adrian Gudus a zis

        În primul rând ca să accesezi serverul FTP din afara rețelei, din WAN, trebuie să știi IP-ul public. Tocmai asta face serviciul DNS Dinamic de la RDS. În loc să memorezi IP-ul public (căci el e poarta ta de acces din altă rețea, net mobil sau WiFi-ul din altă locație) cu care ajungi în rețeaua ta LAN (rețeaua de acasă) memorezi “numeales.go.ro” și atunci când vrei să-ți accesezi serverul FTP accesezi: ‘ftp://numeales.go.ro:21’ (sau 20 sau 22, în funcție de ce port ai ales pentru serverul FTP)
        Bine înțeles, asta după ce în router ți-ai deschis (ai făcut port forwarding pentru serverul tău FTP pentru portul 21 folosit de serverul tău FTP) Despre cum se face port forwarding (cum se deschide un port într-un router) ai link exact la final de articol, deasupra clipului video, scrie cu roșu

    3. Servicul il stiu de mult timp dar daca am deja un dns gratuit oferit de router ce mai conteaza cel de la rds …

      • Adrian Gudus a zis

        Nu toate routerele au un serviciu Dinamic DNS integrat! Router-ele mai vechi nu au așa ceva! Să presupui că toată lumea are ce ai tu, este greșit. Trebuie să existe soluții pentru toată lumea, nu?

    4. “o soluție nouă” ¿
      Folosesc serviciul asta de 5 ani . In fine ….
      Fa o prezentare si cu cloud_ul de la ei. Se poate monta ca partitie in pc . 30 giga parca… nu mai stiu exact . Ok pt gigabit.

    5. Multumiri pentru tutorial! Incerc de ceva vreme sa inteleg chestiile asta si nu reusesc nici de data aceasta. Prea complicat.

    6. Mai bn ai face asta cu serveru vpn pe raspbery pi 3 si cu tunel. Prin care ne arati cum facem cu ip forward ,cum il accesam d8n afara retelei si din alta tara si cu dyndns asta ca sa ramana ip static mura in gura. Nu prea e clar. Asa poate multumesti pe toata lumea.Mersi

      • Adrian Gudus a zis

        DNS Dinamic de la DIGI poate fi folosit exact ca și DynDNS. Bă mai mult, nici măcar nu trebuie să ai un router cu suport DynDNS în el. Ce nu înțelege majoritatea este că, indiferent ce fel de server ai acasă, atunci când îl accesezi dintr-o rețea externă (net mobil sau WiFi-ul dintr-o altă locație) ai nevoie de IP-ul public
        IP-ul public este cel oferit de firma de internet cu care ai contact, de la care ai net. De multe ori IP-urile oferite de firmele de internet sunt dinamice (se schimbă periodic, la o pană de curent sau atunci când scoți router-ul din priză)
        Acum, dacă tu ai IP dinamic (care se tot schimbă) și tu ești plecat din țară, cum știi tu ce IP ai acasă sau dacă a rămas tot același pe care-l știai ultima dată, înainte să pleci din țară?
        Ei bine, nu-i nevoie! Aici te ajuta DNS Dinamic de la RDS!
        Când vrei să-ți accesezi serverul de acasă, în loc să folosești IP-ul public (și care spuneam că în majoritatea cazurilor este dinamic deci se tot schimbă din varii motive) folosești numele ales în DNS Dinamic, nume care întotdeauna, indiferent de câte ori ți se va schimba IP-ul public, va reflecta automat IP-ul tău public de acasă. Nu trebuie să-l mai afli sau să instalezi tot felul de scule care să-ți raporteze ție, acolo unde ești, IP-ul public de acasă
        Este cât se poate de simplu!
        Toate serverele folosesc un anumit port prin care ies in internet și pot fi accesate din internet. Când dorești să-l accesezi, în browser sau aplicația care comunică cu acel server, va trebui să introduci IP-ul public de acasă și portul folosit de server.
        În loc să vânezi tot timpul IP-ul public de acasă, vei folosi mereu numele ales în DNS Dinamic urmat de portul pe care-l folosește serverul de acasă. Am dat mai sus exemplu în răspuns pentru Cristian Cojocaru!

    7. Sal, am rezolvat instalarea. Am schimbat parola de admin ,pa rubrica ssh imi arata ca e activa . Cand incerc sa ma loghez in ssh ,la user pi si pass raspberry,nu recunoaste nimic. Am incercat root si admin,openmediavault. Nu recunoaste private key. Se poate o rezolvare va rog?
      Multumesc!

    8. Salut,
      am router de la Digi,mi-am facut DNS free de la ei si tot nu-mi pot accesa routerul din exterior.(daca sunt conectat la retea acasa Wifi sau prin cabul,merge…cu DNS )am dat si forwrd la portul 8899 din router si degeaba.din exterior nu pot accesa

    9. @ Alex: du-te la https://whatismyipaddress.com/

      Daca ai adresa externa de tip 172.x.x.x. sau 10.x.x.x sau 169.x.x.x atunci est in spatele unui Carrier Grade NAT (CG NAT)->
      https://en.wikipedia.org/wiki/Carrier-grade_NAT
      https://en.wikipedia.org/wiki/Private_network

      Ce inseamna asta: toate porturile pe conexiuni externe sunt blocate, fara posibilitate sa faci vreo setare sa deblochezi sau vreo posibilitate de forward. Sunt oarece metode de bypass, dar sunt complexe si greoaie + contra cost de la diverse companii de VPN. In plus, nici macar cu DynDNS de la RDS nu iti va merge in configuratia asta.

      Ce poti sa faci: fa o sesizare la RDS pentru internet fix, si spune-le ca vrei sa iti obtii adresa de IP externa, in continuare conform contract, dinamica, dar nu din clasa privata de ‘carrier grade NAT’ de genul 10.x.x.x. (pui tu ce IP ai) Iti trebuie asta pentru a iti da posibilitatea de acces din internet a retelei interne si carrier grade NAT-ul te blocheaza.

      Asa am facut eu, si de atunci (~1 an) n-am mai primit adrese din spatele CG NAT. Probabil ei au o lista de x echipamente de CG NAT, si la cerere, ei pot sa te puna pe un ‘blacklist’ care sa nu primeasca adrese de la ele, daca mai au adrese IP externe libere.

      CG NAT il folosesc pentru ca nu mai au suficiente adrese IPV4 disponibile pentru toti clientii (adresele libere IPV4 de pe piata s-au epuizat de ani buni). CG NAT face astfel incat (de ex.) 1000 clienti pot sa acceseze internetul pe ipv4 cu aceasi 1 adresa externa, in loc de 1000 adrese externe.

      Ce face RDS este din ciclu “daca nu si-au dat seama ca sunt blocati din NAT, probabil nu au nevoie sa primeasca adresa externa publica si le ajunge cea privata”, si cine stie/are nevoie se poate rezolva din blacklist la cerere

    10. Domain : [email protected]
      dar la Server Address ce trebuie setat?

    11. De ceva timp la mine “erdiesh” se conecteza cu IP 100.100.*.* … Nici cu ddns de la noip.com nici cu ddns de la digi nu pot sa imi vad camerele de supraveghere. Am sunat la ei la suport si: 1. Ei nici nu au auzit de clasa asta de IP si mi-au spus ca nu exista la ei asa ceva; 2. Cand i-am intrebat de serviciul ddns de la ei, mi-au spus ca Digi nu ofera acest serviciu! Ce as putea face?

    12. Salut! Am dat click pe linkul spre serviciul mentionat de tine si ma duce spre home pageul Digi. Stii cumva cum mai pot accesa?

      Mersi!

    13. Am rezolvat.

      M-am dus pe https://www.digiromania.ro/my-account/my-services#
      Si apoi pe Digi Net Fiberlink -> DNS Dinamic
      Multumesc mult pt solutia propusa. Nu stiam de aceasta functie

    14. Adrian Gudus ma poti ajuta cu numarul tau de telefon pentru a putea vorbi in privat? Multumesc

    15. @George, ai idee cum rezolv si eu problema? 🙂

      Am IP WAN: 100.103.xx.xx

      Cum pot rezolva cu cei de la RDS sa-mi asigneze un IP extern / conectabil?

      Ideea e ca folosesc qbittorrent si upload-ul este practic inexistent.

      Am router-ul meu conectat la un ONT Huawei de la RDS. Autentificarea PPPoe o fac din routerul meu, astea inseamna ca ONT-ul lor este in modul bridge presupun…

    16. Buna seara! Nu reusesc sa deschid portul 8000 alocat camerei. Am incercat cu ping.eu si portul este inchis. Am facut setarile exact cum ati spus, nu reusesc si pace! HELP!!!

    17. Ciprian Velea a zis

      eu folosesc duiadns pentru ca la ei iti poti folosi propriul domeniu pentru dyn dns si e gratis!
      https://www.duiadns.net/register-custom

    Speak Your Mind

    *