Cum diagnosticam un hard disk de sectoare sau date corupte cu SeaTools – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre verificarea hard disk-ului direct din sistemul de operare Windows. Noi in trecut am mai abordat acest subiect insa atunci am folosit HDD Regenerator ce poate fi gasi pe CD-ul Hiren`s Boot CD. Cand am folosit HDD Regenerator, problema era ca trebuia sa facem asta din boot, sa ardem un cd bootabil de pe care mai apoi sa bootam si sa verificam hard disk-ul fara a mai putea face nimic alt ceva pe calculatorul respectiv. Cu metoda prezentata astazi putem sa mai facem si alt ceva la PC in timp ce softul ne va verifica hard disk-ul, desi nu este recomandat sa lucram cu softuri prea grele in momentul in care aplicatia testeaza hard disk-ul.
Cateva sugestii inainte de a folosi aceast soft:
– nu rulati softuri grele si opriti antivirusul inainte sa incepeti verificarea hard disk-ului
– daca verificati hard disk-ul unui laptop, asigurativa ca nu faceti asta pe baterie, cuplati laptop-ul la sursa de curent.
– daca aveti un stick USB sau hard disk extern pe USB care nu doriti sa fie verificat, este recomandat sa le deconectati de la calculator inainte sa folositi softul
– nu folositi functia Advanced Tests pe hardisk-urile care deja au date, acest test poate fi facut doar pe hard disk-uri goale, exista riscul sa corupeti fisierele sau sa pierdeti datele daca hard disk-ul contine fisiere la rularea Advanced Tests
– pentru o acuratete mai mare folositi modul de testare Long Generic
Ce nu mi-a placut la aceasta aplicatie: nu ofera foarte multe detalii despre testele efectuate si nu repara eventualele sectoare corupte in cazul in care acestea exista. este un soft care doar ne spune daca hard disk-ul are probleme sau nu. Este un soft pentru diagnostic si nimic mai mult.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.roTutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Adrian folosec la moment registry booster 2portabil din 2007,pentru xp si vista isi face treaba excelent, daca doresti pot sa ti-l trimit sa-l incerci

 2. Da un soft bun dar iti repara si badurile daca ii dai Long Generic dar la mine nu a avut success a aparut FAIL si avea Reallocated Sector Count Failed si Current Pending Sector 254 si era blocat hdd sfaria trosnea piuia era un maxtor de 80gb. Si mai am un samsung sp0411n care cand ii dau drumul face tac tac tac dar a mai fost pe la un ”taran” care nu a stiu sal il monteze ii baga ide in timp ce mergea si la bulit si eu la schimb ca nui mergea iam dat un seagate de 30gb si eu il folosesc ca streaming pe cel bulit la Calibrate Retry Count are 521 de incercari si iam dat test si face clamp clamp, clamp si ramane blocat. Geoarse ! vechituri

 3. Adrian daca e posibil sa faceti un tutorial despre o tema cu mult inportanta si cu mult mai utila despre ecranul albastra cum de reparat…. de ex pe vista dar uneori apare si pe windows 7,de ex. eu am vista si leptopul meu e toshiba din 2008, acei de la firma toshiba anume pentru leptopul menu nu mai pun deja driver noi pentru reteaua de internet, ultimil e din 2009 si imi apare citeodata problema netio.sys,ca sa nu apara astfel de probleme, am vazut un totorial despre aceasta tema dar nimic inportant nici o modalitate concreta de-al repara faceti restart si basta dar peste o perioada earasi apare astai ninimic bun(intrati pe internet vedeti si voi carei problema si reparatil bla bla am fost dezamagit pe aceasta tema…asta e ….

 4. AdrianGudus a zis

  Oktav:
  Adrian daca e posibil sa faceti un tutorial despre o tema cu mult inportanta si cu mult mai utila despre ecranul albastra cum de reparat…. de ex pe vista dar uneori apare si pe windows 7,de ex. eu am vista si leptopul meu e toshiba din 2008, acei de la firma toshiba anume pentru leptopul menu nu mai pun deja driver noi pentru reteaua de internet, ultimil e din 2009si imi apare citeodata problema netio.sys,ca sa nu apara astfel de probleme, am vazut un totorial despre aceasta tema dar nimic inportant nici o modalitate concreta de-al repara faceti restart si basta dar peste o perioada earasi apare astai ninimic bun(intrati pe internet vedeti si voi carei problema si reparatil bla bla am fost dezamagit pe aceasta tema…asta e ….

  ce vrei tu este imposibil. Sunt miliarde de cauze din cauza carora primesti BSOD si tot atatea metode de remediere. Astfel daca am face pt fircare motiv un tutorial ar insemna sa umplem site-ul cu tutoriale despre BSOD. In acel tutorial s-a spus ce trebuie facut. Si da, trebuie sa cauti pt ca in functie de erroarea primita exista o alta rezolvare. Ce e asa greu sa cauti in Google? Tu crezi ca noi ne-am nascut invatati? Tot din Google am invatat si noi sa facem multe. Nu se poate sa ai totul la nas. Trebuie sa mai mumcesti si tu…

 5. nustiu poate si sunt mii de astfel de probleme dar eu am acest windows vista ultimate aproape un an si nu am avut nici o problema dar acum de 2 luni din cauza driver de retea netio.sys si anume cind copii de pe torrents ceva si in acelasi timp privesc ceva vreun filmulet de pe youtube apare citeodata aceasta problema l-am setat asa cum am invatat de la voi iam micsorat… mai pe scurt am ajuns la un nivel foarte performat si sunt foarte multumit de acest lucru …. dar nu e o scuza ca sunt mii de astfel de erori si nu ai cum sa faci un tutorial,, macar vreo zece cele mai dese probleme ce apar din cauza draiverului, eu de ex. as privi cu mare atentie tutoriale cum s-ar pute de repart concret erorile ce duc la ecran albastru decit tutoriale despre softulete …seeatools… glary utilities …bla bla multe altele, care nu sunt chiar deloc atragatoare si intratit de utile, si zici sa caut de pe net daca eu nu sunt profesional ca si voi am cautat mi-a aparut deferite exe, registri softulete de curatare de registri dar daca nu pricep care din el e bun ce tolc sa caut , voi pune ceva si imi voi imple de keilogari malware windowsul si basta…Adrian tu vezi si din aceasta parte e clar ca este aproape totul pe google dar trebuie (sa cunosti ce sa copii ce sa instalezi) dar daca noi majoritate nu suntem programisti nu avem nici o conostinta aprofundata in calculator cum naiba sa pot rezolva o problema ecran albastru de pe google…logic nu am sa pot face nici o boaba asa ca eu cred ca am lamuri cap coada si sper sa ma intles… si inca ceva team intrebat ceva si nu mi-ai raspuns de ce atunci cind pornesc leptopul la windows vista ultimate pe care il am, trebuie sa astept sa treaca 11-12 linii si apoi se deschide windowsul… poate cunosti vreo metoda de-a face sa micsorezi numarul acestor linii cind booteaza la deschiderea windows vista, cum el la mine se descide in 55 s dar daca ar merge mai putine linii de alea cred ca sar porni si in 30 s dar asta nu e intratit de inportant insa daca este vreo metoda as dori sa o cunosc nu cu softulete dar ceva de bagat vreun exe. nustiu tu stii mai bine…

  • AdrianGudus a zis

   Oktav:
   nustiu poate si sunt mii de astfel de probleme dar eu am acest windows vista ultimate aproape un an si nu am avut nici o problema dar acum de 2 luni din cauza driver de retea netio.sys si anume cind copii de pe torrents ceva si in acelasi timp privesc ceva vreun filmulet de pe youtube apare citeodata aceasta problema l-am setat asa cum am invatat de lavoi iam micsorat… mai pe scurt am ajuns la un nivel foarte performat si sunt foarte multumit de acest lucru …. dar nu e o scuza ca sunt mii de astfel de erori si nu ai cumsa faci un tutorial,, macar vreo zece cele mai dese probleme ce apar din cauza draiverului, eu de ex. as privi cu mare atentie tutoriale cum s-ar pute de repart concret erorile ce duc la ecran albastru decit tutoriale despre softulete …seeatools… glary utilities …bla bla multe altele, care nu sunt chiar deloc atragatoare si intratit de utile, si zici sa caut de pe net daca eu nu sunt profesional ca si voi am cautat mi-a aparut deferite exe, registri softulete de curatare de registri dar daca nu pricep care din el e bun ce tolc sa caut , voipune ceva si imi voi imple dekeilogari malware windowsul si basta…Adrian tu vezi si din aceasta partee clar ca este aproape totul pe google dar trebuie (sa cunosti ce sa copii ce sa instalezi) dar daca noi majoritate nu suntem programisti nu avem nici o conostinta aprofundata in calculator cum naiba sa pot rezolva o problema ecran albastru de pe google…logic nu am sa pot facenici o boaba asa ca eu cred ca am lamuri cap coada si sper sa ma intles…si inca ceva team intrebat ceva si nu mi-ai raspuns de ce atunci cind pornesc leptopul la windows vista ultimate pe care il am, trebuie sa astept sa treaca 11-12 linii si apoi se deschide windowsul… poate cunosti vreo metoda de-a face sa micsorezi numarul acestor linii cind booteaza la deschiderea windows vista, cum el la mine se descide in 55 s dar daca ar merge mai putine linii de alea cred ca sar porni si in 30 s dar asta nu e intratit de inportant insa daca este vreo metoda as dori sa o cunosc nu cu softulete dar ceva de bagat vreun exe. nustiu tu stii mai bine…

   E nasol ca Google asta da prea multe raspunsuri atunci cand cauti ceva nu? sunt sigur ca daca ar da un singur raspuns voi tot nu va-ti rezolva problema. Ca sa intelegi o problema si ce trebuie sa faci, nu e suficient ca niste oameni simpli de nationalitate Romana sa-ti faca un tutorial video in Romana si sa-ti zica unde sa pui mouse-ul. Cum am spus si mai sus, este nevoie ca si voi sa munciti, sa cautati, sa stiti limba engleza. Nu aveti dreptul sa ridicati pretentii de la noi atat timp cat noi facem aceasta treaba cu tutorialele in mod voluntar, fara sa fim platiti. daca ceva nu te multumeste si vrei mai mult, solutia nu este sa ceri ci sa cauti, sa-ti faci sa inveti, sa cercetezi.

   Am observat (culmea, tot din Google…ce chestie) ca problema ta e foarte comuna si foarte intalnita pe laptopurile HP si mai ales cele cu Windows Vista. Drept urmare site-ul microsoft pune la dispozitia utilizatorilor un fix pentru acest bug pe care, se pare ca il ai si tu. Acceseaza ACEASTA pagina si da click pe scrisul albastru “Download the 929547 package now” (ATENTIE: este si pt versiunea de windows Vista 32 biti si pentru 64 biti…tu stii cel mai bine ce sistem de operare ai. Daca ai Vista pe 32 biti iei versiunea pentru 32 biti daca ai 64, versiunea pentru 64)
   Opresti softurile de securitate si instalezi pachetul descarcat si urmezi wizard-ul, apoi dai restart.
   Nu mai folositi softuri de curatare in exces, curatarea registrilor nu este o joaca nici macar atunci cand folositi softuri profesionale si comerciale care promit ca va repara errorile si va curata registry.

   Legat de a 2-a problema cea cu “12 linii la pornirea Windows” nici macar nu inteleg si nu stiu la ce linii te referi si ce linii iti apar tie in momentul in care porneste windows-ul tau…
   Este posibil sa ai softuri multe care pleaca in start-up, si daca nu sunt neaparat multe atunci sunt softuri grele sau care pornesc mai greu. Deasemenea sunt sigur ca laptop-ul tau sau calculatorul tau detine un HDD si nu un SSD (despre ce inseamna SSD si cu ce e mai bun decat un HDD exista deja tutorial pe site pe care il gasesti folosind casuta de cautare)
   Faptul ca tie ti se deschide Windows-ul in mai putin de 1 minut, il consider o “binecuvantare” avand in vedere ca folosesti un HDD si nu un SSD, avand aplicatii instalate si un sistem neghiob de operare (Da, Vista e un sistem neghiob)
   Am avut si eu pana nu demult HDD si nu SSD cu sistem de operare Windows 7 si Windows-ul era up and running in 1 minut si 40 secunde. Hard disk-ul este lent, achizitioneaza-ti un SSD daca vrei ca pc-ul tau sa se deschida in 20 de secunde.

   Iti mai recomand sa: scoti aplicatii din startup (si ca tot veni de asta. Este foarte posibil ca erroarea primita sa se datoreze opririi unui serviciu sau a rularii unui driver la start-up)
   sa defragmentezi hard disk-ul, sa-ti cureti pc-ul de fisierele inutile, mai ales partitia C, sa cureti temporarele

 6. AdrianGudus a zis

  Sincer, chiar imi pare rau ca foarte multi din voi nu inteleg ce facem noi aici la videotutorial si ce vrem noi de la voi. Toate astea se datoreaza ignorantei unora dintre voi, egoismului, si mai ales superficialitatii cu care tratati munca noastra, ajutorul celorlalti, textul pe care noi il scriem deasupra fiecarui tutorial, sacrificand din timpul nostru practic din viata noastra ca sa va fim devotati voua. Nu stiti sa apreciati, sa respectati sa puneti osul la treaba, nu puteti sa intelegeti ca nimeni nu va e dator voua cu nimic si ca daca vreti mai mult trebuie sa puneti umarul la treaba.

 7. ms pt tutorial, Adrian, dar la mine apare o problema la instalare :
  “Error
  Msilaunch condition failed.Installation aborted.”
  ti-as ramane recunoscator daca poti sa ma ajuti cu un sfat cand ai timp.

 8. Adrian mesajul de mai sus citeste-l incet si intra in esenta la ceea ce am scris eu ca l-ai citit fugitiv…am iteles ca te-ai suparat, suntem maturi si nare rost sa ne suparam…, eu stemez ceea ce faceti si recunosc datorita voua vista ultimate pe care il am imi lucreaza ceas macar ca unii spun ca vista e un windows nu prea reusit, eu nu stiam sa instalez windowsul si sa-l setez, dar nu si inca sa stii sa copii de pe google registri si sa imi repar erori de BSOD, dar voi insasi spuneti sa scrim comentari sa dam si noi propuneri eu spun asa cum este una din pareri… nu sun un fatarnic, ca sa scriu la orce faceti voi vai toate sunt de nota zece ,…da sunt multe foarte bune (utile) si sunt putin bune asta e.

 9. si de fapt aceste mesaje de mai sunt adresate lui cristi-admin pentru ca pe aceasta tema BSOD a fost realizat de CRISTI_ADMIN si am fost putin surprins ca a facut un asa tutotia de superficial…..ca el de obicei le face destul de concrete si lamurite,dar sa iai si tu in consideratie Adrian, dar m-am adresat tie ca raspunti mai des la comentariele pe care le scrium noi aici…

  • AdrianGudus a zis

   Oktav:
   si de fapt aceste mesaje de maisunt adresate lui cristi-admin pentru ca pe aceasta tema BSOD a fost realizat de CRISTI_ADMIN si am fost putin surprins ca a facut un asa tutotia de superficial…..ca el de obicei le face destul de concrete si lamurite,dar sa iai si tu in consideratie Adrian, dar m-am adresat tie ca raspunti mai des la comentariele pe care le scrium noi aici…

   Ai raspunsul mai sus prietene! Fa enormul efort, acorda timp si citeste comentariul de mai sus, foloseste mouse-ul si scrol-ul pentru a ajunge la comentariul respectiv. Hai ca nu sunt multe de parcurs. Ti-am raspuns la ambele probleme!

  • Oktav:
   si de fapt aceste mesaje de maisunt adresate lui cristi-admin pentru ca pe aceasta tema BSOD a fost realizat de CRISTI_ADMIN si am fost putin surprins ca a facut un asa tutotia de superficial…..ca el de obicei le face destul de concrete si lamurite,dar sa iai si tu in consideratie Adrian, dar m-am adresat tie ca raspunti mai des la comentariele pe care le scrium noi aici…

   De ce te bagi in fata ?
   Pe rand oameni buni, nu va impingeti !
   O sa dam cate cu portia sa ajunga la toata lumea !
   Tu nu doresti raspuns la comentariu, doresti rezolvare la problema ta, din pacate nu oferim suport neconditionat, raspundem de placere unor comentarii formulate cu bun simt, sunt mii si mii (imi pace cum suna) de vizitatori care au primit raspunsuri cu care si-au rezolvat problemele.
   Din pacate bunul simt este o resursa greu de gasit.
   Va rog sa nu mai faceti presiune doar pentru ca aveti voi o problema si vreti sa o rezolvati “ieri”, ganditiva ca stati la o coada, asteptativa cu totii randul.

   • AdrianGudus a zis

    cristi-admin: De ce te bagi in fata ?
    Pe rand oameni buni, nu va impingeti !
    O sa dam cate cu portia sa ajunga la toata lumea !
    Tu nu doresti raspuns la comentariu, doresti rezolvare la problema ta,din pacate nu oferim suport neconditionat, raspundem de placere unor comentarii formulate cu bun simt, sunt mii si mii (imi pace cum suna) de vizitatori care au primit raspunsuri cu care si-au rezolvat problemele.
    Din pacate bunul simt este o resursa greu de gasit.
    Va rog sa nu mai faceti presiune doar pentru ca aveti voi o problema si vreti sa o rezolvati “ieri”, ganditiva ca stati la o coada, asteptativa cu totii randul.

    Raspunsul la ambele probleme il are mai sus, am scris 3 km de text dar e greu sa dai putin scroll in sus si sa citesti niste comentarii….deh…

 10. Ok frate…si eu nu va scriu mesaje aiurea in toata ziua ca un nesemtit pentru ca nu am scris pe la voi de 6 luni,astfel am inteles din mesajul de mai sus Cristi,,asta e primesc mesajul asa cum este si nu ma supar. Adrian mersi de ajutor am copiat 929547 32 bit m-am uitat in update din windows si intradeva nu a existat iti sunt recunoscator …ma frate cite mesaje si cita lamureala ca pina la urma sa ma intelegeti corect dar eu va primesc asa cum sunteti, asta e ficare om are nejunsurile lui si fiecare om are dereptul sa griseasca si sa primim asa cum este, ok sa trecem peste asta ne vedem ficare cu ale lui… o zi buna in continuare si sa fim cei mai buni IT din lume.

 11. Oktav:
  Adrian daca e posibil sa faceti un tutorial despre o tema cu mult inportanta si cu mult mai utila despre ecranul albastra cum de reparat…. de ex pe vista dar uneori apare si pe windows 7,de ex. eu am vista si leptopul meu e toshiba din 2008, acei de la firma toshiba anume pentru leptopul menu nu mai pun deja driver noi pentru reteaua de internet, ultimil e din 2009si imi apare citeodata problema netio.sys,ca sa nu apara astfel de probleme, am vazut un totorial despre aceasta tema dar nimic inportant nici o modalitate concreta de-al repara faceti restart si basta dar peste o perioada earasi apare astai ninimic bun(intrati pe internet vedeti si voi carei problema si reparatil bla bla am fost dezamagit pe aceasta tema…asta e ….

  Ai mare atentie cand cureti registri cu ccleaner, sau alte programe de curatat prin registri. Asa am patit si eu cu ecranul albastru, pur si simplu isi dadea restart si nu stiam de la ce, credeam ca e de la ceva drivere corupte, dar dupa un timp nu am mai curatat registri si hopa, surpriza pc-ul nu isi mai da restart. De atunci eu nu mai folosesc ccleaner, cand vreau sa imi golesc chache-ul il golosc manual si gata.

 12. AdrianGudus a zis

  ulmamei: am Windows cu licenta, ultimul update a fost azi dimineata, si am instalat microsoft C++ redistributable 2005, 2008, 2010. Poate de la Net framework 2 pe care nu-l am instalat ?!?

  Intrebarea ta e una….fara sens (ca sa nu zic altfel) Din moment ce ti-am spus ca trebuie sa instalezi cele 3, oare nu e clar? Voua trebuie sa va zica omul ca e obligatoriu sa le ai sau cum altfel ca sa intelegeti? Ori probabil crezi ca esti primul cu problema asta si eu ti-am dat un raspuns, asa, la nimereala fara sa stiu ce zic sau fara sa fiu sigur?

  • AdrianGudus: Intrebarea ta e una….fara sens (ca sa nu zic altfel) Din moment ce ti-am spus ca trebuie sa instalezi cele 3, oare nu e clar? Voua trebuie sa va zica omul ca e obligatoriu sa le ai sau cum altfel ca sa intelegeti? Ori probabil crezi ca esti primul cu problema asta si eu ti-am dat un raspuns, asa, la nimereala fara sa stiu ce zic sau fara sa fiu sigur?

   Draga Adrian, am rezolvat problema.Ai avut dreptate cu cele 3 mai putin partea cu windows-ul piratat,oricum, ms mult pt sfat si o sa te urmaresc in continuare. Salut !

   • ulmamei: Draga Adrian, am rezolvat problema.Ai avut dreptate cu cele 3 mai putin partea cu windows-ul piratat,oricum, ms mult pt sfat si o sa te urmaresc in continuare. Salut !

    …omule se poate FURA sau ,,pirata” orice ,ideea este sa consideri ca libertatea ta este mai presus de micile infractiuni la care te duce mintea 🙂

 13. Adrian folosec la moment registry booster 2portabil din 2007,pentru xp si vista isi face treaba excelent, daca doresti pot sa ti-l trimit sa-l incerci

 14. Bravo Adrian Multumim Pt Tutorial !

 15. Salut. Am o problema. Unul din harduri se opreset sau intra in pauza, cred eu. Cand vreau sa salvez ceva pe el sau deschid un program calculatorul se blocheaza pe o perioada scurta, si se aude un zgomot in carcasa de parca sar porni hardul, dupa care ma lasa sa salvez si sa lucrez. Am un SSD-60GB pe care e SO, un WD-1TB, si un samsung-1TB. Va rog sa ma ajutati. Multumesc.

  • AdrianGudus a zis

   Alexandru:
   Salut. Am o problema. Unul din harduri se opreset sau intra in pauza, cred eu. Cand vreau sa salvez ceva pe el sau deschid un program calculatorul se blocheaza pe o perioada scurta, si se aude un zgomot in carcasa de parca sar porni hardul, dupa care ma lasa sa salvez si sa lucrez. Am un SSD-60GB pe care e SO, un WD-1TB, si un samsung-1TB. Va rog sa ma ajutati. Multumesc.

   Faci ca in ACEST clip video (click pe cuvantul ACEST scris cu rosu)
   Da, acest lucru se intampla pentru ca sistemul de operare Windows 7 are un management al alimentarii foarte bun si dezactiveaza automat alimentarea hard disk-urilor care nu sunt in uz pentru o perioada.

 16. Si mai am o intrebare. Cum trebuie sa fie unite, setate hardurile in cazul meu
  (SSD-60GB pe care e SO, un WD-1TB, si un samsung-1TB) pentru o funcționalitate mai buna. Multumesc

 17. Adrian nu vrea sa se instaleze imi scrie The update does not apply to your system da sa o crakiesc cum sar putea si in ce mapa sa o pun? la mie e windows vista ultimate 32 bit Sp2

 18. Salut. Cand incerc sa deschid programul si dupa putin timp ce cauta ed hddurile imi spune:
  Fatal Error: Device Discovery
  Void ThrowExceptionForHRInternal(Int32, IntPtr)

  Vreau sa va multumesc pentru toate tutorialele ce le faceti. Sper sa-mi cumpar in curand si eu un telefon cu sistem de operare Android si sa-mi fie de folos tutorialele despre acest argument. Faceti o treaba foarte buna baieti. Bafta!!

  • Liviu:
   Salut. Cand incerc sa deschid programul si dupa putin timp ce cauta ed hddurile imi spune:
   Fatal Error: Device Discovery
   Void ThrowExceptionForHRInternal(Int32, IntPtr)

   Vreau sa va multumesc pentru toate tutorialele ce le faceti. Sper sa-mi cumpar in curand si eu un telefon cu sistem de operare Android si sa-mi fie de folos tutorialele despre acest argument. Faceti o treaba foarte buna baieti. Bafta!!

   Dupa patru incercari sa deschis. Cine stie dece imi dadea eroarea aia…Sper sa nu mai faca fite de acum in colo.

 19. calculatorul nu porneste pana nu al opresc 2.3ori ,dar apoi nu mai am probleme cu el ce indicatii imi dati am windows 7 multumesc

 20. Puteti face un dutorial despre : Windows Password Remover 7.01 , este greu cu el , trebuie facut cu un cd bootabil cred . http://i1238.photobucket.com/albums/ff482/anacondaz4/windowspass.jpg

 21. Puteti lua Windows Passward Remover 7.01 va rog aratatimi cum sa fac si faceti un tutorial azi ! http://www.megaupload.com/?d=CZ0LECYC il ardeti pe un cd !

 22. Mie mi-a dat FAIL dar , nu am nici o problema de genul , merge greu cand copiez , se blocheaza sau scoate tot felu de sunete ciudate. Problema mea e ca dureaza foarte mult pana se aprinde de la butare si pana cand incepe sa se incarce Windows-ul dureaza aproximativ 10 min. Imi poate spune cineva daca este ceva grav sau daca poate fi remediata problema???

 23. Eu ,in afara de problemele IT care se discuta fara indoiala aici ,ma tot intreb de ce Adrian si-a schimbat vocea …sa fi avut Cristi dreptate ? …sau o fi schimbat microfonul ?

  • AdrianGudus a zis

   Piticelul:
   Eu ,in afara de problemele IT care se discuta fara indoiala aici ,ma tot intreb de ce Adrian si-a schimbat vocea …sa fi avut Cristi dreptate ? …sau o fi schimbat microfonul ?

   Mama ce chestii va framanta pe voi, deci WOW, nu pot sa cred ce va preocupa pe voi la ora asta. Iti dai seama frate? Adrian are alta voce, si-a schimbat Adrian vocea….e incredibil nene…

 24. Crsiti-Admin imi cer scuze ca ti-am folosit vocea fara aprobare :)) sper sa iti placa promo pentru videotutorial.ro facut de mine , chiar mi-am dat silinta sa fac ceva frumos sper sa va placa si voua ( nu se compara cu cel facut de Romeo ) dar pana la urma parerea voastra conteaza nu a mea , Multumesc inca o data videotutorial.ro aici e linku :http://www.youtube.com/watch?v=4jJXASiO53I daca admini vor considera ca merita .

 25. Domnule Adrian ,dece imi arata ca am 2 hard-uri cand de fapt am decat unul(WDC-WD3200AAJB-ATA )?

 26. teodorovici cristian a zis

  NU IMI ARATA HDD=UL DELOC.SCANEAZA DAR NU IMI ARATA NIMIC.CA SI CUM NU AS AVEA HARD DISK. OARE DE CE?

 27. Multumesc mult pentru aprobarea linkului , vreau sa spun celor interesati ca acest promo pentru videotutorial e facut cu sony vegas si camtasia studio 7 , fara after effects si alte minuni :)) nu de alta da nu duce compu meu asa softuri grele :)) multumesc inca o data .

 28. buna treaba !

 29. Progamul acesta mi-a dat diagnosticul FAIL la hard dar cand sa-l repar cu Hiren`s.BootCD.9.7 nu mi-a gasit nimic, care ar fii explicatia?este bun venit ori ce raspuns din partea oricui, nu vreu sa-i stresez pe membrii echipei videotutorial, muncesc destul pentru noi.

  • Rares:
   Progamul acesta mi-a dat diagnosticul FAIL la hard dar cand sa-l repar cu Hiren`s.BootCD.9.7 nu mi-a gasit nimic, care ar fii explicatia?este bun venit ori ce raspuns din partea oricui, nu vreu sa-i stresez pe membrii echipei videotutorial, muncesc destul pentru noi.

   HDD Regenerator si SeaTools nu fac ambele aceleasi lucruri! HDD Regenerator doar verifica HDD-ul de bad-uri logice sau fizice insa SeaTools se uita si analizeaza capacitatile si tehnologiile HDD-ului din S.M.A.R.T (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology)

   • AdrianGudus: HDD Regenerator si SeaTools nu fac ambele aceleasi lucruri! HDD Regenerator doar verifica HDD-ul de bad-uri logice sau fizice insa SeaTools se uita si analizeaza capacitatile si tehnologiile HDD-ului din S.M.A.R.T (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology)

    Multumesc pentru raspuns, am crezut ca printre problemele detectate de seea tools,care nu specifica ce probleme sunt, se afla si bad-urile care se pot remedia cu HD Regenerator, care rezolva bad-urile de nivel logic, chiar daca dupa rezolvarea lor sea tools tot FAIL o sa arate dupa scanarea hardului, sper ca intlegi la ce ma refer, am urmarit tutorialele cap-coada.Ori cum pc-ul functioneaza, hardul, nu imi este frica ca explodeaza, spun asta pentru ca am observat comentarii, nu la acest tutorial patetice, ca sa spun asa.

 30. La mine cu WD de 500gb caviar blue cu softul de la WD cand ii dau full media scan sectoarele o ia de la dreapta spre stanga adica de la primul sector 976123456 si incepe si scade ba 0, ba 975000000, 974999999, etc cred ca e defect si il arunc dar ii pastrez partea electrica ptr alte hdd

 31. Salut,
  Am o problema cu pcul.De 2 zile face figuri.Se blocheaza si se misca greu.DE exemplu daca ascult muzica la winamp si deschid un program in timpul acela muzica se aude ca si cum s-ar rupe banda la caseta.Iar pointer-ul mouse-ului agata mai tot timpul.
  Am verificat cu Hirens boot cd si nu mi-a gasit nici un bad sector.
  Care ar putea fi cauza acestor probleme?
  Va rog,ma puteti ajuta si pe mine?

  • AdrianGudus a zis

   Leonard:
   Salut,
   Am o problema cu pcul.De 2 zile face figuri.Se blocheaza si se misca greu.DE exemplu daca ascult muzica la winamp si deschid un program in timpul acela muzica se aude ca si cum s-ar rupe banda la caseta.Iar pointer-ul mouse-ului agata mai tot timpul.
   Am verificat cu Hirens boot cd si nu mi-a gasit nici un bad sector.
   Care ar putea fi cauza acestor probleme?
   Va rog,ma puteti ajuta si pe mine?

   Cauze ar putea fi multe!
   1 prea multe softuri/servicii care ruleaza in background (pe fundal)
   2 un pc prea vechi care nu prea face fata la cerintele software existente in acest moment, flash player si foarte multe alte softuri cer de la pc accelerare hardware
   3 mult praf pe componentele din interiorul pc-ului duce la supraincalzirea acestuia
   4 virusi sau servicii nedorite care ruleaza pe fundal
   5 si motivele pot continua….

   Iti recomand un reinstall de windows. Daca nu stii cum se face asta, noi avem pe site tutorial video despre cum se instaleaza windows xp, vista sau 7. Nu trebuie decat sa scrii in casuta de cautare din dreapta sus de pe margina neagra: instalare windows xp sau instalare si optimizare windows vista, dai enter si vei gasi tutorialele

   • AdrianGudus: Cauze ar putea fi multe!
    1 prea multe softuri/servicii care ruleaza in background (pe fundal)
    2 un pc prea vechi care nu prea face fata la cerintele software existente in acest moment, flash player si foarte multe alte softuri cer de la pc accelerare hardware
    3 mult praf pe componentele din interiorul pc-ului duce la supraincalzirea acestuia
    4 virusi sau servicii nedorite care ruleaza pe fundal
    5 si motivele pot continua….

    Iti recomand un reinstall de windows. Daca nu stii cum se face asta, noi avem pe site tutorial video despre cum se instaleaza windows xp, vista sau 7. Nu trebuie decat sa scrii in casuta de cautare din dreapta sus de pe margina neagra: instalare windows xp sau instalare si optimizare windows vista, dai enter si vei gasi tutorialele

    Nu am multe softuri care ruleaza pe fundal.
    PC-ul nu e vechi,il am de aproape 2 ani.Nu am avut deloc probleme pana acum cu accelerarea hardware.
    Praf nu are ca il curat des.
    Servicii nedorite nu stiu daca imi ruleaza.Virusi nu am gasit decat unul(Agent.SPY sau ceva de genu’)
    Cand a inceput sa faca asa am instalat windows-ul si problemele tot au aparut.
    Si nu face asa tot timpul,numai jumatate de ora sau o ora dupa pornirea pc-ului,depinde,ca dupa,merge perfect.

 32. Salut,
  Am si eu o problema cu pc-ul acum doua zile am facut curatenie totala in pc
  am scos rami,placa video,procesorul,sursa am demontato si am curatat ventilatorul din sursa si tot ce e in ea, Hardisck-ul [SEAGATE (ST3250410AS) 250GB am dat un detaliu la hardisck pentru ca am o problema cu el de cand am facut curatenia asta dupa ce am terminat de curatat totul merge ok mentionez ca monitorizez des temperaturile dar am observat ca HDDUL se incalzeste tot creste temperatura HDD-ului temperatura procesorului in iddle este 28-29 grade, placa video 50 grade iar la HDD cand pornesc pcul incepe de la 23 de grade si tot creste pana la 40-41 de grade.In cealalta zi dau un Check and repair bad errors cu programul HDAT2 nu am niciun bad deloc e curat dau clear MBR dupa care inca o data check and repair bad errors tot nimic si dau sa reinstalez Windows [Windows XP] dau formatare lenta NTFS se termina de instalat Windowsul s-a instalat repede am instalat toate driverele Chipset, Lan, Placa Video, Placa de sunet. Bag Everest Ultimate Edition V5.50.2100 ma uit sa vad temperatura HDD e tot 40 grade dau stress HDD din self test temperatura urca la 44-45 de grade. Inainte sa fac curat am avut temperatura HDD-ului 30-31 grade.
  VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI CU ACEASTA PROBLEMA !!! MERITA SA ASTEPT PANA CAND PUSCA HDD-ul SAU SA IAU UNUL NOU. nu glumesc dar mie frica sa nu ia foc pc-ul dintr-un nesuferit de hardisck

  • AdrianGudus a zis

   Foldi:
   Salut,
   Am si eu o problema cu pc-ul acum doua zile am facut curatenie totala in pc
   am scos rami,placa video,procesorul,sursa am demontato si am curatat ventilatorul din sursa si tot ce e in ea, Hardisck-ul [SEAGATE (ST3250410AS) 250GB am dat un detaliu la hardisck pentru ca am o problema cu el de cand am facut curatenia asta dupa ce am terminat de curatat totul merge ok mentionez ca monitorizez des temperaturile dar am observat ca HDDUL se incalzeste tot creste temperatura HDD-uluitemperatura procesorului in iddle este 28-29 grade, placa video 50 grade iar la HDD cand pornesc pcul incepe de la 23 de grade si tot creste pana la 40-41 de grade.In cealalta zi dau un Check and repair bad errors cu programul HDAT2 nu am niciun bad deloc e curat dau clear MBR dupa care inca o data check and repair bad errors tot nimic si dau sa reinstalez Windows [Windows XP] dau formatare lenta NTFS se termina de instalat Windowsul s-a instalat repede am instalat toate driverele Chipset, Lan, Placa Video, Placa de sunet. Bag Everest Ultimate Edition V5.50.2100 ma uit sa vad temperatura HDD e tot 40 grade dau stress HDD din self test temperatura urca la 44-45 de grade. Inainte sa fac curat am avut temperatura HDD-ului 30-31 grade.
   VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI CU ACEASTA PROBLEMA !!! MERITA SA ASTEPT PANA CAND PUSCA HDD-ulSAU SA IAU UNUL NOU. nu glumesc dar mie frica sa nu ia foc pc-ul dintr-un nesuferit de hardisck

   Temperatura hard disk-ului tau este perfect normala. Nu este cazul sa te panichezi… In cat ai vrea sa stea HDD-ul, in 18 grade? Stii macar ce se afla in acel HDD? Un motor la vreo 7200 de rotatii (stii ce si cat inseamna asta?) care invarte 3 sau 4 platane iar un actuator se tot plimba cu viteza flgerului in stanga si in dreapta pe suprafata acestora…

 33. Salut baieti, am si eu o problema cam maricica, de 1 saptamana incoa la pornirea laptopului imi apare sa apas F1, eroarea zice ca este o problema cu HDD-ul, si sa fac urgent Back-up, dupa ce dau F1, de incarca windowsul normal si imediat ce s-a incarcat imi apare o eroare ceva de genu:

  —–“Print instructions for backing up,diagnosing, and replacing the failing hard disk” —–

  —–Instructions For Fixing Hard Disk Errors:

  We strongly recommend that you backup your computer to avoid potential data loss.

  After you have backed up your computer, you should contact your computer manufacturer or other hardware technical support to determine if the disk with errors needs to be repaired or replaced.

  We recommend that you store these printed instructions together with the media used to back up your data (for example, the CDs or USB flash drive used to store your backup), so that everything you need to fix your computer is in one place.

  The following information is provided to help the hardware technical support person diagnose the hard disk with errors.———-

  Ma puteti ajuta??, multumesc.

  • Eugen:
   Salut baieti, am si eu o problema cam maricica, de 1 saptamana incoa la pornirea laptopului imi apare sa apas F1, eroarea zice ca este o problema cu HDD-ul, si sa fac urgent Back-up, dupa ce dau F1, de incarca windowsul normal si imediat ce s-a incarcat imi apare o eroare ceva de genu:

   —–”Print instructions for backing up,diagnosing, and replacing the failing hard disk” —–

   —–Instructions For Fixing Hard Disk Errors:

   We strongly recommend that you backup your computer to avoid potential data loss.

   After you have backed up your computer, you should contact your computer manufacturer or other hardware technical support to determine if the disk with errors needs to be repaired or replaced.

   We recommend that you store these printed instructions together with the media used to back up your data (for example, the CDs or USB flash drive used to store your backup), so that everything you need to fix your computer is in one place.

   The following information is provided to help the hardware technical support person diagnose the hard disk with errors.———-

   Ma puteti ajuta??, multumesc.

   Incearca cu Programul HDAT 2.x.x de pe CD cu Hiren’s Boot CD se gaseste si pe ultima versiune lansata la hardisk repair tools sper sa te ajute.

 34. salut acest soft are posibilitatea de a repara
  “GSense Error Rate
  Warning: GSense Error Rate is below the average limits” shtiu ca e erroare fizica//sau poti sami zici ce soft sa folosesc pentru repararea acestei errori?? ms

 35. Salut baieti va apreciez foarte mult ptr. ceea ceafceti mi-ati fost foarte utili..as vrea sa faceti un tutorial despre error safe un program care m-am chibuit 4 ore sa il trag si tot nam reusit am un hdd . de laptop 500gb din care vreo 37% din el are bad-uri..daca tot lam stricat pana aici de ce sa nu fac si niste experimente pe el..
  Respect!

 36. Salut prieteni. Am din nou nevoie de ajutorul vostru si sper sa ma puteti ajuta si de data asta. Am in calc doua hard-uri si sistem win7. Prob este ca daca vreau sa intru intr-un folder pe hard-ul secundar (adik nu cel cu sistemul) incepe sa citeasca mai greu, sa senzatia ca s-a blocat, mi se inchide my computer si cand intru din nou imi dispar iconitele de la hard-ul secundar, ca si cum nu ar fi nici un hard. I-am dat scanare cu SeaTools si nu mi-a gasit nici un bug. Sa fie o prob de la sistem sau sa aibe hard-ul prob? Sper sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc.

 37. AdrianGudus a zis

  Andrei:
  Salut prieteni. Am din nou nevoie de ajutorul vostru si sper sa ma puteti ajuta si de data asta. Am in calc doua hard-uri si sistem win7. Prob este ca daca vreau sa intru intr-un folder pe hard-ul secundar (adik nu cel cu sistemul) incepe sa citeasca mai greu, sa senzatia ca s-a blocat, mi se inchide my computer si cand intru din nou imi dispar iconitele de la hard-ul secundar, ca si cum nu ar fi nici un hard. I-am dat scanare cu SeaTools si nu mi-a gasit nici un bug. Sa fie o prob de la sistem sau sa aibe hard-ul prob? Sper sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc.

  Ce format este partitia, ce sistem de operare ai instalat, ce procesor ai, cata memorie ram, ce placa video?
  Incearca sa faci o defragmentare a acelei partitii (avem deja pe site tutoriale despre defragmentare, softuri care fac asta) Scrii in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: defragmentare, apesi tasta enter si vei gasi tutorialul.

  • OS e Win 7… CPU e Intel Dual Core 3.0…Ram 4 Gb…Video 512….I-as face defragmentare, insa daca am dat sa intru pe partitia aia sau pe hard (hard-ul are doua partitii) mi se inchide fereastra my computer asa cum am spus si nu mai apare deloc. Partitia e NTFS. Poate sa fie un virus pe partitia respectiva si deasta sa patesc asa? Ma candesc ca poate a plesnit OS. Sa incerc totusi cu defragmentarea? Multumesc

 38. Alexandru a zis

  Salutare am o problema cu hard disk-ul legat de sectoarele bad. Hard disk-ul este seagate ST9640320AS cu capacitatea de 640 GB si am incercat sa repar sectoarele stricate cu hdd regenerator 1.5 .1.6 .1.7 ,cu hirens boot cd 9.7 si 15.2 cu toate utilitarele incluse de pe ambele discuri , cu seatools si drept raspuns nu un sector bad reparat,sanatate 37%,si dupa 55GB sectoarele bad egal cu cele citite! Intrebarile mele ar fi : 1.Trebuie sa formatez hardul cu totul ca sa mai am o sansa? , 2. Ar fii mai indicat sa schimb hard-ul cu totul? 3.Daca se mai poate repara niste pasi sau indicatii puteti sa imi oferiti? Multumesc anticipat pentru raspuns si felicitari pentru treaba depusa aici pe site chiar sunteti super tari!

 39. buna , am si eu o rugaminte mare daca poate sa ma ajute cineva , mi-a fost furat lap-topul aveam parola la el si din cauza ca nu a putut sa intre in el a schimbat windows-ul , dar tot nu a reusit sa intre caci era paswordu cu toate ca a schimbat windows-ul ,problema mea este ca aveam foarte multe poze care au o valoare sentimentala cum as putea sa le recuperez ? exista un program care sa dau pc inapoi la windows-ul vechi ?

 40. Sal de ce cand dau shocut generic imu da cu scces si dc cand dau cu long generic da falid

 41. Salut . Am un hdd de 320gb cu cateva buguri dar faza e cand booteaza laptopul cu acest hdd si cu hiren boot cd se blocheaza care ar fi problema ce trebuie sa fac am incercat si cu hinren boot cd 15 si nimic dar daca bag alt hdd merge strina deci ce ar fi de facut ms anticipat!

Speak Your Mind

*