Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. multumesc de tutorial, Adrian, faci o treaba buna…astept ubuntu 10.10 maverick meerkat 🙂

 2. Multumim Adrian de tutorial este minunat,eu folosesc de 2 ani ubuntu dualboot si este minunata aceasta distributie.Eu tin lock screen-ul pe off si screenserverul la 10min mi se pare cel mai bne asa.

 3. pentru a anula acel sunet la deschidere se intra pa sunete/preferinte si unde apare sound ubuntu se selecteaza none si nu se mai aude la deschidere acel sunet,bafta

 4. Ma ajuta cineva.? vreau sa instalez ubuntu linux cu wubi.Am win7 64 bit am descarcat ubu. lin vresiunea64 bit. Cand da sa termine instalare imi da eroare. c:\users\silvia\appdata\local\temp\wubi-9.10ubuntu1-rev160.log. M-am dus la fisieru cu pricina dar ce sa fac ca e o mataraie acolo de nu te vezi.

 5. Salut Adrian. Vreau sa te intreb si eu ceva. Nu stii daca se poate juca Counter Stricke 1.6 pe ubuntu? Dak se poate renunt de tot la windows:P Ms anticipat!

  • Tot dual boot iti recomnd si eu, daca nu stii cum se face, am realizat si un tutorial despre asta. Scrii in casuta de cautare din dreapta sus de pe margina neagra: Instalare Ubuntu Linux in dual boot cu Windows, dai enter si vei gasi tutorialul.

   bogdan: Counter Stricke 1.6

   Da, merge si cs 1.6 pe ubuntu

  • bogdan: Salut Adrian. Vreau sa te intreb si eu ceva. Nu stii daca se poate juca Counter Stricke 1.6 pe ubuntu? Dak se poate renunt de tot la windows:P Ms anticipat!  

   Da merge citeste Aicea,instalezi wine si pe urma instalezi cs-ul ca si pe windows…

  • bogdan: Salut Adrian. Vreau sa te intreb si eu ceva. Nu stii daca se poate juca Counter Stricke 1.6 pe ubuntu? Dak se poate renunt de tot la windows:P Ms anticipat!  

   Sa-ti spun sincer nustiu, dar vezi si singur.

 6. Prin wubi nu se merita sa instalezi mai bne faci un dualboot cu W7 decat sa te chinui atat.Oricum din cate stiu vers de x64 are multe probleme si nu merge pe orice system.

 7. mersi iuliane dar mai astept niste raspunsuri.

  • Neagu: mersi iuliane dar mai astept niste raspunsuri.  

   Acelasi lucru te sfatuiesc si eu. Daca instalezi cu Wubi si ai un nou grub in update-uri te-ai ars, sa dus dracu ubuntu tau…. Wubi se merita pus doar asa, pt 1 zo sa zicem si nu merita sa te chinui sa-l faci sa mearga daca nu-ti merge din prima, crede-ma ca chiar nu merita. Mai bine bagi un CD si il rulezi Live decat cu Wubi.Nu recomand nimanui Ubuntu pe 64 biti cum nu recomand nimanui nici Windows pe 64 biti, aceste sisteme nu sunt “tabacite” e o arhitectura la inceput de drum, unde unele lucruri ori nu merg ori merg pe jumate.

 8. intrebarea mea este cum as putea bloca site-uri pe calculatorul meu

 9. Frumos explicat dar ai ideie cum se schimba imaginea din ecranul de log on?

 10. dumitru stefan a zis

  schimbi la 2 ore scrensaverul si osa mearga asta este primul coment sper ca nu veti fii suparati VA MULTUMESC sunteti ce mai TARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

 11. dumitru stefan a zis

  vreau sa faceti cat mai multe tutoriale despre linux pentru ca am invatat multe despre linux de la voi va salut cristi,adi,dan santeti super astept alte tutoriale sunteti ce-i mai tari

 12. Am o intrebare…Pot instala Ubuntu (sa renunt la Windows) fara sa pierd date de pe HDD (e de 1 Tb si am ceva date)? Am acum partitia C unde e Windows`ul de 150 Gb.

  • neomorphy: Am o intrebare…Pot instala Ubuntu (sa renunt la Windows) fara sa pierd date de pe HDD (e de 1 Tb si am ceva date)? Am acum partitia C unde e Windows`ul de 150 Gb.  

   da poti.instalezi ubuntu in locul windows ului.adica formatezi doar partitia de 150 GB. din acesti 150 GB faci o partitie ext4 si o montezi ca /(root) si restul de 140 faci /home.restul partitiilor l e lasi asa cum sunt. l e vei putea accesa din ubuntu. uita te la tutorialul asta https://www.videotutorial.ro/?p=2452 si asta https://www.videotutorial.ro/?p=3315 ca saintelegi cum se face partitionarea.Succes!!!!!

  • neomorphy: Am o intrebare…Pot instala Ubuntu (sa renunt la Windows) fara sa pierd date de pe HDD (e de 1 Tb si am ceva date)? Am acum partitia C unde e Windows`ul de 150 Gb.  

   Poti cu ajutorul lui Wubi (nu prea recomand aceasta varianta) sau in dual boot pe real. poti avea si Linux si windows sau poti ramane doar cu Linux fara sa pierzi decat C-ul, celelalte partitii ne fiind nevoie sa le formatezi sau stergi pentru ca Linux stie sa scrie/citeasca/vada si formatele de partitie NTFS sau FAT32 ceea ce windowsul nu stie sa faca cu formatul de partitii folosite de Linux. Scrii sus in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra: instalare ubuntu linux in dual boot cu windows, dai enter si vei gasi tutorialul sau scrii: wubi, dai enter si vei gasi tutorialul. Eu am ubuntu 10.04 si 2 partitii NTFS. Ubuntu l-am pus acolo unde a fost Windowsul (in C)

 13. multumesc amandurora de raspuns…in Ubuntu poti face backup la sistem? pot instala o masina virtuala ca virtualbox sa pun Windows, pentru ca am cateva programe care le folosesc pentru facultate, am si o imprimanta Canon si as vrea sa o instalez pe virtual daca pe Ubuntu nu merge.

  • neomorphy: multumesc amandurora de raspuns…in Ubuntu poti face backup la sistem? pot instala o masina virtuala ca virtualbox sa pun Windows, pentru ca am cateva programe care le folosesc pentru facultate, am si o imprimanta Canon si as vrea sa o instalez pe virtual daca pe Ubuntu nu merge.  

   Lasa vorbaria si priveste tutorialele de care ti-am spus, acolo sa spus daca trebuie swap sau nu (swat sunt trupele americane, swap-ul e alt ceva)cum se partitioneaza si tot ce trebuie sa stii. Poti instala VirtualBox pe Ubuntu si in el poti instala Windows. Priveste tutorialele despre “trei metode de instalare a softurilor pe ubuntu linux” il gasesti cu casuta de cautare din dreapta. Iti recomand sa privesti si “introducere in terminal partea 1”, “introducere in terminal partea 2”, “introducere in terminal partea 3” Sau scrii sus: introducere in terminal, dai enter si ti se vor afisa toate cele 3 episoade.

 14. Frumos!!!!!!

 15. Cum viziona videoclipul..?

Trackbacks

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Ady and Ady, VIDEOTUTORIAL.RO. VIDEOTUTORIAL.RO said: Cum dezactivam screensaverul, functia lock screen si logarea cu parola in Ubuntu Linux | Videotutorial.ro http://t.co/M6aiF5N […]

Speak Your Mind

*