Confirmare card în contul PayPal – plați mai sigure

Astăzi o sa va arat cum se introduce sau cum se schimba un card în contul PayPal, pentru a putea efectua în continuare plățile online.

Nu mai mergeau plățile online !
De ceva vreme mi-a expirat cardul și am uitat sa-l schimb – Când a venit vremea plaților online, au început sa curgă și notificările email, de la Google, de la, de la hosting, de la Cloudflare, etc, că chică nu au fost făcute plățile. Plățile astea erau programate automat, și erau plătite prin PayPal.

Cardul de debit expirat ?
Am intrat în contul PayPal și mi-am dat seama imediat ca nu s-au făcut plățile curente. Am verificat pe acolo și am observat sa aveam cardul expirat.

Cardul de debit nou !
Am dat fuga la banca și mi-am luat cardul cel nou și auriu (nu știu care-i șmecheria). Am ajuns acasă și am început sa fac plățile. Surpriza, nu merge cardul. Acum ce mai e ?

Cardul cel nou nu merge pentru plățile online ?
Am luat plicul cardului si am observat ca pe el scria ca “trebuie sa folosești cardul într-un ATM sau într-un POS ca sa se activeze cardul și contactless-ul.
Ma urc în mașina, ma opresc la bancomat, bag cardul și scot suma minima, și ma întorc iar acasă. Succes !

Pentru prima oara trebuie activat 3D Secure. (update)
Pentru cei care nu au 3D secure activat (primul card), trebuie sa luați legătura cu banca sa va activeze 3D secure, care este o protecție împotriva plaților online neautorizate. Fără 3D Secure activat nu puteți plati online pe unele magazine sau prestatori servicii.

Confirmarea cardului de debit în contul Paypal
Unele plați le-am făcut direct cu cardul, dar ca sa fac alte plați, trebuia sa am contul PayPal funcțional, și m-am apucat de el. Am șters cardul vechi și am băgat cardul nou, surpriza, trebuie să confirmi cardul. Din fericire am cont de administrare care ma scutește de un drum la banca pentru extras, pe care este trecut sărăcia de cod din PATRU CIFRE. Daca nu aveam cont cu administrare online ?

Pentru ce-i bun PayPal-ul asta ?
PayPal este o platforma de plați online care iți oferă siguranța rapiditate și confort în utilizare. Este un fel de tampon intre vânzător și tine, protejându-te și în momentul plații dar și după, când iți poți recupera banii dacă ți-ai luat vreo teapa. Atenție însa, PayPal, din punctul meu de vedere este bun doar pentru plați, deoarece la primirea de bani se percep anumite comisioane. Dar pentru plați este super tare. Recomand!

Tutorial creare cont PayPal (mai vechi)
Tutorial creare buton donatii PayPal (mai vechi)

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Și dacă am configurat contul de paypal asociat cardului, cati bani am pe care atâția am pe care atâția am și în Paypal, sau trebuie să fac eu transfer?

  • Adrian Gudus a zis

   Nu trebuie să faci tu transfer. Plătești cu PayPal și el retrage de pe card exact suma/valoarea produsului/serviciului pe care îl achiziționezi, chiar dacă tu pe card ai 1 milion de euro, PayPal retrage din contul tău doar valoarea produsului/serviciului achiziționat și îi trimite acea sumă retrasă din cardul tau, vânzătorului.
   S-a explicat acest lucru și în tutorialul video, nu mai derulați, priviti tutorialul cap-coadă. PayPal este doar un intermediar.
   Astfel eviți ca vânzătorul să vadă datele tale personale.

 2. Ce setari trebuiesc facute in contul de PayPal, ca cursul de schimb sa fie avantajos pentru cumparator?

 3. Salut Cristi eu nu reuserc sa cumpar app din magazinul google play cu contul de paypal , este restrictionata plata cu paypal cetatenilor din Romania sau gresesc eu undeva ?

  • Adrian Gudus a zis

   Avem deja un tutorial pe tema aceasta, îl găsești folosind căsuța de căutare din dreapta sus. Scrii acolo “Tutorial despre cum se cumpara aplicatii din Google Play Store” apeși tasta enter și vei găsi tutorialul. Din ce îmi amintesc, pentru România, nu poți cumpăra decât cu cardul sau cu credit (Orange)

 4. Ei castiga ceva si din plati , adevarat ?

  • PayPal castiga de la vanzator – Tu ca si cumparator platesti 10$ pe un produs care costa 10$.
   Dezavantajos pentru tine este atunci cand vrei sa primesti bani in contul PayPal si vrei sa-i retragi in contul tau bancar – Atunci se plateste 2$ – Daca e suma mare nu-i problema, dar daca ai de liat 10$, mai ramai cu 8$.

   • Ice Alinutza a zis

    Ești sigur că numai vânzătorul plătește comision? Eu am înrolat un card Visa în lei și am achitat cu el diferite achiziții în EUR sau USD și am plătit comision, în afară de faptul că s-a făcut conversia la cursul lor valutar. Să fi fost comisionul aferent schimbului valutar?

 5. vadca mai nou nu orice card e acceptat. eu am vista electron de la banca transilvania si e respins. am avut si 10 si 100 lei pe el la fel

 6. Am un card Visa Electron de la Banca Transilvania, cum pot lua codul acela pentru verificare fără să mă duc la bancomat?

  • Adrian Gudus a zis

   Nu poți fără, trebuie să te duci la bancă și să ceri consultantului un extras de cont pentru data când ai adăugat cardul în PayPal.
   Doar dacă ai optat și pentru administrare online. Atunci când ți-ai făcut cardul, ți s-a dat un token cu ajutorul căruia te poți loga pe site-ul băncii, în contul tău și poți vedea extrasul de cont acolo și astfel obții codul tranzacției

   • Deci, dacă mă duc peste câteva zile la bancă trebuie să cer un extras de cont pe ziua în care am adăugat cardul în PayPal? Eu încă nu am apăsat pe butonul acela care spune că trebuie să îmi extragă o anumită sumă din cont; se poate deci să scot codul cu un extras din bancomat? Adică, înainte să mă duc la bancomat apăs pe buton și apoi verific contul, se poate așa?

    • Adrian Gudus a zis

     Eu nu știu ca bancomatul să-ți dea extras de cont. Cel mult îți poate oferi informații despre soldul cardului, îți dă o chitanță pe care scrie câți bani ai în cont accesând secțiunea interogare sold sau ceva de genul.
     Extrasul de cont este mai detaliat și îți afișează detalii despre tranzacție ce a avut loc pentru data solicitată. Eu nu înțeleg ce o tot tragi cu bancomatul. Ți-e frică să intri în bancă? Ai interdicție, le-ai furat ceva?

     • Dark One a zis

      Nu am niciuna din cele menționate de tine, doar că cea mai apropiată bancă Transilvania se află la 10 km față de mine.

 7. daca am card confirmat in contul paypal mai pot plati cu acel card direct la magazin formand PIN la POS?
  sau direct cu acel card diverse utilitati (suntand paypal)?
  mersi

 8. Daca vreau sa retrag bani din paypal e neeaparat sa adaug si contul bancar sau numai cel de card?

 9. Bordânc Nicu a zis

  MS de tutorial, am reușit să-mi confirm un card, la CEC Bank a fost suficient să sun la ei, și mi-au furnizat acel cod.
  Felicitări pentru tutoriale!

 10. Merge si cu MasterCard de la Skrill ?

 11. Buna ziua mă poate ajuta cineva și pe mine mai venit azi cardul icard și am incercat să-l asociez cu PayPal dar nu se poate trebuie sa am bani pe el ceva .daca da cam cat trebuie sa extragă PayPal să-mi accepte cardul

Speak Your Mind

*