Configurație PC cu noile Intel i3 cu 4 NUCLEE Coffe Lake

Configurație PC cu noile Intel i3 cu 4 NUCLEE Coffe Lake
Acum ceva vreme, au apărut și la noi în magazine procesoarele Intel Coffe Lake, care reprezinta a 8-a generatie de procesoare Intel Core.
Configurație PC cu noile Intel i3 cu 4 NUCLEE Coffe Lake

Schimbări majore odată cu Coffe Lake.


Schimbări importante sunt doua, prima la socket, iar a doua la numărul de nuclee pe procesor. Pe lîngă astea mai este și mărirea cache-ului, lipsa hyper threading-ului pe i3 și altele ceva mai tehnice.


După cum vedeți și-n imaginea de mai sus, sunt schimbări destul de importante în zona nucleelor procesoarelor.

Schimbari procesoare dintr-o privire:


 • Intel i3 – 4 nuclee fizice, fara Turbo Boost, fara Hyper-Threading (4 nuclee logice)
 • Intel i5 – 6 nuclee fizice, cu Turbo Boost, fara Hyper-Threading (6 nuclee logice)
 • Intel i7 – 6 nuclee fizice, cu Turbo Boost, cu Hyper-Threading (12 nuclee logice)

Schimbare importanta la socket

Odată cu Coffe Lake se introduce un nou socket, LGA 1151 V2.
Intel a decis sa păstreze dimensiunile fizice ale sockerului 1151, dar au făcut modificări în zona pinilor. Asta înseamna ca procesoarele 1151 v2, nu pot fi montate pe socket 1151.
Aici nu e vorba de un simplu update de bios. Socketul 1151 V2, cu toate ca seamăna cu 1151, este alt socket. Ce-o fi fost în capul celor de la Intel, nu știu! Puteau pune alt nume socket-ului. Le dau eu o idee, ce ziceți de 1152?

Întrebare – Merge coolerul de pe 1151 pe noul socket 1151 V2 ?
Răspuns – Da!

Sistemul Coffe Lake, sau mai bine zis sistemele.
Am făcut doua sisteme dintr-unu. Avem un sistem ieftin pentru office și … whatever, și un sistem pentru gaming, care bineînțeles este mai scump, pentru ca are placa video și procesorul ceva mai scump.
Ambele sisteme au stocare ultra rapida, sursa de foarte buna calitate si placa de baza cu dotări actuale.
Procesorul Intel i3 8350K, de pe sistemul de gaming, este o mica bestie, care poate fi overlockat pana în 4,6 – 4,7Ghz. Pe gaming acest procesor este aproape imbatabil, avînd în vedere ca majoritatea jocurilor folosesc doar 4 nuclee, iar aici avem 4 nuclee super puternice.

Configurație PC cu noile Intel i3 cu 4 NUCLEE Coffe Lake – tutorial video

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Bendris Alexandru a zis

  Eu sunt de parere ca inca nu se merita sa achititionam procesoare coffelake cu multiplicator blocat si placi de baza cu chipset seria z care sun pt oc,e o sugestie daca se poate (sa mai asteptam pt placile de baza cu chipset seria h si b pt procesoare blocate 🙂

 2. Salut Cristi .Din cate stiu acest SSD are nevoie de niste drivere speciale acelasi lucru sa intamplat cand au aparut placi de baza cu sata si Xp-ul nu detecta HARD disk-ul. Din acest motiv as vrea sa va intreb daca ubuntu va recunoaste aces ssd?
  De asemmena ma gandeam sa achizitionez acel lenovo prezentat de tine , crezi ca mai renteaza, sau sa astept laptopurile cu noua generatie de procesoare?

 3. Salut Cristi…te rog …o parere despre acest Laptop de gaming Acer Nitro 5 AN515-41-F3GY, AMD FX-9830P, 8GB DDR4, SSD 256GB, AMD Radeon RX 550 4GB

 4. Te rog sa ne spui daca decizia de a genera configuratie pe pcgarage este influentata intr-unfel sau altul de acest magazin online.
  Multumesc

 5. Eu am luat un procesor amd rayzen 5 1600 (prima data cand am luat procesor amd pana acuma am avut tot intel) pe saitul pc garage scrie ca este de 3200mhz dar el merge la 3400mhz fara sa fac OC nu stiu de ce si 8 gb ram ddr4 hyperx predator black 3000mhz si o placa de baza asrock ab350m si un ssd samsung 850evo de 250gb restul de componete am avut eu, este un pas mare fata de intel i3 haswell pentru mine sunt multumit deocamdata de amd voi vedea pe vitor cum se comporta.

Speak Your Mind

*