Ce este SmartScreen din Windows 8 si cum il dezactivam sau activam – tutorial video

Salutare prieteni, in tutorialul video de astazi o sa vorbim despre SmartScreen, unul din straturile de protectie ce ne ajuta sa fim in siguranta atunci cand folosim sistemul de operare Windows 8.
Atunci cand descarcam o aplicatie de pe internet si dorim sa o rulam aceasta este supravegheata si “scanata” de SmartScreen. Stratul de protectie SmartScreen are rolul sa verifice aplicatiile descarcate, daca acestea sunt de la o sursa de increderem cu o buna reputatie si daca aplicatia respectiva are popularitate. Toata aceasta verificare din partea SmartScreen se petrece extrem de rapid, inainte ca aplicatia sa inceapa procesul de rulare, este doar o chestiune de cateva secunde in care datele colectate despre aplicatie sunt comparate cu o baza de date Microsoft ca in final sa fim lasati sau nu sa rulam executabilul descarcat.
Gurile rele si cei mai paranoici spun ca SmartScreen ar colecta date despre toate aplicatiile instalate, date privind legalitatea aplicatiilor, daca sunt cu licenta sau nu, daca sunt folosite crack-uri, in vederea combaterii si sanctionarii celor ce pirateaza software. Nimic mai fals!
Stratul de protectie SmartScreen isi face datoria imediat ce facem dublu click (si nainte ca aceasta sa ruleze) pe o aplicatie descarcata de pe internet. SmartScreen nu ne informeaza daca aplicatia contine cod malitios (daca e virusata) sau daca este daunatoare pentru sistemul de operare ci doar ne informeaza daca sursa aplicatiei este de incredere.
SmartScreen are doar rolul de a fi un strat de protectie in plus impotriva aplicatiilor ce nu prezinta incredere, o alta bariera pe care acestea trebuie sa o treaca si astfel noi vom ramanem in siguranta. Un strat de protectie extrem de util pentru cei mai novici in ale calculatoarelor.
SmartScreen nu poate lua decizii in locul nostru si nu va bloca rularea aplicatiilor daca noi nu dorim acest lucru.
Lasand la o parte paranoia si teoria conspiratiei, stratul de protectie SmartScreen existent in Windows 8 este un lucru bun, in folosul si siguranta utilizatorilor.
Totusi, cei mai priceputi poate vor sa dezactiveze SmartScreen, acest sarcina este foarte usor de indeplinit mergand in Control Panel (Panoul de control) si “Change Windows SmartScreen settings”.
Acesta ne ofera 3 optiuni de setare:
– prima si cea care este setata de baza atunci cand instalam Windows 8: “Get administrator approval before running an unrecognized app from the internet” ce se traduce in “Obtine drepturi administrative inainte de rularea aplicatiilor necunoscute de pe internet”
– cea de a doua: “Warn before running an unrecongnized app, but don`t require administrator approval” care se traduce in “Avertizeaza inainte de rularea aplicatiilor necunoscute dar nu cere drepturi administrative”
– cea de a 3-a: “Don`t do anything (Turn off Windows SmartScreen)” care se traduce in “Nu face nimic (Opreste Windows SmartScreen)”
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul pentru a veda exact ce este Windows SmartScreen si cum dezactivam sau activam acest strat de protectie in sistemul de operare Windows 8.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 


Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

 1. gherghisan nelu a zis

  Interesant. Multumesc. Astept cu fervoare tutoriale despre Windows 8.

 2. Some info is sent to Microsoft about files and apps you run on this pc.
  Iti spune ceva?…Ce crezi ca se trimite? Numele aplicatiei si producatorul? :))

 3. Va salut! Foarte util tutorialul. 🙂 Ati descoperit pana acum vreo metoda de a activa interfata aero glass in windows 8? Eu am cautat pe net si am gasit un soft care se numeste aero8tuner si face ferestrele transparente dar nu sunt putin glossy ca in windows 7.

 4. foarte bn venit acest tutorial,ms adrian ca ne- ai lamurit si cu acest lucru,eu cel putin eram in dubii:),bye

 5. Salut! Total inutil acest Smart screen! Este un al doilea UAC… Daca ar fi sa ma iau dupa ce vrea Microsoft, adica sa rulez doar aplicatii care au semnatura sa, sau are alta semnatura digitala, atunci nu mai testez nimic. Inclusiv tu Adrian, nu mai testezi nimic pe site ca sa aflam si noi, una, alta. Primul lucru care il fac la o instalare de Windows, dezactivare UAC. Daca e Windows 8, dezactivez Smart screen inca din procesul de instalare. Deci Smart screen si UAC sunt cele mai mari prostii dintr-un sistem de operare! Parerea mea…De altfel vad ca si tu Adrian ai dezactivat UAC..

 6. Salut Adrian as vrea sa faci un tutorial despre cum sa instalez net framework pe windows 8 pentru ca eu nu reusesc. MS

 7. Madalin:
  Some info is sent to Microsoft about files and apps you run on this pc.
  Iti spune ceva?…Ce crezi ca se trimite? Numele aplicatiei si producatorul? )

  Sunteti prea incordati…
  Asa arata unul din log-urile care se trimite atunci cand SmartScreen isi face treaba:
  01
  02 0
  03
  04 U2FtZUdhbWUuZXhl
  05 d3ff5939726c9f8fa6e514fb65eb470a1f9ec7a65b2706732
  06 a03749226c2520
  07 0
  08 45056
  09 1
  10 100
  11
  12 0F98AD9C-D498-42B3-B421-E6C97A8E61E7
  13 B68802CA-B396-4773-8FD9-EEECA4DE65D9
  14 ZW4tVVM=
  15 6.2.9200.0.0
  16 OS4xMC45MjAwLjE2Mzg0
  17 10.00.9200.16384
  18 2
  19
  Ai vazut cate informatii “pretioase” despre tine pe care sunt sigur ca le intelegi…si sunt foarte detaliate despre tot ce faci (sper ca ai observat sarcasmul)

 8. Madalin:
  Some info is sent to Microsoft about files and apps you run on this pc.
  Iti spune ceva?…Ce crezi ca se trimite? Numele aplicatiei si producatorul? )

  Mai exact asa ceva: http://cl.ly/image/3Z0b0A081C0O

 9. polferis:
  Salut! Total inutil acest Smart screen! Este un al doilea UAC… Daca ar fi sa ma iau dupa ce vrea Microsoft, adica sa rulez doar aplicatii care au semnatura sa, sau are alta semnatura digitala, atunci nu mai testez nimic. Inclusiv tu Adrian, nu mai testezi nimic pe site ca sa aflam si noi, una, alta. Primul lucru care il fac la o instalare de Windows, dezactivare UAC. Daca e Windows 8, dezactivez Smart screen inca din procesul de instalare.Deci Smart screen si UAC sunt cele mai mari prostii dintr-un sistem de operare! Parerea mea…De altfel vad ca si tu Adrian ai dezactivat UAC..

  Ai dreptate este o porcarie. dar nu este ceva nou pentru microsoft la capitolul softuri intergrate in windows

 10. EMI:
  Salut Adrian as vrea sa faci un tutorial despre cum sa instalez net framework pe windows 8 pentru ca eu nu reusesc. MS

  NetFramework 4.0 vine integrat in Windows 8. Pentru anumite aplicatii ai nevoie de versiunea 3.5 care include si 2.0. Pentru a o activa urmeaza pasii: Control Panel, Programs and features, Turn on or off Windows features. Prima optiune din lista o bifezi, alegi sa se instaleze cu Windows updates…OK!

 11. Domnilor administratori, daca vom laudat ca sunteti cel mai bun sait de tutoriale, acum va critic. Am postat ieri un comentariu legat de schimbarea interfetei a windows 8 in limba romana si ce se intampla daca se schimba limba oficiala, dar se pare ca nu este postat pe site sau nu-l gasesc eu.

 12. imi cer scuze l-am gasit, eu sunt vinovatul ca nu mai stiam unde l-am postat

 13. Toate videotutorialele sunt foarte interesante si utile!!
  vreau sa va intreb daca win 8 mai are nevoie de antivirus din moment ce nu cere protectie?
  Multumesc!!

 14. Adrian Gudus a zis

  victor:
  Toate videotutorialele sunt foarte interesante si utile!!
  vreau sa va intreb daca win 8 mai are nevoie de antivirus din moment ce nu cere protectie?
  Multumesc!!

  Windows 8 vine cu antivirus preinstalat, a fost prezentat si in unul din tutorialele noastre.

 15. Eu am incredere in tine! Multumesc!

Speak Your Mind

*