Aplicație verificare direcția soarelui clădiri terenuri

Aplicatie verificare directia soarelui cladiri terenuri
Aplicatie verificare directia soarelui cladiri terenuri

Despre ce este vorba in tutorialul video Aplicație verificare direcția soarelui clădiri terenuri ?

In tutorialul de fata, “Aplicație verificare direcția soarelui clădiri terenuri”, o sa va arat cum puteți stabili exact direcția din care răsare si direcția in care apune soarele.

Vom vedea când răsare si când apune soarele in relație cu o clădire sau teren, la orice ora si in orice data doriți, grafic pe harta, ca sa fie ușor de înțeles.

De ce este atât de importanta poziția si traiectoria soarelui de când răsare pana când apune in raport cu o clădire ?

In ziua de azi, cu atât de multe unelte la dispoziție, e păcat sa cumpăram un teren sau un apartament in necunoștința de cauza.

E ciudat sa cumperi fără sa te gândești daca casa sau terenul pe care ai pus ochii, sunt luminate suficient in diferite zile ale anului.

Ca degeaba te duci la vizionare vara la ora 18:00, sa vezi o garsoniera de pe nord. La ora aia garsoniera o sa arate bine vara, dar sa știi ca acolo e mai probabil sa te îmbolnăvești de astm decât sa te simți bine.

Nu trebuie sa te lași in baza agentului imobiliar, ca el o sa te duca la vizionare in cel mai bun moment, poate chiar la ora de aur, atunci când si un tomberon murdar, pare frumos.

Poziția soarelui este cruciala pentru poziționarea panourilor solare

Indiferent ca vorbim de panouri solare PV (fotovoltaice) sau termice (de apa calda), acestea au nevoie de poziționare corecta, ca sa facă treaba buna.

Ideal este sa pozițional panourile solare spre sud, dar uneori merge sa ne jucam puțin cu poziția, daca locul ne permite. De exemplu eu am un panou termic si este poziționat pe sud-sud-est, si merge brici.

In orice caz, chestia asta cu panourile solare ar trebui gândita chiar din faza de achiziție a terenului, daca este posibil.

LunaSolCal este o aplicație SUPERBA, pe care o recomand cu căldură

De mult n-am mai văzut o aplicație atât de ….. corecta si bine făcută. Parca aplicația asta a fost făcută pentru nevoile mele.

Pe lângă o mulțime de informații legate de soare si luna, Aplicația LunaSolCal ne oferă si MODUL HARTA, care este cireașa de pe tort.

Cu modul harta poți vedea grafic pe harta, pentru orice locație dorești tu, exact ora la care răsare si apune soarele, pentru orice zi a anului, BOOM.

LunaSolCal e tare!

Vezi detalii de folosire in tutorialul video de video de mai jos…

Nu trebuie sa mai cumpăram apartamente in clădiri care stau la umbra altor clădiri aproape toata ziua

Unde intra soarele, nu intra doctorul, spune un proverb.

Nu trebuie sa te bazezi pe alte păreri. Nu trebuie sa întrebi agentul sau proprietarul. Verifica singur cat de bine este luminata natural de soare apartamentul sau clădirea.

Nu uita sa verifici daca nu cumva pe direcția soarelui este o alta clădire mai înalta sau daca se prevede construirea uneia in viitor.

Descarcă LunaSolCal pentru Android

Descarcă LunaSolCal pentru iOS (iPhone, iPad)

Tutoriale asemănătoare – Android

Cum se calibreaza compasul telefonului Android
Cum se calibreaza busola telefonului Android
Accelerare Google Crome pentru performanta maxima
Accelerare Google Crome pentru viteza maxima
TRUCURI ȘI ȘMECHERII ANDROID DE CARE NU ȘTIAI
Trucuri Android

Tutorial video – Aplicație verificare direcția soarelui clădiri terenuri

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Inca nu am testat aplicatia. Abia am descoperit articolul. Dar ideea este geniala. M-am lovit de problema asta cautandu-mi o locuinta. Mai mult, au fost cazuri cand proprietarii se fereau sa spuna ceva exact, stiind ei bine ce vand. “Invarteam” eu hartile, dar nu intotdeuna ma lamuream. Sper sa fie de folos multor oameni.

 2. Soarele răsare la est și apune la vest, daca vrei lumina in prima parte a zilei, pana in amiaza, alege un apartament orientat catre est. Daca iți dorești lumina in partea a doua a zilei, alege unul orientat către vest. Si vizionează viitoarea ta locuință in cel puțin două momente diferite ale zilei.
  Un vechi proverb spune ca: “in casa in care nu intra soarele…intra doctorul”…in plus, încălzirea iarna costa dublu in apartamentele spre N decât in cele orientate spre S (verificat, centrale proprii in apartamente identice, in acelasi bloc…izolat).

 3. Gheorghe Gheorghe a zis

  Spuneti-mi va rog daca merge si pe windows. Ma intereseaza ca eu vreau sa construiesc acum casa si sa stiu cum o pozitionez. Multumesc !

 4. Cristi te rog frumos daca poti sa faci un videotutorial cu Shadow calculator. Programul ala cred ca ar fi si mai concludent pentru cei ce vor sa-si construiasca casa in functie de coordonatele punctelor cardinale si al stralucirii soarelui. Eu insumi sunt in astfel de situatie si as vrea sa ma instruiesc bine inainte de a-mi face proiectul.Multumesc anticipat.

 5. Felicitari

 6. Salut! Felicitari pentru tutorial. Este foarte util. Stii cumva o aplicatie prin care pot vedea cum va pica umbra vara in dreptul unei cladiri? 🙂 Ma intereseaza pentru ca de exemplu vreau sa plec la ora 15:00 din parcare si parca as vrea ca masina sa fie la umbra atunci cand plec cu ea.
  Ps; Nu stiu de ce iti iti pui filmele pe site-ul tau(probabil vrei sa scapi de dependenta de yt) dar se blocheaza stream-ul si nu e bine. Eu ca sa vad acest tutorial cap-coada am dat refresh la pagina de 3 ori.

  • Este și pe Youtube, Cauta-l ca o sa-l găsești. Are același nume.

  • Antonie Tudor a zis

   Da “Sun Locator Lite” sau “Sun Locator PRO”,
   sunt mai intuitive si mai detailate
   indica atit pozitia Soarelui cit si a Luni
   prezinta si simulare cu lumina si umbra lasata de Soare

 7. Foarte utila aplicația pentru cei care doresc să cumpere sau să construiască o casă. Cred ca e foarte utila și pentru fotografi atunci când vor să caute o locație pentru ședința foto, deoarece lumina e extrem de importantă în aceste situații și e importantă și oră la care răsare sau apune soarele. Iar dacă tot am adus vorba de fotografie, as avea rugămintea dacă se poate, să faci un nou ghid de achiziție laptop pentru editare FOTO de BUGET max 3000 RON (sa functioneze foarte bine LightRoom, și poate și Photoshop asa decent SI să se vada corect fotografiile pe ecran). Si deasemenea poate un PC de tip desktop tot pentru editare FOTO de BUGET 3000 RON cu monitorul inclus în preț că să vedem ce e mai rentabil să achizitionam. Nu știu dacă e realizabil ceea ce doresc eu dar sunt curios de sugestiile tale, dacă vei avea timp. Mulțumesc!

Speak Your Mind

*