Aplicația oficiala de alertare la cutremur

Alertă înainte de cutremur.

In cazul unui cutremur, “uneori” e bine sa știm cu cîteva secunde înainte de producerea acestuia.

Aplicația oficiala de alertare la cutremur

Aplicația oficiala de alertare la cutremur

Alertă înainte de cutremur.

In cazul unui cutremur, “uneori” e bine sa știm cu cîteva secunde înainte de producerea acestuia.

Cică, mai bine sa nu știm!

Experții, sunt de părere ca n-ar fi bine sa fim alertați, ca o sa intram în panica și dăm buluc pe scări / cădem / ne lovim / ….

Totuși eu v-am prezentat o soluție de alertare la cutremur, ce implica aplicația Telegram, iar acum va prezint aplicația oficiala de la INFP aka Institutul Național de cercetare și dezvoltare pentru Fizica Pămîntului.

Cum funcționează alertarea asta înainte de cutremur?

In momentul în care este simțita o mișcare a pămîntului, instrumentele de măsura trimit rapid informațiile la centrul de comanda, de unde este trimisa mai departe, spre beneficiari, alerta de cutremur, prin rețelele de telefonie fixa și mobila.

Biții sunt mai rapizi decît unda seismica!

Pentru ca datele circula aproape cu viteza luminii, sunt mai rapide decît unda seismica, și de aici vine diferența de 30 de secunde intre momentul producerii cutremurului și momentul în care noi îl simțim.

Aplicația oficiala de alerta cutremur de la INFP.

Aplicația se numește EIS și poate fi descărcata de pe site-ul oficial (din play store) al Institului National de cercetare si dezvoltare pentru fizica pămîntului

Aplicatia EIS (alerta cutremur)

link alternativ download – https://www.apkmonk.com/app/ro.infp.eis/

Aplicația oficiala de alertare la cutremur – tutorial video





Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Linkul nu e valid.Aplicatia nu exista.

 2. Corneliu Padurariu a zis

  Eu am descarcat de pe linkul alternativ din descriere.

 3. iar cutremure ? :)) cred ca ai o problema cu cutremurile . te temi asa tare ?

 4. rotaru adrian a zis

  da cu linkul acesta merge

 5. a) Pe site-ul http://ews.infp.ro, apk-ul are 287 K, iar pe https://www.apkmonk.com are 5,7 M. Care ar fi ultima versiune? In Play Store ce versiune era?
  b) Off topic: Care ar fi un Top 5 – Alternative la Google Play?

 6. la mine merge linkul de pe pagina oficiala, dar e alta aplicatie, Ii spune “INFP”. Cea din link-ul alternativ din descrierea tutorialului merge perfect si e cea descrisa de Cristi in tutorial.

 7. Balais Mircea a zis

  Aplicația EIS a fost mai demult in Google Play Store dar au scos-o nu stiu din ce motiv. Aplicatia mai poate fi descarcata de pe Apkmonk store sau Apkpure store. Pe Apkpure găsiți versiunea 1.0 si 1.0.1 care este de fapt si ultima versiune a aplicatiei EIS . Link-ul care te trimite in Play Store nu mai este valabil. Legat de cealalta aplicatie INFP ALERT este de la Institut National de Fizica a Pamantului. Eu le am pe amândouă instalate si sunt multumit de aplicatii. Amandoua sunt de la INFP. Cu mentiunea ca INFP ALERT nu se gaseste in Play Store trebuie descarcata de pe site-ul INFP.

 8. Am facut toatr setarile asa cum ai aratat in video dar nu am fost anuntat de cutremurul din aceasta dimineata… Nu cred ca e o aplicatie pe care sa te poti baza

 9. S-a setat in aplicatie sa notifice toate cutremurile mai mari de 3 grade, insa ultemele 2 cutremure nu am primit notificari.
  A mai patit cineva la fel?

Speak Your Mind

*