Setare router trendnet pentru port forwarding cu virtual server si dmz – tutorial video

In acest tutorial video vom seta un router wireless de la Trendnet pentru a face configuratia port forwarding prin intermediul setarilor virtual server si dmz,cu toate ca noi am folosit un router Trendnet aceste setari sunt aceleasi pe majoritatea routerelor wireless dar si a routerelor simple.

Port forwarding foloseste la crearea unei punti intre internet si computer prin intermediul routerului,acesta fiind la jumatater drumului dintre internet si computer.

Se stie ca atunci cind avem un router nu mai avem acces direct la internet,accesul la internet de acum in colo se va face prin intermediul routerului care in general filtreaza tot traficul,de aceea trebuie sa creem niste reguli in baza carora sa functioneze routerul nostru pentru a nu ne trezii proprii nostri prizonieri.

Cine are nevoie de port forwarding ?

Toti avem nevoie(daca detinem un router) de aceasta optiune mai devreme sau mai tirziu pentru :punerea online a serverelor http , ftp sau servere de mail dar nu numai,orice aplicatie care are nevoie de o conexiune bidirectionala pe un anumit port are nevoie la un moment dat de port forwarding.

Hai sa n-o mai lungim cu textul,sa trecem direct la vizionarea acestui video tutorial cu port forwarding care este primul dintr-o serie mai lunga de tutoriale video despre routere wireless si routere simple.

de Cismaru Cristian



Tutoriale similare


Comments

  1. Felicitari sunteti tari dar va rog cum setez un router wireless SMCWBR14S-N2. Multumesc.

  2. bv baieti bv…frumos tutorialu tineti-o TOT ASA!!!

  3. @nae:
    Daca as avea acest router de care spui tu ,i-as face cu drag un tutorial,dar cred ca-ti dai seama ca nu putem sa facem tutoriale la toate produsele existente.
    In principiu setarile routerelor sunt asemanatoare,difera putin asezarea in meniuri,dar in rest sunt aceleasi setari.

  4. Gelu Andries a zis

    MULTUMESC.cred ca e bine:ip dinamic RDS-router Dlink setat DHCP cu trei ip in LAN setate clone MAC(PC+LAPTOP+SERVER)-virtual server FTP+HTTP+HTTPS enable pe adresa IP a serverului in APACHE cu nume de la NOIP si pagina web free ssl cu PHP .Merge? MULTUMESC.

  5. @Gelu Andries:
    Bravo Gelu,ne bucuram cind cineva face lucruri asa complicate si chiar reuseste.
    Daca esti atent si ai rabdare poti face orice !
    Bravo ,bravo ,bravo.

  6. Gelu Andries a zis

    M-am inspirat de la voi.Lucrez la pagina web(am conexiune si prin mobil)Deci se poate.Multam.Daca intru de pe laptop pe server zice ceva de security certificate ssl!inca o chestie:la router la DDNS dau enable,pun la provider no-ip cu host “nume domeniu de la no-ip” etc?Cu respect.

  7. Gelu Andries a zis

    Uraaaaaaaaaa!Hai ca am reusit .Merge serverul,nu mai am probl de securitate.E simpla sa-ti faci propriul tau server acasa(nu conteaza costul curentului)Multumesc.Chiar, cum se poate ultrasecuriza?Cum fac sa nu se mai inchida calculatorul si sa ramana pe server?Dau pe hibernate? Multam.

  8. Foarte misto….. dar am o intrebare cum poti sa-ti modifici ip-ul? Pt k eu vreau un ip static fiindca am un site si e foarte greu de intretinut cu un ip dinamic…..

  9. @Andrei:
    Pentru chestia asta,cu schimbarea ip-ului dinamic cu unul static trebuie sa vorbesti cu providerul tau de net ca sa-ti modifice abonamentul,sa stii ca daca esti le rds o sa platesti cam mult,cam 20-30 de euro pe luna pentru un abonament cu ip static iar daca esti la romtelecom te costa 2 euro in plus pe luna.
    Eu cred ca merita,daca ai ginduri mari !

  10. aurel codreanu a zis

    am cumparat de curand un router – ZyXEL p-320w….nu ma descurc cu setarea lui dar nici cu conexiunea la laptop…si desktop..ex..cablul conexiune internet intra cumva in WAn? si nterconexiunea dintre router si pc in LAN?va rog ..help..

  11. @aurel codreanu: intra in LAN prietene! WAN e pt Wirles, conexiuni fara fir… Daca te uitai atent la tot tutorialul vedeai k sa spus ce nseamna LAN si WAN da doamne fereste…ai vazut ca nu e vorba de firma pe care o ai tu…nu te-ai mai uitat asa-i? dar daca te uitai pana la final vedeai ca Cristi a spus ca setarile sunt la fel…ma rog cam la fel la toate rooterele,numai ca ajezarea si ordinea difera! Mai uitate odata la tutorial si de data asta cap coada daca vrei sa intelegi ceva daca nu…ramai cu intrebarile!

  12. @aurel codreanu:
    LAN inseamna”local area network , WAN inseamna “wide area network”
    WLAN inseamna “wireless local area network.
    LAN = intre router si computerele tale
    WAN = intre providerul de net si routerul tau
    WLAN = intre router-ul tau si computerele tale pe calea aerului

    La conexiunea WAN bagi cablul care vine de la provider,iar in LAN bagi computerele tale.
    WLAN trebuie setat pe “enable” si de preferinta mai trebuie si securizat ca sa nu poata cineva sa-ti intre pe reteaua wireless.
    O sa mai facem noi niste tutoriale pe aceasta tema.

  13. aurel codreanu a zis

    multumesc ..am retinut admin.cristi..multumesc si lui adrian..are este putin ironik…nu toata lumea s-a nascut invatata….

  14. @aurel codreanu: Imi pare rau dar nu eu sunt ironic! ci voi sunteti! De ce? Pt ca oamenii astia se chinuie sa faca tutoriale isi pierd mult timp pt asta si voi va uitati doar la 1 minut sau 2 din el si sariti repede cu gura si lasati comenturi ca aia n-am inteles ca aia nu stiu cum se face….uitativa la tot tutorialul fara sa derulati si o sa intelegeti ce trebuie…abia atunci dupa ce va-ti uitat la tutorial in intregime postati ce nu ati inteles! Ia zi te-ai uitat la tot tutorialul? dar fii sincer! Si daca da…oare chiar nu a spus cristi in el despre ce e WAN LAN? vina e a voastra acesti oameni muncesc si voi nu stiti sa apreciati si va bateti joc multi dintre voi! Iar daca nu te-ai nascut invatat omul mai are o capacitate din cate stiu eu…aceea de a invata,cerceta singur…ai scris tu pe google cum se seteaza un rooter si n-ai gasit raspuns? ai intrat si tu pe forumuri de discutii pe aceasta tema si n-ai gasit? Eu cred ca mai mult ca sigur nu ai facut acest lucru.de ce sa o faci cnd e mai comod sa intrebi nu? Draga domnule e si asta o varianta dar asteptand sub nas deagata nu inveti nimic te asigur de asta! Deci cine e IRONIC?

  15. Cum sa sparg parola de administrator avand account limitat.
    am incercat mai multe metode dar nu merge platforma windows xp

  16. @Dan: Chiar crezi k o sa te invatam noi asa ceva? Nu promovam pirateria si nici hack-ul daca vrei sa hacuesti sau sa spargi parola invata de pe alte siteuri!! Nu oferim seriale crack-uri sau solutii de hack!

  17. Cred ca un tutorial cum am putea opri furtul de IP+MAC are fi foarte bun. Sau o prezentare a Linuxul in linii generale ar fi extraordinar. Multumesc, oricum ramaneti cei mai tari, si imi cer scuze pentru mesajul OFF TOPIC.

  18. super tare tutorialeu.. 🙂 da la fel se face si pt Server???

  19. @Doru:
    Normal si pentru un server sunt aceleasi reguli logice.

  20. salut.am si eu o intrebare si v-asfi foarte foarte recunoscator dak m-ati ajuta.mi-am cumparat un memory stick de 8gga lg nano si knd vreau sa copii ceva de pe hard pe el dureaza o vesnicie.am aflat k am un port usb non speed de 1.0.intrebarea mea este pot sa-mi schimb portul usb 1.o cu unul de 2.0?

  21. Salut Cristi.Am o problema ,poate ma poti ajuta!!Am calculatorul mare la care folosesc net de la UPC,prin cablu de televiziune intersectat un modem,din care iese cablu de retea(am acelasi Ip),(pana aici toate bune)Problema ar fi:cand scot cablu de retea din calculator si il introduc in leptop nu merge netul de fiecare data,(mentionez ca in ambele folosesc acelasi sistem de operare instalat de catre mine) ce ar putea fi te rog frumos zimi pasi care ar trebui sa-i fac pentru a nu ma mai lovi de chestia asta si cum trebue sa folosesc macul placi unde sa-l bag daca e din cauza aceasta .Multumiri anticipate!!!

  22. Maddalinio a zis

    Salut Cristi,
    As vrea sa imi fac si eu in casa o retea prin wireless si am auzit si de acces point dar sincer nu prea am inteles cu ele cum sta treaba.As vrea sa ma sfatuesti si pe mine.Daca se poate dami pe mail id tau de messenger deoarece as vrea sa discutam mai multe probleme.Poate o sa ne putem ajuta reciproc.

  23. @Maddalinio:
    Pe acest site vin aproape 3000 de vizitatori zilnic .
    Daca doar 5% din ei ar dorii sa vorbeasca in privat cu noi, cred ca nu am putea sa facem altceva decit sa stam pe chat.
    Poti sa-mi trimiti un mail cu problema care o ai sau astepti si tu un pic pina voi posta un tutorial despre crearea si administrarea unei mini retele pentru acasa sau pentru la birou.
    Sa nu crezi ca suntem vedete sau ca avem b….i in cap, dar te rog sa ma crezi ca nu ne mai vedem capul de treaba si in fiecare zi intervin lucruri noi de rezolvat, citeodata ne vine sa nu ducem dracu pentru ca avem inpresia ca problemele nu se mai termina niciodata, dar sunt miile de comentarii care ne tin in priza.
    Am in inbox aproape 4000 de email-uri necitite, crede-ma ca nu am timp nici de familie, dar am noroc sotia ma intelege si ma sprijina.

    • Pentru Corleone

      Si eu am net de la UPC,si m-am confruntat si eu cu aceasta problema.Dupa ce schimbi cablul de retea, este destul sa restartezi modemul dupa care nu vei mai avea probleme.

      Pentru Cristi

      Faceti o treaba foarte buna cu aceste tutoriale.Feliciatile mele.

      • Pentru Corleone

        Si eu am net de la UPC,si m-am confruntat si eu cu aceasta problema.Dupa ce schimbi cablul de retea, este destul sa restartezi modemul dupa care nu vei mai avea probleme.

        Pentru Cristi

        Faceti o treaba foarte buna cu aceste tutoriale.Felicitarile mele.

  24. Cristi, ti-am urmarit tutorialele referitoare la routere wireless si pot spune ca ai facut o chestie extraordinara! Daca stiam de acest site mai dinainte nu ma mai chinuiam o zi intreaga sa imi configurez routerul. Am reusit eu pana la urma si cu sprijinul ISP-ului meu. Deci ca o chestie, in mod normal (sau cel putin la ISP-ul unde sunt eu – Airbites-) ar trebui sa configureze routerul oricarui client care solicita, in mod gratuit! La mine asa a fost si nu am ce sa le reprosez!
    Cu site-ul asta eu zic sa o tineti tot asa si realizez ca e o munca extraordinara care necesita timp si care nu prea aduce satisfactii materiale!
    Ca o recomandare: nu stiu cat de multi fani Linux sunt in Romania, insa a inceput sa ma atraga acest OS asa ca mi-as dori sa vad tutoriale referitor la aceasta bijuterie care se cheama Linux, indiferent de platforma (Debian, Ubuntu, etc).
    Multumesc si inca o data felicitari!

  25. @Titi:
    Am facut citeva tutoriale simple despre linux, cu toate ca au fost niste tutoriale simple nimeni nu prea sa inghesuit la ele, mai de succes au fost tutoriale cu messenger sau cu torrent, nu ca messenger sau torrent nu ar fi bun dar cred ca Ronanii ar trebui sa se gindeasca si la Linux, eu o sa mai incerc si sper sa conving macar citiva oameni sa incerce si Linux, poate nu ca sistem principal de operare dar macar instalat pe un al doilea hard sau pe o masina virtuala.
    Despre retelistica o sa mai facem citeva tutoriale video pentru ca eu mi-am achizitionat o bijuterie de router de la d-link si o sa fie destul de mult de vorbit despre el.

  26. @Titi: Tutoriale despre Linux sunt vre-o 3 pe site doar ca n-ai cautat…avem filtre in dreapta siteului sunt scrise cu albastru clic pe plusul din fata categoriei care te intereseaza ca sa se extinda…sau poti merge la sectiunea Playlist din susul paginii,unde vei avea intr-un playlist toate tutorialele de pe site…sau poti folosi Searchul de sus din dreapta paginii…Avem unul despre Mandriva,unul despre cum se pune un linux pe stick,si inca unul…nu mai retin excat…poti sa scrii in search “linux” fara ghilimele dai enter si o sa gasesti tutorialele.Succes!

  27. @admin_cristi: ehe Cristi tu vorbesti de lucruri “sfinte”!!! Romanii sunt saraci,a venit Criza peste noi,eu ma chinui intre 40G(capacitatea totala a hardului meu C+D) si tu vrei 2 harduri 🙁 Poate pt tine nu e mult 2500.000 lei vechi cat costa un hard dar pt multi dintre noi sunt bani…multi depind de parinti,multi ne chinuim pe sisteme care abia ruleaza windows,si un singur sistem daramite sa mai bagam ink unul fie el si linux…romanu nu e open mind…la noi e efectul de turma…daca ghita zice ca e cool sa avem geamuri in loc de capace laterale la cutia pc-ului,atunci si restu zic ca e cool si-l urmeaza,romanu nu gandeste romanu stie numa sa intrebe si sa se ia dupa sfatul altuia,Pu pariu ca daca faci acum tutorial si spui ca,nod e cel mai sigur antivirus si nu are moarte pc-ul cu el,toti isi vor pune nod32,pt ca nimeni nu gandeste! Un exemplu a fost si cu tutorialu despre partitionarea corecta…dupa ce ai facut tutorialul toata lumea a vrut sa-si partitioneze hardu in modul prezentat de tine.romanu e usor de pacalit si de manipulat(Nu ma refer la tutorial ca nu a fost bun,l-am dat doar ca exemplu!)

  28. @Adrian:
    Daca-ti place linux asa mult(stiu ca-ti place) poti sa-l instalezi pe un stick de 20 ron de pe care sa bootezi.
    Exista solutii tot timpul, vointa sa fie !
    Nu mai bei cico 4 zile si-ti iei un stick usb !
    Ar fi bine ca pe linga windows sa mai lucram si pe alte sisteme de operare, sa fim polivalenti, sa fim si noi mai destepti, si asa tinem 95% din creier degeaba in cap, hai sa-l punem la treaba !

  29. @admin_cristi:
    Dca vrei poti folosii o masina virtuala (virtualbox) si sa folosesti windows si linux in acelasi timp.
    Hai ca sint solutii si fara bani, recunoasteeeeee !

  30. @admin_cristi: Ti-am mai spus ca am 384 Ram si 800 Proc si nu pot sa rulez masina virtuala!! PC-ul meu e prea varza e din 2001…am abia 5 milioane stransi…pana la 8-9 milioane sa-mi permit unu tre sa mai strang 2 luni sa-i fac…deocamdata am numai 5…am gasit unul la 4 milioane unitate completa DVD-RW…placa de baza…sistem complet dar mi-e frica sa-l iau…Am 2 harduri dar sunt ATA si tu mi-ai recomandat o placa care are SATA nu suporta ATA asa ca nu le pot pune…chiar si renuntand la placa video pe care mi-ai recomandato…pana strang bani sa o iau si pe aia…tot ma ajunge 8 milioane doar procesor,placa baza,ram,cooler,sursa

  31. Cu Linux, Cristi ai dreptate! Eu unul mi-am instalat Ubuntu in Vista (pe un laptop Toshiba), ca si cum ai instala orice alt program! Merge de minune insa nu ma prea pricep la linie de comanda! Abia am realizat ce e cu shell-urile si pe ce principiu functioneaza ca sistem de operare! Bineinteles ca la pornirea calculatorului pot boota pe ce vreau si e ok!
    Adrian, apropos de harduri si eu am un sistem vechi (desktop) cu 2 harduri de 40 legate intre ele asa ca….mi-as dori si eu un sistem dar….vorba ta, de unde atatia bani!
    Felicitari Cristi pt router-ul D-link! Am vrut sa imi iau si eu unul dar…am luat pana la urma Trendnet (inainte sa descopar acest site) si …am facut o alegere buna oricum pt ca sunt multumit de el!
    Apropos! Joc online un simulator de zbor iar dupa ce mi-am pus router-ul am observat ca nu ma pot conecta pe porturile necesare! Si…..tot noroc de tine cu filmuletul despre port forward-ul porturile! Mersi!
    Era sa uit: Adi ai dreptate! Intr-adevar romanii sunt usor de pacalit dar nu mi-e rusine nici cu altii, ma refer aici la alte natii, in special la americani! Inghit astia orice! Iti spun pt ca am avut de a face cu cativa! Credulitatea vine de la lipsa de educatie si cunoastere! Multi inca se mai bazeaza pe zicala: “Crede si nu cerceta!”

  32. cristi…am o mare problema. Un amarat de hacker care nu are ce sa manace a inceput sa fure parole de la mess si stie si ip-ul WAN. Am nevoie urgenta de ajutor. PLSSSSS.

  33. OBLIGATORIU a zis

    Ceva ce Cristi(admin_cristi) probabil a omis (sau nu):

    O conditie esentiala: Nu poti face Port-Forwarding mai inainte de a set-a IP-uri fixe, in menu-l router-ului calculatoarelor din LAN, din clasa router-ului respectiv ! Nu aloci un IP fix calculatorului al carui port vrei sa-l forward-ezi, nu vei reusi sa accesezi respectivul calculator, intrucat router-ul va aloca un IP(dinamic)(de fiecare data, altul). Simple as that!

    Regula este valabila pentru toate dispozitivele care au la baza protocolul TCP/IP: server-e, DVR-uri(Digital Video Recorder), camere IP, NAS-uri(Network Attached Storage- HDD de retea), NVR-uri(Network Video Recorder), imprimante de retea etc.

  34. mai am o problema…aici unde locuesc acum proprietarul e plecat in afara si nu stiu unde se afla cutia de la route ca sa pot sa afl ip provaederului..stiu dar ca Artelecom…exista o alta solutie ca sa pot sa creez un port forwarding ?

  35. Mihai: mai am o problema…aici unde locuesc acum proprietarul e plecat in afara si nu stiu unde se afla cutia de la route ca sa pot sa afl ip provaederului..stiu dar ca Artelecom…exista o alta solutie ca sa pot sa creez un port forwarding ?

    Ia uitate frumusel pana la capat fara sa derulezi tutorialul sa vezi ca sa spus si cum afli ip-ul!!! sa spus si la celalalt tutorial despre port forwording cum se afla ip-ul!!! Te-am rugat sa-l privesti pe tot capat-coada daca vrei sa intelegi ceva,raspunsurile sunt in tutorial…daca nu vrei sa te uiti la el atunci nu o sa-ti raspund!!!

  36. mam uitat de la inceput la sfirsit…probabil eu nu am explicat corect…deci cind scriu in browser sa ma conectez la http://192.168.10.1 (adica sa intr in router si sa fac setari)nu gaseste nimic,imi scrie “The connection was reset’….deci la mine e un modem prin cablu de telefon tip “thomson Speed Touch” si un Router Wireless Trendnet TEW 432 BRP” nustiu macar ce provaieder de internet am….

  37. mi se pare ca nu am fost atent la ceea ce scria cind ma conectam la “http://192.168.10.1/” se pare ca e vre-o problema de la eii…daca poate cineva sa incerce sa intre “http://192.168.10.1/” sa ma asigur ca nu numai eu nu pot sa intr…va multumesc!

  38. Mihai:
    mam uitat de la inceput la sfirsit…probabil eu nu am explicat corect…deci cind scriu in browser sa ma conectez la http://192.168.10.1 (adica sa intr in router si sa fac setari)nu gaseste nimic,imi scrie “The connection was reset’….deci la mine e un modem prin cablu de telefon tip “thomson Speed Touch” si un Router Wireless Trendnet TEW 432 BRP” nustiu macar ce provaieder de internet am….


    un modem prin cablu de telefon tip “thomson Speed Touch” si un Router Wireless Trendnet TEW 432 BRP” nustiu macar ce provaieder de internet am….

    Salut.Din cate ai scris la tine reteaua de net este deva de genul:
    —– cablu de telefon —-> —– cablu de telefon —-> —–>
    Pain in cazul acesta 90% ai internet de la romtelecom, si ca sa-ti configurezi ruter-ul wireless trebuie sa scrii ip-ul 192.168.1.1.Poti sa tot scrii ip-ul 192.168.10.1 pentru ca niciodata nu vei putea a intri in ruter.Casca-ti ochii aici: http://www.google.ro/search?hl=ro&ei=sWuISv_REZOKmwPWv4zMBA&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=Trendnet+TEW+432BRP&spell=1

  39. Mihai:
    mam uitat de la inceput la sfirsit…probabil eu nu am explicat corect…deci cind scriu in browser sa ma conectez la http://192.168.10.1 (adica sa intr in router si sa fac setari)nu gaseste nimic,imi scrie “The connection was reset’….deci la mine e un modem prin cablu de telefon tip “thomson Speed Touch” si un Router Wireless Trendnet TEW 432 BRP” nustiu macar ce provaieder de internet am….


    un modem prin cablu de telefon tip “thomson Speed Touch” si un Router Wireless Trendnet TEW 432 BRP” nustiu macar ce provaieder de internet am….

    Salut.Din cate ai scris la tine reteaua de net este deva de genul:
    —– cablu de telefon —-> [cutiuta din care se despart doua fire de telefon: pentru net si pentru telefon ] —– cablu de telefon —-> [ modem ]—–> [ruter wireless ]
    Pai in cazul acesta 90% ai internet de la romtelecom, si ca sa-ti configurezi ruter-ul wireless trebuie sa scrii ip-ul 192.168.1.1.Poti sa tot scrii ip-ul 192.168.10.1 pentru ca niciodata nu vei putea a intri in ruter.Casca-ti ochii aici: http://www.google.ro/search?hl=ro&ei=sWuISv_REZOKmwPWv4zMBA&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=Trendnet+TEW+432BRP&spell=1

  40. Foarte bun tutorialul si in general toate ne sint de folos.Mai e o problema insa.Ma chinui de ceva ore sa fac o retea interna in apartament adica sa pot vedea si celalalt computer prin intermediul routerului si nu reusesc desi se pare la prima vedere ca e foarte simplu.Celalalt computer e conectat prin wireless pentru ca nu am vrut sa mai gauresc un sfert din casa.La internet e ok insa nu pot transfera fisiere intre cele 2 computere desi am facut share intre ele.Nici ping-ul din cmd nu ma ajuta negasind celalalt ip.Poate e vreo setare aiurea in router.Mentionez ca am un router kit de la Edimax si nu cred sa conteze asa de mult seria din care face parte.Mi-a mers foarte bine pina acum chiar daca nu e firma de renume.Singura problema asta este cu transferul de fisiere dintr-un computer in altul.Sper sa ma puteti ajuta cumva sau daca nu, o sa ma chinui in continuare sa scriu RW-uri.Va multumesc!

  41. Am 2 calculatoare si as dori sa imi iau un router, trendnet-urile sunt bune? Pot face fata la viteze mai mari (fara intreruperi) ? Puteti sa imi recomandati un model anume?
    De multe ori cand descarc filme prin torent sau dc, viteza de descarcare poate ajunge la 3,4,5 MB/s. Ce ar fi recomandabil? un router wireless; sau conexiunea dintre cele 2 calculatoare si router sa se realizeze prin fir, cablu?

  42. florin18bos a zis

    dar de ce se inteapa video ala cu adminu de router :(( va rog frumos sa ma anuntat cand e gata video multumesc:X:X

  43. salut :), desi eu am un router wireless D-Link 615, si am facut un port forwarding, exact ca in tutorial, dar problema este urmatoarea, port forwarding am facut pentru ftp cu portul personalizat, desi cand intru sa vad arata pe adresa 192…:port imi merge bine se incarca toata pagina, dar cand intru pe ip-ul de la provider care il am cu 89..:port, insa nu mi se incarca toata pagina, imi arata ca se incarca si ramane asa mult timp, o idee 🙁 de ce face asa 🙁 | SARABATORI FERICITE | ps..super videotutorial.ro sunteti pe placul meu insa acu sper ca ma ajutati 🙁 .. forta fie cu voi 🙂

  44. Salut Cristi!Eu folosesc un modem de la Clicknet (Romtelecom)modelul Huawei Smartax mt882 si am urmat intocmai instructiunile din tutorial pentru portfoward deoarece doresc sa transfer niste date la un prieten folosind Xampp pentru Filezilla server dar din pacate prietenul meu nu reuseste sa se conecteze pe serverul meu,sunt disperat pentru ca am folosit si optiunea cu DMZ si tot nu-l ia.Porturile le am sigur deschise deoarece am verificat cu Bitcometul,Utorrentul si cu PFPortChecker,am scos toate firewallurile care poate sa-mi blocheze portul din modem,antivirus .Am uitat sa mentionez ca la modem sunt conectat printr-un switch Ip Time SW05.Nu am reusit pana acuma sa ma conectez decat pe localhost pe ip-ul static cred ca am gresit pe undeva dar nu-mi dau seama . Multumesc !

  45. Am uitat sa mai mentionez ca folosesc un Laptop si un Desktop care sunt conectate la acelasi modem prin switch.

  46. stoicescu viorel a zis

    bravo ! interesant si sugestiv . si eu am o problema. rulez wippien un fel de vpn. locatia are 2 rutere in cacada. la primul nu am access,al doilea este un asus wl520gc. doresc sa fac forward la portul 5222. l-am facut pe asus dar portul tot nu se deschide. Care sa fie cauza ?

  47. sal .uite io am un router comtrend ct 5361 si nu pot sa fac setarile …. daca ma poti ajuta trmitemi un mail … te rog ms pt timpu acordat

  48. De ce sa te chinui sa sa faci forwarding in halul asta? Folositi SIMPLE PORT FORWARDING si deschideti orice port , la orice ROUTER in 5 secunde fie el TRENDNET,thomson Speed Touch ,Huawei Smartax mt88 etc.Programul SIMPLE PORT FORWARDING il gasiti pe internet si mai mult de atat e GRATUIT!

  49. RADU DORINA a zis

    FELICITARI PENTRU TOT CE FACETI!
    MIE IMI SUNT DE MARE FOLOS TUTORIALELE VOASTRE, SI CRED CA DEVINE O PASIUNE…
    AS AVEA O INTREBARE> POT SA SCHIMB PAROLA LA ROUTER FARA SA DAU RESET LA ROUTER? ESTE SI O ALTA CALE?
    MULTUMESC ANTICIPAT!

    • RADU DORINA: FELICITARI PENTRU TOT CE FACETI!
      MIE IMI SUNT DE MARE FOLOS TUTORIALELE VOASTRE, SI CRED CA DEVINE O PASIUNE…
      AS AVEA O INTREBARE> POT SA SCHIMB PAROLA LA ROUTER FARA SA DAU RESET LA ROUTER? ESTE SI O ALTA CALE?
      MULTUMESC ANTICIPAT!  

      Un router are mai multe tipuri de reset. Cel pe care va trebui sa il dai daca vrei sa schimbi parola nu face decat sa reinitializeze setarile ca noua parola sa intre in vigoare, insa setarile pe care le are nu se vor pierde! Doar ca se va schimba parola atata tot. O masina daca vrei sa ii schimbi roata trebuie sa o opresti nu? dar asta nu inseamna ca daca o opresti nu mai porneste dupa aceea sau nu se mai deschid geamurile asa cum trebuiau sa se deschida, nu?

  50. Bai fratiilor cum fac port forwarding la un tw100-s4w1ca tot trend net este

  51. bravo ma baieti!!

  52. Am primit la cumpararea unui laptop un router Trendnet 4-port cable/dsl Broadband Router drept cadou.Mai am un pc. o generatie mai veche pe care as dori sa i-l las fratiorului meu.Nu am avut deaface niciodata cu routere dar as incerca sa instalez eu acest router.Dupa ce am vizionat tutorialul cred ca nu-mi va fi greu…,daca gresesc ceva va fi de rau?.MS fff mult.Bianca!

  53. am sui eu o mica neantelegere,mi se antapla de multe ori,nu mi se deschide tutorialul pe care vreau sal vizionez,

  54. Ajutor va rog…
    Am router si am o problema nu imi merge pagina: “http://192.168.10.1/” ce sa fac ?

    • Ajutor va rog…
      Am router si am o problema nu imi merge pagina: “http://192.168.10.1/” ce sa fac ?  

      Ce a spus Cristi nu e valabil la toate modelele de router, eu spre exemplu am ip-ul de acces altu decat cel din tutorial, 192.168.2.1, la alte routere pot diferi utltimele 2 grupuri
      cauta pe net site-ul producatorului router-ului tau si acolo vei gasi manualul PDF al router-ului tau….precum si instructiuni…

    • 127.0.0.1 incercati asa daca e greu sa aflati ip real….127.0.0.1…e ip pentru toate routerele , e un ip universal si garantez ca o sa mearga pentru toate routerele (e ip de la lan intern )

  55. nici mie nu imi merge pagona asta “http://192.168.10.1”

  56. mad_axell99 a zis

    salut sunt marius si am o problema cu routerul am urmat toate indicatiile care le-ai mentionat mai sus si tot nu i-am dat de cap daca ma poti ajuta te rog contaceaza-ma la id mad_axell99 e urgent ms pt atentia acordata

  57. LiviuFOXKIDS a zis

    Ma numesc Liviu Cornea am si eu un router wireless ASUS WL 520GC si nu stiu cum sai fac port forwarding

  58. SALUT MA CRISTI , am si eu o intreabare
    Cum fac parte cu dmz la toate calcultoarele, nu numai la unu
    Stiu acel risc si nu ma intereseaza.

  59. Am si eu un router de la clicknet ZyXEL noul VDSL2 si am un sv de Metin2 si vreau sa fac pe ip si nu merge eu unu nu am reusit sa fac acest portforwording varog ajutor

  60. Valentin1968 din iasi a zis

    Tot nu am inteles cum sa am net la laptop(wireless) si descktop (lan) in acelasi timp!:((

  61. Tot nu am inteles cum sa am net la laptop(wireless) si descktop (lan) in acelasi timp!:((  

    Exact sub tutorialul ai scris cu negru “Articole similare” (e grele cu cititu la voi…tot guta e number 1) sub acel titlu ai scris cu rosu “Setarea unui router wireless pentru net de cartier net de la romtelecom si pentru net de la rds – tutorial video HD” dai click pe acel titlu si te uiti la tutorial.

  62. Salut.Am si eu o intrebare…stiti vreun manager pt router gratis….gen Network Magic de la Cisco…..l-am folosit si ce poot spune e ca ai un cotrolul asupra routerului destul de bun. Sti tot timpul daca cv se conecteaza le el fara voia ta…poti sherui imprimanta….
    Multumesc si imi cer scuze daca nu am scris unde trebuia.

  63. Am cateva obiectiuni la acest tutorial,si anume:
    Nu trebuie sa ne speriem deloc de setarea DMZ ci din contra e chiar grozava.Este clar ca nu o sa ne mai ascundem in spatele routerului care gatuieste banda de net prin nu stiu ce port,in ex de fata 80 prin care toate aplicatiile instalate doresc acces la net(se stie acest lucru).Atat timp cat pastram programele de securitate pe calculator nu e nici o problema.
    In alt tutorial chiar prezentati cum sa facem sa deschidem cat mai multe porturi deoarece bietul de win xp vine doar cu 10 default deschise.Acolo se precizeaza ca deschizind mai multe, clientul de torent va merge mult mai bine.
    In al doilea rand trebuia specificat clar urmatorul lucru f important si anume ca cei cu ip dinamic nu o sa se descurce cu routerul.Majoritatea abonatilor din ro functioneaza pe pppoe si in mare parte au ip-uri dinamice.
    Am vazut si ceva comentarii care lauda linuxul ca e grozav,va asigur eu ca nu e atat de grozav atat timp cat nu sti sa setezi firewallul din el care vine dezactivat.Iti umbla toti crackeri prin calc si nici macar habar nu ai,iar asa zisi antivirusi ptr linux deobicei nu functioneaza.Personal ma simt mai in siguranta pe windows unde pot seta fiewallul cum doresc fara sa trebuiasca sa sa stiu c++ ca in cazul linuxului.

    • backspace a zis

      man ajuta ma si pe mine in legatura cu routeru k nu stiu ce sa i mai fac.. de knd am router numai pot tine sv de cs si nici radiou am incerkt sa l setez sa i bag porturi etc..mai rau strikt dekt sa l fac. id meu e mfi.yrry dak vrea cnv sa ma ajute. ms

  64. In primul rand felicitari pentru acest site extraordinar,a facut din mine un mic ”expert” ;)).Am urmatoarea problema:am un router D-link si in momentul in care vreau sa descarc de pe odc,apex etc si sa fac transfer prin ftp nu merge,la odc scrie ”conecting”cand vreau sa descarc un fisier,in momentul cand bag cablul direct in pc si merge dar prin router nu.As dori saimi spuneti ce am de facut.Va multumesc si felicitari inca o data,faceti o treaba extraordinara

    • Alin: In primul rand felicitari pentru acest site extraordinar,a facut din mine un mic ”expert” ).Am urmatoarea problema:am un router D-link si in momentul in care vreau sa descarc de pe odc,apex etc si sa fac transfer prin ftp nu merge,la odc scrie ”conecting”cand vreau sa descarc un fisier,in momentul cand bag cablul direct in pc si merge dar prin router nu.As dori saimi spuneti ce am de facut.Va multumesc si felicitari inca o data,faceti o treaba extraordinara  

      La Apex sau ce folosesti tu in Settings cauti Connection si vezi ce port ai pus acolo. Apoi te duci in router si faci port forwording (pui portul din Apex in router) asa cum sa aratat in tutorial pe portul care iese Apexul, tutorialul a fost cat se poate de clar, daca nu ma insel chiar sa aratat cum se face portforwording pentru DC si uTorrent. Ai privit tutorialul cap-coada fara sa derulezi? daca nu, tu ai pierdut!!!

  65. eu am totusi o intrebare nelegata de tutorial da care me-o pun mereu:
    CUM PUNETI FRATILORR LOGOU ALA ACOLO CU VIDEOTUTORIAL.RO

    • survivor: eu am totusi o intrebare nelegata de tutorial da care me-o pun mereu:
      CUM PUNETI FRATILORR LOGOU ALA ACOLO CU VIDEOTUTORIAL.RO  
      ………………………………………..
      Click Aici… Asa poti sa faci un logo simplu si sa-l aplici pe o captura
      ………………………………………..

  66. o intrebare :D.. eu nu inteleg c face un port.. de ex eu am un site.. da am router si imi merge doar mie e normal k is localhost.. dar dak dau la cnv ip meu or 192.168.x.x or 89 … niciunu nu i mere :-?? deci la c fol port forwarding ?

  67. Buna ziua. Am urmarit tutorialul dumeavoastra (https://www.videotutorial.ro/?p=841 ,care btw, este unul dintre cele mai bune ascultate de mine, grats) si am ramas cu mici sincope privind modul in care poti conecta alte pc-uri la el, nu modul de functionare.

    Deci in casa am un notebook si un desktop pc. Folosesc un abonamet clicknet. Netul vine de la o vecina de la etajul 4, este conectat la un switch unde ajunge la etajul 3(la alt vecin)este conectat la alt switch, de unde ajunge la mine.

    Momentan am folosit si eu un swicht dar sunt prea multe cabluri prin casa si vreau sa cumpar un rooter wireless.

    Problema sta in felul urmator. In rooter se pune o mufa de unde el imparte semnalul in mai multe parti, nu? La notebook nu cred ca e o problema sa-l configurez, dar pc-ul cum il leg la internet? Are slot pt. alt cablu sau si pc-ul poate receptiona semnalul ca laptop-ul?

    Merge rooterul daca este legat prin mai multe switchuri (1x etaj 4, 1x etaj3 de unde vine un singur cablu la mine prin perete).

    Scuza-ti-mi eventualele greseli, am scris in graba. Astept raspunsul dumneavoastra si multumesc anticipat.

    • Adrian-admin a zis

      Magic: Buna ziua. Am urmarit tutorialul dumeavoastra (https://www.videotutorial.ro/?p=841 ,care btw, este unul dintre cele mai bune ascultate de mine, grats) si am ramas cu mici sincope privind modul in care poti conecta alte pc-uri la el, nu modul de functionare.Deci in casa am un notebook si un desktop pc. Folosesc un abonamet clicknet. Netul vine de la o vecina de la etajul 4, este conectat la un switch unde ajunge la etajul 3(la alt vecin)este conectat la alt switch, de unde ajunge la mine. Momentan am folosit si eu un swicht dar sunt prea multe cabluri prin casa si vreau sa cumpar un rooter wireless.Problema sta in felul urmator. In rooter se pune o mufa de unde el imparte semnalul in mai multe parti, nu? La notebook nu cred ca e o problema sa-l configurez, dar pc-ul cum il leg la internet? Are slot pt. alt cablu sau si pc-ul poate receptiona semnalul ca laptop-ul? Merge rooterul daca este legat prin mai multe switchuri (1x etaj 4, 1x etaj3 de unde vine un singur cablu la mine prin perete).Scuza-ti-mi eventualele greseli, am scris in graba. Astept raspunsul dumneavoastra si multumesc anticipat.  Citeaza-ma

      PC-ul nu va receptiona semnal wireless de la router decat in cazul in care ii cumperi si acestuia o placa de retea wireless. Daca nu il poti conecta la router prin cablu. Majoritatea routerelor stiu sa dea net atat cable cat si wireless. In router vei baga cablul care vine la tine (cablul din ultimul switch)

      • Adrian-admin:
        PC-ul nu va receptiona semnal wireless de la router decat in cazul in care ii cumperi si acestuia o placa de retea wireless. Daca nu il poti conecta la router prin cablu. Majoritatea routerelor stiu sa dea net atat cable cat si wireless. In router vei baga cablul care vine la tine (cablul din ultimul switch)  

        Mhmm. Deci in rooter vine internetu care imprastie semnalul wireless cat si prin cablul. Sa inteleg ca poate avea un slot pt cablu roouter-pc (separat de cel care il “alimenteaza cu internet”) ?

        • Adrian-admin a zis

          Magic: Mhmm. Deci in rooter vine internetu care imprastie semnalul wireless cat si prin cablul. Sa inteleg ca poate avea un slot pt cablu roouter-pc (separat de cel care il “alimenteaza cu internet”) ?  Citeaza-ma

          Da domnule dar nu vrei tu sa faci un search pe wikipedia.org, cu, cuvantul router? Nu de alta dar pui niste intrebari banale si prea simple, sunt lucruri pe care le poti afla singur.
          Un router in principiu are o antena wireless de transmisie, o intrare WAN prin care primeste net si 4 iesiri LAN prin care dai net altor dispozitive/pc-uri

  68. a fost de folos, tutorialul .. 🙂 faci o treaba buna ..

  69. Foarte bun tutorial cu lucruri bune de stiut.

  70. Nu gasesc virtual server si restul chestiilor (FOLOSESC Router D-Link)
    in concluzie nu pot face nimic.

  71. Nu gasesc Virtual server .. Am scris ip-ul m-am logat dar pur si simplu nu gasesc (FOLOSESC ROUTER D-Link)

    Daca stie cineva il rog sa ma contacteze pe id-ul de mess: skillet_down

    Va multumesc.

    • Adrian-admin a zis

      LoveDruGs: Nu gasesc Virtual server .. Am scris ip-ul m-am logat dar pur si simplu nu gasesc (FOLOSESC ROUTERD-Link)Daca stie cineva il rog sa ma contacteze pe id-ul de mess: skillet_downVa multumesc.  

      Te duci pe NAT si trebuie sa ai acolo ceva cu virtual server, este imposibil sa nu ai asa ceva. Mai multa rabdare si mai multa atentie

  72. Salut. As avea o nelamurire. Am router TrendNET si as vrea sa imi fac un server de Counter Strike.L-am facut ,dar nu merge. Credeti ca daca fac port forwarding o sa-mi mearga?(ma gandesc ca acesta ar fi motivul pentru care nu merge).
    Multumesc!

  73. MostWanted a zis

    foarte util tutorialul, desi am alt model de router, am gasit setarile, dar totusi niste intrebari: de unde pot obtine lista aceea cu porturi si de unde stiu ce porturi va folosi fiecare serviciu ce se conecteaza la internet?

    • MostWanted: foarte util tutorialul, desi am alt model de router, am gasit setarile, dar totusi niste intrebari: de unde pot obtine lista aceea cu porturi si de unde stiu ce porturi va folosi fiecare serviciu ce se conecteaza la internet?  

      Exista o lista cu porturile rezervate pentru anumite servicii, gen: http port 80, ftp port 21. Acea lista specifica inclusiv protocolul (TCP/UDP). Le gasesti pe goagal daca dai un search pentru port list . Cat despre porturile folosite de jocuri/programe, le gasesti in manualul de utilizare al jocurilor sau programelor

  74. Salut tuturor de pe aici. Am si eu o mica problema daca ii pot spune asa. Am acasa abonament de net de la RDS conectat la calculatorul personal ( desktop ). Intre timp mi-am cumparat un laptop si routerul asta http://www.smartbuy.ro/routere/trendnet-router-wireless-tew-652brp-300mbps~144524.html ( inca nu mi-a venit routerul tre sa vina azi sau maine ). Problema este ca nu stiu cum naiba se face legarea cu RDS-ul. Vreau sa dau net la PC si la laptop dar nu stiu sigur daca si cum merge… ce trebuie sa ii fac ca sa nu se prinda cei de la RDS ca “impart” abonamnetul de la ei? Mercy

    • Slviu Popa: Salut tuturor de pe aici. Am si eu o mica problema daca ii pot spune asa. Am acasa abonament de net de la RDS conectat la calculatorul personal ( desktop ). Intre timp mi-am cumparat un laptop si routerul asta http://www.smartbuy.ro/routere/trendnet-router-wireless-tew-652brp-300mbps~144524.html ( inca nu mi-a venit routerul tre sa vina azi sau maine ). Problema este ca nu stiu cum naiba se face legarea cu RDS-ul. Vreau sa dau net la PC si la laptop dar nu stiu sigur daca si cum merge… ce trebuie sa ii fac ca sa nu se prinda cei de la RDS ca “impart” abonamnetul de la ei? Mercy  

      In primul rand fii atent la tutorialul acesta https://www.videotutorial.ro/?p=903 (daca ai fi cautat mai bine, ai fi gasit acest tutorial).
      In al doilea rand nu trebuie sa te feresti de cei de la RDS. Cei de la RDS nu ofera nici un fel de suport pentru configurarea routerelor. Dar asta nu inseamna ca ei iti interzic sa folosesti routerul. Esti liber sa faci ce vrei in casa ta.
      Daca iti bagi router, atunci nu va mai trebui sa folosesti pictograma aceea “rds” de pe desktop. Routerul iti va da internet automat.

    • AdrianGudus a zis

      Slviu Popa: Salut tuturor de pe aici. Am si eu o mica problema daca ii pot spune asa. Am acasa abonament de net de la RDS conectat la calculatorul personal ( desktop ). Intre timp mi-am cumparat un laptop si routerul asta http://www.smartbuy.ro/routere/trendnet-router-wireless-tew-652brp-300mbps~144524.html ( inca nu mi-a venit routerul tre sa vina azi sau maine ). Problema este ca nu stiu cum naiba se face legarea cu RDS-ul. Vreau sa dau net la PC si la laptop dar nu stiu sigur daca si cum merge… ce trebuie sa ii fac ca sa nu se prinda cei de la RDS ca “impart” abonamnetul de la ei? Mercy  

      Cei de la RDS nu au nici o treaba cu ce faci tu in casa la tine. Si eu am un router si am chemat de cateva ori baietii de la interventie pentru ca au fost unele probleme si nu mi-au reprosat nimic in legatura cu router-ul.
      Pentru setarea router-ului te duci sus in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra si scrii asa: Configurare router D-Link DIR 655 pentru Romtelecom, RDS, UPC, internet starter, 3G, dai enter si vei gasi tutorialul. Desi router-ul prezentat in tutorial nu este modelul tau, multe setari le ai si tu in router-ul tau doar ca probabil pozitionate altfel.

      • AdrianGudus:
        Cei de la RDS nu au nici o treaba cu ce faci tu in casa la tine. Si eu am un router si am chemat de cateva ori baietii de la interventie pentru ca au fost unele probleme si nu mi-au reprosat nimic in legatura cu router-ul.
        Pentru setarea router-ului te duci sus in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra si scrii asa: Configurare router D-Link DIR 655 pentru Romtelecom, RDS, UPC, internet starter, 3G, dai enter si vei gasi tutorialul. Desi router-ul prezentat in tutorial nu este modelul tau, multe setari le ai si tu in router-ul tau doar ca probabil pozitionate altfel.
          

        Ai probleme doar daca vinzi net, adica devi un mic isp. Daca cititi si voi contractul, vedeti clauzele . In rest, poti avea 20 de calculatoare si 5 “rootere” in casa .

        Adresa de conectare pentru configurarea initiala a routerului poate sa difere de la router la router: 192.168.0.1 sau 192.168.10.1…,etc. Adresa este specificata in manualul de utilizare pe care nimeni nu-l citeste pentru ca numai prostii le citesc. Optiunile difera si ele de la echipament la ecchipament, per total fiind similare. Un search pe goagal gen “port forwarding pentru routerul x ” rezolva de obicei toate problemele legate de gasirea unor meniuri sau optiuni

  75. bravo ma baieti BRAVO !!!

  76. Bai fratiilor cum fac port forwarding la un Netgear Wireless-N Router WNR2000…am net de la rds

  77. backspace a zis

    salut cine ma ajuta si pe mine sa fac porturile etc… sa pot reporni din nou serverul de cs si radioul. eu st p rds si de knd mi am luat router pentru al 2 lea pc numai pot tine server cs si radio. am incerkt si km ati zis voi nu i am dat de kp si am resetat si routerul apoi m am kinuit sa ma coonect din nlou la net. va rug cn ma poate ajuta si pe mn. id meu este mfi.yrry ms.bft

  78. Salut! Am o problema, am un switch si 2 PC si vreau sa am internet pe amandoua PC dar nu stiu setarile, am net de la rds cu user si pass..

  79. Am un router Edimax.
    Net UPC, SO: XP SP3

    Incerc sa fac portforward pt srv ts3. Am incercat :

    9987 – 9988 UDP 100
    30011 – 30012 TCp 100
    10033 – 10034 tcp 100

    save, resart pc si…

    nu ma merge net si nici sa intru in pag de router. d c?

    • dennis:
      Am un router Edimax.
      Net UPC, SO: XP SP3

      Incerc sa fac portforward pt srv ts3. Am incercat :

      9987 – 9988 UDP100
      30011 – 30012 TCp 100
      10033 – 10034 tcp 100

      save, resart pc si…

      nu ma merge net si nici sa intru in pag de router. d c?

      Faci cumva economie de cuvinte ?
      Reformuleaza , de data asta detaliat si citet.

      • Sistem de operare : XP SP3
        Rooter : Edimax
        Internet : UPC

        Am intrat la Firewall (Windows) am introdus manual la ad port

        UDP 9987
        TCP 10011
        TCP 30033

        Intru din browser 192.168…. pe pagina unde configurez router pt virtual server : introduc acelasi date (pt a deschide port si din router).

        Imi cere sa restartez pc.
        Dupa restart nu mai merge internet sinici nu mai pot intra cu niciun browser pe pagina de configurare router (doar dupa reinstalarea)

        • dennis:
          Sistem de operare : XP SP3
          Rooter : Edimax
          Internet : UPC

          Am intrat la Firewall (Windows) am introdus manual la ad port

          UDP 9987
          TCP 10011
          TCP 30033

          Intru din browser 192.168….pe pagina unde configurez router pt virtual server :introduc acelasi date (pt a deschide port si din router).

          Imi cere sa restartez pc.
          Dupa restart nu mai merge internet sinici nu mai pot intra cu niciun browser pe pagina de configurare router (doar dupa reinstalarea)

          Ai ince3rcat sa intri cu alt computer (dupa restart), incearca un live cd cu o distributie linux.
          Nu este normal sa se intample asa, routerul nu poate fi accesat doar daca se schimba adresa LAN.
          Sincer nu am intalnit asa ceva, este posibil sa fi blocat de firewall, deasemenea este posibil sa aiba routerul o problema.

  80. Salut. Foarte folositor tutorialul si foarte bine explicat, dar am o curiozitate: nu poate sa imi buleasca netul acest port forwarding nu? spre exemplu incerc sa creez un server de World of Warcraft si pentru ca prietenii mei sa se conecteze trebuie sa ii fac port forwarding la router, si ma gandeam daca e sa gresesc ceva pot buli netul ca am un desktop si 2 notebookuri care folosesc reteaua din casa si mi s-ar urca familia in cap :)) in fine ideea e ca trebuie sa forwardez portul 3306. Mult respect pentru ceea ce faceti 🙂

  81. Va rog io frumos am facut un server de Counter Strike 1.6 si am facut virtual server pana si cu DMZ am incercat si nu mia iesit nimik :((
    Am un TrendNet TEW-651BR si am facut exact cum mia zis Cristi si niciun rezultat va rog ajutatima :((

  82. salut am un router acelasi model ca al tau dar nu imi functioneaza pagina http://192.168.10.1 😐 ce pot face??

  83. Salut!
    Sunt un mare fan al site-ului videotutorial.ro asa ca as dori sa fie facut cat mai repede un videotutorial cu port forwarding la modemul THOMSON TCM420 ca vreau sa fac setarile pentru a da drumul la un server de San Andreas Multyplayer si nu stiu cum sa fac asa ca cer ajutor de la voi sa vad in videotutorial si cum se fac setarile pentru un server ca am mare nevoie va rog!
    La MODEM nu stiu adresa pentru a intra la setari!
    CER AJUTOR!

    • AdrianGudus a zis

      DanielBz:
      Salut!
      Sunt un mare fan al site-ului videotutorial.ro asa ca as dori sa fie facut cat mai repede un videotutorial cu port forwarding la modemul THOMSON TCM420 ca vreau sa fac setarile pentru a da drumul la un server de San Andreas Multyplayer si nu stiu cum sa fac asa ca cer ajutor de la voi sa vad in videotutorial si cum se fac setarile pentru un server ca am mare nevoie va rog!
      La MODEM nu stiu adresa pentru a intra la setari!
      CER AJUTOR!

      Daca foloseai Google ai fi gasit raspunsul:
      adresa de acces a modemului tau este: 192.168.100.1
      mai departe te descurci e simplu te iei dupa tutorial, cauti functiile mentionate in tutorial pe modem-ul tau
      Noi nu detinem toate modem-urile si router-ele din lue pentru a face tutorial video pentru fiecare in parte. Ar insemna sa umplem site-ul videotutorial.ro numai cu tutoriale despre modem si router…

  84. Salut!
    Multumesc pentru informatii dar mai am o intrebare.La modemul meu THOMSON TCM420 cand intu pe adresa 192.168.100.1 nu imi apre sa scriu user si parola!Din ce cauza?
    Si nici cu pot umbla la setari doar pot vedea ce scrie acolo!
    Vreau sa stiu daca pe modemul meu pot face setari la port forwarding si daca pot tine in PC-MEU un server ce trebuie sa am?
    Va rog AJUTATI-MA!

  85. Salut Adrian Gudus ma intreban daca doresti sa ma ajuti cu ceva sa imi lasi adresa ta de mass sau mai bine introdu tu id:[email protected] te rog e ceva care ma framanta si vreau sa ma ajuti!

    • AdrianGudus a zis

      DanielBz:
      Salut Adrian Gudus ma intreban daca doresti sa ma ajuti cu ceva sa imi lasi adresa ta de mass sau mai bine introdu tu id:[email protected] te rog e ceva care ma framanta si vreau sa ma ajuti!

      Imi pare rau dar id-ul meu de Yahoo este confidential si nu il folosesc in scopul de a oferi suport IT individual pe Yahoo Messenger. Nu am timp sa ma ocup de fiecare mica/mare problema a fiecarui utilizator, n-as mai avea timp de ale mele daca as sta toata ziua pe messenger de vorba cu voi rezolvandu-va problemele sau raspunzandu-va la intrebari. Tocmai de aceea avem aici rubrica de comentarii ca nelamuririle si intrebarile sa fie puse aici.
      Serviciile mele personale si individuale nu le ofer gratuit ci contracost.

  86. Ok am inteles ce vrei sa spui asa ca daca ma ajuti sa fac port forwording pe PC meu si sa fac si un server virtual de samp te platesc cu cat vrei!
    Hai ca nu dureaza mult!

    • AdrianGudus a zis

      DanielBz:
      Ok am inteles ce vrei sa spui asa ca daca ma ajuti sa fac port forwording pe PC meu si sa fac si un server virtual de samp te platesc cu cat vrei!
      Hai ca nu dureaza mult!

      Nu este nevoie sa-ti cheltui banii, raspunsul il ai in tutorialul video de mai sus. Da play si priveste tutorialul cap-coada fara sa derulezi. Meniul router-ului tau poate nu e ca meniul router-ului din tutorial dar asa cum a spus si colegul meu Cristi in tutorial. Voi trebuie sa cautati denumirea functiei, acestea sunt la fel in mai toate router-ele.

  87. Asta am inteles da ce nu stiu e ca am un router nenorocit si cand intru la setarile lui nu are nuci macar user si parola asa ca nu stiu daca pe routerul meu merge sa fac port forwarding si nici un server virtual!
    Exista vreun program?

  88. Sall am si eu o intrebare am un servar de cs si de curand mi-am cumparat un ruter “trendet” si acuma nu se mai poate connecta nimeni in afara de mn si de celalant PC cum fac sa creiez un IP fix pt servar?

  89. am si eu un dlink dir 300 joc un mmo si ma deconecteaza din 5 in 5 min din cauza routerului ce setari sa ii fac sau cum sa fac sa scap de aceasta prob

  90. Deci. urmat indicatiile din tutorial .Eu am router assus .Am intrat in router -> NAT -> Virtual Server .acolo am facut setarile :Port range :21 ;local ip :ip’ul (cmd->ipconfig) ;Local Port :21 ; Protocol :TCP ; Description :server Ftp ;
    dau add ,apoi apply ,finish ,isi da routerul restart . deschid serverul Filezilla si incerc sa ma conectez cu ip’ul aflat pe site’ul gen “ce ip am ” ftp://ip .apare eroarea : “Ftp folder error: Windows cannot acces this folder.make sure you tiped the filename correctly and that you have permission to access the folder .Details :the connection with the server was reset .Chestia e ca atunci cand ma loghez de pe retea ,merge ,bine dar pe retea folosind ip’ul lan .Unde gresesc ? Multumesc

  91. Salut… Am un router COMTREND AR-5387un si nu am optiunea: Virtual Server , in schimb am observat ca pot face upgrade la Router ce ma sfatuiesti sa fac ? daca ai putea sa ma ajuti , ti-as ramane recunoscator.

    Mersi anticipat…

  92. Va multumesc m-a ajutat mult! … Dar am o intrebare , dupa ce am facut Port Forward , pot sa imi fac server de Counter – Strike?…sau trebuie sa am IP Static? 😀 Va rog sa ma ajutati!

  93. salu am si eu o problema….am net de la un furnizor local prin cablu…am un ip fix dar nu am deschise unele porturi ex 27015 la sv de cs se pot conecta numa cei din retea lan….vreau sa fak un port forwarding dar nu stiu name si pass de la ip de la default gateway….ma puteti ajuta cu niste sfaturi trebe sa sun la ei sa-mi deschida anumite portui sau ce sa fak..multumesc astept raspuns

  94. Salut felicitari 4 tutorial, am reusit,, insa nu reusesc sa fac pentru un sony ericsson vivaz care are symbian sa vad webcamu de lla notebook cu programul mobicope,, nu am gasit tutorial pe ipcamera pe simbyan astept raspuns

    Ms
    Sloope

  95. Ziua buna.

    De ce nu incercati sa prezentati si configurarea unui DVR cu modemul pentru vizionarea camerelor de supraveghere pe internet? Mie chiar mi-ar fi de folos asa ceva.
    Multumesc!

  96. Salut
    Am un router wireless edimax, un hdd extern WD conectat prin utp la router si n calculatoare. Local pot accesa fisiere de pe hdd extern prin wireless indiferent ce calculator folosesc. As dori sa stiu daca pot accesa fisierele de pe hdd conectat la router atunci cand nu mai sunt in bataia routerului, de exemplu folosind un laptop cu un modem de la rds. Cu alte cuvinte as vrea ca hdd sa fie un server ftp.
    Imi cer scuze daca nu am fost foarte clar in exprimare sau daca problema mea nu este foarte importanta pentru voi.

  97. SALUT sunt FLorin si am o mare dilema.!
    Am urmarit tutorialu cu setari router si am focut cum a zis Cristi.
    am um router trendnet TEW-652BRP si mu merge parola de pe contractu de la RDS. Fara routre merge! ,cu router nu merge? AM FACUT CUM SE FACE .De la ce e.
    ”MUTUMESC ASTEPT RASPUNSU”

    • Florin:
      SALUT sunt FLorin si am o mare dilema.!
      Am urmarit tutorialu cu setari router si am focut cum a zis Cristi.am um router trendnet TEW-652BRP si mu merge parola de pe contractu de la RDS. Fara routre merge! ,cu router nu merge? AM FACUT CUM SE FACE .De la ce e.
      ”MUTUMESC ASTEPT RASPUNSU”

      la acest tip de router setarea nu se face ca in manual la cei care au internet de la rds care e parolat.la pasul select internet conection,selectezi ppoe tu obtain ip automatic,a treia de sus in jos,dupa care iti va cere parola de la rds,dupa care dai next pana la capat si iti va merge

    • Care este valoarea mtu pentre rde.1492 nu merge

  98. cristi poti sa ma ajuti sa imi deschizi porturi la un ruter in anglia?pls nu stiu cum sa fac si nu inteleg din tutorial numic nu ce aseamana ruterele

  99. ciprian:
    cristi poti sa ma ajuti sa imi deschizi porturi la un ruter in anglia?pls nu stiu cum sa fac si nu inteleg din tutorial numic nu ce aseamana ruterele

    Te pot ajuta eu daca doresti. Pentru mai multe detalii scrie la adresa de mail: “[email protected]

  100. am un router asus wl520gc cu ddwrt si nu reusesc sa fac port forwarding cu un dvr
    setarile la dvr le-am facut,am bagat un ip fix si portul 8080
    cand accesez ip extern:8080 nu imi descide dvr-ul care sa fie cauza?

  101. sall adrieane am si eu o mare rugaminte sa ma ajuti si pe mine ca am facut toti pasi am cautat am modifica in tote sensurile si tot nu merge ma gasesti la id [email protected]

  102. Strutzu2007 a zis

    salut, am urmarit tutorialul pare simplu , dar la mine cu net de la UPC si router CISCO EPC3925dat de cei de la UPC , nu merge nu am gasit sa accesez setariile pe care tu le faci in tutorial. ma poti ajuta cu cateva instructiuni referitoare la router ul mai sus mentionat . Stima

  103. SALUT. Am si eu o mica problema.Mi-am cumparat un router NETGEAR wireles-N ADSL2+Modem Router
    DGN2000B si nu reusesc nicicum sa-l configurez,desi am urmarit videotutorialul vostrudespre conectarea acestor aparate. Ma puteti ajuta si pe mine. STIMA

  104. frumos tutorialul doar ca am o problema 🙁 am urmat pasi cu exactitate iar porturile imi apar tot inchise 🙁 , plus ca in momentul in care vreau sa deschid portul pt HTTP imi da o eroare conflict cu REMOTE MANAGER stie careva cum se rezolva ? am un rooter TRENDNET-TEW651BR

  105. Salut,

    Am luat un router trandnet tew-652brp de la cineva,dar nu mai are cd-ul de instalare.
    Stiti cumva daca pot downloada driver-u pentru el?

    Multumesc mult!

    • Duallpannel a zis

      Costin: Salut,

      Am luat un router trandnet tew-652brp de la cineva,dar nu mai are cd-ul de instalare. Stiti cumva daca pot downloada driver-u pentru el?

      Multumesc mult!

      Configureazal din browser.Bagi in casuta mare din browser adresa 192.168.1.1 sau 192.168.0.1
      o sa iti apara un pop up in care introduci Userul si Parola [Ambele ar trebui sa fie : admin ]

      • Nu merg ip’urile…in Mozila “Problema la incarcarea pagini”.Ca si cum nu exista…
        Am incercat si cu Internet Explorer la fel..O solutie?

    • Duallpannel a zis

      Sar putea ca pentru routere trendnet adresa care trebuie bagata in browser sa fie :

      192.168.10.1

      intra pe acest site: http://www.wikihow.com/Install-a-Trendnet-Tew-652Brp
      si o sa vezi cum se configureaza routerul din browser

  106. alexandru a zis

    salut.am un modem ruter netgear wifi dsl n300 model d1500,stau in italia ,nu pot configura acest tip de modem,miat face o deosebita placere daca ma-at putea ajuta,internetul de aici merge in generel prost.va multumesc anticipat

  107. La configurarea unei camere ip la router este bine sa avem activat UPNP SI DMZ?Multumesc

  108. buna! Nu pot viziona videoul. please help!

  109. Salut. Vrem sa lucram in retea programul Saga c. Ce se poate face pentru a realiza conexiunea, deoarece programul spune atunci când fac click pe validarea conexiunii dupa ce am completat IP-ul si calea directorului bazei de date pe care o cere, imi apare ceva legat de portul 3050 care poate fi blocat de firewall.

  110. petre grigore a zis

    tutorialul : Setare router trendnet pentru port forwarding cu virtual server si dmz nu e terminat, are 5minute, poti sa-l refaci?

Trackbacks

  1. […] am mai realizat un tutorial video despre optiunea port forwording in mai multe versiuni,atit DMZ cit si crearea de conexiuni de tip virtual […]

  2. […] public si cel privat (alocat de router), pentru cei ce nu stiu sa faca port forwarding, noi avem un tutorial video routere si despre Port Forwarding. Sper sa indragiti serverul HTTP File Server, eu de cand l-am descoperit, nu mai pot sta fara el, […]

  3. […] trebuie sa fie pornita. Spor la treaba! Daca aveti router TrendNet puteti urmari acest tutorial cu port forwarding pe routerul TrendNet Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de […]

  4. […] pe care le veti utiliza, daca nu stiti sa faceti port forwarding va invit sa urmariti tutorialul: Setare router trendnet pentru port forwarding cu virtual server si dmz sau TP-LINK TL-WR740N, un router wireless super ieftin si super bun, prezentare si setari. Daca […]

  5. […] calculatorul pe care doriti sa il opriti de la distanta si de asemenea vor trebui sa faca si un port forwarding pentru portul 8000 (portul 8000 este folosit de softuletul Airytec Switch Off). Mai departe, in […]

  6. […] PC. Un NAS poate fi accesat prin rețea de către toți cei care sunt conectați; Iar cu un port forwarding sau cu un server VPN, putem accesa NAS-ul de oriunde din lume prin […]

  7. […] Setare router trendnet pentru port forwarding cu virtual server si dmz […]

Speak Your Mind

*