Despre ce este vorba in tutorialul video Cum se colorează poze alb negru ?

In tutorialul video Cum se colorează poze alb negru o sa va arat cum puteți sa dați o viată noua fotografiilor alb negru, cu ajutorul inteligentei artificiale. Rezultatele sunt peste așteptări.
Cine nu vrea sa dea culoare pozelor vechi, mai ales ca acolo sunt surprinse momente pline de amintiri.
Am câteva fotografii alb negru din copilărie si mi-am propus sa le dau o noua viată.
Ca orice om care a apucat fotografiile alb negru, am si eu câteva fotografii, unele păstrate mai bine, altele mai nașpa, pe care as vrea sa le digitalizez si sa le dau o viată noua prin colorare, cu ajutorul inteligentei artificiale.
Inițial nu aveam mari speranțe cu privire la colorarea unor poze alb negru. Totuși, după ce am încercat câteva servicii, am rămas impresionat de gradul de colorare si precizia culorilor.
Digitalizarea pozelor vechi e destul de simpla cu PhotoScan
In Google Photos, găsiți aplicația PhotoScan, cu care puteți sa digitalizați pozele vechi, pe care ulterior puteți sa le partajați pe rețelele de socializare.
Avem chiar si un tutorial despre PhotoScan.
Aplicația PhotoScan o găsiți in Google Photos / Fototeca / Utilitare / Scanează fotografiile cu PhotoScan
Desigur, nu-i prefect, dar pot sa spun ca AI-ul asta le ochește culorile cam 80%
Chiar daca culorile pe care le iau fotografiile colorate nu sunt 100% exacte, pot spune ca in proportie de 80% AI-ul reușește sa le ochească.
Rezultatul este foarte plăcut, chiar si cu 80% precizie.
Serviciile online de colorare a fotografiilor si de comparare a rezultatelor.
https://hotpot.ai/colorize-picture – colorare fotografii
https://www.diffchecker.com/image-diff/ – comparator imagini
Tutoriale ajutătoare sau asemănătoare:




Părerea mea e că pur și simplu s-a nimerit să iasa culoarea aia la cravată roșie după recolorare. Putea foarte bine să nu iasă roșie, depinde ce program sau aplicație online folosești. De obicei astfel de aplicații folosesc patternuri comune de colorare, ca de exemplu, vegetația trebuie sa fie verde, cerul albastru, culoarea pielii specifică…și așa mai departe. Până la urma nici un program, oricât de avansat ar fi el nu poate ”restaura culorile” exact așa cum erau (cel puțin nu prin procesare automată). Dar nici nu trebuie asta, trebuie sa iasă în final o nuanță cât mai realistă, plăcută ochiului, chiar dacă știm că nu acelea sunt culorile.
De exemplu am decolorat niște poze cu Gimp și le-am încărcat să văd ce iese. Nuanța pielii ok, vegetația ok, culoarea cerului și norilor ok, dar culorile tricoului de pe mine clar nu erau ălea :)). Dar e de înțeles.
Chiar am niște poze vechi alb negru, când voi avea timp voi încerca să le readuc la viață folosind acest site sau altele, să văd care mă mulțumește mai mult. Mulțumesc pentru faptul că mi-ai deschis inspirația 🙂
Hi, Cristian
Thanks for an amazing guide on colorizing old photos. Hotpot was really good. I tried it using. However I discovered another great tool “https://imagecolorizer.com/”, probably a better one as per my experience in comparing with Hotpot ai. I think you should add it in the list.
Hope this helps. Thank you.