Setari alimentare, performanta, eficienta, sleep, shut down, hibernate pe windows 7 – tutorial video

Salut prieteni, astazi vom vorbi despre gestionarea energiei electrice si a performantei computerului, ne vom folosi pentru asta de sistemul de operare windows 7 si de optiunile pe care acesta le are pentru de Power Management.

In tutorial se va explica in detaliu despre cele trei metode de oprire a computerului, prima metoda este cea folosite de toata lumea adica Shut Down, acest mod este cel mai folosit dar nu este si cel mai confortabil, prin folosire Shut Down-ului, sistemul de operare trebuie sa faca un efort mai mare in momentul pornirii si implicit va fi necesar un timp mai mare pentru pornire, in afara de asta nu putem salva sesiunea, adica nu putem pastra pe desktop ferestrele si documentele la care lucram, in afara acestor dezavantaje avem si un mare avantaj si anume stabilitatea computerului, in aceasta stare de power off  nu se poate intimpla nimic rau pc-ului daca se intimpla ceva cu reteaua de alimentare, toate componentele din sistem fiind debransate.

A doua optiune este modul Sleep sau Standby cum se numea pe windows xp, prin aceasta metoda computerul se opreste si reporneste extrem de rapid deoarece toate documentele si ferestrele sint tinute pe memoria ram care este singura componenta alimentata in starea de Sleep, in afara acestor avantaje avem un mare dezavantaj si anume instabilitatea sistemului in cazul unei pene de curent sau erorile ce pot aparea in cazul folosiri unor memorii de proasta calitate, metoda Sleep este recomandata doar pentru perioade scurte de timp, maxim citeva ore.

A treia metoda si cea mai buna este Hibernate sau pe Romaneste hibernare, aceasta este asemanatoare si Sleep-ul, singura diferenta este ca la hibernare se foloseste hard disk-ul pentru stocarea datelor de pe memoria ram, astfel nici o componenta nu mai necesita alimentare deoarece hard disk-ul nu are nevoie de energie electrica pentru a pastra datele, acesta stocheaza datele intr-un mediu non-volatil, dezavantajul la aceasta metoda este folosirea hard disk-ului, se va folosii un spatiu de pe partitia C: echivalent cu memoria ram instalata pe sistem, daca aveti 2 Giga memorie ram exact 2 Giga de pe partitia C: vor fi necesari pentru hibernare.

Optiunile Shut Down si Sleep sint activate inca de la instalarea sistemului de operare Windows 7, modul Hibernate nu este activat, pentru activarea sau dezactivarea acestuia trebuie sa folositi command-urile de mai jos:

CMD, trebuie lansat cu drept de administrator.

pe windows 7

Pornirea modului hibernate  „powercfg /hibernate on” (fara ghilimele)

Oprirea modului hibernate  „powercfg /hibernate off” (fara ghilimele)

Pe sistemul de operare Windows xp si Windows vista modul Hibernate este activ de la instalare, pe windows xp atit dezactivarea cit si activarea se pot face foarte simplu din control panel, pe Windows vista, optiunea hibernate poate fi dezactivata cu ajutorul cammand-urilor de mai jos:

CMD, trebuie lansat cu drept de administrator.

Pe windows vista

Oprirea modului hibernate  „powercfg -h off” (fara ghilimele)

Pornirea modului hibernate  „powercfg -h on” (fara ghilimele)

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !

Vizionare placuta !

de Cismaru Cristian


Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Articole Similare

About Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, in place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. salut cristi. laptopul meu este setat dupa tutorialul tau la intrarea in modul sleep dupa 20 min dar nu reactioneaza atunci cind este conectat la internet. intra normal in sleep doar daca nu este conectat netul. este normal, pot schimba ceva? multumesc anticipat.

Speak Your Mind

*

Imagine cod de securitate

ArabicDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapaneseKoreanPortugueseRomanianSpanish