EASEUS Partition Master, un program gratuit de partitionare, o optiune mai buna decat Disk Management din Windows – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial veti vedea cum se modifica o partitie, cum se redimensioneaza, cum se sterge si multe altele, cu programul gratuit de partitionare EASEUS Partition Master.
Acesta este un program foarte bun de partitionare si nu numai, stie sa faca si alte lucruri, de exemplu poate sa copieze un disk pe alt disk, o partitie pe alta partitie sau poate sa ne recupereze o partitie stearsa sau formatata din gresala.
In acest tutorial video despre partitionare am folosit 3 scenarii, sunt lucruri adevarate pe care eu le-am facut, fara EASEUS Partition Master nu as fi reusit.
In primul scenariu am creat o partitie de 150 MB in format FAT16 pe un stick de 8 GB, cu disk management nu este posibil asta, decat daca stick-ul este mai mic de 4 GB.
In al doilea scenariu m-am pus in pielea unui om cu o camera foto digitala mai veche care foloseste un card de 8 sau 16 GB, camerele mai vechi pot formata cardul de memorie in FAT 16 si astfel vom ramane cu un card de 4 GB , de fapt este o partitie de 4 GB si restul este spatiu nealocat, multi nu stiu asta si au impresia ca magazinul de la care au cumparat cardul i-a pacalit.
Scenariul cu numarul trei descrie momentul cumpararii unui laptop cu o partitie C: de 200 GB, este absurd sa folosim 200 GB pentru sistem, acesta se descurca de minune si cu 50 sau 60 GB, in acest caz trebuie sa facem o redimensionare a C-ului, inainte de asta trebuie neaparat sa facem o defragmentare, ca sa strangem toate fisierele la inceputul partitiei.
Cea mai folositoare optiune este „Undo”, cu ajutorul acestui buton ne putem razgandi oricand, bineinteles ca acesta poate fi folosit doar pana la aplicarea modificarilor „Apply”.
EASEUS Partition Master poate fi folosit si pentru alte sarcini, indiferent de sarcina aceasta isi face treaba extrem de rapid, este ca un muncitor constincios, in plus este si gratuit.
Sunt sigur ca o sa gasiti foarte util acest soft, eu nu ma mai pot descurca fara el.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
Download EASEUS

de Cismaru Cristian


Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Articole Similare

About Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, in place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Sign Quickly says:

    Multumesc costelini, multumesc Cristian Cismaru pentru raspunsuri. Astazi respir usurat, am reusit intre timp sa recuperez „in totalitate datele” cu un program specializat de recuperare partitii. Cu siguranta as fi apelat la un centru specializat dar am zis sa incerc si eu si cu ajutorul vostru si putin efort am reusit. Multumesc inca odata, era munca mea de-o viata proiecte, licenta, etc… aveam si un program de recovery tot pe stick… In final, pentru cei interesati programul cu care am reusit sa-mi recapt datele se numeste MiniTool Power Data Recovery Technician v6.8. Mentionez deasemenea ca era vorba de o partitie ntfs 64gb pe stick usb.
    Toate cele bune
    S.Q.

Speak Your Mind

*

Imagine cod de securitate

ArabicDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapaneseKoreanPortugueseRomanianSpanish