Dezactivare Google Now si Google Search din Android

Salutare prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum dezactivam Google Now (Google acum) si casuta de cautare Google (Google Search) ce se afla tot timpul pe home screen-ul telefonului nostru Android. Deasemenea casuta de cautare Google impreuna cu Google Now o intalnim si pe tabletele ce ruleaza sistemul de operare Android.
Desi utilizez un smartphone de multa vreme, cam de pe vremea lui Android 2.3 Gingerbread, nu am folosit nici macar o data casuta de cautare Google ce se afla tot timpul pe home screen-ul telefonului. Daca in Android 2.3 casuta de cautare Google mai putea fi mutata sau inlaturata de pe home screen, pe Android Jelly Bean nu se mai intampla acest lucru. Aceasta se afla tot timpul pe home screen-ul telefonului sau a tabletei, nu poate fi inlaturata, redimensionata sau mutata, practic avem de a face cu o casuta de cautare persistenta.
Momentele in care „folosesc” casuta de cautare Google sau Google Now (caci acestea doua sunt in stransa legatura) sunt atunci cand vreau sa trag sertarul cu notificari in jos si din greseala, in loc sa ating Status bar-ul, ating casuta de cautare Google. Este destul de enervant caci odata ce ai atins casuta de cautare trebuie sa astepti putin (mai ales daca ai un smartphone ceva mai slabut) ca aceasta sa se intitializeze ca mai apoi sa iesi din ea sau sa o inlaturi din Task Switcher (managerul de aplicatii/sarcini cu ajutorul caruia comuti intre aplicatiile deschise)
La fel se intampla si cu Google Now care in Jelly Bean poate fi activat cu un gest (tap /hold/ swipe up) tinand degetul pe butonul Home si tragand in sus. Modul in care activezi Google Now poate fi deranjant atunci cand folosesti Pie Launcher (de tip placinta) in loc de navigation bar-ul (bara de navigare cu butoanele Inapoi, Acasa, Manager aplicatii) default cu care vine Android care se ascunde singur cand nu il folosesti. Google Now mai poate fi activat accidental si cand jucati unele jocuri pentru Android, este destul de neplacut sa fii intrerupt din joc.
Tocmai din acest motiv vom vedea impreuna cum putem dezactiva bara persistenta de cautare Google precum si Google Now si cum le putem reactiva daca ne razgandim mai tarziu si decidem sa le folosim. Va reamintesc ca Google Now si casuta de cautare Google sunt strans legate intre ele, ambele facand parte defapt din aceeasi aplicatie. Din pacate nu putem dezactiva selectiv doar una din ele fara sa apelam la metode ce necesita root sau utilizarea unui custom ROM ori a unui Launcher tert.


Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Articole Similare

About Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

  1. George says:

    Multumesc pentru acest tutorial, datorita lui am reusit sa scap de Google Now dintr-un rom Google Play Edition 4.4.2 pe un Samsung S4.Stii cumva vreo aplicatie care iti porneste si opreste telefonul la o anumita ora si vreo alarma care porneste cu telefonul inchis ?

  2. Multumesc mult .

Speak Your Mind

*

Imagine cod de securitate

ArabicDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapaneseKoreanPortugueseRomanianSpanish