Cum se face o partitionare corecta de hard disk – tutorial video HD

Cum se executa operatiunea de partitionare si cum se creaza o partitie corect ?

In acest tutorial video voi explica cum se face o partitionare corecta a unui hard disk tinind cont de modul in care acesta a fost facut de producator, fiecare hard este diferit si totusi multa lume nu tine cont de acest lucru.

Partitionarea unui hard disk nu este o operatiune care trebuie facuta in graba, trebuie sa tinem cont de numarul de discuri magnetice care sint prezente in acel hard disk, trebuie sa mai tinem cont si de capetele de citire – scriere si nu in ultimul rind de capacitatea hard-ului.

Un hard disk care are doua discuri magnetice poate avea 3 sau 4 capete de citire – scriere, 3 in cazul in care o suprafata de la un disk nu este activa iar 4 cind hard disk-ul are pe fiecare platan cite doua suprafete active de citire-scriere .

Hard-urile au ramas cele mai lenese componente din computerul nostru datorita faptului ca depind de mecanica, niciodata mecanica nu se poate compara cu electronica in termeni de viteza a datelor, datorita acestui handicap noi trebuie sa acordam o mai mare atentie acestor componente pentru a le putea folosi puterea si asa slaba la maxim .

In acest tutorial video va prezint doua moduri de partitionare, primul mod este pentru stocare, iar cel de-al doilea este pentru instalarea sistemului de operare, la acesta din urma am facut o partitionare pentru a-l folosi cu doua sisteme de operare in modul dual boot .

In tutorial mai sunt folosite doua aplicatii, prima este everest si a doua este acronis disk director, pentru ambele avem tutoriale video pe site-ul nostru, daca doriti sa le vizionati le puteti gasi cu ajutorul motorului de cautare.

Cismaru Cristian


Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Articole Similare

Comments

  1. Ceea ce nu a luat nimeni in considerare este faptul ca „acurile de citire” se misca ambele in acelasi timp, la un hard disk cu un singur platan. Adica acul de pe prima suprafata de citire este in acelasi loc, in oglinda, pe a doua suprafata de citire. Ele nu se misca separat. Asa ca genul asta de partitionare, din punct de vedere fizic, nu mi se pare ca fiind un plus pentru viteza sistemului.

Trackbacks

  1. […] C ce contine sistemul de operare. Ca o solutie la toate acestea ne raman softurile terte ca Acronis Disk Director sau chiar alte sisteme de operare Linux cum ar fi distributia Ubuntu. Ubuntu este un sistem de […]

Speak Your Mind

*

Imagine cod de securitate

ArabicDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapaneseKoreanPortugueseRomanianSpanish