Windows 10 legal si gratuit, in programul Windows 10 Insider

Acum putem obtine Windows 10 gratuit, pentru perioada nedeterminata, intrand in programul Windows Insider !
Salutare prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre Windows 10, mai exact voi aduce cateva lamuriri cu privire la cine va primi update-ul gratuit, daca va fi gratuit sau nu si cand il vom primi.
Pe internet se vehiculeaza ca participantii in programul Windows Insider Program vor primi gratuit versiunea finala Windows 10 precum si licenta pentru acesta.
Cine primeste Windows 10 gratuit?
Vor primi Windows 10 gratuit, versiunea finala, doar cei ce s-au inscris in Windows Insider Program. Licenta pentru acesta va fi valabila doar pana la viitorul update major sau viitoarea versiune de Windows.
Care va fi valabilitatea licentei Windows 10 obtinut prin programul Windows Insider?
Cei ce sunt inscrisi in programul Windows Indider vor primi versiunea finala a sistemului de operare Windows 10 precum si licenta pentru acesta. Licenta va avea valabilitate pana cand va iesi urmatorul update major pentru Windows 10 sau o noua versiune de Windows. In tot acest timp, cei ce participa in programul Windows Insider vor trebui sa ramana in programul Windows Insider si sa faca update-urile disponibile pentru a prelungi licenta.
De exemmplu: suntem inscrisi in programul Windows Insider, primim ultima versiune oficiala si stabila a sistemului de operare Windows 10 impreuna cu licenta pentru acesta. Ramanand in continuare in programul Windows Insider, Microsoft in cadrul acestui program, va continua sa elibereze update-uri, fix-uri, patch-uri sau noi versiuni (pre release-uri). Utilizatorul va trebui sa faca aceste update-uri sau sa instaleze versiunile “pre release” pentru a prelungi si innoi licenta. Cu fiecare update facut de utilizator, Microsoft prelungeste licenta iar cea anterioara update-ului va ajunge sa expire intr-o perioada scurta de timp, dupa lansarea noului update sau versiunii pre release.
Daca utilizatorul inceteaza sa mai faca noile update-uri Windows 10 eliberate in cadrul programului Windows Insider, licenta sistemului va ajunge sa expire in momentul in care vor fi eliberate noi update-uri majore, chiar daca utilizatorul nu face aceste update-uri. Daca le va face, odata cu noul update instalat, licenta va fi prelungita si va fi valabila pana la viitoarul update sau viitorul pre release.
Ce primesc utilizatorii care participa in programul Windows Insider?
Cei ce sunt inscrisi in programul Windows Insider vor beneficia de versiuni sau update-uri ale sistemului aflate in faza de dezvoltare, update-uri de securitate, fix-uri sau patch-uri ale sistemului, inainte ca acestea sa ajunga la utilizatorii care folosesc versiunea finala si stabila a sistemului. Cei ce se afla in acest program se presupune ca trebuie sa raporteze si sa ofere feedback (nu este obligatoriu) celor de la Microsoft in cazul in care apar probleme sau incompatibilitati urmand ca Microsoft sa le remedieze si in final sa devina disponibile pentru utilizatorii obisnuiti care folosesc versiunea comerciala, finala si stabila a sistemului de operare. Deasemenea participantii din acest program vor primi acces mai devreme la viitoarele versiuni ale urmatorului sistem de operare.
Ca sa scurtam vorbaria, intrand in Windows Insider vei beneficia de update-uri si versiuni ale sistemului de operare aflate in faze de dezvoltare, de testare si te vei bucura foarte putin timp de versiunile stabile/finale ale sistemului de operare Windows 10 si ce va mai urma dupa.
Cum vor fi primite sau cum se vor instala update-urile din cadrul programului Windows Insider?
Tot ce trebuie sa faca utilizatorul este sa se inscrie in cadrul acestui program folosind un cont Microsoft (am aratat in tutorialul video cum se face acest lucru), sa descarce imaginea ISO a sistemului de operare Windows 10 Pro Insider Preview, sa o instaleze si dupa instalare, in pasii de setare a sistemului de operare, sa se logheze cu acelasi cont Microsoft cu care s-a inscris in Windows Insider Program. Sistemul de operare va veni de baza cu Windows Update activat iar viitoarele update-uri majore ale sistemului sau urmatoarele pre releas-uri vor veni prin Windows Update. Utilizatorul va trebui sa le instaleze pentru a prelungi licenta. In caz contrar aceasta va expira.
Cand va fi lansata versiunea finala a sistemului de operare Windows 10?
Conform spuselor Microsoft, versiunea finala a sistemului de operare va fi lansata pe 29 Iulie 2015. Cei ce nu participa in programul Windows Insider vor putea in decursul unui an (de la data lansarii versiunii finale 29.07.2015) sa faca update-ul gratuit la Windows 10 avand deja instalata o versiune legala/licentiata a sistemului de operare Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1. Utilizatorii din programul Windows Insider vor primi gratuit update-ul la versiunea finala si stabila Windows 10 iar licenta pentru acesta va fi valabila pana la urmatorul update major de sistem.
Pentru cei interesati, am aratat in tutorialul video cum te inscrii in programul Windows Insider pentru a beneficia de update-ul gratuit al versiunii finale si stabile Windows 10 si de unde descarcam Windows 10 Pro.
Odata descarcata imaginea ISO a sistemului de operare Windows 10 Pro, puteti face un stick USB bootabil cu Rufus sau Windows 7 USB/DVD Download Tool ori o puteti face un DVD bootabil cu aceasta ca mai apoi sa instalati sistemul de operare Windows 10.


Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (88)

  • In ceea ce priveste programul Windows Insider,ai dreptate.Vom avea Windows 10 licentiat si gratuit dar NU.Microsoft s-a sucit diin nou.Am vazut o stire pe la pranz ca Microsoft nu va face acest lucru pentru ca ei cred ca o sa fie dupa aceea un numar foarte mare de partitipanti in program si ori nu pot,ori nu vor ca un numar mare mare de oameni sa aiba licenta gratuita.

  • Dar daca se viruseaza windows-ul 10 final,atunci de unde voi lua versiunea finala ca sa in reinstalez?

    • Daca esti atent si iti iei toate masurile de precautie, nu te vei infecta deloc.
      Ai grija pe unde intri, ce descarci, ce instalezi.
      Daca faci totul legat la ochi, te "virusezi" si pe Linux.
      Ca si-n viata reala, si-n virtual trebuie sa avem anumite limite.
      In realitate nu te duci prin cartiere rau famate, pentru ca instinctul iti spune sa nu faci asta. Nu mananci din gunoi, pentru ca ai o retinere. Asa e si cu infectiile informatice.

      • Apropo de formum Ubuntu .
        Daca si sum Linux de infectezi esti prea prost.

        @ Adrian
        Sa inteleaga si cei ce au Windows 10 spre vinzare si nu mumai, le vor scade vinzarile?

        • Din experiența mea cu linux dar și cu acest windows 10 pot spune că sunt niște porcării.M-am săturat de ”defecte” pe ambele.Singurul avantaj al linux-ului în fața windows în privința securității este și va fi lipsa de popularitate.În rest sunt doar povești pentru promovarea linux.

    • Păstrezi imaginea ISO pe care o descarci în momentul înscrierii în programul Windows Insider (așa cum am arătat și în tutorial) și dacă te virusezi, reinstalezi sistemul de operare și faci update-urile ce vor fi disponibile la vremea respectivă.

  • Am o problemă în instalarea Windos 10 build 10130.Am folosit aceeași metodă pentru a instala pe stick cu Windows 7-USB-DVD-descărcare-Tool.După ce fac restart și dau să booteze de pe stick mi se restartează încontinuu și nu-mi apare setup-ul de instalare.Adrian ,știi vreo soluție la acestă problemă?

    • Trebuie să faci setarile specifice în BIOS pentru a putea boota de pe stick. Despre aceste setări s-a vorbit în tutorialul despre "Câteva explicații sumare despre BIOS" pe care îl găsești cu căsuța de căutare din dreapta sus.

  • Un tutorial cu instalare windows 10 e bun. Versiune enterprise de 90+90 zile o sa mai fie?

  • Am descarcat si eu Windows 10 Insider Preview Build 10130, de pe site-ul Microsoft(fara sa ma inscriu in program) si l-am instalat pe un laptop. Duap 24 de ore am renuntat la el revenind la Windows 8.1 pentru ca imi creea probleme: 1. La restartare/inchidere primeam o eroare, ceva de genul: http://forums.crackberry.com/attachments/blackberry-10-os-f269/251583d1393609626t-error-message-win-shutdown-how-do-i-stop-capture.jpg 2. Cand intram cu Mozilla Firefox pe siteurile Yahoo, Facebook, Google, Mozilla imi spunea o problema de conexiune securizata. Vi se intampla si voua sau am procedat undeva gresit?

    • da . da sa fie explicate toate optiunile din custom install. ca este acolo sa trimita el date la microsoft si cu arhiva browserului. zic ei numai cu cautarile pe motoare de cautare ... oare aiurea il dau ei gratis ? o sa fie control total . ma gandesc serios la linux si sa intru pe windows numai pentru jocuri si programe editare daca o sa am nevoie.

  • la mine am instalat windows 10 dar nu merge mouse-ul nustiu ce are,dar in setup la instalare am mers :(

    • Salut, George! Si eu am avut o prblema asemanatoare: am instalat cu succes SO pe un Notebook, iar cand desktop-ul a fost incarcat, touchpad-ul nu mai functiona! Din fericire am avut la dispozitie un mouse USB, cu ajutorul caruia am instalat driverele necesare touchpad-ului.

  • pentru ovidiu,
    aceeasi eroare imi da si mie.am incercat de mai multe ori sa instalez windows 10 folosind diverse utilitare pt a crea un stick bootabil dar degeaba.de fiecare data apare aceeasi eroare cand dau shut down sau restart.nu inteleg daca este o eroare de sistem de la microsoft sau imaginea iso de pe sait contine aceasta eroare.ramane de vazut oricum imediat ce se rezolva aceasta voi instala windows 10 ca sistem principal.mie chiar imi place...

Related Post

This website uses cookies.