Viteza pe Android, optimizare manuala completa

Viteza unui telefon Android depinde de foarte multe lucruri. Astazi vom discuta de majoritatea masurilor care trebuiesc luate pentru a ne bucura de o experienta placuta pe telefonul nostru cu Android.
Ce inseamna un telefon rapid ?
Un telefon rapid nu inseamna un telefon cu procesor de top. Un telefon ieftin poate fi rapid si vice versa.
Chestii care influenteaza viteza de lucru.
1. Calitatea memoriei interne (viteza nu cantitatea)
2. Memoria RAM (viteza si cantitatea), nu tot RAM-ul e la fel.
3. Incarcarea Dalvik-ului sau ART-ului cu aplicatii (ART = android runtime)
4. Viteza de lucru si tehnologia folosita in procesor.
5. Viteza si stabilitatea conexiunilor wireless
6. Stabilitatea aplicatiilor
7. Aplicatiile gratuite (un cosmar pentru procesor, memorie si retea)
8. Numarul de procese de fundal
9. Temperatura telefonui
10. Nivelul de incarcare al bateriei (telefonul se misca mai prost cand bateria se descarca).
Am pregatit pentru voi mai multe masuri pentru marirea vitezei de lucru pe telefoanele Android. Nu am un top 10 sau 20, am gasit 16 puncte pe care voi trebuie sa le atacati.
Top 16 setari, trucuri si sfaturi pentru un Android mai rapid:
1. Nu folositi aplicatii antivirus si de economisire baterie (sunt niste porcarii)
2. Fara prea multe iconite pe home screen.
3. Nu descarcati/instalati aplicatii prea multe, doar necesarul.
4. Pastrati ecranul curat (stergeti cu o carpa).
5. Stergeti periodic istoria din browser.
6. Stergeti periodic cache-ul din meniul “stocare” sau “storage”.
7. Limitati aplicatiile de fundal (developer options).
8. Limitati animatiile (cea mai tare chestie).
9. Renuntati pe cat posibil la aplicatiile care consuma latime de banda.
10. Asigurati-va ca aveti semnal bun wireless, si latime de banda suficienta.
11. Opriti NFC cand nu-l folositi.
12. Opriti Bluetooth daca nu-l folositi.
13. Opriti Wi-Fi cand sunteti plecat de acasa.
14. Schimbati setarile Wi-Fi.
15. Fara wallpaper live (cine are nevoie de asa ceva?).
16. Luminozitatea pe manual ecoomiseste bateria.
Pentru toate punctele de mai sus am dezvoltat in tutorial, pe care va invit sa-l vizionati. In tutorial veti gasi si raspunsul la intrebarea “Da de ce?”.
De ce 16 ?
Nu stiu, asa mi-a venit. Prima oara le-am gasit si dupa aceea le-am numarat.
Stiu ca noua ne plac numerele rotunde. Poate trebuia sa mai inventez vreo 4 bucati ca sa fac top 20 tips and trick Android.
Atentie!
Daca va deranjeaza aplicatiile preinstalate, nu puteti scapa de ele si nici nu vreti sa faceti root, scrieti-mi pe rubrica de comentarii si o sa va ajut cu un tutorial.

Download (nu-i nimic de descarcat)


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (67)

  • tot respectul Cristi, foarte fain :) am facut pe s3 al meu asa cum ai aratat si e diferenta calumea si buna. multumim si binenteles eu unul astept urmatorul videotutorial de genu despre android. cu aplicatile preinstalate care eu le-am dezactivat dar pooate ne arati tu un proicedeu mai bun chiar sa le scoatem definitiv daca se poate. bafta si numai bine

    • pfffff revin dupa mai mult butonat cele mai tari setari fara alte aplicati , root-ari , room-uri si alte alea.

      • Ma bucur!
        Chiar nu avem nevoie de o multime de softuri căpușă ca sa ne bucuram de telefon.

    • Am activat opțiunea art si acum tableta mea archos 90b nu mai trece de bootloader....care crezi ca este problema....am încercat sa intru in recovery dar nu reușesc ....te rog am nevoie de ajutor.

    • Comfirm 100% se misca foarte bine in comparatie de cum a fost adica fara setarile respective.si credema ca, am avut si schimbat si eu fel si fel de versiuni de android fara rost pt ca intrun final asta urmarim cu toti cred sa se miste bine chiar daca este un model de telefon mai vechi sau mai slab "hardwer" dupa cum bine zice si Cristi in tutorial.

  • Multumesc pentru tutorial. M-am conformat deja. As fi incantat daca as afla opinia voastra. Faptul ca folosesc greenify si tasker (pentru oprirea si pornirea internetului la inchiderea display-ului) ma ajuta la economisirea bateriei? Multumesc.

    • Sa fiu sincer cu tine, aceste aplicatii nu te ajuta cu nimic. Android de la JB in coace are un management excelent pentru memorie si baterie (cu plusuri in Lollipop).
      Sigur, acum developerii acestor aplicatii vor indruga verzi si uscate, insa bunul simt ne arata ca nu te poti pune cu sistemul de operare. Cand acele aplicatii opresc ceva, sistemul de operare le porneste la loc si jocul asta iti consuma mai mult bateria.
      Intr-un tutorial viitor va arat cum se poate scapa de mai multe aplicatii si servicii fara root si fara alte aplicatii, doar cu un deget.

      • Dacă bine îmi aduc aminte, am făcut eu un tutorial pe această temă. Atât pentru cei cu root cât și pentru cei fără. Un tutorial 2 în 1 pot spune :-)

      • Multumesc mult. Am toata increderea. Ma conformez. Astept cu mare interes tutoriale viitoare.

  • Domnule , mai inebunit cu android, lumea mai cumpara si iPhone , etc. te rog frumos mai termina cu android ( mie nu imi place ) Multumesc !

      • si blackberry passport si un blackphone :))
        multumim pentru video.
        poate o sa ai timp sa mai faci cate ceva si pentru sisteme supraveghere , linux ....

  • @Cristi, ai mentionat in acel "Top 16" sa nu folosim aplicatii pentru economisirea bateriei. Cei care au smartphone-uri care nu au afisarea in procentaj a bateriei (ma gasesc si eu printre ei) ce pot face in privinta acestui lucru? Astept un raspuns din partea ta. Foarte bun tutorialul.

    • Eu nu am procentaj la baterie si am supravietuit pana acum. Am observat ca procentajul ala te baga intr-o stare de panica uneori. Aoleu, a scazut 3%, ce dracu, doar n-am facut nimic...
      Am aceasta optiune in meniu si nu am activat-o.

  • Pentru ca folosesc CyanogenMod îmi puteți spune vă rog dacă impactul temelor și a păcatelor de icons au un impact major asupra bateriei? Mulțumesc.

    • E greu de contorizat asa ceva. Eu am folosit si alte teme oficiale, aprobate de Cyanogen, si nu am simtit nicio diferenta. Am simtit insa diferente la comportament, unde temele stock se miscau intotdeauna mult mai bine.

  • M-am referit la pachetele de icons dar... tastatura le știe pe ale ei.

  • Super tare tutorialul si foarte util. Chiar aveam nevoie de asa ceva. Am un telefon mai slabut si dupa ce am făcut modificarile si setarile nu imi mai recunosc telefonul(LgL90D405) Chiar ma gandeam sa ii fac un factory reset dar nu mai e cazul. TE RUGAM sa faci si tutorialul cu dezactivarea aplicațiilor preinstalate in Android care nu's utile. Ms mult pentru tutorial.

    • Există deja. Îl găsești cu ajutorul căsuței de căutare din dreapta sus. Scrii acolo "Cum dezinstalăm aplicațiile de sistem pentru a elibera memoria pe Android" Apeși tasta enter si vei găsi tutorialul!

  • Va multumesc baieti pentru toata munca pe care o faceti pt noi. Tutorial si tutoriale f bune, cu atat mai mult cu cat le pot intelege cu usurinta si cei fara preocupari din sfera IT. Chiar le faceti cu atentie si in detaliu.
    Multumesc frumos!

Related Post

This website uses cookies.