Tutorial despre cum se cumpara aplicatii din Google Play Store

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum adaugam un card bancar in Google Play Store si cum se cumpara aplicatiile comerciale Android din Google Play Store.
Daca nu am mai achizitionat niciodata o aplicatie Android din Play Store, va trebui sa adaugam un card bancar de credit sau debit. Pasii pe care trebui sa ii parcurgem pentru adaugarea cardului in Google Play Store sau Mgazin Play sunt extrem de simpli. Avem nevoie de urmatoarele informatii:
Numarul cardului care se gaseste gravat (in relief) pe fata cardului unde avem chip-ul si holograma. Sunt 4 grupuri a cate 4 cifre deci 16 cifre in total. Atunci cand le introduceti in campul “Numarul cardului” nu trebuie sa tastati spatii sau cratima intre cifre, acestea vor fi adaugate automat.
Luna, anul si CVC care se gasesc tot pe card, imediat sub cele 16 cifre in sectiunea “EXPIRES END:” si trebuie completate in campul de adaugare din Google Play exact asa cum le vedeti si pe card. Luna din 2 cifre si anul tot din doua, de exemplu “06/20” unde 06 rprezinta luna iar 20 reprezinta anul 2020. CVC reprezinta “card verification cod” sau codul de verificare a cardului care este format din 3 cifre si il gasiti pe partea cealalta a cardului pe bara de semnatura unde vor exista 7 cifre insa noi avem nevoie doar de ultimele 3 cifre.
Numele detinatorului cardului aici va trebui sa scrieti numele si prenumele persoanei care detine cardul exact asa cum il vedeti inscriptionat pe card sub cele 16 cifre. Nu completati nume fictive caci in cazul in care va hotarati sa anulati o tranzactie sau sa cereti returnarea banilor pentru o anumita aplicatie, ar putea fi probleme. Riscati sa nu mai fiti identificati ca titular/detinator al cardului.
Tara unde veti avea un meniu drop down din care puteti alege si Romania.
Cod ZIP unde va trebui sa introduceti codul vostru postal care poate fi aflat usor de pe site-ul oficial al Postei Romane. Va reaminesc ca, codul postal difera de la o strada la alta.
Adresa fizica adresa unde locuiti, nu completati date fictive. Desi in aceasta sectiune exista doua campuri care pot fi complectate, puteti folosi prescurtari pentru apartament, bloc, strada, etaj, numar, scara si astfel incadram adresa intr-un singur camp
Orasul numele orasului in care locuiti.
Numar de telefon va trebui sa scrieti numarul vostru de telefon mobil sau fix fara prefixul de Romania.
Apoi nu trebuie decat sa atingeti butonul “SALVATI”. Inainte sa achizitionati orice aplicatie va recomand sa fiti extrem de atenti la descrierea acesteia, sa va uitati la voturile primite de la alti utilizatori precum si la comentariile date de alti utilizatori pentru aplicatia respectiva. Aceste lucruri va ajuta sa va faceti o idee asupra aplicatiei si sa decideti daca este un dezvoltator serios si daca aplicatia face ceea ce va doriti.
In afara de toate aceste lucruri trebuie sa mai stiti ca exista doua metode de achizitionare: “App Purchase” si “In-App Purchase”.
Care este diferenta intre App Purchase si In-App Purchase?
App Purchase este metoda prin care achizitionati o aplicatie direct din Google Play Store
In-App Purchase este metoda prin care achizitionati o cheie de licenta ce poate fi folosita pentru deblocare unei optiuni avansate, monezi virtuale pentru deblocarea unor stagii dintr-un joc, din Aplicatia sau jocul respectiv si nu direct din Google Play Store. Un exemplu de “In-App Purchase” este si aplicatia pe care am achizitionat-o in tutorial, am platit licenta pentru Cloudii cumparand-o din aplicatia Cloudii si nu din magazinul Google Play
Exista posibilitatea returnarii aplicatiei si recuperarii banilor platiti?
Da insa acest lucru se poate face doar pentru metoda de achizitionare “App Purchase”. Dupa achizitionarea aplicatiei aveti la dispozitie 15 minute pentru a decide daca doriti sa anulati tranzactia si sa va fie returnati banii platiti. Daca cele 15 minute au expirat, nu mai puteti face acest lucru. In cazul metodei de achizitionare “In-App Purchase” nu aveti la dispozitie cele 15 minute si nu puteti cere returnarea platii insa decizia de a returna sau nu banii este la discretia dezvoltatorului aplicatiei respective.
Dupa ce cumpar o aplicatie, daca o dezinstalez si o reinstalez pe acelasi dispozitiv sau altul, va trebui sa platesc din nou aplicatia?
Raspunsul este Da si Nu, De regula este Nu dar pot exista cazuri in care va fi necesar sa reachzitionati aplicatia. Tocmai din aceasta cauza este foarte important sa va informati bine inainte sa cumparati o aplicatia, sa cititi atenti toata descrierea aplicatiei si de ce nu sa contactati developer-ul pentru a cere lamuriri. Daca va dori sa isi vanda produsul, cu siguranta va va raspunde!
Cateva sfaturi inainte sa achizitionati o aplicatie Android din Google Play Store
Daca aveti nelamuriri cu privire la politicile practicate de un anumit developer/dezvoltator, daca sunteti confuzi sau nu intelegeti anumite detalii oferite in descrierea aplicatiei, puteti contacta dezvoltatorul. In partea de jos a fiecarei aplicatii atunci cand vizionati detaliile acesteia in Magazin Play aveti doua sectiuni:
Accesati pagina web pe care daca o atingeti veti accesa pagina oficiala a aplicatiei unde puteti afla mai multe detalii despre aplicatie, detalii care probabil lipsesc din descrierea acesteia existente in Magazin Play.
Trimiteti un e-mail pe care daca o atingeti veti avea posibilitatea sa trimiteti un email direct catre dezvoltatorul aplicatiei. Va fi completata automat adresa de email a developerului precum si subiectul, voi va trebui doar sa scrieti mesajul sau intrebarea (neaparat in engleza daca developerul nu este de nationalitate romana) si sa apasati butonul Trimite/Send.
In e-mail-ul trimis puteti sa intrebati spre exemplu daca va trebui sa platiti o singura data pentru aplicatie sau daca licenta cumparata are un termen limita de valabilitate si va trebui sa reachizitionati licenta pentru aceasta in viitor.
Personal am facut acest test in afara tutorialului. Am dat un email dezvoltatorului aplicatiei Cloudii in care am intrebat daca va trebui sa achizitionez o licenta in fiecare luna sau o singura data. Am fost placut surprins cand am vazut ca raspunsul de la acesta a sosit in 2 minute, cu raspunsul “Once ^-^” adica o singura data.
In concluzie, nu va sfiiti sa contactati dezvoltatorii aplicatiilor daca aveti nelamuriri!
In final va las cateva link-uri unde puteti citi detalii cu privire la politicile Google Play:
Politica privind returnare banilor pentru App Purchase: https://support.google.com/googleplay/answer/134336
Politica privind returnarea banilor In-App Purchase: https://support.google.com/googleplay/answer/1061913
Politica de returnare a banilor privind subscrierile: https://support.google.com/googleplay/answer/2608318
Termenii si conditiile Google Play: https://play.google.com/intl/ro_ro/about/play-terms.html
Politicile Google Play: https://support.google.com/googleplay/answer/2479637?topic=2450225&hl=ro


Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (70)

  • Off topic:
    In ciuda faptului ca ati facut modificari la site, mie imi tot face buffering sau anumite propozitii sunt spuse de doua ori. Mentionez ca am viteza la internet foarte buna si PC porformant, si indiferent de browserul care il folosesc se intampla acelasi lucru. IP-ul este de UK.

  • De ce cand introduc numarul cardului imi apare cu rosu si nu pot sa dau save ? eu am maestro de la brd.. va rog ajutor..

  • Adrian de unde pot descarca si eu o imagine cu windows xp ???
    Daca ai o imagine cu windows xp imi dai si mie imaginea ???
    Te rog frumos Adrian !!!

  • vladutz: De ce cand introduc numarul cardului imi apare cu rosu si nu pot sa dau save ? eu am maestro de la brd.. va rog ajutor..

    Daca ai activa 3D Secure, nu iti va functiona. Intrebati la banca de eventualele protectii ce pot exista pentru cardul vostru, mai ales daca este vorba despre un card cu administrare online.
    Eu am folosit un card cu administrare online BT24 cu SMS/Token MasterCard de la Transilvania

    • Cu card Visa de la ING merge lejer si cu 3D secure activat , cu alte carduri a altor banci nu am incercat.

  • Salut Adrian!
    Vreau sa te rog sa faci un tutorial despre cumpararea de produse de pe alte site-uri, mai ales din afara Uniunii Europene.
    De exemplu eu vreau sa cumpar ceva de pe Geek Buying, site recomandat de Cristi, si nu stiu cum.
    Sunt taxe mari, conditii dificil de urmat, merita osteneala...etc?
    Unele site-uri au niste preturi foarte bune DAR : daca taxa te rupe (mai mare decat produsul cumparat)...
    Multumesc.

  • IONUT: site re

    Asa subscriu, si inca ceva, poate ne faceeti niste recomandari de carduri cu tarife mai rezonabile.

  • intrebare : dupa ce achizitionam o aplicatie si ne schimbam telefonul, trebuie sa o cumparam dinou?? Pt.ca daca facem beckup se face pt. tel. respectiv iar daca ne cumparam un tel nou nu mai e valabil beckupl pt noul telefon achizitionat.

  • Adrian Gudus: Daca ai activa 3D Secure, nu iti va functiona. Intrebati la banca de eventualele protectii ce pot exista pentru cardul vostru, mai ales daca este vorba despre un card cu administrare online. Eu am folosit un card cu administrare online BT24 cu SMS/Token MasterCard de la Transilvania

    Dar cardu Maestro este suportat? sa nu fie din cauza asta ..si o sa si intreb la banca daca am ce mi-ai spus tu 3d secure .

  • adrian: intrebare : dupa ce achizitionam o aplicatie si ne schimbam telefonul, trebuie sa o cumparam dinou?? Pt.ca daca facem beckup se face pt. tel. respectiv iar daca ne cumparam un tel nou nu mai e valabil beckupl pt noul telefon achizitionat.

    Raspunsul il ai in textul de deasupra tutorialului pe care vad ca nu te-ai obosit sa il citesti. Totusi esti informat gresit asupra backupului, Daca in Setari sectiunea "Creati o copie de rezerva si restaurati" ai bifate "copiati o copie de rezerva" si "restabilire automata" atunci cand achizitionezi alt dispozitiv, indiferent ca e tableta sau smartphone si indiferent de model, daca te vei loga cu acelasi cont google pentru care ai avut cele doua optiuni bifate (mai sus mentionate) toate contactele, fotografiile, aplicatiile, datele acestora, setarile, wallpaper-ul, bookmark-urile vor fi restaurate pe noul dispozitiv.

Related Post

This website uses cookies.