Shutdown, restart PC, pornirea softurilor prin apasarea unei singure taste – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam impreuna cum putem inchide, restarta sau lansa orice aplicatie din pc-ul nostru prin apasarea unor combinatii de taste sau a unei singure taste. Da, ati citit bine, desi probabil folositi zi de zi sistemul de operare fie el Windows XP, Windows Vista sau Windows 7, multi din voi nici nu stiau ca avem aceasta posibilitate. Cum este posibil si in ce consta acest truc de a inchide, restarta PC-ul sau lansa orice aplicatie prin apasarea unei combinatii de taste sau a unei singure taste? Nimic mai simplu, pur si simplu se face click dreapta pe orice shortcut (scurtatura) a oricarui soft de pe Desktop, din meniul contextual se alege Properties si in tabul Shortcut in casuta Shortcut key se da un click si se apasa o tasta. Sfatul meu este sa folositi o tasta ce nu este prea des folosita atunci cand scrieti sau cand folositi tastatura, mare atentie la detinatorii de laptop ca tastele ce le folositi sa nu fie alocate deja pentru a lansa anumite taskuri, va recomand sa folositi F-urile, F1 F2 F3 etc. Desigur daca nu sunteti atat de comozi sa vreti totul sub o singura tasta puteti folosi si o combinatie de taste de exemplu: Ctrl+Alt+C. Acest mic truc se poate folosi atat pe sistemele de operare Windows Vista, Windows XP cat si Windows 7. Despre cum putem inchide sau restara sistemul de operare cu o singura tasta sau cu o combinatie de taste o sa va invit sa priviti tutorialul video.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
Update
Pentru utilizatorii de Windows 7 comanda de restart este putin diferita. Daca pentru Windows XP la restart avem comanda in shortcut: shutdown -s -r -t 20. In Windows 7 comenzile pentru restart si shutdown vor fi:
shutdown -s -t 20 pentru inchidere
shutdown -r -t 20 pentru restart (in ambele cazuri “20” se poate modifica, este timpul pana la executare in secunde)

de Adrian Burlugeanu……..landpc.wordpress.com

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (97)

  • Frumos tutorialulul :) mai vazusem undeva chestia asta hmm... pe youtube cred . Ala punea -r -t C"(aici pare mesajul acela de eroare)" Metoda e buna sa sperii pe cineva daca ii pui o iconita comuna cum ar fi aia de la yahoo, daca scrii in mesaj ca calculatorul se va autodistruge si sa ii dai 10 secunde sa stie ce i se intampla :):):):) . Bineinteles daca victima nu e chiar priceputa in IT :D totusi ca scurtatura nu scurteaza mult :D Nu te doare mana sa dai click start si shot down :) PS: Adrian esti pe val cu tutorialele in ultima vreme :D Felicitari , tineo tot asa !

    • Frumos tutorialulul mai vazusem undeva chestia asta hmm… pe youtube cred . Ala punea -r -t C”(aici pare mesajul acela de eroare)” Metoda e buna sa sperii pe cineva daca ii pui o iconita comuna cum ar fi aia de la yahoo, daca scrii in mesaj ca calculatorul se va autodistruge si sa ii dai 10 secunde sa stie ce i se intampla :):):) . Bineinteles daca victima nu e chiar priceputa in ITtotusi ca scurtatura nu scurteaza mult Nu te doare mana sa dai click start si shot down PS: Adrian esti pe val cu tutorialele in ultima vreme Felicitari , tineo tot asa !  

      Eu stiu ca unii din voi cunosc aceste trucri sau ca unii ar spune ca sunt nebun...si ca exista cum ai spus si tu "start si shutdown" dar eu am facut acest tutorial pentru un om care spunea el e la varsta a 3-a si ca ar vrea sa stie daca este posibil sa inchizi pc-ul dintr-o singura tasta. Am zis sa fac un tutorial si sa exemplific aceste aspecte si sa arat nu numai cum putem inchide pc-ul ci si cum sa lansam aplicatii. Pentru multi sunt sigur ca acest tutorial este ceva nou pentru unii nu. Majoritatea persoanelor pe care le stiu eu ca folosesc pc-ul daca le iei mouse-ul sunt "morti" nu mai stiu ce sa faca cu el fara mouse. Sunt de parere ca "secretele tastaturii" ar trebui scoase la lumina si ca ea (tastatura) ar trebui folosita mai des. Acesta este doar inceputul, urmand ca in tutorialele viitoare sa urmeze alte trucuri si lucruri pe care le putem face doar din tastatura fara sa avem nevoie de mouse.

      • Eu stiu ca unii din voi cunosc aceste trucri sau ca unii ar spune ca sunt nebun…si ca exista cum ai spus si tu “start si shutdown” dar eu am facut acest tutorial pentru un om care spunea el e la varsta a 3-a si ca ar vrea sa stie daca este posibil sa inchizi pc-ul dintr-o singura tasta. Am zis sa fac un tutorial si sa exemplific aceste aspecte si sa arat nu numai cum putem inchide pc-ul ci si cum sa lansam aplicatii. Pentru multi sunt sigur ca acest tutorial este ceva nou pentru unii nu. Majoritatea persoanelor pe care le stiu eu ca folosesc pc-ul daca le iei mouse-ul sunt “morti” nu mai stiu ce sa faca cu el fara mouse. Sunt de parere ca “secretele tastaturii” ar trebui scoase la lumina si ca ea (tastatura) ar trebui folosita mai des. Acesta este doar inceputul, urmand ca in tutorialele viitoare sa urmeze alte trucuri si lucruri pe care le putem face doar din tastatura fara sa avem nevoie de mouse.  

        Da corect Adrian iti dau dreptate !!!
        si mi-a venit si o idee de un tutorial legat putin de tutorialul acesta:

        Multe Persoane au probleme cu mouseul si ma gandeam sa i invetzi cum sa controleze soricelul sin tastatura sunt uni care nu stiu banuiesc ca tu sti deja esti veteran :))
        daca ai putea sa faci un tutorial despre asta:
        cum controlezi sageata de la Mause cu Tastatura folosind butoanele:
        5 - click
        4 - stanga
        6 - dreapta
        2 - Jos
        8 - Sus

        Daca vrei si ai timp si pentru un tutorial de genul acesta ar fi frumos ptr ca multii copii sparg mouseul cand se enerveaza la counter :))=))
        iti spun din proprie experienta :))=))
        ca si eu l-am spart :))=))

  • salut ma numesc razvan, si am urmarit aproape tote tutorialele voastre si am o parere foarte buna despre voi , am si eu o cerere de tutorial, as vrea sa faceti un tutorial despre un linux sau windows server , eu am un server de un joc mmoprg si as fi interesat da il tin pe un windows sau linux server "bine ca am luat si eu windows server 2008 dar nu ma descurc :((" si deaceea as doria sa faceti un tutorial .Multumesc

  • Frumos tutorial Adrian ;) !!!
    Stiam si eu sa pun la scurtatura taste cand apesi pe ele sa porneasca programul care vrei , cum ai facut cu KMPlayer dar in schimb nu stiam cum sa fac cu Inchiderea shutdown ptr ca nu stiam alea care leai scris tu acolo:
    shutdown -s -t 00 si celalalt de restart shutdown -r -t 06 infine nu prea ma intereseaza timpu ala :P dar am si eu o intrebare ?
    cum sa facem si la Hibernare aja scurtaturi sau la Stare de Veghe sti cumva niste coduri dinalea sau nu stiu cum sa le zic :)) sa fac si la acelea ?

    si acuma mai am o problema la care cred ca tu sti raspunsul:
    din gresala am sters cosul de gunoi de pe spatiul de lucru ,Desktop sau cum i zice in engleza si nu stiu cum sa fac sa il pun inapoi pe spatiu lde lucru ca lam sters dar nu stiu cum de a mers sa il sterg ca la niste prieteni am incercat dar nu merge sa stergi infine
    sti cum sa fac sa il pun inapoi pe desktop ???
    mai cunosc inca 6 in situatia mea si nu ma deskurc sa il fac la loc
    al cautat si cu cainele cosul de gunoi prin calculator si nu lam gasit, ajutama daca poti te rog eu frumos :D ;)

  • Adrian trucurile acestea functioneaza doar pe WindowsXP? Eu am Windows7 Ultimate si nu merge.Nu merg scurtaturile pentru restart si shutdown.Multumesc.

  • nu va suparati dar am o intrebare..
    De ce nu ai incercat pe pc-ul tau normal si ai facut toate astea pe un win virtual?

    • nu va suparati dar am o intrebare..
      De ce nu ai incercat pe pc-ul tau normal si ai facut toate astea pe un win virtual?  

      Pentru ca nu am o camera de exterior cu care sa filmez desktop-ul, si ca sa sademonstrez ca tastele si ce am aratat functioneaza trebuia ca sistemul ce il foloseam sa fie unul virtual

  • salut baieti va rog yo mai faceti tutoriale de genu sa punem teme de win 7 pe clasicul xp pt ca stiu sigur ca multi dintre noi siar dori asta

    • salut baieti va rog yo mai faceti tutoriale de genu sa punem teme de win 7 pe clasicul xp pt ca stiu sigur ca multi dintre noi siar dori asta  

      Chiar daca multi si-ar dori asta nu trebuie un tutorial despre asta daca vrei sa faci win xp sa semene cu win 7 doar te duci pe deviantart si cauti acolo windows 7 theme for xp si urmezi instructiunile.

Related Post

This website uses cookies.