PhotoScape un soft gratuit si prietenos de editare foto cu o multime de optiuni utile – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de azi voi prezenta un soft gratuit si simplu pentru editarea pozelor, acesta se numeste PhotoScape si este special conceput pentru utilizatorii cu mai putina experienta.
Sa nu credeti ca PhotoScape nu are optiuni, din potriva, acest program de editat poze este plin de functii interesante pe care le putem gasi doar la softuri mai complexe.
Prima oara cand deschizi aplicatia esti intampinat de o roata ce cuprinde toate modulele de care dispune PhotoScape, functiile sunt prezente si in partea de sus, asezate sub forma de taburi. Chiar daca alegem un modul la inceput, putem trece cu mare usurinta la altele cu ajutorul taburilor din partea de sus.
Viewer.
Acest modul ne ajuta sa vizualizam pozele sau imaginile pe care le avem in computer, navigarea sa face in stil file manager cu ajutorul sidebar-ului de pe partea stanga.
Editor.
Acest modul, dupa cum se vede si din denumirea lui, este pentru editarea imaginilor, aici putem scoate ochii rosi, putem aplica unele efecte, putem estompa cosurile sau imperfectiunilor din poze, acest modul mai are o multime de functii pe care va las sa le descoperiti singuri.
Batch Editor.
Acest modul face posibila editarea unor fotografii in grup, un exemplu clar ar poate fi, introducerea unui watermark (brand-uirea imaginilor sau a filmelor) pe anumite fotografii, ar fi greu sa introducem un watermark la 200 de poze, acest modul face aceeasi operatiune pe mai multe poze.
Page.
Modul pentru crearea unor pagini simpatice, pot fi introduce mai multe poze intr-o singura imagine, cu un chenar intre ele, astfel obtinem niste rezultate interesante si simpatice.
Combine.
Pune cap la cap mai multe imagini, cu sau fara chenar, avem tot felul de optiuni, putem aplica si unele efecte, va las pe voi sa descoperiti mai multe.
Animated GIF
Puteti face animatii interesante, mai multe poze care se succed intr-un singur fisier, pote fi setat timpul de afisare al pozelor, la fel ca la toate modulele avem optiuni pe care trebuie sa le descoperiti, nu este greu.
Splitter.
Va imparte o imagine in mai multe bucatele, un fel de puzle personalizat, o optiune interesanta pe care sunt convins ca o veti gasi interesanta.
Screen Capture.
Captura de ecran, putem face captura pentru tot ecranul, putem face doar unei ferestre sau doar unei regiuni pe care o selectam noi cu mouse-ul.
Acestea sunt doar cateva din modulele pe care acest soft foarte bun de gestionare a pozelor le are, mai sunt o multime de lucruri de descoperit, pentru asta este necesar sa ceva timp, nu prea mult, curba de invatare pentru acest program de editare poze este extrem de favorabila incepatorilor, de fapt acesta este si target-ul companiei producatoare, rezultate rapide fara prea multe cunostinte intr-un timp cat mai scurt.
Pentru cei care doresc mai mult de la un program de editat poze, avem si alte tutoriale, va recomand seria de tutoriale GIMP, realizata de colegul nostru Dan, dupa seria GIMP aproape veti devenii experti in editare foto si grafica.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (44)

  • Este tutorialul cu Google iar aceasta pagina trebuia sa fie tutotrialul cu Photoscape

  • Salut! Foarte tare programul, mi se pare ca e mai dragut decat picassa! Multumim si multa bafta in continuare!

  • Faceti va rog frumos si cateva tutoriale pt si despre ZModeler daca vreti.

    Multumesc

  • Felicitari d-nul Cristi ptr tutorial.Frumos, documentat si foarte convingator in a lua decizia de al folosi.

  • forte frumose tuturiale video si dau nota 10 la tote tutorialele si atept tutoriale noi

    • Foarte frumos tutorial,si fetita la fel de frumoasa,sa iti traiasca.  

      Multumesc, frumoasa si nazdravana!
      O cheama Natalia, noi o strigam "Ati", jur ca nu are legatura cu placile video, asa spune ea ca o cheama cand o intrebi.

  • Cred ca a sosit timpul sa faceti tutorialele promise despre Hirens'Boot CD ...Multumesc pentru intelegere ! Gigel

    • Cred ca a sosit timpul sa faceti tutorialele promise despre Hirens’Boot CD …Multumesc pentru intelegere ! Gigel  

      Ai dreptate, o sa facem curand tutorial cu Hiren's Boot CD !

  • Pare interesant.Are cateva optiuni extrem de interesante si inca ceva pentru prezentari s-a inventat si power point deci sa faci prezentare dintr-un gif... cam greu

Related Post

This website uses cookies.