Phishing si metodele de lupta impotriva acestui fenomen – tutorial video HD

In acest tutorial video vom vorbi despre phishing, definitia phising -ului o sa o cititi mai jos intr-un pasaj de pe wikipedia Romania, noi vom continua aceasta serie de tutoriale video dedicate infractiunilor informatice si cu alte subiecte fierbinti, pina una alta sa citim definitia acestui fenomen ( phishing ) iar dupa aceea sa urmarim tutorialul video.

În domeniul de securitatea calculatoarelor, phishing reprezintă o formă de activitate criminală care constă in obţinerea datelor confidenţiale, cum ar fi date de acces pentru aplicaţii de tip bancar, aplicaţii de trading (De exemplu: E-bay, PayPal) sau informaţii referitoare la cărţi de credit, folosind tehnici de manipulare a identităţii unei persoane sau a unei instituţii.

Un atac de tip phishing constă, în mod normal, în trimiterea de către atacator a unui mesaj electronic, folosind programe de mesagerie instantă sau telefon, în care utilizatorul este sfătuit să-şi dea datele confidenţiale pentru a câştiga anumite premii sau este informat că acestea sunt necesare datorită unor erori tehnice care au dus la pierderea datelor originale. În mesajul electronic este indicată de obicei şi o adresă de web care conţine o clonă a site-ului de web al instituţiei financiare sau de trading. Majoritatea phisherilor folosesc această metodă pentru a obţine date bancare.

Conform unui raport Symantec, furnizor de soluţii de securitate, 5% din totalul site-urilor de tip phishing au fost detectate în România, ceea ce face ca țara noastră să se claseze a treia în lume, după China și Statele Unite, şi prima în Europa

  • Modalităţi sociale.

O modalitate de combatere constă în explicarea şi şcolarizarea utilizatorilor cum să reacţioneze la astfel de atacuri. O altă măsură eficientă constă în verificarea autenticităţii mesajului electronic cu persoana sau instituţia comercială sau financiară în cauză.

  • Modalităţi tehnice

Folosirea unui soft anti-phising. Noile versiuni ale browserelor Microsoft Internet Explorer şi Mozilla Firefox
includ deja module de anti-phishing.

  • Metode de tip juridic şi legal

Creearea unui cadru legislativ care să incrimineze activităţile de tip phishing. “

sursa http://ro.wikipedia.org/

Cismaru Cristian


Cristi:

View Comments (35)

  • sal baieti.. as avea si eu o intrebare ca tot e vb de phishing,cum fac si eu o pagina scam , vreau sa aflu niste parole de la trackere a unor prieteni si ma gandeam k as putea cu un scam .. ma putetzi ajuta?

  • Ce tziam zis eu Cristi???vezi ca pana la urma ai facut un tutorial si despre asta ,nu mam uitat inca dar sigur deacum stiu multzi sa se fereasca de asa ceva!Cu timpul e de dorit sa faci unul si despre cum sa se fereasca si de Radmin dar nu cel bun ci cel cu server troian care deschide un anumit port(5445),ca sigur multzi habar nu au ce se intampla cand descarca un joc sau ceva gata instalat de pe "ODC" dau clic pe executabil si .....nu porneste,probabil zic "e rau jocul sau nui complet" dar de fapt cineva deja e in PC lor!Ma pun sa ma uit!Spor la treaba!

  • @spaga: Tu te-ai uitat la tutorial? Noi suntem impotriva pishingului si pt combaterea lui si tu vrei sa te invatam cum sa faci pishing,Ai citit ce scrie deasupra tutorialului? Nu mai cereti tutoriale despre hack,crack,cum sa furi,cum sa hackuesti,cum sa spargi...asemenea tutoriale nu o sa gasesti pe acest site nenea spaga,daca vrei sa comiti ilegalitati,invatale singur,noi nu o sa invatam niciodata pe nimeni asa ceva,sa-ti fie clar,daca vrei hack invata din alta parte,asta e un site serios!

  • Domnul Spaga nu stiu pentru ce vrei tu sa invetzi hack,sau daca motivatzia ta e sincera ,dar daca invetzi hack prima data esti novice si sar putea sa regretzi(defapt sigur regretzi) itzi zic eu din proprie experentza,mai bine invetzi intai utilizarea pc si dupa daca stii la ce serefera logica nu va mai fi nevoie sa ajungi la serviciile nimanui sau sa rogi pe cineva sa te ajute.Cu ce ai postat aici ai gresito rau de tot (nui locul potrivit)!

  • @spaga:
    SENZATIONAL
    Stai pe faza zilele astea ca o sa prezentam un tutorial despre cum se fac bani multi cu computerul.
    Daca o sa urmaresti acel tutorial o sa te imbogatesti peste noapte si nu va mai trebui sa muncesti niciodata.
    Va fi cel mai tare tutorial video din lume si vom invata pe toata lumea cum sa se umple de bani.
    Deasemenea vom prezenta si citeva tutoriale despre cum sa piratezi softuri, cum sa spargi parole, cum sa furi bani de pe carduri de credit sau de debit.
    Vom mai avea si despre spargerea serverelor de la NASA, CIA, FBI, NSA, Pentagon si bineinteles Messenger.

  • @spaga:
    SENSATIONAL....in Direct
    A.... am uitat ,tot zilelea astea o sa face un tutorial in care o sa publicam si numerele la LOTO de duminica viitoare.
    In finalul tutorialului o sa facem public locul in care se afla Elodia.

  • @spaga: Oaneni buni, ce vreti voi nu se va intimpla niciodata pentru ca este treaba de puscarie, jail, parmaie, racoare, mititica.
    Vreti sa ma vedeti pe tineta ?

  • Formidabil! Inca o data, felicitari Domnule Cristi!
    Este exact problema cu care eu unul ma confrunt zi de zi si cam de mult timp. Probabil va aduceti aminte ca eu lucrez in cadrul unei primarii din judetul Valcea. In urma cu cativa ani beneficind de niste fonduri europene (Phare) am reusit dotarea primariei cu 11 statii de lucru, astfel incat toate birourile sunt dotate cu calculatoare. Apoi am facut niste cursuri de calculatoare, in ciuda varstei mele inaintate, iar in continuare am incercat singur sa ma documentez, sa invat. Sigur, sunt constient ca sunt departe de ce as vrea eu sa cunosc in acest domeniu, dar incet, incet am invatat si ce este phishing-ul. Trebuie sa va spun ca de cateva luni cele doua adrese de mail ale unitatii sunt bombardate cu mail-uri ca venind din partea Reiffeisen Bank: cate 4-5 zilnic pe adresa de Yahoo si altele pe domeniul .ro prin Thunderbird. Nu-mi bat capul cu ele, le sterg imediat fara a le deschide. Am procedat asa cum ne invatati dvs. in acest tutorial in sensul ca mi-am instalat toate add-ons-urile si plugin-urile care am crezut eu ca ma ajuta. Ceea ce ma contrariaza insa cel mai mult este faptul ca noi, ca institutie, nu lucram cu nicio banca, noi lucram cu trezoreria locala. Cat sunt de prosti, iertata fie-mi expresia. Din pacate dvs aveti dreptate, sunt si multi creduli si-si devoaleaza cartea de credit, de aceea cred ca faceti un lucru care va face cinste, inca o data. Sincer va felicit! Un lucru care ma ingrijoreaza insa este faptul ca reprezentantii specializati ai bancii respective nu intreprind nimic pentru a depista sursa acestor incercari de furt. Eu mi-am facut datoria am anuntat filiala locala a acestei banci si vad ca nu s-a luat nicio masura. Oare nu este posibila depistarea acestora? nu stiu, va intreb. Va rog sa ma scuzati de postul cam lung. Va admir si va transmit respectele mele.

  • Cine cumpara Ciocan fermecat cu care potzi face bani de 3 ori pe saptamana?:))Super oferta la un Ciocan Nicovala gratuit,dar problema e ca are in program doar softul care face Bratzari trebue updatat pt Euro:)):)):))

Related Post

This website uses cookies.