Partitionare hard-disk din windows – tutorial video

In acest tutorial video va prezentam cum se partitioneaza un hard-disk cu utilitarul din windows.

Cand vrem sa partitionam un hard-disk avem mai multe optiuni si anume:

-cand vrem sa instalam un sistem de operarare fie el linux,windows vista sau windows xp avem optiunea sa partitionam un hard-disk in timpul operatiunii de instalare a sistemului de operare (optiuni limitate).

-putem sa partitionam cu un program special de partitionare cum ar fi:acronis disk director suite, partition magic,etc(optiuni multiple).

-si ultima optiune si cea pe care o s-o folosim si noi astazi,este cu utilitarul din windows(optiuni medii)

Daca vreti sa inlocuiti sau sa montati un hard-disk in calculator e bine ca pc-ul sa fie inchis deoarece hard-disk-ul este si ramine una din cele mai sensibile componente din computer(de fapt cea mai sensibila) si trebuie tratata ca atare.

Hard disk -ul ramine in continuare cea mai lenta componenta din intreg computerul (mortul pc-ului) si tocmai de aceea trebuie sa-l intretinem periodic pentru a-i pastra performantele la un nivel cit de cit decent.

ATENTIE NU PARTITIONATI HARD DISK-UL DECAT DACA ESTE NECESAR PENTRU CA SE POT PIERDE DATELE !

de Pelu Bogdan

Cristi:

View Comments (116)

  • am si eu o problema am incercat sa pun 2 HDD-uri dar nu imi mai merge, nu mi se mai deschide computerul. Ce ma sfatuiesti?

    • Salut! Am si eu o intrebare,s-a apucat un idiot,pentru ca altfel nu-i pot spune,sa-mi instaleze windows-ul si nu stiu ce-a facut ca dupa instalare nu mai am trei partitii ci doua,imi poate spune cineva daca mai am vre-o sansa sa recuperez informatia de pe acea partitie sau nu. Multumesc anticipat.

  • Am si eu o problema.Vreau sa imi instalez inca un sistem de operare(Ubuntu) si nu stiu cum sa ii mai fac o partitie ca mie nu imi mai apare Unllocated partition..Va rog sa ma contactati la adresa de id nike_nicushor_08

  • Andrei.
    Aici pot fi multe probleme.
    Daca ai interfata sata pentru cele doua hard disk-uri poate fi mai simplu.
    Daca ai ide este putin mai complicat .
    Iar daca ai un ide si un sata devine si mai complicat.
    In principiu fiecare placa de baza se configureaza comform instructiunile di manual,daca nu ai manual,intre pe site-ul producatorului placii de baza si downloadeaza-l.

  • Andrei...si eu am 2 harduri ata si nu e chiar asa complicat doar ca trebuie sa setezi master si slave...sa setezi hardurile care sa fie master si care slave...si sa le conectezi la placa de baza...sa le alimentezi de la sursa pe ambele...ca unul sa fie master sau slave la spatele hardului sunt : prima e mufa de curent a 2 pinii de unde setezi master sau slave si a 3 mufa ide care se va duce in placa de baza. Intre cea de curent si mufa ide ai 2 randuri a cate 5 pini,cu un mic jumper caci asa se cheama unesti jumperu 3 de pe primu rand cu jumperu 3 de pe al 2lea rand si astfel l-ai setat ca master ce va suporta slave. Iar la celalalt ca sa-l faci slave il setezi astfel: pinu 2 de jos cu pinu 2 de sus tot cu un jumper.Dupa ce ai setat jumperii cum trebuie fixezi hardurile le alimentezi le conectezi la placa de baza si gata...Nu stiu vreau sa va zic ca eu eram paralel complet in ale compului,si mie nu a avut nimeni bunatatea sa-mi arate sau sa ma invete! eu singur mi-am bagat nasu si incercam...ia daca fac asta ce se intampla?...si tot asa,unde imi era frik si nu stiam mergeam frumos pe google si cautam forumuri,sunt sute care dezbat subiectul a 2 montari de hard peplaca de baza...Pe Google gasesti orice,poti sa-l folosesti si ca calculator,ca curs valutar,sa-ti spuna temperatura,sa-ti traduca cuvinte,sa-ti transforme unitati de masura in alte unitati de masura si multe altele. Succes!

  • Iata ca am dat si o idee de tutorial! Face-ti pt cei ce nu stiu un tutorial cu "secretele" Googal-ului ...sau trucuri de google sau cum vre-ti voi...tips&tricks...

  • Wow asta ce scriu acum e dupa ce am vazut tutorialul esti tare omule ai 1Tera si ceva cat un hub :D foarte tare tutorialul eu am 2 harduri unul de 20 care l-am lasat pt Windows pe tot nu l-am partitionat si unul de 40 unde imi tin informatiile la fel nu l-am partitionat! La 2 harduri in mod normal compu tre sa-ti vada 4 partitii da la mine vede numa 2 partitii intreg hardul de 20 si intreg hardu de 40,sa nu crede-ti ca am gresit ceva dar asa am vrut eu nu am vrut sa le despart...sa le partitionez.

  • Buna idee Adriane,cu google-ul,hai c-o sa-l fac si cred ca o sa fie interesant sa vada lumea ce putere ascunsa au avut sub nas tot timpul si nici nu stiau.
    Foarte tare,o sa-l fac....

  • Sal tuturor

    Cine poate sa-mi dea o mana de ajutor? Nu stiu ce am facut am un hard de 80 de gb si sistemul imi arata ca e de 53 gb. Am umblat la partitionare cu windowsul si nu stiu ce am apasat pe acolo.Va rog sa-mi dati un sfat ce sa fac.Nu merge nici cu restore.

  • Mai exact am avut o partitie F,am intrat in disk managment si am selectat partitia asta F si am dat delete logical drive.Acum a disparut aceasta partitie n-o mai gasesc si la C imi apare ca am hardul de 53 de gb .Hardul din calc meu are 80 de gb. Cum sa procedez ca sa remediez problema?

Related Post

This website uses cookies.