Oneplus 3, prezentare, bestia cu 6 GB de RAM

Oneplus 3, prezentare, bestia cu 6 GB de RAM

Oneplus 3, prezentare, bestia cu 6 GB de RAM

Design!
Oneplus 3 este cel de-al patrulea telefon de la producătorul chinez Oneplus. Spre deosebire de Oneplus 1, 2 si X, Oneplus 3 vine cu carcasa făcuta în întregime din metal (aluminiu spatial :), cu butoane + suport SIM din metal, senzor de amprenta ceramic, mai pe romanește “nu găsești plasticul nici dacă-l cauți.
Datorita carcasei din metal, prin care nu trec semnalele radio, s-a apelat la antenele injectate în șanțurile din carcasa; Astfel s-a obținut un design asemănător cu (iphone + htc + huawei), iar camera bulbucata, seamăna cu cea de pe Htc One M9.
Cu toate ca a împrumutat de la toți, Oneplus 3 este foarte arătos și extrem de bine executat. Ca un fel de super model care ia buzele de la Angelina, picioarele de la ….. etc, pana iese ceva perfect. Carcasa este făcută din bloc de aluminiu, la freza, nu la presa ca alte telefone de pe piața, de aceea se pastreaza rigiditatea intregului ansamblu. Aliajul de aluminiu din care este făcut Oneplus 3 este destul de rigid, putând rezista și la un bend test.
Ecranul!
Ecranul este de tip AMOLED și se numește “Optic AMOLED”, rezoluția 1920×1080. AMOLED-ul este acoperit cu Gorilla Glass 4, ceea ce înseamna ca telefonul va fi mai rezistent la zgârieturile mici care ne enervează pe toți.
Pentru ochii mei, care funcționează foarte bine, pixelii sunt de nevăzut. Nu știu ce dracu vad alții, dar pentru mine 1080 este suficient.
Lăsând la o parte părerile altor jurnaliști IT care bat câmpii, folosirea unui ecran 1080 pe telefon este o alegere mult mai buna decât un ecran 1440. Ideea este ca chipul grafic are de gestionat doar 2 milioane de pixeli, în loc de 3.6 milioane; asta înseamna consum de energie mai mic, caldura mai putina și jocuri care rulează mai fluent. Deci numai avantaje; Sau poate preferați VR-ul…
Cititorul de amprenta!
Sub ecran avem cititorul de amprenta, care este IREAL de rapid; aproape ca “asa ceva nu exista!” La început am crezut ca e la vrăjeala senzorul asta, și ca nu detectează amprente, pentru ca este al dracului de rapid; Dar nu, este real și detectează amprentele cu mare acuratețe și viteza. Probabil viteza acestui senzor se datorează și stratului de ceramica, care se murdărește / zgârie mai greu.
Camera !
Ca sa nu va țin pe jar, este super marfa; Si pozele si video sunt de super calitate. Camera este mult mai tare decât Oneplus One Mai multe detalii în review-ul complet, unde vom vorbi și despre romuri și ROOT.
Bateria!
In review, ca nu am avut timp într-o zi.
Încărcătorul!
Parca-i frate cu cititorul de amprenta; Dash se numeste tehnologia si este cea mai rapida încărcare de pe piața. Încărcătorul injectează 5V la 4 Amperi ora, adică 20W. Culmea culmilor este ca telefonul sta rece pe toată perioada încărcării, sarcina de gestionare a încărcării fiind preluata de încărcător, care se încălzește dânsul în locul bateriei(un fel de erou). Se știe ca la baterie nu-i place căldura sau frigul – se deteriorează mai repede la temperaturi extreme.
Timpii de încărcare
64% în 30 de minute
100% în 57 de minute
Mai repede ca S7 sau G5, care au tehnologia Quick Charge 3.0 de la Quallcomm
Performanta!
Rupe tot. Matura pe joc cu Samsung Galaxy S7, LG G5, HTC 10 sau orice altceva, punct.
Telefonul asta este incredibil. Ce-i lipsește, este doar rezistența la apa, care se știe, strica sunetul pe speaker și microfoane.
Prețul !
399 Euro pe site-ul oficial
Specificatii!
sau în România:
Telefon mobil OnePlus 3, Dual SIM, 4G, Snapdragon 820, 6GB RAM, 64GB, 16MP, Android 6.0.1, Graphite
Tutorial video – Oneplus 3, prezentare, bestia cu 6 GB de RAM



Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (118)

  • Salut.
    Acum câteva zile ma gândeam sa te întreb dacă nu cumva te bate gândul sa iți cumperi acest telefon, având în vedere review-urile de la primul oneplus.
    Ce voiam sa te rog:
    -root (dar vad ca l-ai trecut)
    -merge 4G pe ambele simuri? Dar 4G de la Digi?
    -bateria (vad ca urmează); am văzut printscreen cu 9-11 ore care îmi par greu de crezut
    -cit a costat cu totul
    -carcasa ai luat? Citeam pe undeva ca nu poți cumpăra în România. Le poți selecta odată cu telefonul iar sa le plătești apar ca indisponibile

    • Cum adică să-l cumpăr ? - L-am cumpărat deja!
      L-am cumpărat "pe persoana fizica", nu l-am primit cadou sau pentru review.
      În review o să vorbim despre tot.
      Carcasa este pe drum.
      Dual sim 4G (ambele sloturi)
      399 euro cu totul, adus la ușă.

      • Mulțumesc pentru răspuns.
        M-ai înțeles greșit... In urma cu vreo săptămâna am vrut sa te întreb dacă nu cumva vrei sa îl cumperi (speram sa faci un review pentru ca și pe mine ma bate gândul sa îl iau; am un S6 Edge+ de care sunt nemulțumit mai ales datorita bateriei), acum am văzut ca l-ai luat.
        -4G de la Digi funcționează?

        • Nu stiu despre Digi, ca eu am Orange. Teoretic ar trebui să meargă.

  • Felicitari pentru achizitie si asteptam parerile tale dupa o saptamana de utilizator.

  • Cum ai reusit sa obtii viteza ai de wifi? Ai facut ceva setari suplimentare? Eu nu pot obtine decat max. 100Mb/s, am net de 1000Mb de la Digi. Pe Note4 am obtinut in aceleasi conditii max. 150Mb/s.

    • Varianta de baza are 64 GB. Este suficient, în plus este memorie super rapida citire-450MB/s si scriere-180MB/s. Găsește tu un card UHS-1 cu viteza asta; Ca ai nevoie de viteza pentru scrierea rapida, pentru că ai filmare 4K, jocuri mari, procesor grăbit. Cel mai șmecher card micro SD UHS-1 are 95MB/s la citire si 90MB/s la scriere. Nu mai pun I/O -ul slab cu fișiere mici. Aplicațiile de pe un card SD se încarcă mult mai greu, decât din memoria interna.
      Cardul SD este bun, dar cu 64GB memorie interna, nu-și are rostul.
      Avem Popcorn Time, servicii cloud, metode de sincronizare, etc; La ce-ți mai trebuie card SD?
      Aaaaa, ești în concediu pe munte si nu ai net; Poți vărsa memoria interna a telefonului pe un stock sau HDD extern, prin OTG.

  • Tot in urma unui videotutorial facut de tine mi-am luat un oneplus one si nu regret o secunda.Acum m-ai imbolnavit grav.Trageam cu ochiul de ceva vreme la modelul acesta si totusi parca imi vine greu sa ma despart de op1 care in 2ani de zile mi-a functionat impecabil.Astept cu nerabdare urmatorul videotutorial cu detalii,daca se poate mai tehnice.Thx Cristi.

    • Oneplus One este un telefon super bun chiar și acum, si mai merge un an fără probleme.

  • Salut, poti spune te rog care sunt pasii ce trebuie sa-i urmez pt a cumpara acest telefon? Nu am cumparat niciodata nimic de pe site-urile din afara ! multumesc si felicitari pt tot ce faci

  • Frumos telefonul , vreau si eu sa il iau dar am o intrebare : Daca il comand de pe site-ul lor prin DHL la fel cum ai facut tu , trebuie sa mai platesc taxe/tva / vama avnd in vedere ca e free shipping?
    Multumesc , Tine-o tot asa .

    • Comanzi Oneplus 3 de pe site-ul oficial si-l primești acasă, prin DHL, fără taxe suplimentare sau transport. Plata poți s-o faci direct cu card sau prin PayPal. Eu am plătit prin PayPal.
      399 euro sunt toți banii pe care-i plătești.

      • Cristi m-am imbolnavit cu oneplus 3 :) tocmai am facut si eu comanda pe site-ul lor, tot prin PayPal si as vrea sa adaug unele mentiuni referitor la plata.
        Sunt doar 2 optiuni PayPal si Visa. Initial am incercat VISA, dar tot imi zicea ca ceva nu a mers bine si sa mai incerc in 10 min, am incercat de cam 5 ori...aceeasi eroare. Am intrat pe site la VISA https://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates, dar surprins ca nu au RON, mai jos e un link care totusi imi da rata de tranzactie. Nu stiu care ar fi motivul pentru care nu s-a putut face tranzactia cu VISA dar fiind nerabdator am trecut la PayPal....
        Defapt despre PayPal si comisioanele lor voiam sa si vorbesc si sa avertizez viitori posibil cumparatori.
        Data 21.09.2016, curs BNR - 1EUR=4.4509RON PayPal - 1EUR= 4.6450RON iar pe langa diferenta enorma de curs, mi-au mai luat 57.57RON fara nici un fel de instiintare si care nici nu apare nicaieri in factura sau pe site-ul lor la plati (asta cred ca e scrisa mic in termeni si conditii). Oricum pentru mine e prea tarziu, dar sper nu pentru altii si sper sa apara acest comment.
        Multumesc Cristi pentru review sunt convins ca vor merita banii desi is cu aproximativ 120RON mai multi decat daca as fi platit cu VISA :(.

  • Prea, prea muuuult il lauzi. Esti subiectiv 80%.
    Telefonul nu e rau, mai ales la bani, dar pana la 'nivelul de zeus suprem' cum il vezi tu mai este mult.
    Poti sa fii mai putin subiectiv.

    • Prietene, cred că nu ai ținut în mână un telefon Oneplus!
      Telefonul îți merită fiecare bănuț! Dacă ești fanboy, orientează-te către aifon sau sammy.
      Nu te supăra pe mine, dar am fost obiectiv în locul lui Cristian! Nu subiectiv.

  • Am avut oneplus 1 si l-am tinut 5 zile dupa care l-am inapoiat deoarece s-a blocat de cateva ori. Acum am un LG G4 de 8 luni care nu s-a blocat niciodata,plus ca la foto eu zic ca e mai calitativ.

  • Am trecut de la one la 3 :)
    Telefonul își merită fiecare cent din cei 399 euro. Calitate la superlativ.
    Încă nu l-am testat în 4G. În WiFi în 2,4 nu am reușit mai mult de 72mbs.
    Cu utilizare moderată si WiFi si date pornite non-stop bateria merge peste o zi jumătate.

    • Acum am testat viteza Oneplus 3 pe reteaua 4G+ Orange. Eram intr-un magazin, care era destul de aglomerat si nu stiu cat de libera era rețeaua pe la ora 5 după amiază...

Related Post

This website uses cookies.