Noul mod conversatie din aplicatia Translate, ne ajuta sa vorbim cu strainii – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video va voi arata cum ne putem descurca in alta limba, aici nu ma refer la engleza sau la franceza pe care mai toata lumea le intelege, ma refer la limbi mai exotice pe care ne este imposibil sa le intelegem.
In aplicatia Google Translate de pe android s-a introdus cateva noutati interesante, un mod nou numit conversatie care pana nu demult nu era ceva prea spectaculos pentru noi romanii, insa acum cu introducerea suportului vocal pentru limba romana aceasta noua optiune ne deschide alte orizonturi.
Imaginati-va ca plecati in vacanta in China sau Japonia, cum va intelegeti cu oameni aceia ?
Modul conversatie din Translate traduce in orice limba ceea ce vorbim noi in romana si nu numai ca traduce dar si pronunta in acea limba.
Ecranul este impartit in doua la modul conversatie, intr-o parte trebuie sa vorbiti voi, in cealalta parte va vorbi “chinezul”, exact cum am facut eu in tutorial.
Dupa cum veti vedea si-n tutorial, pronuntia mea in limba chineza nu este tocmai buna, asta pentru ca nu am vorbit demult aceasta limba.
O alta functie noua si foarte folositoare este traducerea folosind OCR-ul (optical charcater recognition), nu trebuie de cat sa facem o poza cu textul pe care ne dorim sa-l traducem dupa care sa selectam cu degetul fraza sau frazele pe care nu le intelegem si pe care translate trebuie sa ni le traduca.
Aplicatia Google Translate pentru android este de un real folos celor care doresc sa converseze cu cineva care vorbeste alta limba, poate pentru o vacanta intr-o zona indepartata sau poate chia pentru traducerea unei convorbiri telefonice. Daca tinem cont si de traducerea OCR, practic aria de folosire a acestei aplicatii este nelimitata, doar imaginatia ne poate limita.
Cu siguranta in cea mai scurta perioada Google va “slefui” ma bine pronuntia masinii, avem cateva servicii asemanatoare care ne demonstreaza ca se poate. Se poate si o pronuntie mai buna, si diacritice, chiar si respectarea semenelor de punctuatie si a paragrafelor.


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (40)

  • marian_91: Foarte tare, acum avem si noi suport pentru romana in sfarsit

    Suport pentru limba romana in translate era de multa vreme, probabil tu te referi la introduserea vocala, da asta este o treaba foarte importanta care deschide calea mai multor functii noi ce vor fi introduse in viitorul apropiat

  • cum putem traduce un video de pe youtube fara subtitrare..........sa se traduca doar ceea ce se aude in video

  • Dl. Cristian, ca si dl. eNd .. puteti face un tutorial despre cel mai bun sistem de gaming dar pana in 1500-2000 lei. Multumesc.

  • Mishu: Dl. Cristian, ca si dl. eNd .. puteti face un tutorial despre cel mai bun sistem de gaming dar pana in 1500-2000 lei. Multumesc.

    Daca nu ma-nsel, s-au mai facut tutoriale despre acest subiect. Cauta cu mare atentie si sigur vei gasi!

  • Dl. Cristian,am o intrebare nu mai pot downlda nimic de pe saeturile originale cum ar fi;yahoo,firifox.si altele ce se fac??

Related Post

This website uses cookies.