Adevărul despre NET NELIMITAT

Suntem duși cu zăhărelul, asta este adevarul. Zi de zi suntem convinsi (prostiti) cu oferte care mai de care mai tentante cu Net Nelimitat.

Netul nelimitat este una dintre aceste oferte la care mai nimeni nu poate sa reziste. Totusi, trebuie sa fim constienti ca in momentul asta, cu tehnologia asta, este aproape imposibil, ca in calitate de furnizor de servicii de cominicatii mobile, sa dai clientilor NET NELIMITAT.

Cam cum ar suna oferta cu NET NELIMITAT transpusa.

  1. Poți sa mănânci nelimitat, dar doar câte o înghițitura pe ora
  2. Poți sa ai ce salariu vrei tu, în limita a 50 de lei pe zi
  3. Ești liber când vrei tu, cu excepția zilelor de lini pana sâmbăta

Dar care sunt mai exact problemele cu NET NELIMITAT ?

DIGI:

Are cel mai alambicat net nelimitat. Oferta net nelimitat 4G.

Dacă te uiți atent, scrie clar NET NELIMITAT 4G, dar lucrurile nu stau chiar asa în realitate, pentru ca:

  1. Digi nu are o rețea 4G decât prin orașe, cu acoperire slaba
  2. Netul 4G Nelimitat este defapt limitat la 40 de GB pe 4G, și doar 10 din ăștia pe 3G
  3. In afara orașelor acoperirea Digi este îngrozitoare
  4. Cei mai tare: despre 2G nu se spune nimic
  5. Dacă nu ești pe 4G sau pe 3G, o sa ai doar 128Kbps / 64Kbps viteza NET NELIMITAT
  6. Ai șanse foarte mari ca în 80% din timp sa te învârti în rețeaua 3G, unde ai decât 10GB de trafic

Telekom:

Ăștia sunt cei mai banditi. Dacă pe Digi putem sa-l iertam ca-i mic și nu are rețea, pe Telekom nu putem sa-l înțelegem, decât în cazul în care vrea sa fure clienți de la rosu și portocaliu.

Problemele despre care nu se vorbește în reclame la NET NELIMITAT:

  1. La orice abonament și orice cartela, ai netul limitat pentru conținutul video la 1.5 Mbps și la rezoluția 480p
  2. De unde știu ei care-i conținut video, nu cumva îmi spionează traficul ?
  3. La fiecare abonament ai ceva trafic inclus, însă ca sa-l folosești, și sa poți sa te uiți la video mai mare de 480, trebuie sa dezactivezi Bonusul Net Nelimitat. Intuitiv nu?

Vodafone:

Nimic de spus. Dacă depășești traficul, trebuie sa plătești, dar măcar știi despre ce-i vorba și ai viteza fără limitări, Nu exista limitări decât la abonamentele de net fix, și astea se aplica după terminarea traficului, ca sa nu mai fi taxat.

Orange:

Nimic de spus. Aici dacă depășești traficul inclus în abonament, plătești. Cei de la Orange au cost control, o opțiune care iți reduce lățime de banda, care se activează doar după terminarea traficului.

Concluzia, adevărul despre NETUL NELIMITAT

Pe mine nu ma interesează cât costa un abonament, câte beneficii ai incluse, astea sunt amanunte care fac parte din strategia fiecărui furnizor de servicii, ci ma interesează sa fiu informat corect și sa nu fiu indus în eroare.

Am doua abonamente, unul este la Orange iar celelalte este pe Telekom, iar când am fost în spital am avut o cartela Vodafone cu 100GB (pe bune).

Telekom

Orice încerc sa fac în rețeaua telekom, parca simt ca exista un obstacol. Cred ca este un firewall care filtrata datele, altfel nu aveau cum sa facă diferența intre trafic video și alt fel de trafic. Cu toate ca acoperirea este foarte buna, netul merge extrem de greu.

Orange

Pe orange nu am niciun fel de problema, doar ca în momentul în care rețeaua terestra de fibra cade, parca și Orange-ul o ia razna. In rest totul este OK.

Din analiza mea sumara, cei de la orange au cele mai mici preturi raportate la calitatea serviciilor si la stabilitatea rețelei.

Vodafone

Pana de curând nu am avut nicio legătura cu Vodafone, dar de curând am fost internat în spital pentru vreo 2 săptămâni și singura distracție pe acolo era internetul. Cum rețeaua spitalului era disponibila doar pentru doctori, am folosit netul mobil. In 2-3 zile am consumat toți cei 8 GB din abonamentul orange.

După asta mi-am luat o cartela vodafone care avea o oferta cu 100GB. La început nu mi-a venit sa cred, dar era pe bune, 100GB fără limitări, asa ca 2 săptămâni am fost boier. Am rupt Youtube-ul și Netflix-ul, ca ce sa faci în spital?

Digi

Despre Digi nu știu prea multe, decât ca fratele meu mi-a spus ca nu poate sa își acceseze camerele de supraveghere. Asta se întâmpla din cauza faptului ca în clădiri ai mari șanse sa fi pe 3G sau pe 2G, unde lățimea de banda este limitata drastic, după 10G pe 3G, iar pe 2G este limitat tot timpul.

 

Adevărul despre NET NELIMITAT – tutorial video

 




Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (30)

  • Cu toata stima, dar informatiile publicate nu sunt pe deplin intelese de autor. Ce mi-a picat in fata ochilor si a fost cat pe ce sa trec direct la scrierea parerii a fost mentionarea faptului ca DIGI nu spune nimic de tehnologia 2G! Cum sa mentioneze daca ei nu au cumparat si nu au vrut 2G in primul rand? Inafara de voce si viteza de "melc", 2G nu stie sa faca (EDGE-ul Orange-ului si Telekom se exclude, are vreo 256Kb/s, iar GPRS de baza e 56Kb/s). Am amintirile ramolite, dar nu disparute! Daca era sa va uitati pe sectiunea de acoperire, ati fi vazut ca reteaua 3G si 4G e foarte extinsa si inca se extinde (nu e doar in orase), in conditiile in care au fost si sunt cei mai ieftini la categoria asta. Iar la restul e aceeasi mancare de peste, toti limiteaza traficul si au dreptul sa ceara taxa suplimentara daca e depasit in cazul in care in contract e stipulat asa ceva (e nelimitat in sensul ca nu iti taie macaroana dupa depasirea lui, nu ca tragi cat vrei si cand vrei). Corect informat nu inseamna doar la cantitatea de internet, daca e sa despicam firul in 4 vedem si ca "minute in retele mobile internationale" nu sunt in toate retelele mobile (va rog sa sunati intr-un MVNO sau un operator cu care nu s-a incheiat un acord de apel inclus in minute, sa vedeti ca desi e mobil e taxat). Uitam de momentele cand Orange oferea trafic necontorizat pe bune doar de la 1 dimineata la 6 dimineata? Uitam de interzicerea Skype de catre Vodafone la abonament daca nu plateai o taxa sau de compresia folosita ce degrada calitatea imaginilor pentru a economisi resurse? Iar companiile stiu pe ce site-uri intrati si ce protocoale folositi, ca doar ei gestioneaza traficul de la voi (punctul A) la punctul B, prin ei treceti (ca si atunci cand treceti din Pitesti in Bucuresti si mergeti prin orase/comune/sate si nu prin teava de apa). Vodafone avea si inca cred ca mai are control parental, oare cum stiu ei se blocheze YouTube daca nu filtreaza cumva pe unde umblam... Am tot respectul pentru voi si nu tin partea niciunei firme, daca asta e impresia initiala. Nu ma astept sa fie publicat comentariul asta sau sa stea prea mult in starea asta pe site, dar sper sa fie ochi sa vada ce am scris. Seara buna.

  • Toti care se plang de Digi nu au avut nici macar o luna abonament.
    Eu le-am avut pe toate si momentan am orange si digi si intradevar orange sta foarte bine pe internet in oras si semnal pe la țaranoaia, dar in afara la capitolul net toate stau prost, de digi nu mai zic ca e inexistent.
    Ce preturi avea orange vodafone telekom inainte sa apara digi si ce preturi au cum ?
    Eram abonat la orange de 10 ani, un abonament de 8 euro avea 120 min nationale 500 in retea si atentie 100 mb net care dupa ce il depaseai te taxa de te rupea am platit 9 euro pentru 40 mb, in momentu ala am inchis tot, stiti ce au facut in dimineata urmatoare dupa ce cu o zi inainte se rugau ca milogi sa nu reziliez abonamentu am primit la ora 8 dimineaza 70 de mesaje unu dupa altu cu acelasi continut nici nu am mai portat numarul l-am aruncat direct la gunoi.

  • Mananci C
    ....T d-le cristi (este o scuza pentru ca nu-i 1000 Lei kilu)
    Printre altele spui:
    "3- In afara orașelor acoperirea Digi este îngrozitoare"
    Am TOT de la Digi si sunt f. multumit.
    Zboara netu intr-un sat la fo 75 km de Bucuresti.
    Tu vezi de treaba incontinuare. Pohta Buna!
    *Rog "sarma" sa se abtina de la comentarii ca el e de la tzara

  • @Hriscu
    Bă melteanule, îți dă Digi de mâncare sau ce te agiți așa și jignești omul? E părerea lui pe care a scris-o într-un articol, daca nu îți place nu mai urmări acest site, dar nu vorbi ca și cum ai fi la stână! Și mai spui de alții că sunt de la țară....

    • Ce "părere" bă maimuțoiule?!
      Dacă vrea să-și dea cu părerea, să compună niște poezii, nu să delireze aiurea pe aici cu fel de fel de aberații și minciuni.

  • Hai sa ne aducem aminte ce facea orange si vodafone inainte sa vina pe piata DIGI Mobile.nu tin partea nimanui dar macar astia de la digi au facut ceva ptr tot omul de rand inclusiv ptr cei de la tara.ca,calitatea nu este cea specificata in oferta...dar oricum au impins lucrurile!

  • Eu sunt de parere ca la momentul de fata digi este cel mai k la ,,pret ,calitate ,s-au schimbat multe ,vitezele au crescut,semnal 4g este mai peste tot ,eu am 4 abonamente ,si sa nu uitam si de volte si vo wifi ,

  • Ti-ai citit anuntul inaite sa-l publici, ce vrei sa zici cu ""este cel mai k la"" , ce e ala "K" ? . Intradevar Digi a dat preturile inapoi cu mult dupa ce au aparut pe piata; Telekom, Orange si Vodafone aveau preturi enorme, si inca practica, eu sunt multumit de Digi, nu folosesc mult netul, locuiesc la oras.

  • Multumesc pentru tutorial, foarte bine ai facut ca ne-ai aratat si noua "subteranele" contractelor celor de la telefonie, pe care nu le prea citim.

  • Salut Cristi.La telekakaom lucrurile stau astfel.Au DNS al lor si de acolo filtreaza tot.Mai exact, știu exact tot ce ai facut pe internet.Este unul din cele 4 aspecte care m-au făcut să le dau un șut în fund după două 10 zile de TESTE.La digi și dacă te scalzi în 3 G, nu-ți limiteaza traficul la 10 G și nici nu plătești suplimentar.

  • Fratilor , concurenta e mica in Romania, de aia sunt serviciile astea de KKT. Sa mai vina vreo doi, trei operatori mari sa vedeti cum creste viteza si scad tarifele. Il astept pe Musk cu internetul lui din satelit....... sper sa mai apuc .....:)

Related Post

This website uses cookies.