MKVExtractGUI-2, extrage subtitrarea, track-ul audio sau doar clipul video dintr-un fisier mkv – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem extrage coloana sonora (track-ul audio), subtitrarea sau doar partea video dintr-un film format .mkv. MKV este un standard deschis, un container care poate contine un numar nelimitat de clipuri video, audio, subtitrari toate intr-un singur fisier ce va avea extensia .mkv Din acest container mai deriva si formatul MK3D pentru clipuri stereoscopice (3D), MKA pentru fisiere audio si MKS fisier ce contine doar subtitrari
Se intampla adesea sa gasim filme in format .mkv care contin (au integrata) subtitrarea intr-o alta limba si am dori sa facem cumva sa scapam de subtitrarea care mai mult ne va distrage atentia in loc sa ne ajute si nici macar nu este in limba noastra natala. Sau poate dorim sa extragem clipul video, sa inlaturam subtitrarea si sa integram propria noastra subtitrare in limba Romana pentru clipul respectiv. Altii probabil vor doar sa extraga coloana sonora in care au gasit la un moment dat, sa zicem, niste efecte sonore interesante sau pur si simplu va place o parte audio din film si doriti sa extrageti partea audio ca sa o folositi ca ringtone pentru telefon ori ca efect sonor pentru diferite proiecte audio.
Oricare ar fi motivul, de folos pentru a indeplini aceste sarcini ne va fi de foarte mare ajutor o aplicatie (portabila) ce nu necesita instalare, care poate fi rulata de pe un stick USB sau hard disk extern. Aplicatia se numeste MKVExtractGUI-2 ce poate fi gasita pe SourceForge.net.
MKVExtractGUI-2 este extrem de simpla de folosit, pur si simplu extrageti arhiva si executati prin dublu click fisierul numit MKVExtractGUI.exe aflat in folderul rezultat din dezarhivare. MKVExtractGUI-2 ne mai permite si sa unim/impreunam una sau mai multe fisiere audio, video, subtitrari, toate intr-un singur container/fisier cu extensia .mkv Asta inseamna ca vom putea sa cream propriile noastre fisiere .mkv. Pentru asta va fi necesar sa mergeti in folderul rezultat din extragerea arhivei si sa rulati prin dublu click fisierul cu denumirea MKVMergeGUI.exe.
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum se poate extrage subtitrarea, clipul video sau coloana sonora dintr-un fisier .mkv folosind aplicatia MKVExtractGUI-2

Update:
Link-ul de download cu fisierele folosite in tutorial:

http://www.multiupload.com/HFXH1QVEAM

……………………

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (39)

  • Am urmarit tutorialul despre MKVExtractGUI-2, este o problema la dezarhivarea programului. Dupa dezarhivare continutul arhivei difera de cel aratat din tutorial. Lipsesc fisierele si folderele (MKVExtractGUI.exe) necesare functionarii. Mentionez ca am incercat de mai multe ori descarcarea, dar acelasi rezultat. Am descarcat prima arhiva asa cum ati mentionat in tutorial...Ce trebuie făcut ? Multumesc pt înţelegerea acordată si mult succes cu videotutorialul dvs.

  • Domnule Adrian,cum ai ajuns de la arhiva MKVExtractGUI2-source la folderul MKVtoolnix?Am descarcat arhiva din locatia specificata,dar contine alte fisiere,nu cele prezentate in tutorial.Am dezarhivat cu ambele arhivatoare,dar rezultatul este identic.Multumesc.

  • Probabil ca, intre timp pachetul de download-at s-a modificat si prin urmare nu beneficiem de acelasi, motiv pentru care, binevoieste si pune-ne la dispozitie link-ul cu acelasi lucru cu ceea ce ai download-at tu, nu cu ceea ce este acum pe Sourcegorge.net!

  • Multumesc adriane.Mentionez ca am aceiasi problema la dezarhivare ca si persoanele care au postat inaintea mea.

  • deci vreau sa-ti spun ca sunt multe tutoriale care unele le inteleg si care pot sa le duc la bun sfarsit. dar sunt si altele care nu pot sa le finalizez asa cum , este de ex. si acesta , la care fac referire acum,deci ce li-sa intamplat si acelor utilizatori de videotutorial... care au comentat la adresa tutorialului tau ,,, acelasi lucru mi-sa intamplat si mie.deci pana la dezarhivare totul a mers 'ok' dar dupa .. dezarhivare, cu winrar, a aratat cu totul si cu totul alceva, trebuie facut ceva , in plus.? eu am windous 7 anterprise

  • Cu tot respectul Domnule ADRIAN, dar aceias problema o am si eu cu arhiva nu contine fisierele prezentate in tutorial in rest numai bine si succes pe mai departe.

  • salut, Adrian te rog mult fa un tutorial despre cum creem o subtitrare simplu te implor astept raspuns! Multumesc!

  • luati-l de aici http://www.afterdawn.com/software/audio_video/video_tools/mkvextractgui.cfm si TREBUIE NEAPARAT extras in folderul unde aveti instalat MKV TOOLNIX!!!(DIN PARTITIA VOASTRA C)Mkv toolnix il luati de aici si il instalati http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/MKVToolnix.shtml.Acesta contine mkv mergegui care este extraordinar pt ca puteti imparti in cate parti vreti un mkv si totodata subtitrarea va fi sincronizata la fiecare FISIER IN PARTE AUTOMAT!

Related Post

This website uses cookies.