Instalare CyanogenMod, cel mai bun rom pentru telefoane si tablete Android – tutorial video

Salut prieteni, astazi va voi arata cum se instaleaza CyanogenMod pe telefoane si tablete Android.
CyanogenMod este un rom (imagine sistem de operare) foarte apropiat de Android-ul curat pe care-l gasim la Nexus One, S, sau Galaxy Nexus, acesta nu are chestii inutile sau de imagine (bling-bling-uri), este ralizat pe baza AOSP-ului si nu are decat functii utile in plus, in ceea ce priveste interfata este super curat si se misca exemplar.
Ca sa instalam CyanogenMod avem nevoie de trei zip-uri, mai jos aveti ordinea exacta in care trebuiesc flash-uite.
1. ClockworkMod Recovery pentru device-ul vostru (de pe forum.xda-developers.com)
2. Rom-ul CyanogenMod pentru device-ul vostru
3. GAPPS (google apps), acestea sunt aplicatiile google de care aveti nevoie ca sa dati drumul la treaba, restul le gasiti in Play Store dupa boot.
Toate cele trei zip-uri se pun in radacina cardului de memorie SD, dupa aceea intram in recovery-ul oficial.
Prima oara in recovery-ul oficial trebuie sa flash-uiti CWM Recovery ca sa faceti un backup rom-ului original (optional dar recomandat) si si sa faceti un “wipe data/factory reset” (altfel putati intalni un boot loop).
A doua faza este flash-uirea rom-ului CyanogenMod, asta se face cu ajutorul CWM Recovery.
Faza a trei-a este Flash-uirea Gapps-ului, asta se face tot cu CWM Recovery.
Dupa ce terminati veti observa ca CWM Recovery se schimba (cu versiune celor de la CyanogenMod), rom-ul bineinteles este gata rootat si nu mai trebuie sa va bateti capul cu asta.
ATENTIE.
Pentru fiecare dispozitiv in parte exista o versiune specifica de CyanogenMod, nu merge sa flash-uiesti rom de Galaxy S2 pe Galaxy Ace.
Pentru fiecare dispozitiv exista cate un forul pe xda-developers, acolo puteti gasi CWM Recovery, nu pot sa va las link deoarece fiecare dintre voi aveti cate un model de telefon si aveti nevoie de fisiere specifice.
Videotutorial.ro nu-si asuma in niciun fel responsabilitatea pentru eventualele neplaceri pe care le-ati putea avea cu telefoanele.
Cand faceti aceste operatiuni pe telefonul vostru, trebuie sa intelegeti ca nu mai sunteti acoperiti de garantie, chiar daca telefonul voastru este in perioada de garantie.
Mult succes !

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (244)

  • Despre chestia aia cu gapps, Adrian spunea ca pentru Lg Optimus One nu este bina sa il flash-uim deoarece intampinam numai probleme, sa fie adevarat?

    • KodeJust:
      Desprechestia aia cu gapps, Adrian spunea ca pentru Lg Optimus One nu este bina sa il flash-uim deoarece intampinam numai probleme, sa fie adevarat?

      Probabil a fost atunci o problema in cazul P500, eu nu am avut nicio problema.
      Fara gapps nu ai cum sa-ti faci cont google ca sa accesezi Play Store.

    • am facut o prostie mare,am facut root la un huawei y530 cu towelroot,toate bune si frumoase,am incercat ieri sa pun muzica pe telefon,am introdus cablu de date, am pus muzica totul norma,cand sa ascult melodiile lipsa,nu imi "vede" memoria interna,imi apare memoria de 4gb,1,71gb free,imi apare ca 0.9 gb sunt rezervati aplicatiilor,ciudat ca merge sa instalez aplicatii dar nu pot sa downloadez,sa primesc ceva prin bluetooth,sa fac poze ( precizez ca imi citeste cardurile de memorie si le pot accesa) chestia este ca nu pot accesa memoria interna si peste toate nu mai merge nici sa il conectez la pc,cand il conectez doar de incarca

      • Odata ce ii faci root, isi pierde memoria interna... Poti sa intri in setari la stocare, si acolo poti pune ca memorie interna card-ul , sau sa te duci undeva sa-ti faci soft-ul..

  • Cristi, cam asa am procedat si eu pe HTC Wildfire primadata Wipe Data/Factory Reset si Wipe Cache, Wipe Davik Cache, si Wipe Battery Stats parca, si cand am bagat cyanogen arata ca naiba interfata de android, l-am testat cu versiunea Stable 7.1.0 parca era si a mers un pic mai repede decat cel original by HTC android 2.2.1 cu HTC Sense 1.0. Dar aveam mereu aparea Force close sau Report cand ieseam din aplicatii. Odata nu imi apare android market si am zis ca rom-ul nu are market,maps,etc. si l-am scos, dar eu am constat ca mai bun este rom-ul original, decat cel custom mare lucru nici nu foloseam (efecte,teme,etc. chestii dastea). Si in plus nu aveam Vremea care pe mine ma interesa bagasem eu unul din market si umple tot ecranul si am renuntat, nici nu mergea radio-ul pornea Wi-Fi odata cu radio fm si nu imi placea. Si numai imi placea ce culorii avea negru cu grii prrr, am bagat la loc ROM-ul original cu culorile lui vii verde,galben,albastru, rosu, si in plus pe cel custom pixeliza mai rau decat cel original. Pe astea mai noi poate s-au mai facut imbunatatiri, dar nu bag eu pe S2 asa ceva.

  • cyanogen 9 nu mi se pare un rom foarte bun,ci doar bun
    eu il am pe tableta(nu stiu daca este un bug de la cm9 sau este specific ics) si pot sa zic ca pe aplicatiile thd(speciale pentru procesoarele tegra)cand dai back doar flickare ecranu si trebuie sa iesi fortat din app ca sa scapi
    oricum nu-mi aduce nici un avantaj fata de stock rom in afara de root(eu am tableta evolio neura si la ics nu merge camera nici la cm9 nici la cel oficial)

  • Cristi mai am o problema cu Samsung S2 cand il pornesc, si apare chestia aia sus cu Preparition on SD card, dupaia apare Media......... nu stiu ce iar si zice completed, e si dupa eu folosesc sa inchid toate apps-urile Advanced Task Killer ala robotelul ala de android, e si dupa ce inchid apas pe buton POWER sa il pun in stand-by si dupa un timp se aprinde singur si arata ceasul 15:32 si data , De ce se aprinde singur ca mi-a facut de mai multe ori asa se aprinde singur sta ce sta iar se aprinde. Note al tau se aprinde singur ? Sau stii ce poate sa aiba se aprinde singur, se stinge singur. Dar nu mereu face. Ce poate sa fie? Deci se aprinde singur cand e in stand-by.

  • CaineRAU:
    cyanogen 9 nu mi se pare un rom foarte bun,ci doar bun
    eu il am pe tableta(nu stiu daca este un bug de la cm9 sau este specific ics) si pot sa zic ca pe aplicatiile thd(speciale pentru procesoarele tegra)cand dai back doar flickare ecranu si trebuie sa iesi fortat din app ca sa scapi
    oricum nu-mi aduce nici un avantaj fata de stock rom in afara de root(eu am tableta evolio neura si la ics nu merge camera nici la cm9 nici la cel oficial)

    E putin mai complicat sa faci rom-uri pentru toate telefoanele si tabletele, mai ales pentru brand-uri mai putin cunoscute. Nu stiu daca developerii de la CyanogenMod au suport oficial pentru tableta ta.
    Iti dai seama cate dispozitive cu Android sunt pe piata, multumita globalizarii in curand fiecare familie de chinezi o sa aiba o fabrica de tablete si telefoane.

  • ASUS:
    Cristi, cam asa am procedat si eu pe HTC Wildfire primadata Wipe Data/Factory Reset si Wipe Cache, Wipe Davik Cache, si Wipe Battery Stats parca, si cand am bagat cyanogen arata ca naiba interfata de android, l-am testat cu versiunea Stable 7.1.0 parca era si a mers un pic mai repede decat cel original by HTC android 2.2.1 cu HTC Sense 1.0. Dar aveam mereu aparea Force close sau Report cand ieseam din aplicatii. Odata nu imi apare android market si am zis ca rom-ul nu are market,maps,etc. si l-am scos, dar eu am constat ca mai bun este rom-ul original, decat cel custom mare lucru nici nu foloseam (efecte,teme,etc. chestii dastea). Si in plus nu aveam Vremea care pe mine ma interesa bagasem eu unul din market si umple tot ecranul si am renuntat, nici nu mergea radio-ul pornea Wi-Fi odata cu radio fm si nu imi placea. Si numai imi placea ce culorii avea negru cu grii prrr, am bagat la loc ROM-ul original cu culorile lui vii verde,galben,albastru, rosu, si in plus pe cel custom pixeliza mai rau decat cel original. Pe astea mai noi poate s-au mai facutimbunatatiri, dar nu bag eu pe S2 asa ceva.

    CyanogenMod nu-i pentru toata lumea, eu apreciez foarte mult acest rom, altul nu-l poate suferi. Asa cum unii se "imbraca-n" aur iar altii nu vor sa-l vada.
    Ca sa ai Play Store (fostul Android Market) trebuie sa flash-uiesti gapps.

  • KodeJust:
    Acum nu functioneaza site-ul cyanogenmod.com
    Dovada aici http://i46.tinypic.com/108i5g8.png

    La mine merge, spune-i providerulului de net sa mai umble la serverele DNS sau schimba browserul, v-am spus de nu stiu cate ori ca Google Chrome foloseste un DNS cache destul de ciudat.

  • cristi-admin: CyanogenMod nu-i pentru toata lumea, eu apreciez foarte mult acest rom, altul nu-l poate suferi. Asa cum unii se “imbraca-n” aur iar altii nu vor sa-l vada.
    Ca sa ai Play Store (fostul Android Market) trebuie sa flash-uiesti gapps.

    Pai da am flash-uit dupaia. Dar vezi ca am mai scris un comentariu despre SGS2 deschidere ecran singur, ce crezi ca poate sa fie?

  • Deci daca imi cumpar un Samsung Galaxy Nexus nu trebuie sa flash-uiesc CyanogenMod?A,si buna aia cu ecranul insensibil:))

    • Androidul clasic de pe Nexus nu are atâtea setări avansate, dacă flash-uiesti un rom CM vei putea controla mult mai bine device-ul

Related Post

This website uses cookies.