Înregistrarea amprentelor pe telefon, metoda corectă

Înregistrarea amprentelor pe telefon

Înregistrarea amprentelor pe telefon

În ultima vreme cam toate telefoanele peste un anumit nivel, vin dotate cu senzor de amprenta și cu siguranța în curând toate telefoanele noi vor avea senzor de amprenta.

Cat de sigur este senzorul de amprenta ?

Dacă vorbim de siguranța, nu putem spune ca senzorul de amprenta este sigur. În general este destul de ușor sa deblochezi un telefon cu senzor de amprenta. Cea mai simpla metoda este sa forțezi proprietarul sa atingă senzorul cu degetul, pe când cu parola este mai greu s-o scoți din capul omului.

Senzorul de amprenta = confort și viteza

În general senzorul de amprenta este pus acolo, nu pentru securitate, ci pentru confort și rapiditate.
Putem debloca telefonul mai rapid și nu putem loga în aplicații, fără sa ne amintim sau sa introducem parole; Pui degetul și ai deblocat telefonul sau te-ai logat în aplicație.

De ce nu merge bine senzorul de amprenta ?

Senzorul de amprenta este un dispozitiv, care este bun atâta timp cat este folosit corect. Dacă ținem cont de anumite lucruri și înregistram corect amprentele, o sa avem o viata liniștita și lipsita de frustrări cu senzorul de amprenta.

Când nu merge bine senzorul de amprenta

1. Când avem mana uda
2. Când avem pielea prea uscata
3. Când senzorul este murdar
4. Când înregistram bine amprentele
5. Temperaturi extreme prea frig / cald
6. La unele telefoane, când sunt în buzunar

Înregistrarea amprentelor pe telefon

Trebuie sa ne gândim la modul în care folosim telefonul și la diferitele poziții în care atingem senzorul de amprenta.
Senzorul de amprenta nu înregistrează toată amprenta unui deget, ci mici porțiuni, pe care le compara cu înregistrările inițiale.
De fiecare data atingem senzorul de amprenta cu alta porțiune a degetului și de aceea este important ca telefonul sa aibă toate regiunile degetului la înregistrarea inițiala a amprentelor.

Cum înregistram amprentele ca sa nu avem probleme

Cu telefonul curat și mâinile curate (important), începeți înregistrarea degetelor, cate unul la fiecare intrare.
Atingeți cu același deget senzorul de amprenta dar în diferite poziții, pentru ca telefonul sa înregistreze mai multe zone ale amprentei.
Nu amestecați degetele, înregistrați cate un deget pe rand.
Atenție!
Ghidul aceasta este valabil doar pentru senzorii capacitivi sau cei ultrasonici. Pentru senzorul optic (laptop-uri, Galaxy S5) nu merge, acesta având alt mod de funcționare.

Înregistrarea amprentelor pe telefon – tutorial video



Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (8)

  • Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Nu pot sa instalez windowsul pe partitia C ,nu pot sterge MBR nici cuGpart din linux.,ma aflu in UK .Domnul Cristi,Domnul Adi,ajutati-ma sa aduc leptopul la viata.

    • fa rost de un cd cu Windows xp orice versiune nu conteaza si apoi pui sa boot -eze de pe acel cd apoi formatezi in NTFS simplu nu quick

      • Mai citeste odata ce ai zis domnul mai sus, nu mai poate sa faca nimic cu partitia de pe hard si eu am patit-o odata de nu mai puteam nici formata, nici sa sterg partitiile, am rezolvat-o numai stiu cum dupa o noapte nedormita.

  • 1.Salutare, am deocamdata Oneplus One, cumparat acum doi ani dupa ce am vazut tutorialul aici, urmeaza sa-mi cumpar si 3-ul intr-o luna. Am urmarit aici si stiu de la tine Cristi ,ca e intr-adevar o "bestie" pe care o "bate" doar Iphone 7 deocamdata in toate testele, in schimb nu are rival. Merita cumparat doar pentru simplu fapt ca foloseste doar Android, si nu IOS , unde chiar nu poti modifica sau face nimic cu telefonul. "Ce ti- e servit pe tava aia inghiti"
    2.Tin sa-ti multumesc pentru precedentul tutorial cu descarcarea imaginilor originale de windows, cautam un 7 de mult timp. M-am saturat de 8 sau 10. Stiu astia acum si cum o cheama pe mama, nu mai zic de alte rahaturi.
    3.CEL MAI IMPORTANT ! Te rog Cristi, am vazut si stim cu totii ca ori lucrezi la EMAG sau ai un comision legat de ei, ceea ce nu are importanta de fapt , dar poate ai pe cineva cunoscut acolo, sau ai dreptul al o opinie la "cei de sus" . Sugereaza-le te rog sa implementeze un sistem de livrare a produselelor si peste granita, la contra cost desigur. Stau (n-o mai zic cu "locuies") in UK de vreo 3 ani, am vrut de multe ori sa cumpar produse de la ei , dar m-am impiedicat de faptul ca produsele nu pot fi livrate peste granita. Si Doamne, am cumpatat cat am stat in tara o multime de la ei. Tot desktopul mi l-am upgrate-at dupa sutele de tutoriale vazute aici(placa de baza, grafica,procesor, RAM, SSD, placa de retea,etc) Ce pacat !
    Succes !

  • ar fi bine ca oamenii sa citeasca manualul telefonului. ca acolo scrie cum sa inregistrezi corect amprenta

Related Post

This website uses cookies.