Hackintosh nivelul 3, stick cu MacOS pentru PC-uri fara UEFI

Astazi vom continua seria de tutoriale dedicate Hackintosh, subiectul este pregatirea stick-ului de instalare pentru PC-uri fara UEFI, vom pune pe el sistemul de operare Mac OS X Mount Lion si un bootloader pe nume Chameleon.
Pentru a putea face toate astea avem nevoie de Mac OS X instalat macar in VirtualBox, daca nu se poate pe un Mac adevarat.
Avem nevoie de:
Un computer Mac sau un Mac OS X pe virtual
Iatkos ML2
Bootloader-ul Chameleon
Un stick USB de cel putin 8 GB
Daca nu aveti un prieten cu Mac, puteti instala Mac OS X in VirtualBox, avem si un tutorial care va poate ajuta cu Instalarea Mac OS X pe VirtualBox.
Data trecuta v-am aratat cum se face treaba asta din Windows, dar in acel tutorial era vorba despre varianta Iatkos ML3U, pentru placi de baza cu UEFI.
Mai jos aveti adresele de download pentru sculele necesare.
Va urez succes si va astept pe rubrica de comentarii sa-mi povestiti…
Download Iatkos ML2 (Mac OS X Mount Lion usor modificat) “http://iatkos.me/forum/viewtopic.php?f=77&t=23105”
Download bootloader-ul Chameleon (fara dansul nu booteaza) “http://iatkos.me/wp-content/uploads/2012/12/pkg/ML2_Bootloader_Installer.pkg.zip”


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (41)

  • E petrecere la Anderson. ! Asta daca nu mai este suparat ca si-a parolat HDD.

    • Nu cred ca-i convine lui Cristi sa foloseasca Mac OS-ul pentru noi, doar ca sa vedem noi cum se instaleaza.Eu zic ca se instaleaza la fel ca in virtualbox nu?

  • Cristi, Mac os X Mountain Lion, nu Mount Lion.. Cei de la apple si-au denumit fiecare versiune de sistem de operare dupa o felina.

  • edy: Nu cred ca-i convine lui Cristi sa foloseasca Mac OS-ul pentru noi, doar ca sa vedem noi cum se instaleaza.Eu zic ca se instaleaza la fel ca in virtualbox nu?

    Nu e chiar asa, pe unele pc-uri trebuie modificat cate ceva in bios, o sa va arat eu.

  • Cristimie nu imi merge pe VirtualBox Iatkos ML3U . Nu este alta varianta sa fac sticul ?
    Ajutama si pe mine!!

  • Bravo in sfarsit !! un pic cam scurt dar merge asteptam tutorialele viitoare instalare, post install si etc. Daca pot ajuta pe cineva de pe acest site cu oriceproblema in legatura cu hackintosh nu ezitati sa intrebati de asta exista rubrica de comentarii sa ne mai si ajutam intre noi printre altele. Bafta in continuare

  • Cristi, despre ML3U nu spui ca nu booteaza de pe stick fara bootloader, pe UEFI spui ca booteaza si atunci de ce nu-mi booteaza pe o placa P8P67 REV 3.0 direct de pe stick ca ziceai ca bios-ul UEFI are bootloader el, dar dau sa booteze de pe stick si ma uit la el apare ''-" si clipeste intr-una si astept asa pana maine si nu booteaza. A trebuit sa descopar eu ca are nevoie de un bootloader Chameleon ca altfel stateam pana maine si nu boota direct cum spui tu in tutorialul trecut. Cand e testeaza intai si dupa zici ca functioneaza direct cu un stick fara alte unelte. Pai am citit ca trebuie update de bios, pe naiba nu stric eu placa cu update-ul lor de bios modificat auzi ca vrea 3602 dada sa astepte ei mult si bine ca fac update ca sa mearga. Dabea l-am pacalit mi-a luat ceva timp sa-l instalez cu boot+Mac OS(ML3U).

Related Post

This website uses cookies.