Eroare pornire PC, Preparing automatic repair, Diagnosing your PC

Eroare pornire PC, Preparing automatic repair, Diagnosing your PC

Eroare pornire PC, Preparing automatic repair, Diagnosing your PC

Azi dimineață, am primit o eroare la pornirea PC, acesta a rămas într-o bucla de bootare, afișând mesajele de încărcare: Preparing automatic repair , Diagnosing your PC sau Attempting Repairs.
Cu o seara înainte s-a oprit curentul pentru câteva secunde, iar PC-ul s-a închis brusc, rămânând oprit și după revenirea curentului, deoarece asa l-am setat în bios, sa rămână oprit dacă se oprește alimentarea într-un mod neașteptat.
Când l-am pornit am constatat problema și am vrut sa-l repar cumva. Din păcate orice încercam, era degeaba. Am cautat pe net rezolvare și majoritatea sfaturilor ma trimiteau spre reinstalarea sistemului de operare; O operațiune destul consumatoare de timp nervi. Am mai multe aplicații instalate, fiecare cu setările ei, pe care nu vroiam deloc sa le pierd.
Nemulțumit, am început sa încerc cumva o recuperare, mai ales ca părea o problema ușor rezolvabila. După câteva ore am reușit recuperarea fișierelor de boot corupte, cu un stick pe care am pus Windows 10.
Aceste probleme pot apărea atunci:
Când se restartează brusc si neașteptat PC-ul,
Când se oprește alimentarea,
Când se întrerupe brusc un update,
Când conectam la PC un hard disk cu alt sistem de operare,
Când avem configurații dual boot setate incorect,
Când avem matrice RAID cu disk-uri defecte.
Când schimbam diferite componente hardware
Când avem un BIOS cu setări aiurite
In tutorial am arătat totul, de la cum arata mesajele nasoale, pana la bootarea cu succes. In plus am parcurs și câteva opțiuni din meniul de recuperare, ca sa vedeți ca, problema nu poate fi rezolvata cu meniul de recuperare de pe disk, fiind absolut necesara folosirea unui stick sau DVD cu Windows 10, de pe care se va face repararea problemei.
Pentru cei care nu știu sa facă un disk sau stick cu Windows 10:
Atenție:
Pe voi va interesează doar cum se face stick-ul USB cu Windows 10
Tutorial instalare Windows 10 de la A la Z
In unele cazuri, e posibil ca problemele sa fie mai mare. Puteți avea probleme fizice la hard disk sau probleme cu controllerul SATA.
Pașii necesari:
1. Facem stick-ul sau DVD-ul cu Windows 10
2. Bootam de la Stick sau DVD
3. Alegem : Reparare Computer (NU INSTALARE).
4. In fereastra albastra alegem “Depanare/Optiuni Complexe/Reparare la pornire.
Tutorial video – Eroare pornire PC, Preparing automatic repair, Diagnosing your PC



Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (55)

  • Am vazut ca ai icona de la World of Tanks. Cate batalii ai, ce nickname ai, faci parte dintr-un clan? Eu joc acest joc intens sunt pasionat de el am si investit foarte multi bani in acest joc. Il joc de cand era Open Beta mai bine de 5 ani sa spun asa, nu de alta dar poate am putea sa facem un PLUTON. Mersi si succes la tutoriale.

  • Foarte bun tutorialul. De acum ai subiecte pentru tutoriale, la cate probleme are acest windows, fara numar insa e un os fantastic, te tine ocupat si de vrei si de nu :)))))) Folositi windows 10 cu incredere, sarcasm :)))))

    • Win10 e un OS pentru power-useri sau persoane cu capacitate de adaptare, in nici un caz pentru amatori sau cei slabi de înger.

      • Pe bune ! vezi de next,next,apoi finish! Microcost e facut ptr MONEY ! Atit si nimic mai mult ! Traiasca OPEN FREE!

      • De unde ai scos indeea asta ''geniala'' :)))))))))))))))))) ? Restu ce facem, folosim Android? ca dai doar instal iar la windows next next next....Nu-s contra Android. Tu preferi sa te uiti la un film apoi sa repari windowsu 3 zile apoi iara un film, citesti ceva :))))) Sa nu crezi ca urasc windowsu dar sa zici ca doar cei tari il folosesc cand toata lumea o face ca doar asta a auzit sau ios daca isi permit, intelegi tu ce zic

    • Pe mini pc merge , pe tableta eu unul nu am incercat , insa normal a-r trebuie sa mearga

  • windows e merue cu probleme. cum am mai zis si repet treceti pe linux care nu ati facuto deja. si lasait win doar cand e musai un dual boot e ideeal. pe linux nu intampani atatea probleme ca in win. unii veti zice bine da nu mer merg jocurile sau nu stiu ce programe. folosit win doar atunci. desi pe steam sunt peste 300 jocuri pt linux. plus sa nu mai vb de emulari etc

  • frate ,de ce nu ti-a venit ideea asta acum o luna?...ma scuteai de o zi de munca:instalat Windows +drivere + programe +jocuri (ca sa descarci de pe origin joc de peste 60 giga inseamna ore ,daca nu ai abonament gigabit)....multumesc oricum ptr ca sigur o sa mi se intample iarasi ,iar datorita voua ...m-am scos.o seara buna .

  • Salut. O sa incerc sa fiu scurt, insa nu prea cred sa reusesc, deorece trebuie sa detalie.
    Pe un SSD am dualboot: Windows 8.1 si Windows 10. Mergin varianta asta de cativa ani, anul trecut la inceput de august facand update-ul de la Windows 7 la WIndows 10.
    De cateva zile nu mai starteaza normal pe niciunul din OS, facand exact ca in tutorial: Preparing automatic repair, Diagnosing your PC, dupa care nu porneste, carand - poate - restartare, iar dupa selectia oricarui OS, afisand sigla cu fereastra albastra si apoi....ecran negru.
    Daca am rabdare, lasandu-l asa, a fost posibil in cateva randuri sa o ia din loc dupa 5-1-15 minute.
    Mentionez ca in timpul acesta sistemul pare sa mearga,in background dupa cum clipeste ledul de la HDD, sau daca ii introduc un CD sau un stick
    Mi-a trecut prin minte sa nu fie legat de driverul video, asa ca la doua din incarcarile reusite, am instalat un alt driver (ultimul) pe ambele OS, insa fenomenul persista.
    Rezolvarea mea (absolut enervanta si pe care n-o accept la infinit) este - doar pe moment - Restore File Reseved cu Acronis dintr-un backup anterior facut cu acesta.
    Intrebarea mea, daca stii mai multe, ce fenomen, ce se intampla cu acest File Reserved de 100MB?! Se altereaza, sau ce?! Sistemul, dupa acest Restore de File Reserved se incarca insa... doar pana la primul Restart. Nici daca incerc bootarea de pe celalalt OS nu merge, decat dupa acelasi Restore.
    Ce e de facut?! Am mai incercat odata, acum vreo luna (din aceeasi cauza) Restore total fiecare OS in parte din backupuri anterioare, insa nu s-a rezolvat. La un moment dat a inceput sa mearga normal, insa doar pana acum cateva zile. Deci?!

      • Simplu.
        Pentru a putea folosi PC-ul si eu si fecioru-meu de 14 ani.
        Eu fac prelucrare video si vreau sa-mi tin sistemul cat mai curat (indeosebi partitia cu OS Win 8.1) iar el sa-si instaleze ce vrea pe Win 10 (100% jocuri).
        Logic?!

        • DA, in cazul asta da, nu am nimic de comentat aiurea insa daca te complicai doar sa ai 2 windows-uri la cate probleme are...plus ca e virtual box sau un os pe un hard unul pe altul desi asta costa :) Salut

  • Am avut aceasi problema zilele trecute, am rezolvat destul de simplu. Am stins pc-ul 5 minute si dupa ce l-am aprins a functionat perfect.

  • salut
    intrebare: un check disk ai dat?
    daca ai dat si scris chestia asta in tutorial imi cer scuze mi-a scapat
    o zi buna

    • Nu poți să-ți ceri scuze pentru lucrurile care le faci intenționat. Problema ta este că ai derulat și ca și consecință logică, ai pierdut momentul când s-a menționat exact lucrul de care întrebi.
      Să faci o faptă cu intenție a cărei consecință se deduce prin logică simplă și apoi să-ți ceri scuze, se numește ipocrizie
      Îți lua mai puțin timp să urmărești tutorialul cap coadă decât să scrii un comentariu

  • un tutorial va rog despre tastaturi luminate si care e diferenta intr-e o tastatura mecanica lumina si una nonmecanica

Related Post

This website uses cookies.