Detectarea problemelor din retea cu Tracert si Pathping

Astazi vom continua cu detectarea problemelor ce pot aparea in retea sau “pe drum” cu ajutorul Tracert si Pathping. Daca data trecuta am vazut cum se foloseste comanda Ping pentru rezolvarea problemelor de retea pana la provider, astazi vom merge mai departe si vom vedea pe unde trec bitii nostri si in ce conditii.
Trace Route, sau Tracert ne permite sa aflam pe unde trebuie sa trecem in drum spre site-ul nostru favorit. Din pacate Tracert nu ne arata mai mult, tocmai de aceea avem nevoie de o scula care isi baga nasul mai adanc.
Pathping este o combinatie intre Ping si Tracert care ne permite sa vedem nu numai pe unde trec bitii nostri, dar si in ce conditii. Pathping ne arata daca nodurile din retea au prierderi de pachete, care ne pot strica experienta de navigare.
Daca observati ca sunt pierderi de pachete pe unul din serverele providerului vostru, puteti sa-l anuntati. Daca problema este la un alt provider din Romania, probabil providerul vostru poate lua lagatura cu el pentru rezolvarea problemei. Daca problema este in afara granitelor tarii, atunci nu va ramane decat sa va inarmati cu rabdare…
Atentie.
Pathping se gaseste doar pe Windows.
Cum se da Trace route ?
tracert google.ro
Cum se da Pathping ?
pathping google.ro
Daca aveti probleme cu reteaua locala, va sugerez sa vizionati tutorialul despre ping.


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (25)

  • Am o intrebare: daca stiu adresa IP a unui PC din SUA de exemplu pot sai aflu adresa MAC. Este vreo posibilitate ?

  • Referitor la acel hosting serverfree.com Intr-adevar platesc prin ads-uri in control panel. Asta este plata. Nu exista contracte intre mine si firma. E si normal este free hosting. E bine ca s-au desteptat si astia cu free hostingul si ofera unlimited disk space si bandwidth. Nu? Ai drepate ca trebuie sa platesc pt un hosting, dar unde ma sfatuiesti pe un hosting din USA sau in Romania romanesc? Sau nu conteaza asta?

  • Mersi pentru tutorial , daca se poate un tutorial cum sa lucram in cmd , ms .succes .

  • Salut Cristi.
    Legat de retea am si eu o problema daca poti sa ma ajuti.
    Am un nas synology 213, pe care nu il pot pe care am facut setarile ddns. Daca ies pe net mobil sau alt pc, orice alta retea merge sa il accesez, in schimb din reteaua interna nu merge neam.
    Am un router TP-Link TL-WR1043ND cu dd-wrt pe el.
    Aveti vreo idee ce trebuie facut? Ma disperat pur si simplu, am googalit, am facut probe cu fisierul host, nimic.
    Va rog un pic de ajutor daca se poate.

  • ciprian: Salut Cristi. Legat de retea am si eu o problema daca poti sa ma ajuti. Am un nas synology 213, pe care nu il pot pe care am facut setarile ddns. Daca ies pe net mobil sau alt pc, orice alta retea merge sa il accesez, in schimb din reteaua interna nu merge neam. Amun router TP-Link TL-WR1043ND cu dd-wrt pe el. Aveti vreo idee ce trebuie facut? Ma disperat pur si simplu, am googalit, am facut probe cu fisierul host, nimic. Va rog un pic de ajutor daca se poate.

    Desi nu am reusit sa inteleg ce problema ai si ce vrei sa faci...
    Ca si un router, un NAS are un IP intern si unul Extern. IP-ul extern, cel oferit de providerul de net si pe care il folosesti sa te conectezi dintr-o alta retea (net mobil sau HotSpot Wireless) care in cazul tau e de forma nume.dlinkddns.com (caci presupun ca pentru IP-ul extern ai facut tu "masca" la DDNS)
    Si IP-ul intern, cel alocat de router (iarasi nu ne-ai spus daca NAS-ul la randul lui e conectat la un router sau ai intrat direct in el cu cablul de internet)
    Ca sa accesezi NAS-ul din reteaua interna folosesti IP-ul intern alocat de router pentru NAS-ul tau.
    Nu vei mai accesa nume.dlinkddns.com ci vei scrie IP-ul intern alocat de router pentru al accesa. Intri in router si vezi ce IP a alocat acesta NAS-ului tau apoi folosesti adresa IP in browser.

  • Tot pentru ciprian iti mai recomand sa vizionezi si tutorialul despre Tutorial complet despre setarea si folosirea unui NAS Zyxel NSA320 pe care il poti viziona accesand acest link: http://goo.gl/8nNzAk

  • Cum fac rost din nou de un fisier .htacces ca l-am sters de pe serverul de hosting. Pot sa-l creez manual gol sau se descarca de undeva? L-am sters acidental.

  • eNd: Cristi cum ai facut sa apara scrisu asa de mare in Comand promt

    Click in coltul din stanga sus a ferestrei CMD apoi click pe Properties si mergi in tab-ul Font si iti alegi dimeniunea. Daca mergi si in tabul Colors poti schimba si culorile pentru CMD.

  • Cristi eu nu pot instala wordpress pe hostul meu imi da eroare cand caut un plugin an unxpected error etc. Am facut un scan cu virus total si mia- gasit 2 malware inauntrul arhivei zip la wordpress 3.6. Oare asta sa fie motivul de nu pot cauta din interfata de administrare un plugin? Faptul ca are 2 malware inauntru sau sa fie false positive? Dar nu cred din moment ce 2 antivirusi au gasit de cuvinta ca exista 2 virusi sau malware sau malicious software in engleza. Eu practic nu pot cauta un plugin o tema deloc nu se poate conecta la baza de date deloc. Sau sa fie hostul virusat?Am facut acum un scan se pare ca a mai ramas un virus

    https://www.virustotal.com/en-gb/file/09e15a4f73eddd79dfc90411a3e95f3b2afc8d407fca1b9dd82b0e84e6971b5c/analysis/1375545238/

Related Post

This website uses cookies.