Deblocare bootloader telefon Android

Deblocare bootloader telefon Android

Deblocare bootloader telefon Android

Ce este bootloader-ul Android?

Bootloader-ul Android este un cod (un fel de software), care are misiunea de a executa anumite sarcini, cum ar fi încărcare kernel-ului (nucleu sistem de operare), debugging, etc.
Bootloader-ul pe Android este blocat de baza, pentru a proteja telefonul împotriva instalării de cod malițios.

Cum se instalează update-urile cu bootloader-ul blocat ?

Update-urile OTA vin direct de la producători și de aceea sunt semnate digital. Având o semnătura valida, ele pot trece de verificare și se pot instala chiar și cu bootloader-ul blocat.

De ce se deblochează bootloader-ul?

In mod normal nu toată lumea trebuie sa deblocheze bootloader-ul telefonului, ci doar cei care vor sa facă Root, sa instaleze alt recovery sau un alt rom.
Dacă nu aveți nevoie de root, alt rom sau alt recovery, nu trebuie sa deblocați bootloader-ului.

Cum se deblochează bootloader-ul?

Procesul în sine, de deblocare a bootloader-ului, este simplu. Mai mare este munca de pregătire, unde trebuie sa ne asiguram ca avem driver USB instalat și telefonul este recunoscut, după care trebuie sa instalam cu Android ADB. mai jos aveți linkurile spre driverul USB universal și spre Minimal ADB.

Scule pentru deblocare bootloader.

1. Universal Windows ADB driver
2. Minimal ADB and Fastboot
După instalarea sculelor ne mutam pe telefon și în Opțiuni dezvoltator bifam Deblocare OEM (de la android 5.0 încoace). După asta restartam telefonul în modul fastboot, unde dam comanda fastboot oem unlock. Pe ecran ne va apărea doua butoane, YES și NO, noi vom alege YES pentru deblocarea bootloader-ului (navigam cu tastele de volum și confirmam cu power).
ATENȚIE
Înainte de deblocarea bootloader-ului trebuie sa va faceți backup, deoarece telefonul se va reseta la setările de fabrica.

Tutoriale recomandate pentru backup:

1. Backup jocuri si aplicații – Mutare jocuri și aplicații pe alt telefon fără pierderea datelor cu Helium
2. Backup apeluri și SMS – Spionaj sau backup pentru call log si sms pe telefoane android
3. Backup automat poze și filme – SyncMe Wireless, backup și cloud personal în PC-ul meu

Cum rămâne cu recovery și root-ul ?

Va rog sa-mi scrieți pe rubrica de comentarii dacă vreți sa continui tutorialele cu instalare recovery și root.

Deblocare bootloader telefon Android

– Tutorial video



Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (91)

  • foarte simplu pt.oneplus 3.eu detin un xiaomi redmi note 3 pro si ca sa deblochez bootloaderul trebuie sa astept acceptul celor de la xiaomi.si poate dura si 2 saptamani.nu stiu de ce unii producatori isi baga singuri bete in roate.eu daca imi cumpar un telefon,automat devin proprietarul acelui telefon,si vreau sa fac ce vreau cu el,dar in cazul meu trebuie sa astept acceptul celor de la xiaomi.cunosc toate riscurile la care ma expun deblocand bootloaderul,dar vreau sa fiu liber sa fac ce vreau cu telefonul meu caci l-am platit

    • Unii producători sau provideri de servicii (vodafone, orange, etc) vor să folosești doar rom-ul lor, pe care au instalate anumite scule de culegere a datelor.
      De aceea eu vă recomand telefoanele OnePlus.
      OnePlus este, probabil singurul producător care te lasă să faci Root, să instalezi alte rom-uri, kernel-uri, etc, timp în care ești acoperit de garanție.

      • Salut cristi eu am un samsung galaxy grand 2 si i am pus un custom recovery si un custom rom fara a debloca bootloaderul . am folosit o aplicatie de rootare si am folosit o alta ablicatie care cerea permisiuni de rot ca sa instalez recovery si in prezent am cyanogenmod 13 dar nu am bootloaderul deblocat , este bine?

      • Ba nuuu, e greșit ce zici Alcatel mă lasă să deblochez bootloader-u să fac root și să instalez un alt recovery. Așa că? Nu mai vorbi dacă nu știi la OnePlus Da te lasă hei dar și la Alcatel te lasa. Cel puțin la Alcatel 1s te lasă. Așa că???

  • Crisit de cateva tutoriale incoace sunetul de inregistrare este foarte joasa trebuie marit volumul foarte mult la boxe sau casti sa te putem auzi mai bine. Cauta cateva setari mai bune sau incearca sa inregistrezi cu altceva

    • Ok, o să fac schimbările . Eu am mers pe calitatea sunetului, nu pe volum. Dacă voi solicitați un volum mai ridicat, eu o să vi-l ofer.

  • Cristi, poti face un toturial in care sa ne arati cum putem pune doua sisteme de operare pe un telefon? Recent am achizitionat un Oneplus 3 si as vrea sa vad cum se face. Multumesc!

  • Ciudată coincidenţă. Toată ziua am incercat sa deblochez bootloader-ul, să root-ez si sa instalez TWRP pe Lg G4 pe care il detin și nu am reusit. Multumesc pentru tutorial. Astept si restul. informatiilor care m-ar ajuta să instalez cyanogenmod pe telefonul meu.

    • Salut, si eu detin un G4 caruia vreau sa ii pun alt rom , m`am plictisit de MM. Astept un raspuns daca reuseste ceva , te rog.
      Multumesc

  • Bineinteles ca vreau un tutorial mai departe despre recovery etc. Am un Allview A5 Smiley. Crezi ca e posibil sa scap de urmele Telecom-ului din el?

  • DA...... vrem mai departe……root, recovery,rom....si inca o intrebare as avea :mai pot bloca bootloaderul daca doresc acest lucru.Multumesc ptr tutorial.Nota 10.

    • Bootloader-ul se poate bloca la loc fără nicio problema. Comanda este "fastboot oem lock"

  • Salut Cristi, foarte intuitive si la obiect tutorialele, foarte multumit daca vei continua si cu altele, o singura intrebare, am un s5 neo l-am rootat , as doari sa stiu daca exista vre-o modalitate sa schimb valoarea la garantie din download mode la waranty void sa nu mai apara 0x1 , multumesc anticipat

  • Cristi,pentru posesorii de oneplus1-3 exista un utilitar pus la dispozitie chiar de cei de la oneplus.Pachetul contine tot ce trebuie pentru deblocare,rootare,inclusiv TWRP si se gaseste pe site-ul oficial.Se numeste ToolKit OnePlus.Eu l-am folosit atat pentru oneplus1 cat si pentru oneplus3 si functioneaza ireprosabil.Este reversibil si foarte intuitiv si cred ca ar fi bun de prezentat si in romana.Asta e linkul de prezentare al celor de la xda developers;http://forum.xda-developers.com/oneplus-3/development/toolkit-oneplus-3-toolkit-unlock-t3398799.

Related Post

This website uses cookies.