Cum si cu ce putem inlocui meniul start din Windows 8 Consumer Preview – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul video de astazi o sa vedem cum si cu ce putem inlocui meniul/butonul Start din Windows 8 Consumer Preview. Asa cum bine stiti, Windows 8 este momentan singurul windows din istoria Micrsoft in care nu exista meniul/butonul Start. De ce zic momentan? Pentru ca Windows 8 Consumer Preview este doar o versiune de incerare pentru consumatorii obisnuiti si nu se stie daca decizia de a inlatura butonul Start (Start menu) din Windows 8, va ramane. Sa speram ca Microsoft va primi suficient feedback negativ in legatura cu inlaturarea meniului Start si ca, in urma acestuia Microsoft sa decida reintroducerea lui. Important este ca noi avem puterea de a decide, de a schimba lucrurile, de a spune ce ne place si ce nu insa asta presupune sa fim un numar foarte mare de utilizatori care sa aiba aceleasi cerinte, nemultumiri.
Pana cand Microsoft va decide ce va face in final cu meniul sau butonul Start din Windows 8, noi va propunem prin tutorialul de astazi o solutie. Este extrem de simplu, nu vom folosi softuri sau hack-uri ori patch-uri. Avem nevoie doar de un mouse, sistemul de operare Windows 8 Consumer Preview instalat si astae tot.
Totusi, butonul Start nu a fost inlaturat definitiv din Windows 8 doar ca nu se mai gaseste in locatia pe care o stim cu totii si nu mai indeplineste sarcinile cu care eram obisnuiti. Acum butonul Windows a fost mutat pe Charm Bar insa la click-ul pe acesta nu obtinem decat comutarea de la interfata Metro la cea Desktop si invers. Pentru a activa Charm Bar-ul, este suficient sa apasam simultan tastele Windows+C
Gata cu vorbaria, eu zic ca am oferit suficiente informatii asa ca va invit sa trecem la treaba urmarind tutorialul video pentru a vedea eact cum si cu ce putem inlocui meniul Start din Windows 8.
Am o rugaminte la voi, sa postati pe rubrica de comentarii a acestui tutorial daca sunteti sau nu de acord sa fie inlaturat meniul start din Windows 8.

……………………

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (45)

  • Comanda pe care Adrian a folosit-o cand a creat toolbar-ul este C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs

    Eu sper sa nu ne fure Microsoft butonul de start :D, cu toti il folosim, avem mare nevoie de el ...

    • FaraVirusi:
      Comanda pe care Adrian a folosit-o cand a creat toolbar-ul este C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs

      Eu sper sa nu ne fure Microsoft butonul de start , cu toti il folosim, avem mare nevoie de el …

      în win 8 NU o sa mai avem nevoie de el asta nu înțelegeți voi............

  • Am instalat si eu aceasta veriune de windows 8 si imi place la nebunie....mc de tutorial adrian....vad k nici acum nu au rezolvat problema cu recunasterea dvd-rw:((

  • Am facut si eu trecerea de la win xp la win7 dar am o mica mare problema...ma poate ajuta cineva??am facut testul de compatibilitate sa vad daca pc-ul meu este comp cu win 7 si a iesit bine.Toate bune si frumoase pana la sunet(( cand bag cd-ul in unitate nu ma lasa sa instalez driverul am cautat pe internet si am gasit cateva explicatii dar degeaba am instalat N drivere si tot nu am sunet.La unele drivere sunetul porneste merge,totul pana cand inchid pc-ul si il deschid din nou atunci nu mai merge sunetul ami apare un X rosu pe difuzorul delanga ceas si se aude un bazait in boxe.MA POATE AJUTA CINEVA????? CRED CA TREBUIE SA FAC VREO SETARE IN PC CA SA MEARGA SUNETUL ODATA CE EL MERGE CAND INSTALEZ UNELE DRIVERE DAR DUPA INCHIDERE NU MAI AM SUNET.ROG MULT ECHIPA VIDEOTUTORIAL.RO DACA MA POATE AJUTA??????

  • Într-adevăr, se pare că e o problemă cu dvd-rw-ul. Am încercat să instalez windows 8 (32 bit)de pe dvd și nu a mers, dar de pe stick a mers foarte bine.
    Și cu programele antivirus există o problemă (normală, de altfel, în stadiul ăsta). Am încercat Bitdefender, Kaspersky și Norton dar nu a mers niciunul. Apoi am instalat AVG Internet Security 2012 (trial) și ăsta a mers.
    În afară de 2 mici buguri calculatorul merge foarte bine, pare chiar puțin mai rapid decât windows 7.
    M-a pus naiba să-i pun parolă iar acum nu mai știu cum să o scot. Știe cineva cum să fac asta?

  • George1984:
    Am facut si eu trecerea de la win xp la win7 dar am o mica mare problema…ma poate ajuta cineva??am facut testul de compatibilitate sa vad daca pc-ul meu este comp cu win 7 si a iesit bine.Toate bune si frumoase pana la sunet(( cand bag cd-ul in unitate nu ma lasa sa instalez driverul am cautat pe internet si am gasit cateva explicatii dar degeaba am instalat N drivere si tot nu am sunet.La unele drivere sunetul porneste merge,totul pana cand inchid pc-ul si il deschid din nou atunci nu mai merge sunetul ami apare un X rosu pe difuzorul delanga ceas si se aude un bazait in boxe.MA POATE AJUTA CINEVA????? CRED CA TREBUIE SA FAC VREO SETARE IN PC CA SA MEARGA SUNETUL ODATA CE EL MERGE CAND INSTALEZ UNELE DRIVERE DAR DUPA INCHIDERE NU MAI AM SUNET.ROG MULT ECHIPA VIDEOTUTORIAL.RO DACA MA POATE AJUTA??????

    Incearca sa cauti driverele prin automatic updates. Despre cum se face asta avem deja tutorial. Scrii sus in casuta de cautare din dreapta sus: instalare drivere prin automatic updates, dai enter si il vei gasi. Iti recomand sa dezactivezi si UAC (User Account Control) inainte sa faci asta.

  • Bogdan:
    Într-adevăr, se pare că e o problemă cu dvd-rw-ul. Am încercat să instalez windows 8 (32 bit)de pe dvd și nu a mers, dar de pe stick a mers foarte bine. Și cu programele antivirus există o problemă (normală, de altfel, în stadiul ăsta). Am încercat Bitdefender, Kaspersky și Norton dar nu a mers niciunul. Apoi am instalat AVG Internet Security 2012 (trial) și ăsta a mers. În afară de 2 mici buguri calculatorul merge foarte bine, pare chiar puțin mai rapid decât windows 7. M-a pus naiba să-i pun parolă iar acum nu mai știu cum să o scot. Știe cineva cum să fac asta?

    Parola o scoti la fel ca si pe Windows 7. Nu va mai alintati atat. Windows 8 e o joaca de copii. Scrie sus in casuta de cautare din dreapta sus: Administrarea conturilor de utilizator din windows 7, apesi enter si vei gasi tutorialul. Daca ai privit acest tutorial cap-coada, ar trebui sa stii deja cum se ajunge pe windows 8in control panel-ul cu interfata clasica (ca in winndows 7) caci pe windows 8 ai si un control panel in interfata Metro.

    • AdrianGudus: Parola o scoti la fel ca si pe Windows 7. Nu va mai alintati atat. Windows 8 e o joaca de copii. Scrie sus in casuta de cautare din dreapta sus: Administrarea conturilor de utilizator din windows 7, apesi enter si vei gasi tutorialul. Daca ai privit acest tutorial cap-coada, ar trebui sa stii deja cum se ajunge pe windows 8in control panel-ul cu interfata clasica (ca in winndows 7) caci pe windows 8 ai si un control panel in interfata Metro.


      Era mai bun un răspuns de genul „Parola se schimbă la fel ca în win 7. Există un tutorial pe această temă pe situl nostru. Scrie sus in casuta de cautare din dreapta sus: Administrarea conturilor de utilizator din windows 7, apesi enter si vei gasi tutorialul.”

      Dar, la fel ca în (prea multe) alte dăți, Adrian Guduș nu s-a putut abține să nu fie puțin grosolan și a dat un răspuns de genul „Pune mâna și descurcă-te singur băi, începătorule, și nu mă mai deranja pe mine cu intrebările tale de doi lei! Iar pe viitor, să ții minte: pe acest site toți trebuie să fie politicoși cu excepția mea!”

      • Bogdan: Era mai bun un răspuns de genul „Parola se schimbă la fel ca în win 7. Există un tutorial pe această temă pe situl nostru. Scrie sus in casuta de cautare din dreapta sus: Administrarea conturilor de utilizator din windows 7, apesi enter si vei gasi tutorialul.”

        Dar, la fel ca în (prea multe) alte dăți, Adrian Guduș nu s-a putut abține să nu fie puțin grosolan și a dat un răspuns de genul „Pune mâna și descurcă-te singur băi, începătorule, și nu mă mai deranja pe mine cu intrebările tale de doi lei! Iar pe viitor, să ții minte: pe acest site toți trebuie să fie politicoși cu excepția mea!”

        Ai trasaturi de troll :)
        Cand un om deruleaza tutorialul si are raspuns in tutorial dar el insista sa deruleze si sa intrebe ceva ce-si are deja raspuns in tutorial, atunci eu ma simt cel jignit.
        Chiar ne doare cand ne racim gurile de pomana si lumea deruleaza....eu personal o consider lipsa de respect si consider si mai mare lipsa de respect cand stii ca ai derulat, nu te-ai uitat cap-coada si cu toate astea vii si postezi o intrebare ce-si are deja raspunsul in tutorial.

  • Adrian, ai dreptate, in ultima parte a tutorialului vis avis de explorare... multi asteapta totul mura in gura sa primeasca... vis a vis de interfata din windows8 mie chiar imi place .. face ca totul sa fie mai interactiv... dar si atractiv.

  • Domnule Adrian as dori ca cei de la Microsoft sa de-a sansa ca sa poata opta omul intre meniul de start din windows 7 si meniul de start din windows 8.Adica pe scurt, sa aiba un program incorporat in windwos 8 care sa faca asta.

  • din cate stiu eu menu start nu va fi bagat in windous 8 nici cel final ( sper sa se fi razgandita cel de la microsoft pt ca e o prostie ca multi sua invatat asa nu sa caute prin may computer und ee progrmau x blabla)

Related Post

This website uses cookies.