Cum se integreaza softuri in kitul de instalare Windows XP cu nLite – tutorial video

Daca acum cateva zile prezentam intr-un tutorial video un serviciu online ce ne permite sa ne creem un executabil care sa contina toate softurile noastre preferate si in cele din urma acesta prin simpla executare sa le instaleze automat fara ca noi sa facem absolut nimic, astazi va propun sa invatam impreuna cum sa integram softurile noastre preferate intr-un kit de instalare cu Windows XP.

Tot ce aveti nevoie este: o imagine ISO cu Windows XP sau un CD cu Windows XP, nLite un soft cu ajutorul caruia sa putem modifica imaginea ISO, si Addonurile (arhive de tip .cab ce contin un folder cu executabilul softului si un fisier .ini cu instructiunile unde va trebui sa se extraga si sa se instaleze softul inclus de noi)
Extrageti imaginea ISO prin click dreapta si alegeti din meniul contextual “Extract to…” sau introduceti CD cu Windows XP in unitatea optica, accesati “My Computer” dati click dreapta pe drive-ul unde aveti CD-ul cu Windows alegeti functia “Open” (daca sunteti pe Windows 7) sau “Explore”, selectati toate folderele si fisierele si copiatile intr-un folder undeva pe Desktopul vostru.
Deschideti un browser oarecare accesati Google, scrieti in casuta de cautare: “winaddon” dati enter,accesati primul rezultat, navigati in site, selectati addon-urile (softurile) pe care doriti sa le integrati in kitul de Windows.
Acum ca avem addon-urile si tot ce ne trebuie, deschidem nLite, dam click pe “Next” apoi click pe “Browse” ca sa selectam folderul unde am extras imaginea ISO sau unde am copiat fisierele de pe CD-ul cu Windows si click-am pe “Open” apoi “Next” iarasi va trebui sa dam click pe “Next”, vom apasa cele 2 butoane respectiv: “Hotfixes, Addon-ons and Update Packs” si “Bootable ISO” si dam click pe “Next”. In aceasta fereastra vom da click pe “Insert” selectam addon-urile pe care le-am luat de pe siteul descris in pasii de mai sus si apasam pe “Open” apoi iarasi pe “Next”. Ne va aparea o fereastra in care ni se cere sa confirmam procesul de integrare a softurilor si va trebui sa dam click pe “Yes”. Din nou vom da click pe “Next” si ajungem in interfata programului de unde vom alege apasand pe “Make ISO” locatia unde sa se salveze imaginea ISO modificata de noi ce va contine softurile noastre preferate. Alegem locatia de salvare a imaginii ISO unde dorim, ii dam o denumire si apasam “Save”.
In cateva minute nLite va genera o imagine ISO modificata ce contine softurile pe care noi le-am inclus, tot ce va trebui sa facem mai departe este sa facem un CD bootabil cu aceasta imagine ISO rezultata si astfel cand vom instala Windowsul de pe acest CD la sfarsitul instalarii Windowsului, acesta ne va instala automat si softurile pe care noi le-am inclus.

Un dezavantaj al acestei “operatiuni” ar fi acela ca odata inscriptionat CD-ul cu windowsul modificat nu va mai putea fi modificat, in timp vor iesi versiuni noi la aplicatiile pe care noi le-am integrat si automat daca vrem sa fim la zi cu softurile si ultimele versiuni ale acestora va trebui sa modificam din nou kitul de Windows si sa ardem alt CD ce va contine noile versiuni ale softurilor.

Dar mai bine haideti sa urmarim impreuna acest tutorial video.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !

de Adrian Burlugeanu……..landpc.wordpress.com


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (132)

  • Felicitari pentru initiativa si munca dvs. pe care o depuneti in vederea realizarii acestor tutoriale. Toata stima si respectul din partea unui user care urmareste cu atentie tot ceea ce Adrian, Cristi&Co ne prezinta..Mi-a placut mult imaginea de pe desktop al acestui tutorial. V-as ruga cu tot respectul daca se poate sa-mi trimiteti si mie aceasta imagine...Va multumesc mult !

  • Ma refeream la acel wallpaper daca se poate.....(nu doresc sa se creeze confuzie cu imaginea iso de xp)...Merci anticipat!

  • Bun tutorial. se vede ca faceti treaba buna prin faptul ca se incarca din ce in ce mai greu site-ul in browser, asta insemnand ca sunt foarte multi vizitatori. sper ca in viitor sa incarce mai rapid. o intrebare am si eu referitor la acest tutorial: -Cum as putea sa integrez si alte softuri (addons-uri, defapt cum as putea sa le realizez eu) pe care nu le gasesc pe http://www.winaddons.com .

  • Victor: Exista vreo posibilitate asemanatoare cu asta pentru windows 7? Mersi!

    Poti incerca cu vLite care este pentru Vista dar merge folosit si cu Windows 7, probabil o sa fac si un tutorial pentru integrare softuri intr-un Vista sau Windows 7

  • aleksandr: Ma refeream la acel wallpaper daca se poate…..(nu doresc sa se creeze confuzie cu imaginea iso de xp)…Merci anticipat!

    Click AICI pentru a downloada wallpaperul pe care il am eu...

  • spune-mi te rog shi mie in cazul in care eu ash vrea sa introduc driverele de la placile video sau placa de baza sau etc. ( anumite drivere ) cum de face tot asha ?? pe site-ul de unde iei addons-urile se gasesc shi addons-drivers ?? sau ne se poate. Multzumesc mult Suntetzi tari !!!

Related Post

This website uses cookies.