Cum se conecteaza un modem 3G la Android mini PC

In acest tutorial va voi arata cum se conecteaza un modem 3G la un Android mini PC MK908 sau la orice alt stick cu Android.
Pentru cei care sunt obisnuiti cu meniurile Android, veti observa lipsa setarilor pentru net mobil. Trebuie sa stiti ca nu avem nevoie de acele setari, toate setarile pentru retelele 3G sau 4G sunt deja memorate in romuri, la fel ca si driverele pentru majoritatea stick-urilor.
Conectarea unui modem 3G la un Android mini PC este cat se poate de simpla, nu trebuie decat sa-l conectam si sa avem putina rabdare, conexiunea se va face automat.
Daca nu se face conexiunea inseamna ca:
Modemul nu primeste suficinta energie (folositi un hub alimentat)
Modemul nu este compatibil (vezi in tutorial)
Sim-ul are PIN-ul activ, acesta trebuie dezactivat.
Trebuie sa stiti ca in vazul in care se folosesc wi-fi si 3G simultan, wi-fi va avea prioritate, iar cand se va iesi din raza de acoperire a retelei wi-fi, atunci 3G-ul va deveni conexiunea in uz.
Daca aveti limita de date pentru conexiunea mobila, trebuie sa aveti grija la consumul traficului alocat.
ATENTIE:
Depasirea traficului pe date mobile va poate costa in plus la abonament, sau latimea de banda alocata va va fi redusa, depinde ce contract / pachet de date aveti.


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (29)

  • Doresc sa faceti un tutorial cu programul “Faronics Deep Freeze'' la versiunea care o doriti ! si va rog sa faceti cat mai repede!

  • Foarte util tutorialul, dar daca puteti faceti va rog un tutorial despre Windows Server 2012.

  • Nu inteleg de ce tot scoti coropisnita aia.Ba nu merge nu stiu ce, ba iti trebuie o traista de huburi ba sa desfaci nu stiu ce si sa racesti cu nu stiu ce coolere, ba nu sunt drivere,ba clipoceste nu stiu ce!.De ce stai tu pe un device vandut aproape degeaba si care pare un Mp 3 player de prin anii 2004 nu te inteleg! Ce se intampla, Cristi?

  • Daca pe tine, domnu' Daniel(jr) nu te intereseaza "coropisnita" aia, pe altii intereseaza. Daca nu-ti place ce se prezinta, cum arata si ai un super smartTv in casa si nu ai nevoie de asa ceva, ai sute de alte tutoriale la care sa te uiti. Scuteste-ne de aprecierile tale.

    Cristi, ai idee daca mini-pc-ul ar duce un monitor de genul acesta: http://www.pcgarage.ro/monitoare-lcd/lenovo/lt-1421p-14-inch-8-ms-black/ , insa fara a-l conecta la un hub cu alimentare externa? (monitorul este portabil si nu are alimentare proprie)

  • Stefan D.: Daca pe tine, domnu’ Daniel(jr) nu te intereseaza “coropisnita” aia, pe altii intereseaza. Daca nu-ti place ce se prezinta, cum arata si ai un super smartTv in casa si nu ai nevoie de asa ceva, ai sute de alte tutoriale la care sa te uiti. Scuteste-ne de aprecierile tale.

    Cristi, ai idee daca mini-pc-ul ar duce un monitor de genul acesta: http://www.pcgarage.ro/monitoare-lcd/lenovo/lt-1421p-14-inch-8-ms-black/ , insa fara a-l conecta la un hub cu alimentare externa? (monitorul este portabil si nu are alimentare proprie)

    Orice monitor are nevoie de alimentare proprie, indiferent daca este baterie sau direct de la retea.
    Prin hdmi nu se transporta energie pentru alinentare.
    In curand va aparea HDBaseT, care va transporta pe acelasi cablu: video, audio, controale, net si curent pentru alimentarea monitoarelor care nu consuma mai mult de 100 de wati.

  • Cristian Cismaru: Orice monitor are nevoie de alimentare proprie, indiferent daca este baterie sau direct de la retea. Prin hdmi nu se transporta energie pentru alinentare. In curand va aparea HDBaseT, care va transporta pe acelasi cablu: video, audio, controale, net si curent pentru alimentarea monitoarelor care nu consuma mai mult de 100 de wati.

    Nu cred ca HDBaseT va ataca cu forta piata. Ce nu are HDMI si are HDBaseT?
    Se vorbeste de prin 2010 despre HDBaseT, care defapt este doar un simplu cablu ethernet.

  • dan: POT SA STIU SI EU DE CE M-ATI DEZABONAT DE LA NEWSLATTER ?CU CE V-AM SUPARAT ?

    Nu cred ca te-a dezabonat nimeni! Probabill ca e o problema de la tine.
    Daca nu mai primesti tutoriale pe email, mai introdu odata emailul tau in campul "Abonament Tutoriale" si acolo iti vei introduce adresa de email, dupa care ti se va deschide o fereastra si te vei loga pe email.

  • Alex567: Hai cu instalarea mac os!!!

    Da asa este, intarzie cam mult tutorialele cu mac. Am impresia ca tutorialul trecut despre crearea stick-ului USB a fost asa ca sa se mai linisteasca apele. Cred ca cele doua tutoriale despre crearea USB-ului ar fi putut fi cuprinse intrun singur tutorial. Nu inteleg ce atata asteptare! In fine sper ca vor urma turorialele cu mac si sa dureze ceva mai mult de 5 minute . Cred ca tutorialul de azi a fost inutil (asa de umplutura) hai sa ne gandim un pic, de ce ai vrea sa conectezi un modem 3g la un astfel de aparat? nu zic ca aparatu nu e bun sau ca nu merita bani sau cine stie ce, ba din contra! cred ca este foarte folositor sincer si eu cred ca o sa imi iau unul. Oameni buni acesta nu este un aparat portabil ai nevoie de un dispay si sursa de energie electrica plus ca mai trebuie un hub sa poti conecta diferite periferice, acest aparat e facut sa il ti in casa sa il folosesti la un tv chesti de genul . Repet nu vad de ce ai conecta un modem 3g la un astfel de aparat, suntem in secolul XXI cred ca toata lumea care vrea sa isi cumpere acest aparat este cat de cat in pas cu technologia si are acasa internet fie wireless sau prin cablu sa fim seriosi. Bafta in continuare si sper sa continuati cu proiecte care chiar merita!

Related Post

This website uses cookies.