Ce este nou in Windows 8.1

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre noutatile din noul sistem de operare Windows 8.1 sau Windows Blue de la Microsoft.
Ca sa nu va mai plictisesc cu o introducere lunga o sa trec direct la a enumera noutatile din Windows 8.1 caci si asa tutorialul este foarte lung.
Interfata Desktop:
– Iconita Computer devine This PC
– Internet Explorer 11
– Libraries sau folderele Desktop, Videos, Documents, Music, Downloads, Pictures (librariile mele) sunt afisate primele, desupra partitiilor atunci cand se acceseaza This PC (fostul Computer sau My Computer)
– La click stanga pe iconita File Explorer din TaskBar se va deschide This PC si nu Libraries asa cum se intampla in Windows 8, sau Windows 7
– Un Wallpaper nou
– Butonul Start din nou in TaskBar in interfata Desktop, stanga jos.
– posibilitatea de a pune in modul sleep, de a restarta sau inchide PC-ul cu un click dreapta pe butonul Start din interfata Desktop sau MetroUI
– Noi opitiuni in Taskbar Properties (proprietatile taskbar-ului). Avem un nou tab numit Navigation in care gasim optiuni precum:
Corner navigation (colturi de navigare):
– When i point to the upper-right corner, show the charms (cand duc mouse-ul in coltul dreapta sus, afiseaza charm bar-ul)
– When i click the upper-left corner, switch between my recent apps (cand duc mouse-ul in coltul stanga sus, schimba intre aplicatiile recente)
– Replace Command Prompt with Windows Power Shell in the menu when i right-click the lower-left corner or press Windows + X (inlocuieste Command Prompt cu Windows Power Shell cand se face click dreapta pe coltul din stanga jos sau se apasa combinatia de taste Windows + X
Start screen (Ecran de start)
– Go to the desktop instead of Start when i sign in (Afiseaza interfata Desktop in loc de Metro atunci cand ma loghez)
– Show my desktop background on Start (afiseaza wallpaper-ul de pe Desktop si in interfata MetroUI/Start)
– Always show Start on my main display when i press the Windows logo key (afiseaza interfata MetroUI cand apas tasta cu logo-ul Windows)
– Show the Apps view automatically when i go to Start (afiseaza toate aplicatiile cand se apasa butonul Start din taskbar)
– Search everywhere instead of just my apps when i search from the Apps view (cauta peste tot atunci cand fac o cautare din modul Apps)
– List desktop apps first in the Apps view when it’s sorted by category (afiseaza primele aplicatiile desktop cand sortez dupa categorie in aplicatii)
Interfata Start/MetroUI:
– o noua iconita in partea stanga jos care ne duce rapid in modul Apps view unde putem vedea toate aplicatiile, atat cele MetroUI cat si cele desktop
– noi aplicatii MetroUI precum: Food & Drink (mancare si bautura), Reading List (aplicatie ce salveaza si sincronizeaza bookmark-urile facute cu Internet Explorer-ul din interfata MetroUI), Health & Fitness (sanatate si sport ce va ofera clipuri video explicative pentru exercitii de fitness), Sound Recorder (inregistreaza sunetele captate de un microfon fiind posibila o editare ulterioara tot cu ajutorul aplicatiei), Alarms (o aplicatie care iti permite sa setezi alarme multiple cu mesaje de notificare avand optiuni de repetare si de schimbare a sunetului de notificare, sa setezi un tempriozator sau sa cronometrezi o sarcina)
– posibilitatea de a face selectii multiple ale aplicatiilor atunci cand doriti sa le mutati sau sa creati noi grupuri in interfata MetroUI
– posibilitatea de a redenumi mai rapid grupurile de aplicatii create.
– optiuni de personalizare a interfetei MetroUI precum: schimbarea wallpaper-ului, schimbarea culorii sau a culorii de accent
– Internet Explorer 11 pentru MetroUI cu noi optiuni, avem posibilitatea de a schimba pagina de start sau de a seta ca bara de adrese sa fie afisata tot timpul
– noi categorii si sub categorii in “Change PC Settings” din MetroUI
– posibilitatea de a seta un interval de timp ca “ora tacuta” pentru a nu mai fi deranjati de notificarile primite de la diferite aplicatii
– folosirea camerei web si a gesturilor (webcam based gesture) pentru a naviga prin aplicatia Drink & Food fara sa atingem calculatorul, mouse-ul, tastatura sau display-ul touch al tabletei. Pentru a folosi gesturile in fata camerei web va trebui sa aveti o camera web compatibila ce suporta tehnologia Motion Detection (detectarea miscarii) si driverele instalate pentru aceasta.
– cautare unificata: atunci cand folositi cautarea din Charm Bar nu veti cauta doar in aplicatii sau setari ci si in documente, fisiere, magazinul Store cu aplicatii sau internet
Daca va intrebati ce softuri de securitate pot fi instalate pe Windows 8.1, aflati ca am putut instala si folosi antivirusul Avira Free Antivirus. Am incercat sa instalez si un firewall insa din cele testate de mine nu au functionat: ZoneAlarm Free, Comodo Free, Outpost Firewall Free.
Exista totusi si un lucru care nu mi-a placut la noul Windows 8.1 si anume, scurtaturile aplicatiilor desktop instalate nu mai sunt adaugate automat in interfata MetroUI. Va trebui sa va duceti in modul Apps view si de acolo sa selectati cu click dreapta scurtaturile aplicatiilor MetroUI sau Desktop si sa alegeti “Pin to Start” pentru a fi adaugate in MetroUI
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul pentru a vedea exact ce este nou in sistemul de operare Windows 8.1
Cum si de unde descarc noul Windows 8.1 ?


 


Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

 1. buna adrian,am o problema si nustiu cum so rezolv numai citeste cd botabil.cf??/

 2. Adrian cu ce program ai filmat tutorialul ???

 3. Imi place foarte mult noul Windows 8.1 Blue, am descarcat update-ul dar cand intru in Store sa instalez W 8.1 Pro Preview imi spune: ”Sorry, you cant install the update because it”s not supported by your computer”s CPU.” Am procesorul cam vechi ; Intel Dual Core de 2,66 Ghz si am Windows 8 pe 64 bit care merge foarte bn pe acest CPU. Wundows 8.1 de ce nu merge ?,k are aceleasi cerinte de sistem ;((

  • Pe pagina oficiala sunt mentionate cateva Cerințe suplimentare pentru a utiliza anumite caracteristici:
   “Pentru instalările Windows 8.1 Preview pe 64 de biți, procesorul dvs. trebuie să accepte și CMPXCHG16b, PrefetchW și LAHF/SAHF.”

 4. eNd: Adrian cu ce program ai filmat tutorialul ???

  A filmat cu Camtasia Studio.

 5. Super tutorial! Sunt anumite probleme cu noul Windows 8.1 Blue, sper ca Microsoft sa le rezolve pana in toamna cand va aparea varianta finala. EX. cand se instaleza noul Windows 8.1 clean (nu se face update de la versiuna veche Windows 8 Pro la Windows 8.1 Blu) nu iti ofera posibilitatea sa creezi “administrator account” ca in vechea versiune ci trebuie sa te loghezi mai intai cu email-ul personal de hotmail.com dupa ce se finalizeaza instalarea te loghezi cu email-ul ca cont de administrator iti da totusi dreptul sa creezi un cont ca pe ca pe celaltele windows-uri dar nu se ofera oportunitatea de a crea “administrator account” nici atunci cand te loghezi cu email-ul de hotmail.com, un bug destul de considerabil pentru microsoft ca va duce windows 8.1 blue la un esec daca nu va fi rezolvat pana in toamna.

  • am patit si eu asta cu contul live.com dar am citit ca facxe asta nu mai daca gaseste o conexiune la internet altfel poti crea un cont local , desi cred ca e mai bine un cont microsoft pt ca poti folosi skydrive mai bine …partea cu administrator nu am testat-o

 6. eNd: Adrian cu ce program ai filmat tutorialul ???

  Cu camtasia studio 8 ai tutorial aici: https://videotutorial.ro/camtasia-studio-8-cel-mai-bun-program-de-captura-video-pentru-desktop-tutorial-video/

 7. Adrian Gudus a zis

  FlorinP.: Super tutorial! Sunt anumite probleme cu noul Windows 8.1 Blue, sper ca Microsoft sa le rezolve pana in toamna cand va aparea varianta finala. EX. cand se instaleza noul Windows 8.1 clean (nu se face update de la versiuna veche Windows 8 Pro la Windows 8.1 Blu) nu iti ofera posibilitatea sa creezi “administrator account” ca in vechea versiune ci trebuie sa te loghezi mai intai cu email-ul personal de hotmail.com dupa ce se finalizeaza instalarea te loghezi cu email-ul ca cont de administrator iti da totusi dreptul sa creezi un cont ca pe ca pe celaltele windows-uri dar nu se ofera oportunitatea de a crea “administrator account” nici atunci cand te loghezi cu email-ul de hotmail.com, un bug destul de considerabil pentru microsoft ca va duce windows 8.1 blue la un esec daca nu va fi rezolvat pana in toamna.

  Nu este un bug ci o decizie intentionata.
  Nu stiu daca ai observat dar de ceva timp in coace se tot bate moneda pe cloud, servicii cloud, aplicatii cloud, oferte care mai de care mai tentate, spatiu gratuit de stocare in cloud, sincronizare fisiere si tot felul de alte minunatii.
  Microsoft incearca sa “forteze” oarecum utilizatorii sa devina clienti prin crearea unui cont care de ce sa nu recunoastem are si avantaje si inca foarte multe.
  Logandu-te cu un cont Microsoft ai sincronizarea aplicatiilor instalate, setarilor, wallpaper-ului, fisierelor, documentelor, bookmark-urilor din Internet Explorer 11 si spatiu de stocare gratuit 7 GB in cloud.
  Totusi, daca esti putin istet, atunci cand instalezi Windows 8.1 scoti mufa de internet de la PC sau dezactivezi wireless-ul si cand vei ajunge spre finalul instalarii, in loc sa ti se ceara datele de logare a contului Microsoft pentru a te loga in Windows, vei fi intampinat de optiunea de a crea un cont local de utilizator si asta pentru ca nu ai o conexiune la internet. Astfel poti evita sa te loghezi cu un cont Microsoft si sa folosesti un cont de utilizator local.
  In mod normal, cand instalezi un sistem de operare, se scoate cablul de internet din PC sau se dezactiveaza Wireless-ul pentru o securitate mai buna in parcurgerea wizard-ului de instalare.

 8. buna adrian,am o problema si nustiu cum so rezolv numai citeste cd botabil.cf??/

  cu ce program ai facut cd-ul? iti recomand nero sau img burn si s-o citesti la viteza cea mai mica in cazz 4X.
  alt motiv…sati faci setarile BIOS.
  First Boot Priority-CD-DVD ROM/DRIVE
  Second Boot Priority-HDD
  Third Boot Priority-Disable
  ASTA DACA VREI SA BOOTEZI DUPA DVD…

  DACA VREI DUPA STICK—–>>First Boot Priority-STICK USB ce stick ai tu ma rog…
  —–>>Second Boot Priority-HDD

  si daca nici asa nu merge….inseamna ca ori este dvd-ul ulit ori este OS-UL dus sau nu e bun ori este de la tine…..

 9. sapunell: buna adrian,am o problema si nustiu cum so rezolv numai citeste cd botabil.cf??/

  cu ce program ai facut cd-ul? iti recomand nero sau img burn si s-o citesti la viteza cea mai mica in cazz 4X. si verifity date write….alt motiv…sati faci setarile BIOS. First Boot Priority-CD-DVD ROM/DRIVE Second Boot Priority-HDD Third Boot Priority-Disable ASTA DACA VREI SA BOOTEZI DUPA DVD…

  DACA VREI DUPA STICK––>>First Boot Priority-STICK USB ce stick ai tu ma rog… ––>>Second Boot Priority-HDD

  si daca nici asa nu merge….inseamna ca ori este dvd-ul ulit ori este OS-UL dus sau nu e bun ori este de la tine…..

 10. vei face si un tutorial despre ce e nou in linux ubuntu 13.4/13.10 ??

 11. Prietene optiunea “Apply”este pt a aplica ultima modificare facuta din meniul respectiv si “Okay” pt a aplica si a iesi ,nu e necesar sa apesi click’uri in plus Apply apoi Ok pt a intra in vigoare modificarile,optiunea Apply este o scurtatura,pt a evita click’urile in plus,si daca ai efectuat schimbari si ai schimbi inapoi apesi Ok si atat 🙂

 12. ce am inteles eu din tutorialul asta e ca nu e bine sa ratezi apeluri de la mama soacra. corect?

 13. Am descoperit o eroare la noul windows blue chiar daca inchid aplicatile el tot imi apar deschise in task Manager ca fiind deschise si imi consuma resurse si ca sa inchide aplicatile sa nu mai consume resursele pc trebui sa le inchide din Task Manager.

 14. Interesant tutorialul.
  Poate mai sunt si alti curiosi ca si mine.
  Am achizitionat un NAS, am urmarit toate materialele dvs referitoare la acest subiect, si va rog
  sa continuati prezentarea cu asa ceva. Ar fi foarte interesanta continuarea discutiei pe care ati inceput-o!
  Va multumesc

 15. Salut Adrian,

  Multumesc pentru tutorial. Vreau sa fac o precizare foarte importanta. APLICATIILE METRO, NU SE INCHID IN TOTATILATE. Dupa ce inchizi orice aplicatie metro mergi in taskmanger si o vei gasi acolo. O chestie foarte deranjanta, mai ales in cazul in care ai putini rami. Speram ca Microsoft sa rezolve aceasta problema majora.

  • dispar si de acolo in 5-10 secunde

   • axelluny a zis

    djcata: daca nu te pricepi tu sa il folosesti si ai ramas in preistorie nu inseamna ca nu e bun … auzi e mai usor sa cauti in start programs decat sa dai search in windows 8 ) … iar despre compatibilitatea cu haswell e foarte importantasa stii … XP e deja mort

    E Mort în ideea ta. Statisticile spun clar că XP este utilizat pe o scară largă.Înainte de ași achiziționa o licență de win8 un utilizator care are deja o licență de XP își va pune întrebarea cu ce îl va avantaja noua achiziție.Acest tutorial este extrem de edificator în acestă privință.Mulți nu vor fi dispuși la o investiție suplimentară de hardware pentru a se bucura e aceste noutăți.Sunt sigur că te gândești la faptul că MS nu va mai asigura suport și update-uri pentru XP și acesta te face să afirmi cele de mai sus.NU este nevoie de așa ceva.Găurile eventuale de securitate pot fi suplinite de antivirus bun.Fiabilitatea sistemului XP a fost dovedită timp de 20 ani.Am întâlnit calculatoare cu xp instalat de 5 ani și tot funcționa,chiar foarte bine.

    • nici nu am pus la socoteala faptul ca microsoft nu va mai asigura suport (ca de altfel si altii ) dar e vorba de evolutie , nu am zis ca xp e prost sau ca trebuie sa iti cumperi calculator nou dar daca tot iti cumperi calc e culmea sa dai jos windows 7 si sa pui xp … si tot statisticile alea spun ca utilizarea xp scade

 16. Salut!
  Niste tutoriale despre Hyper-V cand o sa faceti? Ar fi foarte utile!
  Faceti o treaba buna. Succes in continuare !

 17. Harta Live cu temperaturi, precipitatii, satelit si nori apare si in ‘vechiul’ win8, se activeaza cumva cu click dreapta pe aplicatia metro Vremea

 18. Un tutorial reusit, felicitari!
  L-am instalat si eu dar am revenit la windows 8.0 deoarece nu-mi merge antivirusul pe el. Folosesc Kis 2013 si nu este compatibil cu acest windows. Am incercat si kis 2014 si nici acela nu merge…

 19. Salutare,

  Am postat si eu ceva mai devereme , destul de folositor si inca nu aparut aici.
  Care este problema? Nu era destul de important postul meu?

 20. Anderson a zis

  Win 8 este un esec ca si Vista, toata lumea wowwoww Win8 vai pff zboara, de unde numai esecuri ca si Vista de ce dupa 2-3 ani a scos Win7 intrebarea e simpla multe buguri manca multe resurse se instala putin mai greu, acuma la Win8 pff vezi are Metro are sidebar nu stiu cum, in plus o mare porcarie de windows, nu are nici butonul Start care e cel mai important, stai sa cauti ca nebunul pe acolo sa cauti Search, Calculatorul, si toate alea. La Win7 frumos e un windows copt stabil restul facute in graba. Scot acuma Win8 pff sa fie compatibil cu Haswel, nu stiu ce, nu stiu ce. Fratilor bagati Windows 7 e cel mai copt si stabil sistem posibil ai tot ce vrei la el, sau pt. cei cu PC mai vechi 2004-2006 Windows XP care nu o sa moara niciodata a fost cel mai bun si este si in continuare. De win8 nici sa nu aud.

  • Dar pentru PC-uri din 2007 se poate rula Windows 7 decent….?

  • daca nu te pricepi tu sa il folosesti si ai ramas in preistorie nu inseamna ca nu e bun … auzi e mai usor sa cauti in start programs decat sa dai search in windows 8 :)) … iar despre compatibilitatea cu haswell e foarte importanta sa stii … XP e deja mort

  • Ori cel mai bine iti cumperi un calculator nou .. adica placa video noua .. placa de baza noua cu suport pentru drivere pentru wnidows 8 windows 7 windows vista si xp … De ce spui ca vista a fost un esec ? Fiindca lumea nu avea memorie ram destula … ?? Sau ca erau inca multe pc-uri cu single-core ?? De ce nu zici ce este asa de nashpa la vista ? De ce nu zici ce e asha de nashpa la windows 8 ?? Adica , macar sa stim si noi .. motivul .. caci asa pot si eu sa zic despre tine ca nu prea functizonezi normal … ::)))) Daca nu-ti place windows .. potzi alege linux … Linux care te scapa de multe probleme ! Bafta ! Si nu fii trist ! Intr-o buna zi .. vei putea si tu sa-ti cumperi un calculator super performant si vei observa diferentza intre windows xp si windows 8 !!

 21. L-ai instalat windowsul pe curat sau intr-o masina virtuala??

 22. Anderson a zis

  Mi-a venit o idee Adrian tu cred ca te pricepi sau Cristi cum se poate rula jocurile de pe windows pe linux ubuntu, de exemplu nu stiu Crysis sau tot ca e la moda cu WOT ( World of Tanks ) cum se poate rula jocurile .exe pe ubuntu ?

 23. Adrian Gudus a zis

  Anderson: Mi-a venit o idee Adrian tu cred ca te pricepi sau Cristi cum se poate rula jocurile de pe windows pe linux ubuntu, de exemplu nu stiu Crysis sau tot ca e la moda cu WOT ( World of Tanks ) cum se poate rula jocurile .exe pe ubuntu ?

  Există deja un tutorial video pe această temă. Scrie în căsuța de cautare din dreapta sus: wine, apasă tasta enter și vei găsi tutorial.

 24. Adrian, vreau sa fac un dual-boot intre Windows 8 si Ubuntu, pot instala Ubuntu pe alta partitie acum cand am deja Windows 8 instalat ?

 25. Adrian Gudus a zis

  Emi: Adrian, vreau sa fac un dual-boot intre Windows 8 si Ubuntu, pot instala Ubuntu pe alta partitie acum cand am deja Windows 8 instalat ?

  Iti recomand acest tutorial: http://goo.gl/XhaK2
  Si mai tarziu te-ar putea interesa si acest tutorial: http://goo.gl/cgyH5

 26. Am instalat si eu Windows-ul de pe iso, nu upgrade. Imi place in primul rand ca pot juca un joc mai vechi, 8-ul imi rula imaginile din joc in mod distorsionat. Acum totul se vede bine, dar miscarea sacadeaza fin, asta este… oricum e ok.
  Cel mai mult imi place IE.11, “zboara” nu alta! Foloseam Firefox cu addon-uri, dar nici nu mai m-am deranjat sa il instalez, vazind cum percuteaza IE.11.
  Mai imi place programul de vizionat/editat foto din Windows, are diverse instrumente care mi-au fost utile, iar interfata e atractiva.
  Dezamagirea fiica-mii a fost ca Paint-ul nu aduce nimic nou fata de Win7.
  Instalarea Win 8.1 mi s-a parut greoaie, asta ca minus. Am testat versiunea x64 pe un laptop cu i7, ram 4GB. Iar in IE.11, dupa ce tastezi ceva in bara de cautare, nu ia comanda Enter din tasta, trebuie sa dai comanda din mouse; tot un minus.

 27. stii cumva de ce IE10 din windows 8 nu i-mi mai deschide e-mailul si i-mi spune sa fac upgrade la un alt browser mai exact la mozila sau safari?

 28. Calin O. a zis

  Buna Ady,am si eu o nelamurire,am instalat windows 7 ultimate SP1 32-bit,cu toate cele,la zi,si nu mai pot descarca pozele de pe aparatul foto digital(un Nortek DSC 66);precizez ca aparatul nu are drivere,sau alte cd-uri pentru instalare;inainte am avut instalat windows 7 Ultimate 32-bit,fara SP1,aparatul foto nu a avut nimic,l-am atasat la PC prin cablu USB,si asta era,descarcam pozele fara nici-o problema,dupa ce am trecut la SP1,nici in ruptul capului nu am reusit sa descarc,imi vede aparatul ca USB(mass storage),parca nu l-ar recunoaste,nu stiu ce sa mai fac,am ‘rasfoit’ cam peste tot,dar nu am gasit nici-o explicatie,poate ma ajutati voi,apropo sunteti la zi cu toate,bravo voua,sa o tineti tot asa,am invatat multe de la voi,multumesc anticipat.

 29. Interesant tutorialul am urmat pasi descrisi de tine pt apgrade au mers .Am avut o mica problema cand am deschis pc adoua zi windowsul nu pornea am bagat cd cu windows 8 ia-am dat repair si-a facut treaba.Multumesc pt tutoriale

 30. IONUTZZZ a zis

  Salut Videotutorial.
  As vrea sa stiu daca cineva a incercat si alt antivirus pe windows 8.1
  Eu am incercat AVG nu a mers…am incercat Avast nu a mers..deabia a mers Avira, dar nu sunt eu fan avira si nici nu mi se pare cine stie ce antivirus…a incercat cineva altul? Multumesc anticipat 🙂

 31. Exista vreo extensie pentru Internet explorer10 gen addblock din Google Chrome.

 32. IONUTZZZ a zis

  Chiar nimeni nu a incercat alt antivirus pentru win 8.1 ?

 33. IONUTZZZ: Chiar nimeni nu a incercat alt antivirus pentru win 8.1 ?

  antivirusii seriosi nu suporta versiuni beta ale windows in general … cred ca poti rezista pana apare variant finala si cu antivirusul lui , nu ai nevoie neaparat de altul ….ai grija ce iei de pe net si nu mai sta pe pornaciuni

 34. IONUTZZZ a zis

  Nu de pornaciuni e vorba :)) Eu am intrebat atata tot. Am grija ce iau de pe net stai linistit , nu asta e problema ca ce iau.. oricum MULTUMESC …deci pe masura ce se va apropia data lansarii versiunii finale speram ca sa fie si firmele ce produc antivirusi la acelasi pas 🙂

  • am glumit cu pornaciunile , iti dai seama … din cate am inteles ca acum intre beta si variant finala lucreaza micrososft cu producatorii de antivirusi ca sa isi optimizeze produsele

 35. mda…asa e 🙂 oricum mi se pare superb 8.1 🙂 se misca foarte repede

 36. Pobleme la conectarea internetului
  Am urmatorul chipset: Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC, placa de retea on-board, internet RDS fara rooter, conexiune PPPOE, iar dupa ce fac conexiunea in widoes 8 si dau conect mi se restarteaza pc-ul iar inaitne de restart imi apare pe ecran pe un fundal albastru semnul ” : ( ” si imi scrie cv ( nu e blue-screen) Stiti care e problema?

 37. Marius: Pobleme la conectarea internetului Am urmatorul chipset:Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC, placa de retea on-board, internet RDS fara rooter, conexiune PPPOE, iar dupa ce fac conexiunea in widoes 8 si dau conect mi se restarteaza pc-ul iar inaitne de restart imi apare pe ecran pe un fundal albastru semnul ” : ( ” si imi scrie cv ( nu e blue-screen) Stiti care e problema?

  Asa am patit si eu dar din kauza unui anumit program..fi atent la ce ai instalat inainte de asta..ai avut ceva de pe vreun CD/DVD si ai instalat?

 38. Intotdeauna am instalat de pe stick. Oricum problema era din widows.. am rezolvat in final instaland Windows 8.1 Preview de aici: http://windows.microsoft.com/ro-ro/windows-8/preview-iso
  Cei care au probleme legate de conexiunea la internet in windows 8 sa descarce din linck versiunea dorita.
  A nu se considera reclama, si in caz ca vet iprimi erroare, cand dati conect la internet, mai apasati inca odata conectare pana o ia, prima data nu se va conecta din prima. SUCCES!
  Multumesc, Videotutorial.ro

 39. Ai ideie cum fac sa adaug si alte foldere in sectiunea “Folders” deasupra partitiei C ?

 40. Mi se face rau cand ii aud pe unii cu XP-ul lor. A fost bun si probabil pentru unii mai este, dar e depasit, iar intarfata e mult pixelata fata de restul. Iar 7 si 8 au interfete finisate, placute la vedere. Dar nu e vorba numai de asta. Cei care raman la XP ori nu au lucrat deloc pe ultimele, ori le e frica de nou ori au un sistem slab pe care nu le merge. Eu am windows 8 si o sa bag 8.1 cand o sa iasa varianta finala. Am avut 7, mi-a placut dar pe el aveam o problema, mi se bloca uneori laptopul si isi revenea singur dupa 1,2 minute. E fenomenul numit “random freezing” si nu i-am gasit nici o rezolvare. Pe 8 nu mai am nici o problema, se misca mult mai repede ca 7 si se deschide mai repede ca 7. Fata de XP nu exista termen de comparatie, nici nu mai trebuie bagat in seama. Pe XP am avut multe erori si iar acestea apareau destul de repede dupa o reinstalare de windows. Vista nu am folosit deloc. 7 este stabil, in afara de acea problema altceva nu am avut. Pe 8 deocamdata nu am nici o problema. Inainte sa trec de la 7 la 8 eram si eu sceptic. Dar m-am obisnuit rapid cu interfata si acum chiar mi se pare folositoare. De exemplu nu mai trebuie sa te conectezi la yahoo sau gmail din browser, ci poti avea toate conturile logate in windows si cand apesi pe “mail” se deschid conturile. Apoi doar alegi pe care il vrei, yahoo sau google sau hotmail etc. Plus ca te si anunta ca ai mail-uri noi din interfata direct. Eu unul recomand w8, dar si 7. Am inteles ca 8 merge fara probleme pe un sistem cu 512 ram.

 41. De laudat este si munca depusa pentru a face din IE un browser rapid. E diferenta foarte mare intre 9 si 10. Evident, IE10 lucreaza si mai bine in w8. Din pacate nu sunt adblock-uri gratis. Macar atata sa se faca pentru el. Se gasesc numai cu plata. Si sa fim seriosi, cine plateste pentru asa ceva? Mai degraba alegi alt browser si gata. Daca ar face cei de la microsoft si un adblock pentru el (sau sa fie integrat direct in browser), sigur ar avea de castigat, lumea s-ar intoarce la el. Cum s-a intamplat si cu antivirusul integrat. De ce sa bag altul cand il am pe asta destul de bun?
  Apropo de windows defender…se poate face autoupdate? O problema in w8 este ca nu se face autoupdate asa cum este la microsoft security essential sau la restul.

 42. se misca mult mai gred decat windows 7

 43. windows 8.1 merge pe un laptop amd athlon 64×2, dual core tk-55, 1mhz, 1,75gb of ram?

 44. se mișcă mult mai ușor decât Windows 8;
  pornește mai repede și chiar se instalează mai repede;
  este deranjant faptul că la pornire trebuie să introduc parola, adică autentificarea aia cu contul Microsoft.
  Cred că s-a eliberat deja versiunea finală, că am văzut oferte de prețuri la evomag deși nu erau disponibile în stoc. Așteptăm tutorialul promis despre licențele disponibile și ce înseamnă fiecare. Dacă mi-am construit un sistem nou care este licența potrivită pentru instalare.

 45. cum sa activez si eu windows 8.1 ?

 46. Salutare, am si eu o intrebare, de ce la windows 8.1 nu ii poti face nota de rating la componente,cum e la win7.E ca nasol, ca numai vezi scorul componentelor.

 47. Windows 8 și 8.1 este cel mai bun exemplu despre cum nu trebuie făcut un SISTEM DE OPERARE!!!

 48. Alexandru a zis

  Am o intrebare Adrian. Eu stiu ca este optimizat pentru tablete. Dar totusi exista trick-uri cum sa anulam interfata aia METRO UI si sa readucem meniul start ca in Windows 7? Care sunt cele mai bune trucuri?
  Ti-as fi recunoascator.
  Multumesc Anticipat!

  • Sunt mai multe tutoriale pe site pe aceasta tema le gasesti ajutorul casutei de cautare din dreapta sus. Pentru a-l gasi pe cel mai recent scrie “Dezactivare interfata Metro si instalare buton Start in Windws 8 si 8.1”.

 49. am si eu o problema.am wind8.1 am instalat daemon tools si nu stiu cum sa fac imag.virtuala la jocuri format iso.pana acum am avut wind.xp si ma descurcam f.b.i-mi dati si mie un raspuns.s-au poate faceti tutoriale cu aplicatii care merg pe wind.8.1 si cum se lucreaza cu ele.multumesc

  • Ce probleme intampini mai exact in momentul montarii imaginii iso? Windows 8.1 vine de baza cu posibilitatea de a monta imagini iso. Dai click dreapta pe iso si apoi ” Mount”.

 50. nu pot face imag.virtuala unor jocuri iso cu daemon tools

 51. Cristian a zis

  Salut domnilor , firewalul din windows 8.1 este sau nu de incredere …? Am incercat si eu sa instalez ZoneAlarm si Comodo , nu merge am lasat asa cum este Windows 8.1 , exista alte programe firewall compatibile cu win 8.1…? Multumesc frumos.

Trackbacks

 1. […] Windows 8.1 Enterrprise. Pentru cei interesati, noi am vorbit cu ocazia altor tutoriale despre ce este nou in Windows 8.1 sau cum facem upgrade la Windows 8.1. Chiar daca acele tutoriale sunt facute in Iunie si era vorba […]

Speak Your Mind

*