Cum sa facem desene 3D foarte usor cu ajutorul programului Google SketchUp – tutorial video

Salut prieteni, astazi va voi arata cum se construieste rapid o casuta de vacanta sau orice altceva in format 3D cu ajutorul programului Google SketchUp, acest program gratuit este dezvoltat de echipa de profesionisti de la Google.
Google SketchUp poate fi folosit de oricine, acesta are un grad de dificultate foarte scazut, in cinci minute poti termina o casuta tridimensionala exact ca cea realizata de mine in tutorial, asta la cheie, la rosu o facem in cateva secunde.
Cea mai folositoare functie in Google SketchUp este Push and Pull, cu ajutorul acestei interesante functii putem trage si intinde orice suprafata in orice directie. Pot spune ca Google SketchUp nici nu are nevoie de un tutorial video, interfata este extrem de clara.
Pe langa functiile obisnuite, Google SketchUp ofera posibilitatea inserarii unor obiecte in peisaj, acestea pot fi: bancute, biciclete, automobile, mobilier de interior / exterior, etc.
Probabil ca multi vistati sa va faceti o casa a voastra, acum aveti ocazia sa va proiectati casa si sa va plimbati prin ea, daca va iese probabil veti apela la un proiectant, acesta va intelege mai usor ce doriti, dupa aceea poate o sa va apucati de constructie pe bune, acum este momentul potrivit, materiale ieftine, terenuri ieftine, manopera ieftina, ce mai asteptati ?
In afara de cele prezentate de mine in tutorial Google SketchUp mai poate face si alte minuni, de exemplu va poate ajuta sa va puneti casa sau orice alta cladire pe Google Maps in 3D, aceasta va fi admirata de orcine trece pe acolo (virtual desigur), daca sunteti interesati de astfel de chestii va rugam sa ne scrieti pe rubrica de comentarii.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Cismaru Cristian

 

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (73)

  • Foarte util ! Multumim !
    Chiar voiam sa cer, asa ceva, dar nu am indraznit.
    Se pot si misca, personajele ?
    Mi-ar place sa creez desene animate.
    Astept ceva, pe tema aceasta.
    Sanatate !

  • Da imi place trebuie sa am doar timp sa lucrez cu programul,cred ca posibilitatile sunt multe,altceva de genul acesta nu am gasit.multumesc.

    • cristi: altceva de genul acesta nu am gasit.multumesc.

      incearca pe google sa dai un search cu "program de proiectare case" sau acelasi lucru in engleza si vei gasi vreo 2-3 softuri ca de ex: Ashampoo 3D CAD Architecture 2,pro 100...etc si am gasit si unul free,cica, la "http://www.artifice.com/free/dw_lite.html" vezi si u ce e cu el,daca chiar te intereseaza bineinteles.Eu nu l-am incercat deci nu stiu nimic de el.Acel site nu are nici o legatura cu mine si nici eu cu el,l-am gasit doar printr-ul scurt search pe google.Succes

  • Interesant tuutorial,mulţumesc.Pe mine unu nu mă deranjează dacă tutorialele sunt mari,dacă învăţ ceva din ele.Felicitări şi LA MULŢI ANI de ziua bărbatului.

  • Nu cred ca se poate cineva plictisi de un asa tutorial.A fost interesant destul de detaliat si pe deasupra foarte hazliu.In ultimul timp m-ai amuzat cu fiecare tutorial.Acum,eu nu zic ca nu ar fi bun acest soft,pentru incepatori e foarte bun fiind "moaca" sa zic asa.Eu lucrez in constructii,ma rog am lucrat, ca nu am mai avut o lucrare de asta toamna,dar nu asta e important.Eu folosesc Chief Arhitect pentru a face proiecte,e un program foarte bun si nu cred ca e foarte greu de lucrat cu el.Din pacate e un soft comercial si nu cred ca cineva,care il foloseste doar o data pentru a-si proiecta propria casa de exemplu,va da un pumn de bani pe el si apoi sa nu mai aiba ce face cu el sa ii ocupe si spatiu degeaba in pc.Si majoritatea softurilor de acest gen sunt comerciale.De asta cred ca e mai bine sa faca o schita cu acest Google SketchUp,pe care pe urma o poate preda unui arhitect care desigur va sti,aproximativ,dorinta clientului si il va ajuta enorm decat sa lucreze pe ghicite.Bravo si merci fain pentru tot ce faci aici pentru noi.Sanatate si numai bine.

  • interesant,dar tot mai original e 3d max(mult mai greu,dar si mai real)m-am apucat si eu de facut masini in 3d max si credeti-ma ca e al naibi de greu :|

  • Salut am si eu o problema am instalat o noua memorie si dupa ce am aprins pc-ul surpriza nu mai am sunet. Imi puteti spune si mie ce pot face.

  • Pe mine m-ati ajutat foarte mult..cu diferite tutoriale ..Am invatat foarte multe lucruri .Sunt foarte multumit ,si va doresc o viata lunga si sanatoasa.

  • interesant!!!Eu mai vreau si alte tutoriale sa faci o casa cu 2 etaje sa pui si geamuri,usi acestea cum se fac?Si sa ne arati te rog cum putem sa punem pe google maps casa noastra!!Citeazama!Si cam ce programe mai sunt de proiectare a casei, sa faci proiecte!!!

  • Super fain si gratis. De mult asteptam asa ceva. Cine vrea profi trebuie sa aloce si timp si bani. Poti sa-ti faci o idee destul de avansata despre proiectul final. Bravo de trei ori!

Related Post

This website uses cookies.