Configurarea unui sistem performant pe platforma Sandy Bridge – tutorial video

Salut prieteni, astazi voi configura un computer plecand de la un procesor care face parte din familia Sandy Bridge, aceste procesoare sunt extrem de performante si vin cu o multime de imbunatatiri si optiuni noi.
Sandy Bridge este numele de cod al familiei de procesoare ce au iesit pe piata incepand cu 9 ianuarie 2011, acestea vin cu mai multe inovatii si functii noi, cea mai importanta inovatie este Turbo Boost ce ridica mult mai inteligent frecvanta procesorului cand este necesar, cand nu este cazul acesta consuma mai putin decat generatia trecuta, in concluzie avem mai putina energie consumata inutil si mai putina caldura, deci coolere mai mici.
O functie noua si foarte interesanta este Quick Sync, cu ajutorul acesteia se poate transcoda continut video extrem de rapid, procesoarele Sandy Bridge pot face de ras si cele mai performante placi video (nvidia-cuda, ati-stream), eu nu am crezut initial insa m-am convins de asta cind am bagat procesorul la treaba ( i7 2600).
Sistemul de azi este unul de top, am ales cele mai bune componente de pe piata, nu am facut risipa de bani, am luat cele mai performante componente dar am stat si cu ochiul pe buget, de la nivelul acesta in sus performanta este greu de gasit, iar daca o gasim ne costa enorm.
In ziua de azi orice sistem nou trebuie sa aiba un SSD, pentru sistemul de operare asta inseamna AUR curat, ce folos sa avem componente super performante daca avem un hard disk lent ?
Sursa aleasa este produsa de Seasonic, este ultima generatie de surse din gama performance, nici nu trebuie sa vorbesc prea mult, Seasonic fac surse de 30 de ani si pana acum nu au dezamagit niciodata, ba din contra, designul folosit in constructia surselor lor este cel mai copiat la ora actuala, chiar si Corsair apeleaza la ei pentru fabricarea surselor de top.
Carcasa este de vis, cred ca acest model o sa fie urmatoarea mea carcasa, cei care au realizat-o parca stiau de ce am eu nevoie, s-au gandit la tot, cautati cateva review-uri pe net si o sa intelegeti despre ce vorbesc.
Sper sa va placa configuratia, daca cumparati acest sistem, poate reveniti pe rubrica de comentarii sa ne spuneti cum se misca.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

Configuratia din tutorial + cateva alternative

Procesor 4 nuclee fara HT.
Intel® CoreTM i5-2500K SandyBridge, 3300MHz
Procesor 4 nuclee + HT = 8 nuclee vazute de sistem (alternativa mai performanta.
Intel® CoreTM i7-2600 SandyBridge, 3400MHz
Paca de baza.
Gigabyte PH67A-UD3-B3, socket 1155
Paca de baza cu UEFI (alternativa cu bios grafic).
Asus P8P67-LE, Socket 1155
Memorie DDR3.
TeamGroup Xtreem 4GB (2x2GB), DDR3, 2000Mhz
SSD pentru sistemul de operare.
Solid State Drive (SSD) OCZ OCZSSD2-2VTXE60G, 60GB
Hard Disk pentru stocare.
HDD Hitachi Deskstar 7K1000.C 1TB, 7200rpm, 32MB
Placa video, se pot monta 2 optional (SLI)
Asus nVidia GeForce GTX460 SE, 1024MB, GDDR5, 256bit
Sursa alimentare (PSU)
Sursa Seasonic X-760, 760W , 4 conectori PCI-X (multi GPU)
Carcasa tower Corsair (cable management, liquid cooling ready)
Carcasa Corsair Obsidian 800D FullTower
Carcasa tower mai ieftina (alternativa).
Carcasa Antec Tower Three Hundred

Atentie

Daca doriti sa cumparati aceste produse de la PcGarage, folositi acest voucher 88NX2AZW pentru o reducere de 1 % din valoarea totala a produselor.

de Cismaru Cristian

 

 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Super tare tutorialul decand il asteptam.
    Multumes team videotutorial

  2. Interesant subiectul din seara asta, bv.voua baieti.Cristi cand o sa faci urmatorul videotutorial dezvaluie mai mult din idexu de experienta windows,sunt curios cu cat ti-a punctat w7.sistemul tau.

  3. Cristi, vezi ca sistemul costa mai putin de 60 de milioane, dar ai pus din greseala doua surse in cos, in loc de una.
    In legatura cu tutrialul, a iesit foarte bine, mai ales sistemul, dar pacat ca nu imi pot permite unul asa.

    Felicitari pentru tutoriale !

    PS: Hmmm, carcasa este totusi destul de scumpa, mai ales ca exista alternative mai ieftine si cu care poti face treaba buna.

  4. as lua sistemu daca as avea bani 🙂

  5. Apreciez in mod constant tutorialele voastre, singura adaugare in cazul de fata ar fi pretul sistemului, crescut artificial prin adaugarea in cos a doua surse in loc de una.
    Multumesc

  6. sal ma scuza-ti ca postez aici aces comentariu dar in alta parte nu mi-sa ras deloc am si eu o problema zic eu foarte mare nu pot instala windows 7 sau windows vista bag cd merge totul bine pana ajunge la final instalation si de acolo gata nu mai incarca am asteptat aproape 3 ore jumate si nimik poate ma ajuta cineva va rog mult sistem: processor AMD anthlon(tm)64 processor 3200+, MMX, 3DNou, 2.0GHZ
    Memory: 1536 ram hdd 160 gb placa video Geforce 7100 GS….plsss sa ma ajute cineva am incercat si cu stick sa instalez si la fel imi face ca si cu cd am verifica hdd si nu am nici o problema cu el am verificat si rami…si placa video nu am probleme…nu stiu ce sa mai fac nu vrea sa mearga nici cu cd…nici cu stik-ul…ajung pana la finis instalare si acolo nu mai merge..nu mai incarca..nu mi-se blocheaza pc-ul doar ca nu mai citeste nici cd si nici pe stik cand il bag face la fel xp merge minunat adik nu am probleme cu el doar cu vista si windows 7..spuneti-mi ce as putea sa fac va rog mult…va mltumesc

    • razvan: sal ma scuza-ti ca postez aici aces comentariu dar in alta parte nu mi-sa ras deloc am si eu o problema zic eu foarte mare nu pot instala windows 7 sau windows vista bag cd merge totul bine pana ajunge la final instalation si de acolo gata nu mai incarca am asteptat aproape 3 ore jumate si nimik poate ma ajuta cineva va rog mult sistem: processor AMD anthlon(tm)64 processor 3200+, MMX, 3DNou, 2.0GHZ
      Memory: 1536 ram hdd 160 gb placa video Geforce 7100 GS….plsss sa ma ajute cineva am incercat si cu stick sa instalez si la fel imi face ca si cu cd am verifica hdd si nu am nici o problema cu el am verificat si rami…si placa video nu am probleme…nu stiu ce sa mai fac nu vrea sa mearga nici cu cd…nici cu stik-ul…ajung pana la finis instalare si acolo nu mai merge..nu mai incarca..nu mi-se blocheaza pc-ul doar ca nu mai citeste nici cd si nici pe stik cand il bag face la fel xp merge minunat adik nu am probleme cu el doar cu vista si windows 7..spuneti-mi ce as putea sa fac va rog mult…va mltumesc  

      Ai probleme la placa de bază (vre-un modul de memorie al plăcii video î-ţi face figuri).

  7. Interesant și nu prea.
    În 52 milioane ți-am făcut un sistem care rupe-n două ce ai tu acolo.

    Ai zis că ce ai configurat va fi super ok și peste 2/3 ani. Ei bine, în 2/3 ani cu siguranță vor apărea aplicații care să folosească 6 nuclee, deci deja ai un – la procesor.
    4GB DDR3 sunt ok deocamdată. Nu și în 2/3 ani.
    GTX460 e o placă ok, dar nu are ce să caute într-un sistem futureproof.
    Carcasa e un moft. Clar. Nu o să dea nimeni normal la cap 1400 RONI pe o carcasă.
    Sursa e foarte bună, probabil cea mai bună/utilă componentă din tot ce ai băgat acolo.
    SSD-ul e ok și el doar pentru că are un raport calitate/preț excelent la ora actuală.
    Se putea și mai bine…mult mai bine.
    http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/342360/

    • Andu: Interesant și nu prea.
      În 52 milioane ți-am făcut un sistem care rupe-n două ce ai tu acolo.Ai zis că ce ai configurat va fi super ok și peste 2/3 ani. Ei bine, în 2/3 ani cu siguranță vor apărea aplicații care să folosească 6 nuclee, deci deja ai un – la procesor.
      4GB DDR3 sunt ok deocamdată. Nu și în 2/3 ani.
      GTX460 e o placă ok, dar nu are ce să caute într-un sistem futureproof.
      Carcasa e un moft. Clar. Nu o să dea nimeni normal la cap 1400 RONI pe o carcasă.
      Sursa e foarte bună, probabil cea mai bună/utilă componentă din tot ce ai băgat acolo.
      SSD-ul e ok și el doar pentru că are un raport calitate/preț excelent la ora actuală.
      Se putea și mai bine…mult mai bine.
      http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/342360/  

      Inainte de toate trebuie sa te interesezi, sa citesti despre schimbarile cu care vine Sandy Bridge, mai ales Quick Sync.
      Procul pus de tine acolo este mai slab (media testelor) si mai scump, nu vreau sa vorbesc de transcodare…
      In afara de asta AMD-ul tau este pe 45nm (vs 32 i5 2500 k), asta la 6 nuclee inseamna o gramada de caldura, TDP 125w fara cooler bun?
      Placa video este performanta insa este prea scumpa, daca eu renunt la carcasa si mai bag o placa video s-a terminat, SLI scaleaza eficient pe sandy bridge.
      Nu inteleg de ce ai luat SSD-ul ala, cu toate ca are contoller sandforce, este limitat la IOps de contractul incheiat intre SandForce si OCZ.
      Memoria este exterm de….. value !
      Sursa corsair aleasa de tine este slabuta, 80Bronze = ineficienta, condensatori Rubycon se pun pe surse mai ieftine, ventilator galagios, de proasta calitate, de ce crezi ca sursa aleasa de mine costa dublu ?
      Pentru astfel de componente ai nevoie de stabilitate la alimentare, sursa asta nu cred ca poate oferi stabilitate, de eficienta nu vorbim pentru ca in Romania este ieftina energia electrica, sau nu?.
      As putea continua insa ma opresc aici.

      • cristi-admin:
        Inainte de toate trebuie sa te interesezi, sa citesti despre schimbarile cu care vine Sandy Bridge, mai ales Quick Sync.
        Procul pus de tine acolo este mai slab (media testelor) si mai scump, nu vreau sa vorbesc de transcodare…
        In afara de asta AMD-ul tau este pe 45nm (vs 32 i5 2500 k), asta la 6 nuclee inseamna o gramada de caldura, TDP 125w fara cooler bun?
        Placa video este performanta insa este prea scumpa, daca eu renunt la carcasa si mai bag o placa video s-a terminat, SLI scaleaza eficient pe sandy bridge.
        Nu inteleg de ce ai luat SSD-ul ala, cu toate ca are contoller sandforce, este limitat la IOps de contractul incheiat intre SandForce si OCZ.
        Memoria este exterm de….. value !
        Sursa corsair aleasa de tine este slabuta, 80Bronze = ineficienta, condensatori Rubycon se pun pe surse mai ieftine, ventilator galagios, de proasta calitate, de ce crezi ca sursa aleasa de mine costa dublu ?
        Pentru astfel de componente ai nevoie de stabilitate la alimentare, sursa asta nu cred ca poate oferi stabilitate, de eficienta nu vorbim pentru ca in Romania este ieftina energia electrica, sau nu?.
        As putea continua insa ma opresc aici.  

        cu tot cu sursa, carcasa, sandybridge-ul, 32 nanometri etc, îți zic că sistemul configurat de mine o să bată sistemul tău în orice joc/test.
        nu înțeleg cum vă puteți lua după lucruri de marketing (utile sau nu) gen Quick Sync.
        Da, nu știu ce înseamnă, dar îți mai zic ceva: nu interesează pe nimeni.
        Lucruri în genul au fost la fiecare serie nouă de procesoare/plăci video etc. Gen dual-channel-ul = frecție la picior de lemn. Performanțe mai mari, dar totodată neglijabile (2/5% = 0).
        Zici că mai pui o gtx460.
        Află că sursa aia a mea duce 2 x 6970 (game over).
        SSD-ul ales de mine e peste Vertex 2-ul tău în teste. Nu cu mult, dar e.
        Nu mai puneți botul la chestiile de marketing. Tot timpul vor fi lucruri noi, nu trebuie să faceți un scop din a le obține.
        In the end, voi o să fiți păcăliți.

        • AdrianGudus a zis

          Andu:
          cu tot cu sursa, carcasa, sandybridge-ul, 32 nanometri etc, îți zic că sistemul configurat de mine o să bată sistemul tău în orice joc/test.
          nu înțeleg cum vă puteți lua după lucruri de marketing (utile sau nu) gen Quick Sync.
          Da, nu știu ce înseamnă, dar îți mai zic ceva: nu interesează pe nimeni.
          Lucruri în genul au fost la fiecare serie nouă de procesoare/plăci video etc. Gen dual-channel-ul = frecție la picior de lemn. Performanțe mai mari, dar totodată neglijabile (2/5% = 0).
          Zici că mai pui o gtx460.
          Află că sursa aia a mea duce 2 x 6970 (game over).
          SSD-ul ales de mine e peste Vertex 2-ul tău în teste. Nu cu mult, dar e.
          Nu mai puneți botul la chestiile de marketing. Tot timpul vor fi lucruri noi, nu trebuie să faceți un scop din a le obține.
          In the end, voi o să fiți păcăliți.  

          Neglijabile pentru tine care probabil asculti Guta pe YouTube si stai pe mess si dai webcam la gagici. Habar nu ai ce inseamna sa dezvolti si sa implementezi asemenea tehnologii si mai ales sa ai oportunitatea sa le folosesti. Cine e geek si cine face TREABA intradevar la un PC si nu vrea doar sa ii mearga CS-ul si mess-ul, o sa ia foarte mult in considerare aceste tehnologii. Tu poti sa ramai la 512MB RAM ca merge mess-ul…asta e tot ce conteaza pentru majoritatea din voi…

  8. Da, asteptam ghidul cu un sistem performant si ieftin…

  9. Cristi dar daca poti sa ne dai si noua acel softulet cu frecventa procesprului… Poate faci un tutorial despre el.

  10. Ai adaugat sursa de 2 ori din greseala, deci pretul este un pic mai scazut 🙂

  11. waveboy2u a zis
  12. Ar fi interesant un tutoraial despre configurarea unui sistem sandy bridge mai ieftin.multumesc.

    • sorin00098 a zis

      Sorin: Ar fi interesant un tutoraial despre configurarea unui sistem sandy bridge mai ieftin.multumesc.  

      Sunt de acord cu tine.Din pacate pretul la care a ajuns Cristi nu e la indemana oricui.

  13. Eu ca sa fiu sincer nu as cumpara vreodata un sistem in care placa de baza +procesorul sa coste cat carcasa (fara sursa)

  14. Dar nu pot spune ca nu am ramas cu cate ceva din tutorial, deci keep up fhe good work !

  15. Dar nu pot spune ca nu am ramas cu cate ceva din tutorial, deci keep up the good work !

  16. Cristi , de cand asteptam acest tutorial , da e foarte bun ,dar o mica chestie ce am observat la tine de ce nu ai pus in configuratie i7 2600K pe care il ai tu , tu ai pe cel simplu fara multiplicator deblocat , dar merge si un i5 dar daca ai zis ca o sa apara SATA 3 astept ssd pe 3 , si daca e astept si alte procesoare pe alt socket ca ai zis ca o sa mai apara si alte procesoare inafara de sandy bridge , deci nici nu ma mai grabesc ca peste 1-2 ani o sa apara iara cine stie ce idee mai au intel asa mai bine strang banisori si iau cele mai noi componente sa fiu in frunte . Iti multumesc ca ai facut tutorialul dar pe piata a aparut placile de 1155 sau tot nu sunt disponibile , ca asa nu ma mai arunc sa dau bani aiurea . Bafta 🙂

  17. Salut. Va respect foarte mult pentru ceea ce faceti. Insa acest tutorial mi se pare destul de slabut , deoarece se poate lua ceva mult mai bun in bani mai putini.
    Uite doar un exemplu , si sunt sigur ca se poate face mult mai bine si decat am facut eu aici : http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/342448/ . O zi buna , si multumesc pentru munca depusa!

    • AdrianGudus a zis

      MCi: Salut. Va respect foarte mult pentru ceea ce faceti. Insa acest tutorial mi se pare destul de slabut , deoarece se poate lua ceva mult mai bun in bani mai putini.
      Uite doar un exemplu , si sunt sigur ca se poate face mult mai bine si decat am facut eu aici : http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/342448/ . O zi buna , si multumesc pentru munca depusa!  

      Placa de baza aleasa de tine e cam “low” nu vad sensul sa ai video integrat atat timp cat ai sandy bridge si grafica integrata pe el. Pentru ce ai mai cumparat si placa video daca tot ai ales o placa de baza cu video integrat? Plus ca ai prea putine USB de care tot mai multa lume are nevoie in ziua de astazi. Toate porcariile pe care le bagam in PC sunt pe USB. Conectorul VGA si DVI nu-si au rostul daca iti cumperi placa video dedicata. Placa lui Cristi mi se pare cea mai ideala si nu o spun ca mi-e coleg ci pentru ca asta e adevarul.

  18. Sursa scumpa .. prea puternica, memorii 2000MHz care nu ai ce face cu atata fracventa, la procesor se poate lau ceva mai bine, carcasa scumpa, foarte scumpa, hhd de groaza.. cred ca e cea mai neinspirata configuratie.

    • Calin: Sursa scumpa .. prea puternica, memorii 2000MHz care nu ai ce face cu atata fracventa, la procesor se poate lau ceva mai bine, carcasa scumpa, foarte scumpa, hhd de groaza.. cred ca e cea mai neinspirata configuratie.  

      Hard disk-ul l-am pus doar pentru stocare, pentru sistem am ales un SSD care la ora actuala este cel mai bun existent la noi pe piata.
      Carcasa este pentru cunoscatori, cei care nu vor sa cheltuie prea mult, am pus sub tutorial o alternativa mai ieftina.
      Memoriile sunt foarte rapide, placa de baza suporta pana la 2200 si chiar peste, daca credeti ca este cam mare frecventa puteti lua altele la 1333 sau 1600 din aceeasi serie, insa nu vad rostul, de ce sa-ti doresti o viteza mai mica, mai ales ca procesorul este super rapid.
      Daca vorbim despre procesor, acesta este o bestie, overclock-ul se face super usor in zilele noastre, nu trebuie decat sa ridici multiplicatorul, dus pana la 4.9 sau 5.0 trece peste tot ca tancul, eu am sandy bridge si crede-ma ca stiu ce spun, cine doreste are sub tutorial si pentru procesor o alternativa mai buna insa nu recomand, pretul este prea mare si performanta nu creste odata cu pretul la nivelul asta.

  19. RW.In leatura cu carcasa ,majoritatea dintre voi nu aveti idee cum arata un sistem intr-o asemenea carcasa. Daca o sa ajungeti vreodata sa aveti ocazia sa vedeti live aceasta carcasa o sa va schimbati parerea ca este prea scumpa.Dupa mine merita toti banii.
    http://www.youtube.com/watch?v=Whe2aQFWd5Y

    • zoom: RW.In leatura cu carcasa ,majoritatea dintre voi nu aveti idee cum arata un sistem intr-o asemenea carcasa. Daca o sa ajungeti vreodata sa aveti ocazia sa vedeti live aceasta carcasa o sa va schimbati parerea ca este prea scumpa.Dupa mine merita toti banii.http://www.youtube.com/watch?v=Whe2aQFWd5Y  

      Eu am vazut-o pe viu si am ramas cu gura cascata, este o opera de arta, poate ca este cam scumpa insa nu cred ca vei mai cumpara alta carcasa in urmatorii 10 ani.
      Asta nu este pentru orcine, este pentru pasionati, pana una alta, am postat o alternativa la aceasta carcasa.

  20. marius florin a zis

    foarte tare cristi acestasta configuratie pe viitor chiar as dorii sami achizitionez acest calculator si am mai avut akum ceva timp o placa de baza pe asceasta configuratie sand brigde. foarte tare

  21. Mr. Problem a zis

    Cum se cheama gadget-ul ala pe care-l folosesti pt cpu?

  22. Super tare dar ai uitat coolerul sau poate sandybridge merge fara? Si ar mai fi ceva, macar un DVD-RW sau la ditamai configuratia un BlueRay, ce zici?

    • AdrianGudus a zis

      cretzu: Super tare dar ai uitat coolerul sau poate sandybridge merge fara? Si ar mai fi ceva, macar un DVD-RW sau la ditamai configuratia un BlueRay, ce zici?  

      S-a mai spus de 30.000 de ori si in alte tutoriale pe care le mai avem pe site legate de configuratii ca:
      Procesor BOX inseamna procesor care vine in cutie pregatit cu tot ce trebuie, respectiv: cooler, fan, pasta termoconductoare gata aplicata si sistemul de prindere sau accesorii pentru prindere.
      Cand cauti un procesor si scrie la denumire BOX atunci inseamna ca are tot ce trebuie in cutie.

      • AdrianGudus:
        S-a mai spus de 30.000 de ori si in alte tutoriale pe care le mai avem pe site legate de configuratii ca:
        Procesor BOX inseamna procesor care vine in cutie pregatit cu tot ce trebuie, respectiv: cooler, fan, pasta termoconductoare gata aplicata si sistemul de prindere sau accesorii pentru prindere.
        Cand cauti un procesor si scrie la denumire BOX atunci inseamna ca are tot ce trebuie in cutie.
          

        Serios acum,inainte sa fii arogant,vezi si tu ca i5-ul NU ARE COOLER doar i7 are cooler.La i5 2500k pe emag scrie clar si mare “nu include cooler” in descrierea produsului.Aveti grija,daca va cumparati Sandy Bridge,unele au cooler iar altele nu.Chiar daca are la denumire box.

  23. Felicitari, si jos palaria in fata voastra faceti o treaba exelenta.Sistemul este foarte performant insa skump. Va rog daca puteti si aveti timp, klar faceti un tutorial despre HirensBooCD 13.01 deoarece am vazut ca poate multe si sunt interesat.Inca o data FELICITARI tinetio tot asa!!!

  24. Nu neai inebunit deloc la cap.Foarte bun sistemul puti piperat dar merita!!Te duci o luna jumatate in strainatate si poti sati cumperi sistemul hai 2 luni sati poti cumpara si boxe si plasma etc.Mai cer asa tutoriale pe sandy bridge pe sistem mai performant !!!Si daca exista inca pe avi bridge nu mar deranja!!Succes in continuare!!Apreciez munca voastra!!

  25. salut faceti o treaba buna cu toate ca sistemul e cam scump :)da performanta mare !!!! inca o data felicitari ! 🙂

  26. AdrianGudus a zis

    cristi-admin:
    Cam nasoala Nvidia GTX460….
    Print 3dmark06 default, no oc.  

    Crezi ca ciumpalacii astia inganfati care habar n-au ce inseamna un PC si cu ce se mananca performanta o sa stie ce inseamna un 21709 in 3DMark ? 🙂

    • AdrianGudus:
      Crezi ca ciumpalacii astia inganfati care habar n-au ce inseamna un PC si cu ce se mananca performanta o sa stie ce inseamna un 21709 in 3DMark ?   

      vai draga a vorbit regele calculatoarelor ce sa zic.
      majoritatea au dreptate acest sistem este disproportionat pt. ca in banii aia intra un i7 si un GTX 570 sau un GTX 560 TI sau un GTX 470 poate un HD6950 toate fara discutii peste gtx 460 ca performanta.
      si nu mai cocolasiti atat GTX 460 ca nu este o minune, este o placa video medie ca performante cu cel mai bun raport calitate/pret de la nvidia. Cand dispun de peste 5000 ron pentru un sistem nu ma gandesc la gtx 460.
      Macar fiti corecti si recunoasteti ca nu este sistemul idel in banii aia ca putea sa fie mai bun.

      • cristi:
        vai draga a vorbit regele calculatoarelor ce sa zic.
        majoritatea au dreptate acest sistem este disproportionat pt. ca in banii aia intra un i7 si un GTX 570 sau un GTX 560 TI sau un GTX 470 poate un HD6950 toate fara discutii peste gtx 460 ca performanta.
        si nu mai cocolasiti atat GTX 460 ca nu este o minune, este o placa video medie ca performante cu cel mai bun raport calitate/pret de la nvidia. Cand dispun de peste 5000 ron pentru un sistem nu ma gandesc la gtx 460.
        Macar fiti corecti si recunoasteti ca nu este sistemul idel in banii aia ca putea sa fie mai bun.  

        Esti total pe langa, nene. i5 2500k este la fel sau poate mai bun decat un i7 930 sau 950(excludem i7 2600k) care sunt cu 2-3 milioane mai scumpe. In plus i5 2500k are multiplicator deblocat deci trage concluzia.Clock/clock SandyBridge este mai rapid decat vechile procesoare i7 pe platforma 1366 si mai rapid decat orice AMD la ora actuala,chiar si decat varful de gama care are 6 nuclee. Fraza lui Adrian “Crezi ca ciumpalacii astia inganfati care habar n-au ce inseamna un PC si cu ce se mananca performanta o sa stie ce inseamna un 21709 in 3DMark ? ” spune totul.

        • viorel:
          Esti total pe langa, nene. i5 2500k este la fel sau poate mai bun decat un i7 930 sau 950(excludem i7 2600k) care sunt cu 2-3 milioane mai scumpe. In plus i5 2500k are multiplicator deblocat deci trage concluzia.Clock/clock SandyBridge este mai rapid decat vechile procesoare i7 pe platforma 1366 si mai rapid decat orice AMD la ora actuala,chiar si decat varful de gama care are 6 nuclee. Fraza lui Adrian “Crezi ca ciumpalacii astia inganfati care habar n-au ce inseamna un PC si cu ce se mananca performanta o sa stie ce inseamna un 21709 in 3DMark ? ” spune totul.  

          da m-ai dat gata cine te-a numit pe tine avocat??
          si daca vrei sa stii chiar la i7 2600k m-am referit daca vorbeam de un i7 de pe alt socket sigur pomeneam asta. Cica sunt pe langa ai scris atat de mult pt ca am pomenit de i7 matale esti pe langa de placa video nu ai nimic de zis sau si acolo sunt pe langa???
          “Fraza lui Adrian” este o prostie si o nerusinare ca si cum editorul unui ziar ar zice ca cititorii ziarului sau sunt niste idioti asa ceva nu se face va lipseste bunul simt.

          • cristi:
            da m-ai dat gata cine te-a numit pe tine avocat??
            si daca vrei sa stii chiar la i7 2600k m-am referit daca vorbeam de un i7 de pe alt socket sigur pomeneam asta. Cica sunt pe langa ai scris atat de mult pt ca am pomenit de i7 matale esti pe langa de placa video nu ai nimic de zis sau si acolo sunt pe langa???
            “Fraza lui Adrian” este o prostie si o nerusinare ca si cum editorul unui ziar ar zice ca cititorii ziarului sau sunt niste idioti asa ceva nu se face va lipseste bunul simt.
              

            Pai de placa video, ia sa vad,da, Hd6950 o mizerie de placa video la un pret care nu se merita. AMD EOL.

          • viorel:
            Pai de placa video, ia sa vad,da, Hd6950 o mizerie de placa video la un pret care nu se merita. AMD EOL.  

            serios???? cata subiectivitate foarte slabe argumente.
            HD6950 este o placa video buna in special la rezolutii foarte mari la care recent a si scazut pretul si la unele modele cu putin noroc poti sa o deblochezi intr-un HD6970.
            Cat costa un HD9650 pai gasesti aceasta placa intre 1000 si 1500 lei deloc mult la performanta care o ofera.
            Si dupa cum am zic “poate un hd6950” asta daca stii sa citesti deci ramane la dorinta celui care cumpara sistemul poate ii place mai mult placa asta video poate are 3 monitoare dar ce sa intelegi, puteam sa propun si un HD6870 pt. ca placile video care le-am propus sunt mai bune decat gtx 640 si intra in buget de aceea le-am propus. Dupa cum am vazut te legi de o componeta si o tii cu aia nu esti capabil sa privesti imaginea de ansamblu sau ce vreau eu sa zic ca in banii aia putea construi un sistem mai bun.

  27. Sorry!ai dreptate dar coolerele box nu le-am folosit niciodata(zgomot+ineficienta)dar DVD-RW sau BR tot le-ai uitat! Bafta!

  28. Andu:
    cu tot cu sursa, carcasa, sandybridge-ul, 32 nanometri etc, îți zic că sistemul configurat de mine o să bată sistemul tău în orice joc/test.
    nu înțeleg cum vă puteți lua după lucruri de marketing (utile sau nu) gen Quick Sync.
    Da, nu știu ce înseamnă, dar îți mai zic ceva: nu interesează pe nimeni.
    Lucruri în genul au fost la fiecare serie nouă de procesoare/plăci video etc. Gen dual-channel-ul = frecție la picior de lemn. Performanțe mai mari, dar totodată neglijabile (2/5% = 0).
    Zici că mai pui o gtx460.
    Află că sursa aia a mea duce 2 x 6970 (game over).
    SSD-ul ales de mine e peste Vertex 2-ul tău în teste. Nu cu mult, dar e.
    Nu mai puneți botul la chestiile de marketing. Tot timpul vor fi lucruri noi, nu trebuie să faceți un scop din a le obține.
    In the end, voi o să fiți păcăliți.  

    Cand eram mic faceam colectie de surprize, imi aduc aminte ca aveam o surpriza cu Porsche, pe toti i-am spart cu surpriza aia.
    Pana la urma a aparut unu cu un DeTomaso, ala m-a facut rau de tot, imi aduc aminte, parca simt umilinta, Porsche-ul meu baga doar 300 la ora si surpriza aluia baga 335, iti dai seama….
    Surprize, surprize….., ce vremuri, ciunga Turbo.
    Tu mi-ai adus aminte de copilarie, cam de varsta ta eram pe vremea aia.

  29. andrei stefan a zis

    Am facut un pc exact ca acesta din tutorial , cand a venit factura de curent ! Mama mi-a luat pc-ul si la aruncat pe geam, pe mine dupa el.

  30. Sistemul facut de Cristi isi merita pe deplin banii.
    Puteai sa mai astepti si iti cumparai i7 2600k sau 2500k.
    Am 2600k-ul pe statia de acasa si nu am reusit sa ii dau mai mult de 5,1 GHz 1.46v manual / LLC higt oFFset + 0.110.Mai mult de 5.1 nu vrea nici cum, nici macar nu booteaza windows, ramane blocat in Starting Windows.Am incercat toate posibilitatile , iam dat si 1.55 si tot nu vrea, asta este am avut mare ghinion cu exemplarul meu ,batch prost.
    Andu:
    Omule, la ora actuala Intel este peste AMD. Pentru jocuri 6 nuclee stau degeaba daca nu cumva faci editare video sau te preocupa 3d-ul(in cazul meu de grafician 3d este bunicel acel AMD dar,scuza-ma, prefer Intel).
    Afla ca Nvidia este peste AMD la ora actuala.Amd 6970 este o mizerie la banii aia, daca ai bani de 6970 ai mai putea face rost de 2 milioane si iti cumperi GTX570 care este peste acel AMD 6970. In plus ai CUDA si Physx ceea ce la AMD nu gasesti.Daca nu stiai CUDA(Compute Unified Device Architecture) este un compilator si un set de dezvoltare al programelor menite sa ruleze pe GPU-urile NVIDIA. Multe programe profesionale au CUDA implementat,se stie ele care sunt.
    Memoriiile alea nu sunt pentru “tavaleala”. Un pasionat de Overclocking stie ce memorii sa isi cumpere,alea alese de tine sunt prea “value”, cum ii spune si nuemele. SSD-ul ala OCZ Vertex este mai bun decat cel ales de tine,Adata S599 care are de suferit la Input/Output.
    Sursa aia Corsair 750TX V2 este CWT made ,deci proasta, singurul lucru bun ce ai pus in configuratia aia Andu este HDD-ul ala Samsung 1TB F3 care este cel mai rapid HDD Sata2 de 1 TB.
    Deci dupa parerea mea un sistem foarte prost si o caruta de bani dati pe el Andu.

  31. cristi si adrian v-as ruga foarte frumos sa-mi spuneti parerea voastra despre acest sistem care mi l-am cumparat de 1 saptamana.va urmaresc siteul chiar de la inceput si l-am recomandat foarte multor persoane,de aceea v-as ruga sa-mi spuneti parerea voastra sincera si daca vreti sa-mi recomandati un monitor si o placa video(intre 3 si 4 milioane fiecare).astept raspunsul vostru cu nerabdare!
    va salut!

  32. costelini a zis

    da se vede de la distanta cine cunoaste cele mai frumoase tutoriale tu cristi le faci stii sa explici.pentru cei care comenteaza eu zic sa fie si ei mai respectosi pentru ca baietii astia muncesc la ceea ce fac.va rog sa faceti tutoriale si pentru calculatoare mai vechi pentru ca sunt multi cei care au calculatoare vechi adica sa ne ajutati sa le facem si pe acelea vechi sa fie mai performante .eu sunt sigur ca se gasesc solutii si as fi foarte bucuros daca as vedea ca ne ajutati in privinta asta.urmaresc tutorialele tale cu mare placere

  33. Salut, o intrebare aproape total pe langa cele discutate aici.

    Daca imi cumpar o memorie de 2gb 1600mhz cu XMP profile de la KINGSTON, acel XMP functioneaza si pe platforma AMD, ( un GX890 cu X3 455 ) sau nu influenteaza in nici un fel.

    Mersi.

    _______________________________________

    Cat despre sistemul de mai sus, asa cum spunea si cineva mai sus,
    – carcasa mai scumpa decat placa video
    – sursa cu 4 conectori PCI-X pentru o placa de baza care suporta doar doua astfel de placi
    + a doua varianta de carcasa mi se pare mult mai ok

    • Alex: Salut, o intrebare aproape total pe langa cele discutate aici.
      Daca imi cumpar o memorie de 2gb 1600mhz cu XMP profile de la KINGSTON, acel XMP functioneaza si pe platforma AMD, ( un GX890 cu X3 455 ) sau nu influenteaza in nici un fel.Mersi._______________________________________Cat despre sistemul de mai sus, asa cum spunea si cineva mai sus,
      – carcasa mai scumpa decat placa video
      – sursa cu 4 conectori PCI-X pentru o placa de baza care suporta doar doua astfel de placi
      + a doua varianta de carcasa mi se pare mult mai ok  

      NU stiu de ce va dati cu parerea daca nici macar nu ati vazut in viata voastra o placa video performanta.
      Pentru cultura ta generala, placile video performante au cate doi conectori de altimentare PCI-X, ori doi de 6, ori unul de 6 si unul de 8 .
      Pentru cei care cred ca acea carcasa este prea scumpa, am pus in partea de jos o alternativa mai ieftina, va puteti cumpara si o carcasa de 80 lei.
      Va rog sa va abtineti pe viitor, altfel va faceti de ras.

  34. lasati ca se aproptie bulldozer-ul si Llano care o sa dea de pamant cu intel
    http://www.youtube.com/watch?v=mdPi4GPEI74&feature=player_embedded

    • fred: lasati ca se aproptie bulldozer-ul si Llano care o sa dea de pamant cu intel
      http://www.youtube.com/watch?v=mdPi4GPEI74&feature=player_embedded  

      Pana atunci poti visa frumos. Stai linistit ca nu o sa existe o asemenea situatie in care AMD sa dea cu Intel de pamant, este invers din cate vad eu.Cand o sa scoata AMD Lano atunci sar putea sa vina Ivy Bridge si ,practic, nu are nici o sansa AMD.Dar deh, nu ai ce sa le faci la fanboy. Cred ca porti ochelari care sunt imprimati cu logo-ul AMD si poate vezi viitorul AMD prin ei.Poate ne spui si noua ce se va intampla cu AMD in urmatoarele luni. Pana atunci ciocul mic, AMD nu are ce cauta pe aceasta rubrica de comentarii.

      • viorel:
        Pana atunci poti visa frumos. Stai linistit ca nu o sa existe o asemenea situatie in care AMD sa dea cu Intel de pamant, este invers din cate vad eu.Cand o sa scoata AMD Lano atunci sar putea sa vina Ivy Bridge si ,practic, nu are nici o sansa AMD.Dar deh, nu ai ce sa le faci la fanboy. Cred ca porti ochelari care sunt imprimati cu logo-ul AMD si poate vezi viitorul AMD prin ei.Poate ne spui si noua ce se va intampla cu AMD in urmatoarele luni. Pana atunci ciocul mic, AMD nu are ce cauta pe aceasta rubrica de comentarii.  

        noile procesoare cu arhitectura bulldozer si lano vor aparea cel tarziu in vara asta si sunt diferite de cele care le au in prezent folosesc o noua arhitectura.
        daca un procesor de la amd imi va oferi 90% din performanta celui mai tare sandy bridge la un pret cu 40-50% mai mic tre sa fii lovit la cap sa nu alegi amd.

  35. FRUMAST TUTORIAL

    astept si tutorialu cu Sandy Bridge dar cu componente mai ieftine

  36. Salutare! Ptr. Cristi aceste intrebari:
    -De cand ai trecut la noua platforma a celor de la intel nu ai avut probleme cu eroarea de designe a chipsetului H/P67?
    -Cum ai rezolvat cu retragerea de pe piata a acestor chipseturi?
    -A trebuit sa returnezi placa de baza asteptand relansarea noilor revizii B3 in tot acest timp de la aparitia pe piata a noilor platforme sau ai ramas tot cu placa respectiva?
    Multumesc!

    • Robert.L: Salutare! Ptr. Cristi aceste intrebari:
      -De cand ai trecut la noua platforma a celor de la intel nu ai avut probleme cu eroarea de designe a chipsetului H/P67?
      -Cum ai rezolvat cu retragerea de pe piata a acestor chipseturi?
      -A trebuit sa returnezi placa de baza asteptand relansarea noilor revizii B3 in tot acest timp de la aparitia pe piata a noilor platforme sau ai ramas tot cu placa respectiva?
      Multumesc!  

      Nu am avut nicio problema, cei de la intel spun ca problema apare la 5 % dintre placile de baza intr-un interval de 3 ani la o folosire mai intensa.
      Cand voi avea probleme o sa ma duc la service sa imi schimbe placa.

  37. Salutare! Ptr. Cristi am o intrebare legata de socket 1366 am cumparat de curand o placa de

    baza p6x58d premium, problema e ca nu stiu ce componete sa aleg pentru aceasta placa si aici

    ma refer la procesor, sursa si memori. La procesor merge pe i7 960 3.2 GHz cel extreme e

    prea scump altul mai bun nu stiu ce asi putea alege, sursa ma depaseste total memoria asi vrea

    sa fie cea mai buna, 16 gb ram e suficient zic eu, cu frecventa e mai greu. la placa video asi pune

    GeForce GTX 560 Ti doua bucati, racirea procesorului din start lichid, un ssd cu sata 3 si un hdd

    normal. monitor ful hd 24 inch, revin la sursa vreau sa duca lejer toata configuratia specificata.

    Calculatorul al folosesc pentru jocuri si video conferinte hd, folosesc camerea video hd pe post

    de webcam am nevoie de un streaming curat binenteles ca voi avea nevoie de o super banda

    upload deci cam asta va fi sistemul meu, defapt primul meu sistem desktop momentan folosesc

    un macbook sunt super multumit de el dar nu poti face cu el cea ce am specificat eu mai sus sper

    sa apara si video tutorial legat de aspectul socket 1366.

    Despre tutoriale nu am cuvinte sunt super mai ales pentru incepatori conteaza foarte mult sa

    configurezi un calculator ca la carte multumesc si asteptam in continuare video

    tutoriale.

    • AdrianGudus a zis

      cristi: Salutare! Ptr. Cristi am o intrebarelegata de socket 1366 am cumparat de curand o placa de
      baza p6×58d premium, problema e ca nu stiu ce componete sa alegpentru aceasta placa si aicima refer la procesor, sursa si memori. La procesormerge pe i7 960 3.2 GHz cel extreme e
      prea scump altul mai bun nu stiu ce asi putea alege, sursa ma depaseste total memoria asi vrea
      sa fie cea mai buna, 16 gb ram e suficient zic eu, cu frecventa e mai greu.la placa video asipune GeForce GTX 560 Ti doua bucati, racirea procesorului din start lichid, un ssdcu sata 3 si un hdd
      normal. monitor ful hd 24 inch, revin la sursa vreau saduca lejertoata configuratia specificata.
      Calculatorul al folosesc pentru jocuri si video conferinte hd, folosesc camereavideo hd pe post
      de webcam am nevoie de un streaming curat binenteles ca voiavea nevoie de o super banda
      upload deci cam asta va fi sistemul meu, defaptprimul meu sistem desktop momentan folosesc
      un macbook sunt super multumit de el dar nu poti face cu el cea ce am specificat eu mai sus sper sa apara si video tutorial legat de aspectul socket 1366.Despre tutoriale nu am cuvinte sunt super mai ales pentru incepatoriconteazafoarte mult sa
      configurezi un calculator ca la carte multumesc si asteptam in continuare videotutoriale.  

      Pentru sursa, avem deja un ghid…scrie sus in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra: ghid achizitionare sursa, da enter si vei gasi tutorialul.

  38. Cristi ce-ai pus tu acolo e mai mult moft
    Carcasa overkill nu e nimeni nebun la cap sa dea 1400 lei pe o carcasa sunt o gramada de carcase care iti ofera cam aceleasi performante la un pret mult mai mic.O firma mai praf decat hitachi n-am vazut l-ai ales tu doar pentru stocare dar cand te trezesti ca vin bad-urile peste tine si crc errors te iei cu mainle de cap.SSD-ul e ok l-am ales si eu,sursa la fel e overkill pentru sistemul ala
    Nu cred ca ai arunca banii pe sistemul ala mai ales ca sunt alternative mult mai bune in acelasi pret.
    Uite aici un wishlist mai mult decat ok.

    http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/343186/

    • elite: O firma mai praf decat hitachi n-am vazut l-ai ales tu doar pentru stocare dar cand te trezesti ca vin bad-urile peste tine si crc errors te iei cu mainle de cap

      Asta crezi u mai baiete eu am un hitachi de 80 gb pe ata(conector de ala mare cat….)Ce vreau sa zic este ca restul pc-ului sa schimbat mereu pe langa hardul asta,placi de baza,procesoare,etc.Initial il aveam pe un pc pentium 4 pe un socket 468,sau ceva de genul asta,cumparat in 2001.Nu am avut niciodata probleme cu el dar am schimbat 3 alte harduri.Si inca mai merge,desi nu prea il folosesc il tin acolo in carcasa am ceva poze filmulete de familie si alte trasnai de astea,sta acolo si toarce dar daca nu ma iau de el nici nu il aud.hitachi e firma buna parerea mea si ar trebui sa te informezi inainte de a deschide gura,daca vrei poti si sa gandesti inainte.Si sa nu ma iei cu “exceptia care intareste regula” ca nu tine pentru ca mai stiu vreo 3 persoane care folosesc harduri de la hitachi fara nici o problema.Firma a fost printre primii producatori de hard-uri,din cate stiu,si are numai produse performante in alte domenii.De ex camere video profesionale foarte performante(multe televiziuni le folosesc),servere si alte piese de retelistica,piese de hardware folosite in industria auto si multe altele.

  39. christian a zis

    asa dori sa imi arata cum se face overclock la procesor.am un procesor intel core2duo E7200.Si am placa de baza asus p43 p5kr pe sockhet 775

  40. Salut
    Frumos tutorial Cristi dar poti sa faci si tu un tutorial cum se configureaza un pc mai ieftin in jurul sumet de 15 milioane as vrea sa imi iau si eu acum cat de curand un pc nou il jurul sumei de 15 milioane daca ai putea sa ma ajuti facand un tutorial multumesc.
    bafta

  41. salut m-ar interesa si pe mine un pc la maxim 40-45mil pe platforma sandy bridge.nu vreu sa fac neaparat overclok dar mar interesa putere de procesare mare si o placa video de 1gb gdr5 orice ajutor este bin venit.iar tutorialul este foarte reusit tinrtio tot asa

  42. pop ionel a zis

    gata am sa ami vand pc-ul ca vreau sa trec si eu la Sandy Bridge ,an prezent am un pc de care sunt multumit dar aceasta noua platforma ami face cu ochiul.am an prezent configuratia cam asa: Computer:
    Sistemul de Operare Microsoft Windows Vista Home Edition
    Service Pack Service Pack 2
    DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
    Nume computer GIGABYTE (GIGABYTE)
    Nume utilizator nelutu

    Placa de baza:
    Tipul procesorului Intel Pentium III Xeon, 2900 MHz
    Numele placii de baza Necunoscut
    Chipsetul placii de baza Necunoscut
    Memoria sistemului 3328 MB
    Tipul de BIOS Award Modular (12/30/08)
    Porturi de comunicatie Communications Port (COM1)
    Porturi de comunicatie Printer Port (LPT1)

    Video:
    Adaptor video GeForce 9500 GT
    Adaptor video GeForce 9500 GT
    Monitor Generic PnP Monitor [NoDB] (85LMTF037845)

    Multimedia:
    Adaptor audio High Definition Audio Controller [NoDB]

    Stocare:
    Controller IDE Intel(R) ICH10 Family 2 port Serial ATA Storage Controller 2 – 3A26
    Controller IDE Intel(R) ICH10 Family 4 port Serial ATA Storage Controller 1 – 3A20
    Controller IDE Standard Dual Channel PCI IDE Controller
    Controller SCSI/RAID MagicISO SCSI Host Controller
    Controller SCSI/RAID Microsoft iSCSI Initiator
    Unitate floppy Floppy disk drive
    Unitate Disc SAMSUNG HD161HJ ATA Device
    Unitate optica MagicISO Virtual DVD-ROM0000
    Unitate optica TSSTcorp CDDVDW SH-S223F ATA Device
    Stare HDD Smart Necunoscut

    Partitii:
    C: (NTFS) 76315 MB (11730 MB disponibil)
    D: (NTFS) 76308 MB (16667 MB disponibil)
    Capacitate 149.0 GB (27.7 GB disponibil)

    Periferice de intrare:
    Tastatura Standard PS/2 Keyboard
    Mouse HID-compliant mouse

    Reteaua locala:
    Adaptor de retea Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0) (192.168.1.10)
    Adaptor de retea VirtualBox Host-Only Ethernet Adapter (192.168.56.1)

    Dispozitive:
    Imprimanta Microsoft XPS Document Writer
    Controller USB1 Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller – 3A34 [NoDB]
    Controller USB1 Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller – 3A35 [NoDB]
    Controller USB1 Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller – 3A36 [NoDB]
    Controller USB1 Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller – 3A37 [NoDB]
    Controller USB1 Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller – 3A38 [NoDB]
    Controller USB1 Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller – 3A39 [NoDB]
    Controller USB2 Intel(R) ICH10 Family USB Enhanced Host Controller – 3A3A [NoDB]
    Controller USB2 Intel(R) ICH10 Family USB Enhanced Host Controller – 3A3C [NoDB]
    Dispozitive USB USB Human Interface Device

    ——–[ DMI ]———————————————————————————————————

    [ BIOS ]

    Proprietati BIOS:
    Producator Award Software International, Inc.
    Versiune F9c
    Data fabricarii 12/30/2008
    Dimensiune 1024 KB
    Dispozitive de boot-are Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM, ATAPI ZIP, LS-120
    Caracteristici Flash BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, EDD, BBS
    Standarde suportate DMI, APM, ACPI, PnP
    Caracteristici extinse PCI, USB

    [ Sistem ]

    Atributele sistemului:
    Producator Gigabyte Technology Co., Ltd.
    Produs EP43-DS3L
    ID unic 00000000-00000000-0000001F-D0944B66
    Tipul Wake-up Comutator de alimentare

    [ Placa de baza ]

    Atribute placa de baza:
    Producator Gigabyte Technology Co., Ltd.
    Produs EP43-DS3L
    Versiune x.x

    [ Sasiu ]

    Atribute sasiu:
    Producator Gigabyte Technology Co., Ltd.
    Tip Desktop

    [ Controler memorie ]

    Caracteristici controler memorie:
    Metoda pentru detectie erori 8-bit Parity
    Corectie erori Nimic
    Suporta Memory Interleave 1-Way
    Memory Interleave curent 1-Way
    Tensiuni suportate 5V
    Capacitatea maxima a unui modul de memorie 1024 MB
    Sloturi de memorie 4

    [ Procesoare / Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU ]

    Caracteristici procesor:
    Producator Intel
    Versiune Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU
    Viteza ceasului extern 266 MHz
    Viteza maxima a ceasului 4000 MHz
    Viteza curenta a ceasului 2266 MHz
    Tipul Central Processor
    Tensiune 1.0 V
    Stare Activat
    Socket Socket 775

    [ Cache / Internal Cache ]

    Caracteristici cache:
    Tipul Intern
    Stare Activat
    Modul de operare Write-Back
    Dimensiune maxima 64 KB
    Dimensiune instalata 64 KB
    Tipul SRAM suportat Synchronous
    Tipul SRAM curent Synchronous
    Socket Cache intern

    [ Cache / External Cache ]

    Caracteristici cache:
    Tipul Intern
    Stare Activat
    Modul de operare Write-Back
    Dimensiune maxima 2048 KB
    Dimensiune instalata 3072 KB
    Tipul SRAM suportat Synchronous
    Tipul SRAM curent Synchronous
    Socket Cache extern

    [ Module de memorie / A0 ]

    Caracteristici ale modulului de memorie:
    Socket A0
    Dimensiune instalata 2048 MB
    Capacitatea activata 2048 MB

    [ Module de memorie / A1 ]

    Caracteristici ale modulului de memorie:
    Socket A1
    Dimensiune instalata Neinstalat
    Capacitatea activata Neinstalat

    [ Module de memorie / A2 ]

    Caracteristici ale modulului de memorie:
    Socket A2
    Dimensiune instalata 2048 MB
    Capacitatea activata 2048 MB

    [ Module de memorie / A3 ]

    Caracteristici ale modulului de memorie:
    Socket A3
    Dimensiune instalata Neinstalat
    Capacitatea activata Neinstalat

    [ Dispozitive de memorie / A0 ]

    Caracteristici memorie dispozitive:
    Form Factor DIMM
    Dimensiune 2048 MB
    Viteza 667 MHz
    Capacitate totala 64 bit
    Capacitate date 64 bit
    Locatie dispozitiv A0
    Locatie banc Bank0/1

    [ Dispozitive de memorie / A1 ]

    Caracteristici memorie dispozitive:
    Form Factor DIMM
    Locatie dispozitiv A1
    Locatie banc Bank2/3

    [ Dispozitive de memorie / A2 ]

    Caracteristici memorie dispozitive:
    Form Factor DIMM
    Dimensiune 2048 MB
    Viteza 667 MHz
    Capacitate totala 64 bit
    Capacitate date 64 bit
    Locatie dispozitiv A2
    Locatie banc Bank4/5

    [ Dispozitive de memorie / A3 ]

    Caracteristici memorie dispozitive:
    Form Factor DIMM
    Locatie dispozitiv A3
    Locatie banc Bank6/7

    [ Sloturi sistem / PCI ]

    Caracteristici slot sistem:
    Slot PCI
    Tipul PCI
    Utilizare In utilizare
    Latimea magistralei de date 32 bit
    Lungime Lung

    [ Sloturi sistem / PCI ]

    Caracteristici slot sistem:
    Slot PCI
    Tipul PCI
    Utilizare Gol
    Latimea magistralei de date 32 bit
    Lungime Lung

    [ Conectori porturi / PRIMARY IDE ]

    Caracteristici conector port:
    Reference Designator intern PRIMARY IDE
    Tipul conectorului intern On-Board IDE
    Tipul conectorului extern Nimic

    [ Conectori porturi / SECONDARY IDE ]

    Caracteristici conector port:
    Reference Designator intern SECONDARY IDE
    Tipul conectorului intern On-Board IDE
    Tipul conectorului extern Nimic

    [ Conectori porturi / FDD ]

    Caracteristici conector port:
    Tipul portului 8251 FIFO Compatible
    Reference Designator intern FDD
    Tipul conectorului intern On-Board Floppy
    Tipul conectorului extern Nimic

    [ Conectori porturi / COM1 ]

    Caracteristici conector port:
    Tipul portului Serial Port 16450 Compatible
    Reference Designator intern COM1
    Tipul conectorului intern 9 Pin Dual Inline (pin 10 cut)
    Tipul conectorului extern DB-9 pin male

    [ Conectori porturi / COM2 ]

    Caracteristici conector port:
    Tipul portului Serial Port 16450 Compatible
    Reference Designator intern COM2
    Tipul conectorului intern 9 Pin Dual Inline (pin 10 cut)
    Tipul conectorului extern DB-9 pin male

    [ Conectori porturi / LPT1 ]

    Caracteristici conector port:
    Tipul portului Parallel Port ECP/EPP
    Reference Designator intern LPT1
    Tipul conectorului intern DB-25 pin female
    Tipul conectorului extern DB-25 pin female

    [ Conectori porturi / Keyboard ]

    Caracteristici conector port:
    Tipul portului Keyboard Port
    Reference Designator intern Tastatura
    Tipul conectorului extern PS/2

    [ Conectori porturi / Detected ]

    Caracteristici conector port:
    Tipul portului Mouse Port
    Reference Designator intern PS/2 Mouse
    Tipul conectorului intern PS/2
    Reference Designator extern Detected
    Tipul conectorului extern PS/2

    [ Conectori porturi / USB ]

    Caracteristici conector port:
    Tipul portului USB
    Reference Designator intern USB
    Tipul conectorului intern Nimic
    Tipul conectorului extern USB

    [ Conectori porturi / USB ]

    Caracteristici conector port:
    Tipul portului USB
    Reference Designator intern USB
    Tipul conectorului intern Nimic
    Tipul conectorului extern USB

    ——–[ Overclock ]—————————————————————————————————

    Caracteristici procesor:
    Tipul procesorului Intel Pentium III Xeon
    Nume procesor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7400 @ 2.80GHz
    Revizia 0001067Ah

    Viteza CPU:
    Rapiditatea procesorului 2899.84 MHz (original: 2800 MHz, overclock: 4%)

    Cache CPU:
    Cache L1 32 KB
    Date cache L1 32 KB
    Cache L2 3 MB (On-Die, ATC, Full-Speed)

    Atribute placa de baza:
    ID placa de baza 12/30/2008-P43-ICH10-7A89PG0FC-00
    Numele placii de baza Necunoscut

    Proprietati BIOS:
    Data BIOS sistem 12/30/08
    Data BIOS video 07/08/08
    Tip BIOS Award Award Modular BIOS v6.00PG
    Mesaj BIOS Award EP43-DS3L F9c
    DMI Versiune BIOS F9c

    ——–[ Gestiunea alimentarii cu energie ]—————————————————————————-

    Caracteristici gestiunea energiei:
    Sursa alimentarii Alimentare
    Starea bateriei Fara acumulator
    Durata de viata a bateriei (incarcata) Necunoscut
    Durata de viata a bateriei (descarcata) Necunoscut
    HDD SAMSUNG HD161HJ ATA Device
    Monitor ACI19D5: Generic PnP Monitor [NoDB]
    Motherboard EP43-DS3L F9c
    Motherboard 12/30/2008-P43-ICH10-7A89PG0FC-00
    Motherboard DMIMOBO: Gigabyte Technology Co., Ltd. EP43-DS3L
    Motherboard DMISYS: Gigabyte Technology Co., Ltd. EP43-DS3L
    PCI/AGP 10DE-0640: NVIDIA GeForce 9500 GT [NoDB]
    PCI/AGP 10EC-8168: Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0) [NoDB]
    PCI/AGP 1131-7133: Multimedia Controller [NoDB]
    PCI/AGP 197B-2368: Standard Dual Channel PCI IDE Controller [NoDB]
    PCI/AGP 8086-244E: Intel(R) 82801 PCI Bridge – 244E [NoDB]
    PCI/AGP 8086-2E20: Intel(R) 4 Series Chipset Processor to I/O Controller – 2E20 [NoDB]
    PCI/AGP 8086-2E21: Intel(R) 4 Series Chipset PCI Express Root Port – 2E21 [NoDB]
    PCI/AGP 8086-3A18: Intel(R) ICH10 LPC Interface Controller – 3A18 [NoDB]
    PCI/AGP 8086-3A20: Intel(R) ICH10 Family 4 port Serial ATA Storage Controller 1 – 3A20 [NoDB]
    PCI/AGP 8086-3A26: Intel(R) ICH10 Family 2 port Serial ATA Storage Controller 2 – 3A26 [NoDB]
    PCI/AGP 8086-3A30: Intel(R) ICH10 Family SMBus Controller – 3A30 [NoDB]
    PCI/AGP 8086-3A34: Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller – 3A34 [NoDB]
    PCI/AGP 8086-3A35: Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller – 3A35 [NoDB]
    PCI/AGP 8086-3A36: Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller – 3A36 [NoDB]
    PCI/AGP 8086-3A37: Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller – 3A37 [NoDB]
    PCI/AGP 8086-3A38: Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller – 3A38 [NoDB]
    PCI/AGP 8086-3A39: Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller – 3A39 [NoDB]
    PCI/AGP 8086-3A3A: Intel(R) ICH10 Family USB Enhanced Host Controller – 3A3A [NoDB]
    PCI/AGP 8086-3A3C: Intel(R) ICH10 Family USB Enhanced Host Controller – 3A3C [NoDB]
    PCI/AGP 8086-3A3E: High Definition Audio Controller [NoDB]
    PCI/AGP 8086-3A40: Intel(R) ICH10 Family PCI Express Root Port 1 – 3A40 [NoDB]
    PCI/AGP 8086-3A48: Intel(R) ICH10 Family PCI Express Root Port 5 – 3A48 [NoDB]
    PCI/AGP 8086-3A4A: Intel(R) ICH10 Family PCI Express Root Port 6 – 3A4A [NoDB]
    .sa ami spuneti ce parere aveti asi putea anbunatati ceva sau trec direct la Sandy Bridge.multumim pentru tutorial.

  43. pop ionel a zis

    scuze de postare ca e cam lunga

  44. Vezi ca ai bagat 2 surse in cos

  45. Salut Cristi,as fi si eu interesat sa imi schimb PC-ul pe platforma Sandy Bridge,dar sa fie ceva mai ieftin undeva la 25 de miloane daca ai putea,m-am invartit si eu pe emag sa vad ce si cum,am ales ceva dar as vrea si o parere de a ta nu vreau neaparat tutorial,numai sa alegi tu ce consideri pana la 25 de milioane si sa imi fac o parere din ce am ales eu si ce ai ales tu,ai mai multa experienta si nu vreau sa arunc banii aiurea daca dau 25 de miliane vreau ceva destul de bunicel.Astept parerea ta,multumesc si sanatate:).

  46. intrebare de necunoscator: este posibil ca printre procesoarele pe SandyBridge de mai sus sa fie si procesoare care sa aiba probleme cu controlerele sata cum au fost cele din cazul chipset-urilor din seria 6 (P67/H67, etc)? daca da, cum putem sa ne ferim? Merci

  47. Cristi te contrazici un pic la inceput,sau nu imi dau eu seama…Zici ca iei o placa de baza fara iesire video si ca,daca vrem cu iesire video sa cautam o placa de baza cu cipset h67.Dar exact asta este cipsetul placii de baza alese de tine (Gigabyte PH67A-UD3-B3)am innebunit cautand placa asta de baza cu cipset p67.Si voiam sa intreb daca placa de baza nu are la specificatii frecventa de 2000 mhz putem folosi memorii cu aceasta frecventa sau le va lua cu 1333 mhz?Mc si scuze daca te supar.

    • Mihai.m: Cristi te contrazici un pic la inceput,sau nu imi dau eu seama…Zici ca iei o placa de baza fara iesire video si ca,daca vrem cu iesire video sa cautam o placa de baza cu cipset h67.Dar exact asta este cipsetul placii de baza alese de tine (Gigabyte PH67A-UD3-B3)am innebunit cautand placa asta de baza cu cipset p67.Si voiam sa intreb daca placa de baza nu are la specificatii frecventa de 2000 mhz putem folosi memorii cu aceasta frecventa sau le va lua cu 1333 mhz?Mc si scuze daca te supar.  

      Nu m-am referit neaparat la denumirea chipsetului, acolo m-am referit la faptul ca: H67 are hdmi, dvi, vga, iar P67 nu are astea, cei care vr placa video dedicata trebuie sa aleaga o placa P67.
      Gigabyte a facut o alegere ciudata. Intre P67 si H67 sunt extrem de mici diferentele, Gigabyte a ales probabil varianta asta pentru a scadea putin costurile. De obicei placile caru nu au HDMI, DVI, VGA sunt P-uri (sandy bridge, la seria asta).
      O sa vin cu un Update cu diferentele intre H67 si P67 maine.

  48. Wow mc. fain pentru promptitudine.Nu ma asteptam sa primesc asa repede raspunsul.Acum am reusit sa inteleg.Pregateam un post la alt videotutorial,cel despre UEFI dar il postez aici.UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) si Hybrid EFI Technology nu se mananca cu aceeasi paine nu?Pt. ca am gasit o placa de baza gigabyte http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3762#ov si nu imi dau seama.Si apropo care e mai buna dintre asta,cea din acest tutorial(Gigabyte PH67A-UD3-B3) si a ta respectiv MSI P67A-GD65-B3?

    • Mihai.m: Si apropo care e mai buna dintre asta,cea din acest tutorial(Gigabyte PH67A-UD3-B3) si a ta respectiv MSI P67A-GD65-B3?

      1. Gigabyte P67A-UD5-B3
      2.Gigabyte PH67A-UD3-B3
      3.MSI P67A-GD65-B3
      Ca sa fiu mai clar!

  49. Salutare baieti vreau sa precizez ca sistemul bazat pe familia de procesoare intel Sandy bridge

    este defapt o porcarie 2011 pentru cine vrea sa-si faca atsfel de sistem eu zic sa se mai

    documenteze atata timp cat cei de la intel si-au recunoscut greseala cu privire la noile procesoare Sandy bridge

    Dl.Cristi trebuia sa specifice chestiunea asta in tutorial dar stiti voi fiecare sa-si laude

    ciocanul. Eu unul va recomand sa mergeti pe o platforma mai solida cum ar fi X58 mult mai

    stabila oricum pretul vorbeste. cat despre Sandy bridge asteptati sa se remedieze problema

    http://www.youtube.com/watch?v=JGxMdwJ1Rjk

    • costel: Salutare baieti vreau sa precizez ca sistemul bazat pe familia de procesoare intel Sandy bridge
      este defapt o porcarie 2011 pentru cine vrea sa-si faca atsfel de sistem eu zic sa se mai
      documenteze atata timp cat cei de la intel si-au recunoscut greseala cu privire la noile procesoare Sandy bridge
      Dl.Cristi trebuia sa specifice chestiunea asta in tutorial dar stiti voi fiecare sa-si laude
      ciocanul. Eu unul va recomand sa mergeti pe o platforma mai solida cum ar fi X58 mult maistabila oricum pretul vorbeste. cat despre Sandy bridge asteptati sa se remedieze problemahttp://www.youtube.com/watch?v=JGxMdwJ1Rjk  

      Da-mi voie sa te lamuresc putin in legatura cu problemea celor de la intel: in primul rand problema nu se afla la noua generatie de procesoare sandy bridge ci la chipseturile blacilor de baza acestea fiind P67 si H67.
      Din acest motiv s-au retras de pe piata placile de baza cu probleme legate de porturile sata II, in schimb cele pe sata III neavand acea eroare, iar dl. Cristi a precizat acest lucru, intr-un alt tutorial ce-i drept, legat de configurarea unui sistem mult mai ieftin. Si ca sa inchei aici, aceasta problema s-a remediat deja, fiind disponibile peste tot in lume noile serii de placi de baza revizuite.

  50. Karolin:
    Salut Cristi interesant tutorialul tau am o rugaminte mare la tine as dori sa faci o configuratie de sistem de pana in 3000-3100 lei pe Sandy Bridge.
    Vreau sa specific sa fi un pic mai atent cand faci tutorialelele, ori esti putin obosit sau te grabesti prea repede, si faci niste mici greseli cum ar fi adaugarea a 2 carcase si acea palca de baza care ai ales tu este o placa de baza ce suporta memorii pana la 1333Mhz Max am intrat la Gigabyte pe site si prin mai multe locuri am tot cautat dar nici unde nu am gasit sa suporte mai mult de 1333Mhz.
    Eu am gasit o placa de baza de la cei de la http://www.mediadot.ro/placi-de-baza/placa-de-baza-msi-p67a-c45-b3 care zic eu cu aceasta placa de baza poti face overclock, nici decum ce ai ales tu datorita faptului ca acele Memorii alese de tine sunt 2000 Mhz si acel Gigabyte nu suporta mai mult de 1333Mhz.

    In rest sunt f frumoase si interesante tutorialele si astept cat mai rapid posibil un Tutorial cu Sandy Bridge la un pret Max de pana in 3100 lei, deoarece aceasta luna inainte de sarbatori as dori sa achizitionez un Sistem.

    Eu am ales acest Sistem si spune-mi te rog daca este ok.

    http://www.mediadot.ro/placi-de-baza/placa-de-baza-msi-p67a-c45-b3
    http://www.mediadot.ro/placi-video/placa-video-his-radeon-hd6850-1024mb-ddr5-iceq-x-turbo
    http://www.mediadot.ro/procesoare/procesor-intel-core-i5-2500k-sandy-bridge-box
    http://www.mediadot.ro/memorii/memorie-kingston-ddr3-4096mb-2-x-2048-1600mhz-cl9-xmp-hyperx-blu
    http://www.mediadot.ro/carcase/carcasa-aerocool-rs-9
    http://www.mediadot.ro/coolere/cooler-scythe-mugen-2-rev-b
    http://www.mediadot.ro/surse/sursa-ocz-fatal1ty-series-550w
    http://www.mediadot.ro/hard-disk-uri/hdd-samsung-spinpoint-f3-hd103sj-1tb-32mb
    http://www.mediadot.ro/pasta-termoconductoare/pasta-termoconductoare-arctic-silver-as5

    Astept te rog un raspuns cat mai repede posibil credema sunt nerabdator sa dau comanda dar as dori si raspunsul tau.
    Multumesc mult pt tutoriale O zi buna sa ai in continuare si bafta la tutoriale.

  51. cristi026 a zis

    salut prieteni

    in urma cu 2 zile miam achizitionat 1 placa video +1 procesor 2600K+ 4 Gb rami DD3 1600 MGHz pe socket 1155 si vreau sa va informez ca:
    Aveti grija cand comandati placa de baza la ce SATA are,adica SATA II si III
    de EX: placa care maim luato eu zica ca are 4 SATA II si 4 STAT III DAR ea are ^ SATA III si 2 SATA II mare grija cand va luati placile de baza de la ASUS,pt ca sunt noi aparute modelele mai noi EX: P8P67-EVO, socket 1155,cei care la vind nu pun toate carecteristicile pe foeum,mai bine intrati pe situl producatorului

    Mam mai incurcat in Biosul de la ASUS cu noul i7 ma bagat in ceata :)) pt ca BIOSUL este diferit total,poti umbla in bio si cu mausul

    P8P67 EVO – REV 3.0
    Procesor i7 2600K SandyBridge, 3400MHz
    DDR3 4 Gb,1600 MGHz
    tin sa precizez ca cu,cularul standard i-mi tine PC in jocuri in 35 Grade
    jocuri gen Bulletstorm,call of duty 7,Prototipe

  52. Necunoscut a zis

    ce parere aveti despre acest sistem: Placa de baza:MSI P67A-G45 Procesor:Intel Core i5 2500K Placa Video:Palit GeForce GTX460 Smart 1gb GDDR5 SSD:TEAMGROUP 32GB SATA-2 Memorii:2x2GB SYNCRON 1600MHZ HARD-DISK:Western Digital Caviar Blue 500GB, 7200rpm, 16mb, SATA-3 DVD-WRITER Asus DRW-24B3LT LIGHTSCRIBE SURSA:CORSAIR CX600 600W ATX2.3 CARCASA:RAIDMAX TORNADO

    • Necunoscut:
      ce parere aveti despre acest sistem:Placa de baza:MSI P67A-G45 Procesor:Intel Core i5 2500KPlaca Video:Palit GeForce GTX460 Smart 1gb GDDR5SSD:TEAMGROUP 32GBSATA-2 Memorii:2x2GB SYNCRON 1600MHZ HARD-DISK:Western Digital Caviar Blue 500GB, 7200rpm, 16mb, SATA-3 DVD-WRITER Asus DRW-24B3LT LIGHTSCRIBE SURSA:CORSAIR CX600 600W ATX2.3CARCASA:RAIDMAXTORNADO

      Buna eu asi spune sa mai astepti vreo cateva zile pana apare placa video MSI nVidia GTX 560-TI Hawx Twin Frozr III este o bijuterie la un pret cu putin mai mare ca Palitul , nu ca Palitul ar fi rau dar MSI are frecventa mai mari si racire mult mai buna as indrazni sa spun cea mai buna racire pe care o poti gasi pe o placa video fara sa o modifici. Oricum ceea ce ai ales este un sistem bunicel. Si inca ceva un cooler after market ar fi bun daca nu ai bani un Cooler Master Hyper 101 sau TX3 sunt cooler destul de ieftine parerea mai si sunt super bune dar daca dispui cum zicea si Cristi Scythe Ninja3 si Mugen 2 ( rev b preferabil) sunt foarte bune.

  53. http://www.mediadot.ro/wishlist/13374/
    va cer o parte de acest pc daca e bun

  54. http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
    nu mai plangeti de amd bulldozer
    http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Opteron+6176+SE
    AMD PENTRU SARACI RAMANE LA SCOR TOT PRAF ,daca voi credeti ca AMD bate INTEL da daca compari cu un PENTIUM 4.
    Zvonurile spun ca performanta bruta per core e inca sub nivelul actual al lui Intel (Ivy Bridge iese din discutie). Daca mai “rateaza” si generatia succesoare Bulldozer, nu-i vad prea bine.
    COPII!!! PERFORMANTA CERE BANI € !!UN PC BUN DIN ORICE PUNCT DE VEDERE SARE DE 5000LEI!! AMD E ISTORIE LA PERFORMANTA!!!
    NU SUNT FAN INTEL SAU AMD DAR PERFORMANTA O ADOR

    http://www.mediadot.ro/wishlist/13374/

  55. Am nevoie urgenta de o parere pt:

    http://www.emag.ro/wishlist/6439202285

    Carcasa si DVD-RW am ;). Cum vi se pare?

    Astept pareri avizate!

  56. salut cristi , pe mine m-ar interesa daca poti face un tutorial despre familia de procesoare AM3+ FX , m-ar tenta sa cumpar unu si placa de baza aferenta acestui procesor ( astept idei de la tine) merci …

  57. Salut!
    Placa de baza MSI Z68A-G43 (G3) socket 1155
    procesor Intel Core I7-2600k Sandy Bridge 3400 MHz 8 MB Socket 1155 Box
    E o alegere buna?

  58. Salut, va rog sa ma ajuta MSI 760GM-E51 suporta procesor Procesor AM3 AMD Phenom II X4 955 BE 3.2GHz 2+6M 125W pe site http://www.msi.com/product/mb/760GM-E51.html#/?div=CPUSupport nu are terminatia BE, si ce inseamna.

  59. salut, un singur comentariu am referitor la configuratia aleasa, de ce n-ai ales un hard SATA3 ?

Speak Your Mind

*