Cum redenumim sistemele de operare din Boot Manager in cazul unui multi boot Windows – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum redenumim intrarile din boot menu-ul calculatorului in cazul in care avem doua sau mai multe sisteme de operare windows 7 pe acelasi calculator. Atunci cand avem instalate doua sau mai multe sisteme de operare pe acelasi calculator, la pornirea PC-ului vom avea posibilitatea sa alegem in ce siste de operare sa bootam. Daca avem un windows XP, un vista si un windows 7 instalte pe acelasi PC, la pornire vom avea listate in windows boot manager toate sistemele de operare avand posibilitatea sa alegem in care sa intram. Totul OK pana aici insa ce ne facem daca avem instalat de 2 sau mai multe ori Windows 7 sau Vista? In Windows Boot Manager, fiind vorba despre doua sa mai multe sisteme de operare Windows Vista sau 7 acestea vor aparea in lista sub forma:
Windows 7
Windows 7
Windows 7
Cum stim in care din ele vrem sa boot-am, care si pentru ce l-am instalat, ce softuri avem instalate pe unu si celalalt? Acest tutorial a fost propus de un utilizator pe rubrica de comentarii care ne-a spus ca are 3 sisteme de operare windows 7 instalate pe acelasi calculator, unul petru Lucru, unul pentru jocuri si unul pentru intrnet si fiind toate Windows 7, in windows boot manager, toate apar cu denumirea Windows 7. Utilizatorul ne intreba cum poate redenumi intrarile din windows boot manager astfel incat sa poata recunoaste mai usor sistemul de operare in care doreste sa boot-eze atunci cand porneste Pc-ul. Pentru asta va trebui sa folosim EasyBCD un soft nemaipomenit cand vine vorba despre astfel de sarcini sensibile ce necesita modificarea unor fisiere care tin de boot-up-ul unui sistem de operare. Noi am mai abordat si cu alta ocazie EasyBCD pe care l-am folosit tot pentru a modifica ordinea de boot a asistemelor de operare in cazul unui dual boot sau pentru a repara boot loader-ul unui sistem de operare atunci cand nu a fost respectata ordinea de instalare a sistemelor de operare in cazul unui dual boot.
Ce am explicat in acest tutorial se aplica si pentru un dual boot cu sisteme de operare Windows Vista. Cand avem un dual boot intre Vista, 7 si XP, totul e simplu, sistemele vor aparea in lista cu denumirea corespunzatoare insa problema apare cand avem de 3 ori instalat un Vista sau un Windows 7. Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutoralul video pentru a vedea exact cum redenumim sistemele de operare din Windows Boot Manager (lista din meniul de boot) atunci cand avem instalat de 2 sau mai multe ori Windows Vista sau 7 cu ajutorul lui EasyBCD

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 600 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (52)

  • Salut,

    Am o intrebare si anume :am instalat pe un hard windows xp in C si in D windows 7.In momentul cand ruleaza xp-ul imi arata ca este in C iar cand ruleaza windows 7 imi arata ce el este in partitia C si nu in D.

    Este ok sa arate asa ?

    Multumesc !

    Sunteti cei mai buni ,videotutorial.ro

    • Tomi:
      Salut,

      Am o intrebare si anume :am instalat pe un hard windows xp in C si in D windows 7.In momentul cand ruleaza xp-ul imi arata ca este in C iarcand ruleaza windows 7 imi arata ce el este in partitia C si nu in D.

      Este ok sa arate asa ?

      Multumesc !

      Sunteti cei mai buni ,videotutorial.ro

      Si eu am intalnit in trecut problema asta, trebuie sa intri in windows xp sau windows 7 (nu conteaza in care intri) si sa schimbi litera partitiei in care este instalat celalalt windows.
      Daca nu sti cum se schimba litera de la partitie aplica urmatoarea metoda:
      my computer -> manage -> disk management -> change drive letter and paths si aici poti sa schimbi litera si gata.

    • Tomi:
      Salut,

      Am o intrebare si anume :am instalat pe un hard windows xp in C si in D windows 7.In momentul cand ruleaza xp-ul imi arata ca este in C iarcand ruleaza windows 7 imi arata ce el este in partitia C si nu in D.

      Este ok sa arate asa ?

      Multumesc !

      Sunteti cei mai buni ,videotutorial.ro

      Este perfect normal sa iți arate asa.Stai liniștit.

  • Se poate extrage Mini Windows XP de pe hirensboot cd si realiza un boot cd numai cu el ??daca da cum se face? Multumesc pentru intelegere !!!

    • gigel:
      Se poate extrage Mini Windows XP de pe hirensboot cd si realiza un boot cd numai cu el ??daca da cum se face? Multumesc pentru intelegere !!!

      Nu ai de ce sa extragi din Hiren`s BootCD, poti crea chiar tu unul. Scrie sus in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra: Cum se face un live cd cu windows xp folosind aplicatia free bartpe, da enter si vei gasi tutorialul.

  • Tot respectu domnu Adrian.

    Pentru Tomi : La mine sunt 3 sisteme Windows 7 si toate arata ca fiind in "C" cu toate ca ele au fost instalate in partitii diferite. Inainte aveam instalate 3 sisteme Windows Xp iar partitiile unde erau instalate nu se schimbau. Este Ok.

  • Indiferent cum sau unde este instalat sistemul, pe o partitie sau alt hard...in momentul in care bootati pe acesta, fiecare din el va da eticheta partitiei in care se afla ca fiind C (chiar daca ea real este a doua partitie sau a 3-a sau pe un alt HDD, cand intri in sistem, el vede partitia pe care este instalat ca partitie C. Nu trebuie sa va luati dupa asta. Trebuie sa tineti cont de asta si sa tineti minte unde ati instalat Windows-ul, pe ce partitie si pe ce hard.

    • andrei robert:
      nu mai merge nici un tutorial
      ce sa fac????????

      incearca sa vinzi sau sa arunci calculatorul pe geam(ai grija sa fie inchis) ori instaleaza flashplayer :))))))

  • Foarte bun tutorialul ca si cele anterioare de asemena, da ma intrebam daca exista un program ca cel de la Gigabyte Smart6 care are acea optiune de a boota sistemu de operare foarte raipd-os quickboot

  • ...ideea este ca atunci cand ai mai mult de un HDD nu are sens sa faci dual boot ...dual boot ,trial boot sau ,,N'' boot se poate face pe un HDD insa daca ai mai multe HDD-uri e bine sa faci instalari separate ,adica fiecare hard sa aiba secventa lui de boot daca este master ...eu am pe hardurile externe diverse sisteme de operare instalate ...nu ca ma laud insa ar fi un bun subiect de tutoriale ,pa!

  • Eu am 3 windows-uri numite asa Windows 7,WIndows 7 si Windows 7 (Recovered)
    Ultimele 2 sunt instalate in partitiile D si F.Pot sa le sterg pe ultimile 2 cu EasyBCD,adica stiu sa le sterg dar ma intreb daca stergandu-le afectez cu ceva primul Windows 7 (din partitia C).Multumesc!

  • Eu am 3 windows : Windows 7,Windows 7 si Windows 7(Recovered).
    Ultimele 2 sunt instalate in partitile D si F.Daca le sterg cu EasyBCD afectez cu ceva primul Windows 7 instalat in partitia C?

Related Post

This website uses cookies.